A Hófehérke incidens

A Hófehérke incidens eddig lázban tartotta a közvéleményt, de végre jogerős ítélet született a Varázserdei Másodfokú Bíróságon.

Hófehérkét elmarasztalta a bíróság uszítás, hamis vád bűntette, személyes szabadság megsértése és önmerénylet címén.
A Gonosz Királynőt felmentették a vádak alól és felkérték a Grimm testvérek meséjének az ítélettel összhangban való átfogalmazására. Ezzel egy időben a mese eredeti tartalommal történő terjesztésétől minden hivatásos és amatőr mesélőt eltiltottak.

Az eredeti történet, vagyis a vád szerint, a Gonosz Királynő egy darab mérgezett almával Hófehérke életére tört, amelynek kiváltója szépségféltés volt. A vélelmezett merénylet az üvegkoporsó megbillenésének okán, az almadarab felköhögésével meghiúsult. Ezt megelőzően Hófehérke a törpéknél bujkált, hogy a Gonosz Királynővel való találkozást elkerülje. Ennek oka szerinte az volt, hogy Tükör őt hozta ki győztesen, egy illegális szépségversenyen.

Egyenként és összegezve a bizonyítékokat biztonsággal megállapítható, hogy az alma létezett, de az, hogyan került Hófehérke emésztő csatornájába,, illetve valóban mérgezett termék volt, nem tisztázódott. Gonosz Királynő tagadja a vádakat és az illegális szépségverseny gondolatát is nevetségesnek tartja, hiszen mindenki tudja, ő a legszebb.

Nem támasztja alá sem tanú, sem bizonyíték a Gonosz Királynő közreműködését a cselekményben. Terhelt Királynő mellett szól, hogy elmondása szerint kezdő királynő korában abúzust szenvedett el éppen Hófehérke édesapjától, aki a zaklatással folyamatos életminőség romlást és önbizalmának megrokkanását okozta. Az eljárás korai szakaszában szintén nevezett hívta fel a bíróság figyelmét a törpék és Hófehérke társadalmilag el nem fogadható kapcsolatára, melyben Hófehérke brutális mentális fölényével visszaélve lelkileg bántalmazta a törpéket. Nevezett kérte a Tükör, mint tanú kizárását az ügyből személyes elfogultság okán, melynek a bíróság, megfontolás után, helyt adott.

A törpékről a vizsgálat során minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy allergiától, aluszékonyságtól, depressziótól, relatív deprivációtól, önbizalom hiánytól és kedélybetegségtől szenvedtek. Ezt kihasználva gyakorolt rájuk nyomást Hófehérke és amikor az eset kipattanhatott volna, önmerénylettel igyekezett magáról fondorlatos módon a gyanút elterelni. Jellemző a bántalmazás magas szintjére, hogy a törpék még jelenleg is kezelés alatt állnak, olyan mértékű Stockholm szindrómában szenvednek és eskü alatt is Hófehérke ártatlanságát bizonygatják. A bíróság minősítő körülményként értékeli a részképesség zavarban szenvedő törpék gátlástalan befolyásolását.

Hófehérke terhére ítélte a bíróság a különösen megosztó, elitista, más identitásúak kirekesztése alkalmas, hófehérből leképezett nevét. Bár a nevet nem ő választotta, de olyan belátással bírhatott ebben az életkori szakaszban, hogy mindenképpen ennek az elnevezésnek a megváltoztatását kellett volna kezdeményeznie ezzel is csökkentve a társadalmi feszültségeket.

A bíróság nem látja bizonyítottnak az alma mérgezett voltát, hiszen az Hófehérke torkán akadt, ezért mellékbüntetésként új harapási eljárásra kötelezi őt.

Az ítélet jogerőre emelkedését követően a Varázserdei Másodfokú Bíróság Hófehérke nevét az elfogadóbb, nem megosztó, Szivárványkára módosítja.

