Ahogy parancsolod

- Mi? Mit mondtál? Te? Nekem? Pont Te? Hát … azért ezt ... nem kellett volna!
Nekem, még férfi ilyet nem mondott! Még Greg sem, pedig Ő majdnem tizenkét évig volt velem. Alen! Oh, Alen! Négy évig volt igencsak szerves része az életemnek, de még csak mellettem állni se tudott nyugodtan, nemhogy ilyet mondott volna! Joe, akivel öt éven keresztül volt ”bensőséges” kapcsolatom, szinte könyörgött minden egyes alkalommal! Fred! Fred! Fred! Négyéves korom óta a mai napig folyamatosan üldöz a vágyaival. Számold csak ki, hány év?! És még mindig nem mondott le rólam!

Meg a többiek. Már a nevét se tudom mindegyiküknek. Esdekeltek előttem. Érted? Könyörögtek egyetlen pillantásomért, egyetlen mosolyomért! Reszketve vágyták, hogy hozzám érhessenek. Tudod, miket hallottam én tánc közben különböző férfiaktól? Vagy akármilyen társaságban, véletlenül mellém keveredett idegentől? Nyomorult kis butikban férfi eladótól? Fogalmad sincs, mit szoktak nekem a férfiak mondani. Vérprofi vagyok pasi elhárításban! Vérprofi! Kiképeztek. Számtalan férfi dolgozott azon, hogy ezt a szintet elérjem. De soha, egyiknek sem jutott eszébe, hogy ilyet mondjon nekem!

És most jössz Te. Pont Te! Ha nem Te lennél - esküszöm - , ezt nem élnéd túl. De van egy ajánlatom, ami egyben nagyon jó tanács. Magadnak teszel jót, ha komolyan veszed és megfogadod.

”Menj odább, mert így nem tudok aludni!” - Máskor ilyet nőnek ne mondj! Soha! Főleg annak a napnak az éjszakáján ne, amelyiknek a délutánján elvetted őt feleségül!

Akkor most megyek. Aludj jól!

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2017-05-18 11:19 Kelvin

Kelvin képe

Ez valami iszonyat, de nyilván ez volt a cél. Kissé színpadias, az életben ekkora monológ nem biztos, hogy elhangzik egy egészséges embertől, idiótát meg nem veszünk feleségül, de szerencsére nem húztad sokáig.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2017-05-18 12:01 Suana

Úgy látszik sikerült az általam elképzelt hangulatot előidézni. Legalább ez jó benne.
Köszi :)

Üdv: Sz

cs, 2017-05-18 11:52 Gitáros

Gitáros képe

Végig azt vártam, hogy legyen valami csattanó, aztán végül is lett, ezért - ha többet nem is -, egy halvány kis mosolyt megérdemelt tőlem.
Nagyjából ennyi volt benne, belefért az "egypercesek" kategóriába, ami megint csak pozitívum.
Küldj még.
Üdv.

Miki

cs, 2017-05-18 12:02 Suana

:))) Köszönöm :)))

Üdv: Sz

cs, 2017-05-18 15:57 Roah

Roah képe

Egy percem van egypercesre, sok akármi között. ;)

"- Mi??? Micsoda? Mit mondtál? Te? Nekem? Pont Te? Hát … azért ezt ... nem kellett volna!"

Felesleges halmozni az írásjeleket; minél kevesebb van belőlük, annál hatásosabbak. :))) Aztán lehet így is például, hogy "Mit mondtál?!" Vagy még így, hogy 'Pont te...?' ilyesmik, végül nem érzem indokoltnak a nagybetűzést, a "Pont te?" mondatnál.
Nekem sok a rövid mondatozás is, sz-a-g-g-a-t-j-a a szöveget.

"De soha, egyiknek sem jutott eszébe, hogy ilyet mondjon NEKEM!"

Itt sem érzem annak nyomós okát, hogy csupa nagybetűvel íródjon a szó.
Minek? Hm? :))) Szerintem megáll a hiszti anélkül is.

Egy ilyen olvasása után elmélázom azon egy pillanatra, hogy mennyivel jobb, ha az ember gésától tanul szigorú alvás-kultúrát. :D

Pacsi! :)))

https://www.youtube.com/watch?v=xsNLkqEH5nk

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2017-05-18 20:14 Suana

Túlságosan túloztam. Igazad van. Nem baj. Ami semmire se jó, az mindig kiváló elrettentésnek! :)
Köszi!

Üdv: Sz

sze, 2017-05-24 08:59 hamarjában

hamarjában képe

Huh, hát ez tényleg csak elrettentésnek jó.

na ja (Obb)

sze, 2017-05-24 14:40 Suana

Köszi, hogy végigolvastad, és örülök, hogy egyetértünk. :)

Üdv: Sz

szo, 2017-05-20 15:33 Sren

Sren képe

Kiemelések, mint olyan.

A Cps Lck csak annyira kerülendő, mint a számnevek számjeggyel való írása. Tehát írásműben mindenáron. Használatuk csak alapos okkal elfogadható.
A hangulatfestés nem ilyen ok. A pátosz, a színpadias(nak ható) drámaiság pláne nem. Ezeket kéretik csajnaplós módszerek nélkül, határozottan, az írást méltóképp használva érzékeltetni.

