Elutasítás

Tisztelt Nyilacska József
Sajnálattal értesítjük, hogy az Ön üdülési kérelmét elutasítottuk.

Indoklás:
Megvizsgáltuk az Ön helyzetét, és megállapítottuk, hogy Ön egész évben folyamatosan üdül.

Részletes indoklás:
Az Ön lakhelye a város zöldövezetében fekszik, üdülésre alkalmas környezetben. Közvetlen közelében rét, vízfolyás, erdő található. Potenciális természetvédelmi terület.
Tágabb környezetében kettő darab termálfürdő uszodával, valamint kettő darab tó vízi- sportolási lehetőségekkel gondoskodik az Ön felhőtlen kikapcsolódásáról. Vásárlási igényeit jelenleg még csak öt bevásárló központ elégíti ki a környéken, de számuk és kínálatuk folyamatosan növekszik. A világ távoli országaiban, például Kínában is, ilyen termékeket talál.

Az Ön apartmanja minden kényelemmel ellátott. Színes tévé (mint házi mozi), hűtő (mint mini bár), friss gyümölcs (amikor érik a szomszéd cseresznyéje), mindenre kiterjedő szobaszerviz (barátnője személyében), sőt természetes úton légkondicionált saját kocsma (háza pincéjében).
Ön a múlt héten kapott a barátjától egy tele demizson tokaji bort. Ilyesmivel nagyon kevesen dicsekedhetnek a mai világban.

Az Ön munkahelye egy parkban álló patinás épület együttesben található. Gyógyintézmény jellegű, tehát elmondhatjuk, hogy Ön szanatóriumi ellátásban részesül napi nyolc órában, majd kipihenten hazatér üdülni. A világon rengeteg pénzt fizetnek az emberek ilyen ellátásért. Érthetetlen, miért morog Ön, hogy kevés a fizetése.
Egy, az Ön szálláshelyéről szóló üdülési reklámanyagban annyi kényelmi szolgáltatást kellene felsorolni, mint egy hatcsillagos szállodánál. Hogy lovaglás, az nincsen?
No és a szombat éjszaka, buli után a barátnőjével? Ugye, hogy van az is.
Hogy tenger nincsen? Ez igaz. De cunami sincsen.
Nem. Amikor Ön a szennyvízlefolyó csatorna végénél guggolt, nézett bele a csőbe, és akkor váratlanul megszűnt a dugulás, nos az nem cunami volt.

Az Ön üdülőkörzete egész nyáron tele van szabadtéri programokkal, amiket Ön ingyen nézhet kertjéből, vagy szobája ablakából. Legalább heti két alkalommal látható a „Józsi megint részeg” című kerékpáros attrakció az utcán. A nyugati szomszédjánál havonta élvezheti a „Nyanya kapál” című erotic show-t. Egy éltes korú nő csizmában, tömegéhez mérten túl kicsi és nem túl tiszta női alsóban, erősen igénybe vett fekete melltartóban halad végig a színpadon kapáló mozdulatokkal. Időnként beletrombitál a zsebkendőjébe, és ordítva szitkozódik egy vézna külsejű mellékszereplő irányába. Felejthetetlen élmény, mind vizuálisan, mind nyelvészeti szempontból.
Keleti szomszédjánál robbanómotoros kerti-kisgép bemutató emeli a hétvége fényét.
Az esemény, kilométerekről is jól hallható.
Aztán ott vannak a spontán nyílt színi előadások, például a „Kifüstölöm a szomszédom” című komédia. Az egyik szomszéd szemetet éget, aminek a füstje beborítja a másik szomszéd udvarát és házát. A szerencsétlen figura bohócosan botladozva próbálja beszedni a száradó ruhákat, és ordít a feleségének, hogy zárja be az ablakokat. Ön ezt páholyból nézheti végig a füstmérgezés veszélye nélkül, igaz, csak kedvező széljárás esetén.

Megemlíthetjük még a távoli, de kiválóan hallható „Ezer wattos hangfalam” nevű diszkót, vagy a déli szomszéd „Italos út a semmibe” című, dalos szólóestjét, és még sok rendkívül érdekes eseményt, amik hozzájárulnak az Ön élményekben gazdag pihenéséhez.
Ősszel sem lehet oka panaszra. A közeli kertek terméstől roskadozó gyümölcsfái kalandtúrára csábítják az olyanokat, mint Ön, akiknek saját kertjében egy lopott „tájvédelmi körzet” tábla jelzi az emberi beavatkozástól mentességet.

Ön számára a tél a meghitt nyugalom és csend időszaka. Jelentős hótorlaszok akadályozzák meg a postást, hogy Önnek fizetési felszólításokat kézbesítsen. Vendégek sem zavarják.
Mielőtt esetleg megunná ezt az idilli állapotot, megkezdődik az olvadás, ami kiváló környezetet teremt az off-road tevékenység elkezdéséhez. Eljutni a főúttól az ön lakhelyéig, a legnehezebb rally pályaszakaszok egyike.