4.2
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.2 (5 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2019-10-25 14:45 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ésss... mindjárt biztosabb kézzel vezeted a sztorit meg keresed a szavakat. Nem mondom, hogy folytasd ez a vonalat, de nekem tetszik.
Amúgy bírósági határozatra lehet névváltoztatásra kötelezni valakit? Azért ez még mesében is erős. (Plusz a végére kissé összecsúsztak a vádak, szerintem kicsit sokat akart a tisztelt bíróság.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

h, 2019-11-04 14:43 Mayer

Köszi! Abszurdnak szántam.

k, 2019-11-05 09:45 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

mesében tényleg erős lenne, de egy ilyen sztoriban helyén valóbb sok tényleges ítéletnél. Egyébként a valóságban is előfordulhat, bár meg kén erőltetnem magam, hogy összehozzak egy ilyen tartalmú, valós jogesetet. Pl ha megdől az apaság vélelme és a gyerek ráadásul nem az elvárásoknak megfelelően viselkedik. Meg ilyesmi. Eddig tehát jó. Ha nem lennék egy Piszok Alfréd, megdicsérném. Így csak módjával. Mondjuk meg ér vagy négy csillagot. Mayer, mikor fizeted?

Kiegészítés nov 5-én az eső múltával:

Bocs, olcsó humor volt, ráadásul meg sem engedhettem volna magamnak, mentségemül szolgáljon, hogy tegnap durva front volt. Az írás viszont jó, ami az adott esetben valamivel többet jelent annál, hogy nekem tetszik.

k, 2019-11-05 15:59 Mayer

Szia és köszi!

Bocsi, de nem itt múlatom a szabad időmet! Humorkodj csak bátran, nagyon kedvelem!
Mint említettem, abszurdnak gondoltam ezt, ami lassan realitássá válik. Abba az irányba haladunk, hogy tényleg Hófehérke lesz az agresszor. A szubkultúra a követendő, a deviancia a normalitás és Gáspár Laci művészeti szakértő. Bocs, de tegnap belenéztem az X faktorba!
Ezek után visszafogottan kislányosat írtam Hófehérkével. :-)
Egy sörre jó vagy nálam, de csillagért nem fizetek!

k, 2019-11-05 19:26 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Szia!

Olcsó szójáték volt, bár nem hiszem, hogy rajtam kívül tudja itt bárki is, hogy volt ebben az országban egy szubkultúra, ahol a csillag valamelyik idejétmúlt papírpénz neveként tett szert némi mellékjelentésre. Névértékben a négy csillag anno 8-10 sörnek, pontosabban böcsi öcsinek felelt meg, de abban az időben egészen más árakat címkéztek a termékekre.

Nem gondoltam, hogy az értékelésért fizetni kéne, sőt inkább én ajánlhatnék fel valami irodalmi díjat, mert ügyesen ötvözted a mesei elemeket a valósággal, és sikerült olyasmit kihoznod az írásból, ami speciel nálam a múlt egy darabját is felvillantotta. A többi a sajátos valóság érzékelésem szülötte

sze, 2019-11-06 12:44 Mayer

A bélás és kilós? A réz és a piros? :-) A sör íze is uniformizált már. Láttad volna azt a kínlódást, amikor egy felest kértem és a csapos két és négy centből nem tudta összehozni.
A mese pedig holnap már joggyakorlattá is válhat.
Vagy már vált is!

sze, 2019-11-06 21:46 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

A bélás és a kilós megvan, ilyesmi nálunk is ment, a másik kettő nem annyira. Piros egy barátunk volt, miként Vörös is, kiből Kojak miatt aztán Vöröske lett. Ami a gyakorlatot illeti igazságod van. Ma a bíróság elmeszelné Jancsit és Juliskát, különösen a boszivadász változat miatt, de mehetne hűsölni Mondjuk kondás Jankó is, mert hogy bántalmazta a hétfejű Sárkányt.

k, 2019-11-05 17:54 nyilacska

nyilacska képe
4

Egyszerűen tetszett a megvilágítása ezen dolgoknak.

nyil

sze, 2019-11-06 12:28 Mayer

Köszönöm!
Megtiszteltél.

sze, 2019-11-06 22:32 Howel

Howel képe

Szia!