A pont én, pont engem, pont nekem önző hisztériája sem kíván nagybetűzést, agyon-felkiáltójelezést. Magyarul és mindent összevetve: vissza lehet ezt adni „segédeszközök” nélkül is.
Próbáld meg kifejezni azt, amit mondani akarsz – csakis az írással, „hangulatjelek” nélkül.

Próbálkozz. Írj le többször egy mondatot, keresd a megfelelő kifejezéseket, ízlelgesd a szavakat, keresd meg azt, amelyik pont neked és pont oda kell. Variálj, játssz kirakóst a szavakkal. Az első legyen az írás, az írás. Aztán majd utána jöhet a módszertan, a mit miért, mit hogyan. (Pld a régi aranyszabály: vicceset csak hóttkomolyan! – Már vagy öt-hét éve is téma volt ez; ha megkéred Kentát, rávilágít neked, de még hogy!)

Mutatok neked egy szintén viszonylag jól megírt, de nem biztos, hogy pont jó szájízt hagyó viccet. Ugyanez a kategória (csak hogy lásd, tapasztalatból tolom :D) – élvezte mindenki, de semmire se mentem vele, max ujjgyakorlatnak volt jó. Na persze, az is kell. Kell?

http://karcolat.hu/blog/sren/karmento

Kitartás.:)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

szo, 2017-05-20 17:39 Suana

Jó kis írást küldtél. Ebben tényleg túlzásba vitt túlzások nélkül lehet érezni a drasztikus hangulatot. Szerintem, erre születni kell. Megtanulni ezt a hangulatkeltést, nem hiszem, hogy lehet. Vagy megy, vagy nem megy.

"...az írást méltóképp használva..." - Ez nagyon jó. Szinte sziven ütött. Mennyire szeretem az írást, milyen magasztos dolog! Én meg csak úgy fogom magam, percek alatt összecsapok pár sort, és még örülök is neki.
Most örülök csak igazán, hogy beküldtem azt a borzalmat. A hozzászólásod - és természetesen a többieké is - nagyon sok mindenre rávilágítottak.

Köszönöm.

Lehet, hogy nem holnap, nem holnapután, de egyszer úgyis írok valami normálisat. Nem adom fel. :))

Üdv: Sz

v, 2017-05-21 10:15 Roah

Roah képe

Ez pont a tanulható rész. :)))
Az írásjelek és egyebek használata - talán azért írtad/írhattad így, nagybetűzve, meg írásjel halmozva, mert a neten ezeket látni.
Itt meg, a Karcon, általában helyre kerül a nyelvtan is. Vannak az írásnak olyan szegmensei, amelyre valóban születni kell, ezt nem vitatom. De képzés nélkül azt is pont séróra lehet kenni. Tehát tanulnia mindenkinek kell, szerintem, csak mindenkinek mást, majdnem mindig másként, és más ideig, szinte nincs két azonos fejlődés. Akadnak hasonlatosságok, de mindegyik szerzőnél van eltérés - és szerintem ez így van jól. Dögunalom lenne az élet a változatosság nélkül, nem? :D (Vannak speciális esetek is - a portálon már mindenfélét láttunk az évek alatt -, amikor a képességek és a vágyak elkerülik egymást, nem találkoznak, de ez felismerhető, és téged ez a veszély nem fenyeget, szerintem.)

Ne gondolj még a 'rúdugrásra'.
Ismered? :)))

"Az a gond az írással (...), hogy olykor-olykor mind megpróbálkozunk vele, aztán beleringatjuk magunkat az illúzióba, hogy idővel lesz egy jó írásunk, némi pénzünk a bankban, saját szobánk, és azt gondoljuk: "Hékás, belőlem is válhat még író!" Elfogadjuk, hogy a sportban van géniusz, aki felülmúlja a képességeinket, de nincs nagyobb esély arra, hogy írók legyünk, mint mondjuk arra, hogy olimpiai rúdugrók."

(Hazárdjáték)

Nem baj, ha valaki mer nagyokat álmodni, sőt, csak ne ijedjen meg az álmoktól. :))) Nem kell egyből olimpiával kezdeni.
Hm? :)))

Szóval ami ezt az írásodat illeti, és túltoltnak vélelmezhető, azt mind-mind meg lehet tanulni, hogy ne legyen az. :)))
Erre tessék gondolni. :)))

Pacsi! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=y8yvnqHmFds

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-05-21 12:00 Suana

Rúdugrás? Nálam még a talajtorna is eszméletlen magasságnak tűnik. :) Sajnos, a sporttal nem nagyon kötődünk egymáshoz.

Az írással egy kicsit más a helyzet. Ha nem is vagyok méltó babérkoszorúra, legalább érdekel. Örülök, hogy van kitől/kiktől tanulnom. A fejlődes - , hm, majdcsak jön lassacskán.

Hála és köszönet.:)

Üdv: Sz