Mindent összevetve, Ön mostanában nincs abban a helyzetben, hogy üdülési kérelemmel forduljon akárhová is, és amennyiben nem változtat jelenlegi életvitelén, a jövőben sem áll módunkban támogatni az Ön elképzeléseit.

Tisztelettel: Országos Üdülés Felügyeleti Hivatal

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2016-08-17 21:19 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Hiányolom a „Józsi megint részeg” című kerékpáros attrakció részletes leírását, az kimaradt. (Cserébe a helyesírási hibák grátisz benne vannak, de nem fontosak.)
Való igaz, mit akar még ezek után az ember, ez tiszta háváj.

_____________________
Dr. Bloody Dora

cs, 2016-08-18 06:53 Sednol

Sednol képe

Két dolog ugrott be: a Nagy Testvér figyel és természetesen a főnököm.

Annak a csodálatos embernek vannak hasonló megnyilvánulásai. Hiába toltunk le egymás után tizenhat hétvégét, ha a tizenhetedik esős, csak ennyit mond: ebben az időben csak a kocsmában ülnétek.
Mennyit szoktak ezen háborogni a srácok. Ha jól belegondolok, egyikük sem jár kocsmába. :D

Csak egy dolog zavart, de ez is apróság.

„Hogy tenger nincsen? Ez igaz. De cunami sincsen.
Nem. Amikor Ön a szennyvízlefolyó csatorna végénél guggolt, nézett bele a csőbe, és akkor váratlanul megszűnt a dugulás, nos az nem cunami volt.”

Ezt a részt fel kéne vezetni valahogy, mert nekem úgy tűnik, hogy egy levelet olvasunk, ami nem interaktív. Mondjuk, bele lehetne gyömöszölni valami ilyesmit: engedelmével előre megválaszolom az ilyenkor felmerülő kérdéseket.

Most már bevallhatod, hogy régi, szocialista levéltárak megsemmisítésével foglalkozol, de ezt a gyöngyszemet nem tudtad elégetni. :D

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

cs, 2016-08-18 08:34 nyilacska

nyilacska képe

Üdv

Minden hozzászólást átrágok ám, akár többször is!
Szóval ezt az írást én groteszknek szántam. Az meg ugye sok mindent elbír.
Kivéve persze a ronda helyesírási hibákat. Szégyenérzetem van miattuk.

nyil

p, 2016-08-19 17:23 búbánat

5

Jó ez :) és valahogy örök érvényű, ez valamiért mindig így működött, így működik és így fog működni :)(tetszett a Pestiek is)

p, 2016-08-19 17:33 mészégető

mészégető képe

Nekem, öszinten szólva kevesbe tetszett, gonoszkodónak találtam, lehet, hogy ez igy müködik, de nekem gonosz. A " nyanya kapál " rész , hát az is. De ez csak persze az en érzésem.

h, 2016-08-29 09:04 nyilacska

nyilacska képe

Kedves Mészégető

Ha ismernéd a szomszédasszonyomat, fel sem merülne benned a "gonoszkodó" jelző.:)

nyil

h, 2016-08-29 12:14 mészégető

mészégető képe

Élő személyekről csak jót, vagy jót. :)

h, 2016-08-29 14:40 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Kedves Nyilacska József!

A főnök elutazott, rám maradtak az ügyei, az önét ugyan ad akta tette, azaz lezárta, de az íróasztalját elfeledte bezárni, így belekontárkodtam. A szatmári szilva pálinkájába is. Szerintem ő is sokat ihatott, mielőtt ilyen csacskaságokat irkált, vagy visszaálmodta magát boldogult fiatal korába, amikor is az üdüléseket mint SZOT intézte. Na, de ami azt illeti, akkor is mehetett mindenki, ahová csak akart. Most is adódik egy pár lehetőség, a Velencei tónál most épp ütős fesztivál van, a Monor melletti Magfalván meg építő tábor, Debrecen mellett gyógyító tábor, Gombán Pedig a Karthágó számolta az évgyűrűket Szerencsen csokoládé fesztivál készül Omega koncerttel egybekötve. Szóval köpjön a határozatra válasszon a programok közül és menjen üdülni. Ja és a főnöknek egy szót se. Ha két napon belül bejön személyesen, meg tudom kínálni a főnök pálinkájából. Persze ez nem azt jelenti, hogy most jön vissza az öreg, ő csak október elején várható, a pálinka fog elfogyni. Tisztelettel Pityókás Pista, ügyhozatali gyakorlatlan

k, 2016-08-30 06:51 nyilacska

nyilacska képe

Véletlenül ismerem Nyilacska Józsefet. Pillanatnyilag a Vidor fesztiválon "vidorog" a kópé.
Súlyos problémája még az illetőnek, hogy alig több, mint negyven év múlva lesz a századik születésnapja, ami azt jelenti, hogy kb. úgy nézegeti a különböző programokat, hogy: Hm...igen...ezt is láttam már...itt is voltam...ez sem új számomra...stb. Persze, vannak még bőven látnivalók, csak azt meg a szegény József nem engedheti meg magának anyagilag. De no para.
Néha vesz egy-egy lottót.

nyil