Van hová fejlődni, de a történet megmosolyogtatott, és eszembe juttattad polgári jog záróvizsgám egyik legnevetségesebb kérdését, amit a tisztelt tanár úr talált feltenni, nevezetesen:
"MI történik a házassággal, ha az egyik fél időközben nemet vált?"
Ugyanaz történt a kérdés után, mint most a novellád után: pislogtam, és magamban röhögve arra gondoltam: "hogy mivan?"

Érdekességek a jogi részhez, hátha megihlet.
Régen, ha a település valamelyik lakója Isten ellen kisebb bűnt követett el, előfordult, hogy büntetése az volt, hogy a mise napján reggel meztelenül kellett állnia a templom ajtaja mellett, és meg kellett várnia, míg mindenki bemegy mellette. Ez a fajta büntetési nem, a megszégyenítés, sokáig óriási szerepet játszott kis hazánkban. A vicces rész ott van, hogy a férfiak megválthatták ezt a büntetést, azaz fizethettek, hogy ne kelljen ott állniuk meztelenül, de hej, a nőknek sajnos ez a lehetőség nem adatott meg.

A másik, amin mindig mosolyogtam, hogy borzasztó sok időnek kellett eltelnie, hogy ne büntessék az öngyilkosságot. Persze most hajléktalankodni alaptörvény-ellenes, de hát na, az EJEB ügyek tömegénél égnek állna a hajatok.

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

sze, 2019-11-06 22:57 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Nem kell mindent elhinni, bár a fene tudja, kit melyik világból szalasztottak, nekem a bélás valahogy rokonszenvesebb, az utca túloldala soha sem tetszett. Elmebetegek mindig adódtak, de ennyien? Ja persze azt sem ártana tudni, hogy hol. Sok helyet ismerek, de település nevűt egyet se. Azt viszont tudom, hogy ettől kevesebbért függesztettek már fel bírót is, papot is De ez is csak amolyan szófia beszély, ami csak településen szokott megesni. Persze van amikor a püspök urat összetévesztették a sündisznóval, de erről tudni lehet, hogy Kiskunmajsán esett meg.

sze, 2019-11-06 23:24 Howel

Howel képe

Fogalmam sincs. Másodéves voltam, felvettem a magyar büntetőjogi kodifikáció története című diffet, azon hangzottak el ilyenek.
Nemigen számított nekem akkoriban ezen történetek megalapozottsága vagy forrása. :)

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

cs, 2019-11-07 00:07 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Ez mondjuk látszik a bírói gyakorlaton is, ott se számít kodifikáció vagy megalapozottság, ezért lesz hófehérkéből hósötétke, a hétfejű sárkányból meg hős, a jogászba meg ész se fér, nem úgy mint mondjuk a gépészbe, bár vigasztalhatják magukat, hogy ész nélkül ugyan, de ász-szal.

cs, 2019-11-07 06:24 Howel

Howel képe

*Szivárványka
De tényleg. A sztori ezért (lenne) jó. Nem is kell messzire menni abszurditásért, ott van friss ropogós 29/2019. (XI. 4.) AB határozat.
Furcsa, hogy a hófehér probléma, de a GONOSZ nem :D

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

cs, 2019-11-07 08:20 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Épp a GONOSZ-szal van a gond, de a joggyakorlat fényében egyáltalán nem furcsa, hogy nem tűnik fel. A meséből Hőfehérkét kihozni bűnösnek, fordított világra utal, mint a fejjel lefelé fordított kereszt, már akkor neccessé vált a jogászcsapat, amikor még a múlt században az igazságszolgáltatást jogszolgáltatás váltotta fel. A helyzet sokat romlott, mára a jogászok Inzsellérekké váltak, az ínség zselléreivé, a GONOSZ szolgáivá. Én meg pályaelhagyóvá.

cs, 2019-11-07 09:00 Howel

Howel képe

Nagyon offtopic szóval ez az utolsó ide, de privátban szívesen beszélgetnék erről a jelenségről veled és mindenki mással is.

