A szeretet analízise

A világ titok, melyet meg akarok fejteni. Mindent szétszedni és újból összerakni. Meg tudni mi miből van, miből épül föl, mik az alkotói. Kíváncsiság ez vagy komoly kutatás? Egyik sem. Ez a lételemem, ilyen vagyok. Mindent tudni akarok, mindent el akarok olvasni és kialakítani a saját néző pontomat, ami biztos el fog térni mindenki másétól.
Miből vannak a folyadékok, a légnemű és a szilárd anyagok? Miből van a műanyag, miből az élő? Miből vagyunk mi? Miből vannak a gondolataink és az érzéseink? Mitől működünk és az miből van?
Miből van a szenvedély? Düh és szeretet, jó sok. Úgy gondolom, hogy a szeretetnek van atommagja és vannak elektronai és a dühnek is, mint minden anyagnak e világon. Mindenki szeretete középpontjában, a szeretete tárgya vagy személye áll. Ez éppúgy a természet rejtett törvényei közé tartozik, mint a rák ellenes gyógyszerek, de vajon mikor fog olyan fontossággal bírni, mint a pontosan leírható dolgok? Mikor lesz a szeretetnek kutató központja, ahol az összetevőit és fajtáit keresik nagy felbontású mikroszkóp alatt és tudományos készülékekkel, analízisre képes eszközökkel? SZERETET KÍSÉRLETI ÉS KUTATÓ KÖZPONT lenne az épület neve. Szerintem így túl könnyű lenne kideríteni a legnagyobb titkát az életnek és a világ működésének.
Miből van a szeretet?
A szeretet nemcsak tetszésből, hanem szórakozásból is áll. Szeretünk olyan dolgokat csinálni, amiktől jól érezzük magunkat, vagy olyan emberekkel lenni, akikkel jól érezzük magunkat. Olykor szenvedéllyel belefeledkezünk és teljesen, gyermeki örömmel átadjuk magunkat a szeretetnek. Mintha magával ragadna egy nagy folyam és repülök, kiteljesedek és teremtek, amolyan kisistenné válok a saját kis világomban és hinni tudom, hogy bármi lehetséges. A szeretet alkotó energia és őserő.
A szeretet egy olyan őselem, mint a levegő, a víz, a föld és a tűz. Minden élőben benne van.
Mindent egybefog és mindent összeköt. Behálóz, de szabadságot ad. Színtiszta paradoxon.
A szeretet táplálék is. Ha adsz belőle egy élőnek, az nőni fog, legyen az növény, állat vagy egy másik személy. Ragyogni fog, aki kapja és az is, aki adja. Ha elveszed éhen hal, és nyomorult lesz, de máshonnan is beszerezhető. Ezt lehet ingyen adni, mert ha nem is kapsz érte semmit onnan ahova adtad, kapsz majd mástól, máshonnan. A szeretet képes bekúszni a szívedbe, a bőröd alá, átjárni minden sejted. Tudsz belőle a szűkös hónapokon venni belőle, emlékezni rá, bár ez sokszor fájdalommal is jár. Igen a szeretetben fájdalom is lakozik, olyan szívfacsaró, mert ha szeretünk valakit, akkor könnyebb a lemondás az ő érdekében. Vigyázat! A szeretet lehet önző és öncélú. Lehet fojtós, fullasztó, mely lehúz, mint a mocsár a mélybe. A szeretet, mint elemi alkotórész és, mint összetett érzés lakozik a világban. A szeretet vegyes és színes kavalkád, de mégis egy. Hogy honnan jön, és hová tart nem lehet tudni, csak úgy felbukkan és meglep. Képes egyszerre több helyen feltűnni és eltűnni, teleportálni és időutazni. A szeretet az egyetlen, melynek nem szab gátat a tér és az idő, átível ezeken a korlátokon, mint egy szeretetszivárvány. Nem számít neki éppen melyik világban vagy, képes átlépni az élőket és holtakat elválasztó mezsgyét és tőle Kharón még viteldíjat sem szed. A szeretet titok és varázslat egyszerre és mégsem.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2020-05-24 19:37 Bloody Dora

Bloody Dora képe

"A szeretet egy olyan őselem, mint a levegő, a víz, a föld és a tűz." - Vagy kicsit kicsavarva, ha elfogadjuk Hésziodosz Tehogoniában feállított modelljét, bőven megelőzi az összes őselemet (Érosz ugyan nem simán szeretet, hanem szerelem és szexuálitás, de na).

Amúgy az elejét simán elhagyhattad volna. Nem érdekes, miért érdekel ez téged, hagyd, hogy a gondolatmenet kiteljesedjen. Ne helyezd mindjárt zárójelbe. Még el sem kezdted a kifejtését, de máris "ez csak az én véleményem".
"Mindent tudni akarok, mindent el akarok olvasni és kialakítani a saját néző pontomat, ami biztos el fog térni mindenki másétól." - Nem feltétlenül, mert akkor eleve újradefiniálnád az egész kifejezést. Meg nem is sok értelme van tökéletesen újat alkotni. Ahhoz nem sokan tudnak majd kapcsolódni. És az neked sem jó, ha senki nem érti, miről beszélsz.

_____________________
Dr. Bloody Dora

v, 2020-05-24 21:13 craz

craz képe

Ha már nagybetűvel kiemelted... a kutatóközpont összetett szó, egybe kell írni, így kísérleti- és kutatóközpont.

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."