Én ugyanis nem szeretném elhagyni a pályát, mert akkor még egy - remélhetőleg - jó ember kiesik innen.

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

cs, 2019-11-07 15:46 Bloody Dora

Bloody Dora képe

"A meséből Hőfehérkét kihozni bűnösnek, fordított világra utal" - Gaiman, ezer éve megírta ezt a sztorit (csak nem jogi nyelven). Nekem ez speciel tetszett, valahogy logikát vitt a mese logika helyébe. De mindegy, a politikával és az offtopikokkal csínján, ha kérhetném. A politikát általánosan hagyjuk, az offot meg a szerző úr által megtűrt kereteken belül tartsuk.

_____________________
Dr. Bloody Dora

cs, 2019-11-07 16:15 Mayer

Próbáltam itt rákeresni Gaiman írására, de nem találom. Tudnál segíteni?

A hölgyek és urak pedig bátran szólhatnak nálam, amiről szeretnének! Ha ez rajtam múlik, akkor irány a parkett, álljon a tánc! :-)

cs, 2019-11-07 17:50 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Szerzői jog védi, és pont Neil Gaiman elég híres arról, hogy ezt keményen be is hajtja - miért lenne itt fent? :) A Tükör és füst antológiában van, Hó, tükör, almák c. novella. Szerintem amúgy zseniális.
(Az elejét csak azért mondtam, mert megtaláltam a magyar fordítását a neten igen elítélendő módon egy fan-oldalon. Szóval keress rá a címre, meg fogod találni. De nem mondok linket, ez csúnya dolog.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

cs, 2019-11-07 18:32 Mayer

Köszönöm Dóri!
Azért jellemző arra a művelelen képemre, hogy itt a tagok között kerestem. :-)
Azt hittem itt szerző.

cs, 2019-11-07 16:47 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

A mese mitológia, feje tetejére fordítani, szintúgy az. A modernitás szerint a dolgok kifordítása abszurd, és persze megengedhető, a mítoszokban ez a GONOSZ szolgálatát jelenti, miután ebben a formában a GONOSZ szintúgy mítosz, ezért ebben a felvetésben semmi politika nincs, mint ahogy a jogászok besorolásában sincs. A dolgok mitikus értelmezése megengedi, a hétköznapok világában persze ez értelmezhetetlen. A Howel által citált határozatnak pedig bizonyára nincs mitikus értelmezése. A valóság szintjei persze keverhetőek. Csak értelmetlenek. olyan ez, mint a parancsikon segítségével, "a" gépen keresni a "b" gépre mentett anyagot. Attól hogy az ikon ugyanaz, a tartalom nem feltétlenül. Persze ez nem egyszerű, mondhatnám úgyis, amit a földszinten bezártam a kisszobába, a tizediken nem fogom megtalálni, ugyanaz a ház, ugyanaz a valóság, de nem ugyanaz a szint, ami nem feltétlenül hierarchikus, de jelentős. És persze attól, hogy egy baromságot egy vagy több nagy név elkövet, még baromság lesz, legfeljebb egy páran neki támaszkodnak majd.

cs, 2019-11-07 17:35 Mayer

Minden mindennel összefügg. A GONOSZ térnyerése nem független a mindennapjainktól. A víztől nem tudom elvonatkoztatni a nedvességet se a mosolytól az arcot. A világunk ha ilyen írásokat hoz ki az emberből baj lehet vele. Valami nagyon komoly baj. Nem beszélni erről hiba.

cs, 2019-11-21 10:49 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Mayer, bocs a kissé offért, de ha ismeritek a vonatkozó hagyományokat, a sátán is elég logikus, sőt ő logikus csak igazán, mert a tiszta ész őrültségét sem erkölcs sem más nem korlátozza.

szo, 2019-11-23 13:16 Mayer

A sátán logikus emberi gondolkodású. Annyi csak a különbség, hogy nincsenek érzelmei.

szo, 2019-11-23 13:30 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Ez érdekes, én úgy fogalmaznék, az érzelem és érték mentes emberi gondolkodás sátáni, a többi stimmel.

szo, 2019-11-23 14:46 Mayer

Érték mentes? Az érdekek mindig egyénileg értelmezett értékekre épülnek, mert az értékek értelmezése viszonylagos. A hideg logikával kivitelezett tettek tudnak borzongatóak lenni.

szo, 2019-11-23 22:38 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

egyetemes, transzcendens, ha tetszik isteni érték, nálam az egyéni érdeken alapuló bármi értéktelen,

h, 2019-11-25 13:03 Mayer

Minden többnyire szubjektív, így az érték és az ítélet is.
Az isteneket mi teremtettük és velünk is halnak meg.

h, 2019-11-25 13:52 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Na, ha ebben biztosak lehetnénk. Vannak véletlenek, de azon az éjjelen, amikor bevittek a kórházba bíróság elé állítottak. Valószerű volt, de álomnak véltem. A sorsomról döntöttek, nem fogadtak be, visszatoloncoltak. A részletekkel most nem untatnálak. Az első különös dolog az volt ebben, hogy aki foglalkozott ilyesmivel, orvos vagy javasember, azt állította ez halálközeli élmény volt. Még ez sem olyan nagy dolog, de egymástól független és különböző módszerrel dolgozó természet gyógyász is klinikai halált diagnosztizált az esetemben. A harmadik a kezelő orvos meg volt győződve arról, hogy azon az éjjel eltávozom. A negyedik, hogy a jelenlegi felállásban a tudomány mai állása szerint az agyam életképtelen. Már materiálisan. Van még más megmagyarázhatatlan mozzanat, ami arra utal, hogy rendkívül határozott és kategorikus véleményed átgondolásra utal.

h, 2019-11-25 17:46 Mayer

A hit személyes ügy, nem empirikus. Magam hitetlenül nőttem fel és ilyenkor nehéz változni. Nekem is kényelmesebb lenne valami felső hatalomba bízni, hinni az élet utáni életben, vagy csodákat megélni, de pragmatikus és csökönyös szamár vagyok. Nincs bennem az a szikra ami a hithez kellene. Próbáltam már de hamisnak éreztem. Álmodni tudok róla, de benne élni nem. Lehet nyomorék vagyok csak belül, mert bármi lehet.
Neked viszont első kézből adatott meg hinni. Élj vele! :-)

h, 2019-11-25 18:13 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Kedves Mayer. Kedvellek, különben nem írtam volna le, hogy más is olvassa, nem zavar. Nem mutattak túl nagy aktivitást ezen az oldalon, különben tán levélben küldöm el. amiről szóltam nem hit. Átéltem. Számos olyan eleme van az élményeimnek, amire egyszerűen nincs magyarázat. ami az életedet illeti. Olyan ez mint a mátrix, csak egy kicsit, vagy inkább sokkal jobban kötött a fizikai valósághoz. Az ember ugyanis nem abban él, mármint a fizikai világban, hanem az agya által teremtett modellben. Ezen pedig lehet változtatni. A keleti bölcseletek ezt hívják tudatosságnak.

k, 2019-11-26 13:35 Mayer

Azt hiszem kölcsönös ez a kedvelés, mert tudok veled beszélgetni. Abban nincs vita, hogy a megélt tapasztalatok formálnak. A megmagyarázhatatlan történések is értelmezhetőek, akár a lehetetlen vagy a csoda kategóriában is. Sokszor nem is akarok mindent megérteni, mert nem a magyarázat a lényeg. Meg kell a pillanatokat élni és érzéseket kell gyűjteni. Az élmény az érzés kibontakozása és annyit tehetsz csak, hogy örülsz neki.
Az aktivitás hiánya arra vezethető vissza, hogy ellent mondtam pár "segítőknek", akik így a "drága idejüket" nem fecsérlik rám. Azóta csak írogatok olyasmiket, amihez kedvem van! :-)

k, 2019-11-26 14:01 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Nem rád céloztam, csupán arra gondoltam, hogy nem túl sokan olvassák majd a soraim. A fenntartásaidat megértem. Nagyon nehéz megérteni, hogy nem ugyanabban a világban élünk. az ellentmondások során gyakran csak azt mutatja meg az ember, hogy mindez az ő világából hogyan látszik. Ha jól rémlik, a polgármesteres háborús történet tőled származik. Az egy jó kis írás, és persze borítékolni lehet, hogy vannak, akiknek nem fog tetszeni. Nekem az ilyesmi nagyon bejön. Átsütnek rajta a különböző világok és az a vágy, hogy ennek ellenére megértsük egymást. Ha te írtad, kérdés, mennyire szándékos, ha nem te írtad, olvasd el, nagyon tanulságos. valahogy úgy éreztem, hogy egyik fél sem a saját igazát hajtogatja. Ez nem is fontos, mintahogy a személyük sem. A lényeg ahogy és amit látnak.

minden jót.

cs, 2019-11-07 16:20 Mayer

Szia!

Köszi a véleményed! :-) Nem vagyok jogász, de ez érdekesnek tűnt. Az általad említett AB határozatot nem találom, mert nincs a Közlönyben.Érdekelt volna!
Azt hiszem lenne miről beszélgetnünk és most azt olvastam, hogy rajtam múlik, mit engedek.
Hát mindent! :-)
Laconia-incidens? Ha már az erkölcsiségnél tartunk.

cs, 2019-11-07 16:37 Howel

Howel képe

MK 176. szám
https://magyarkozlony.hu/

Minimum középiskolában kötelezővé kellene tenni a jogi ismeretek oktatását.
Néha az az érzésem itt munkában, hogy mindenki a jogtól várja a megoldást mindenre, és az is, hogy alig néhányan sejtik egyáltalán, hogy mi is ez a... jog

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

cs, 2019-11-21 20:46 SzaGe

Üdv. Bár, kétszer is elolvastam, de zavaros masszának tűnik. Az ötlet viszont egészen jó. Túlzó végletekben írtál a "megfordított" meséről, de a fekete tükrözést nem éreztem mindenhol korrektnek. Többféle Hófehérke "verziót" láttam már életem során, így nem tudom melyikbe illesszem bele. Végül Mayer sajátjának könyveltem el. Ez már csak az én hibám :) Már-már egy erőszaktevő kontra megbántottak "aktája" villant be a végén, amit magyar módra zártak le. Naná, hisz mi is itt élünk s halunk. Mint a kifordított bundakesztyű a Pom-Pom meséből. Gondolom a célod is ez lehetett... :) Hajrá a továbbiakban!

szo, 2019-11-23 20:05 Mayer

Szia!
Köszi, hogy olvastál. Ez tényleg a saját verzióm, nem olvastam ilyet még. Lehet, néhol "dadog" a történet és vannak benne logikai anomáliák. Magam tudom, mit akartam mondani, csak nem mindenhol tudtam ezt átadni vagy hitelessé tenni. Ez bizony így igaz, érzem én is.
A sarkítás pedig a holnap történése is lehet. Lehet, kicsit már most is holnap van! Hol lehetünk majd biztonságban, ha az abnormalitás lesz a kötelező?

szo, 2020-01-25 13:33 gabesz890

3

Üdvözletem!

Kreatívan indult, megragadta a figyelmem. :) Még nem találkoztam ezzel a mesével ilyen formában. A kezdeti lendület jó volt, bejött a történet, később azonban leült. A Stockholm szindrómánál és a törpék nevéből származtatott személyes problémáinál azonban jót mosolyogtam. :)

Három csillag. :)

cs, 2020-01-30 11:21 Mayer

Köszi!
Mit mondjak most? Mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki! :-)
Ennyit tudtam ebből az elképzelésből kihozni!

cs, 2020-01-30 13:19 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe
5

Nekem ez tetszett. Nem egy perces, mert hetekbe telt, hogy felismertem, és beláttam, hogy ez az írás még jó is. Magyar tanár nem vagyok, így elemezni nem tudom, de az öt csillag azért tőlem is kijár