A mutáns visszatér

A mutáns nem halt meg, pedig az a vénasszony, aki annak idején félig felgyújtotta és levágta négy csápját, azt hitte. Három év telt el a brutális ütközet óta, és most a mutáns ott rejtőzködött bosszúra éhesen egy bokor mélyén. A bokor szemben helyezkedett el a gondnokság ajtajával, amely mögött Elvira néni – merthogy így hívták a vénasszonyt – éppen sapkát kötött az unokájának, céklalevet ivott, és egy olcsó horrorfilmet nézett valamelyik kereskedelmi csatornán. Sejtelme sem volt arról, hogy az elszánt mutáns mire készülődik odakint.
Felerősödött a szél. A mutáns úgy érezte, hogy eljött a megfelelő pillanat. Lassan kikászálódott a rejtekhelyéről és megindult az ajtó felé. Kocsonyás szemeiben tűz lángolt, talpa után trutymó maradt a pázsiton. Eljött a bosszú napja, a régóta várt nap, csak ez szikrázott eltorzult agyában. Maradék csápjaival ide-oda csapkodott, tudat alatt már gyakorolta azokat a mozdulatokat, amelyekkel majd cafatokra tépi Elvira nénit. Ahogy az ajtóhoz ért, sátáni mosoly ült ki püffedt, egyfolytában váladékot termelő arcára. Várt még néhány pillanatot, mielőtt bekopogott volna.
Elvira néni befejezte a sapka kötését, és megállapította, hogy túl kicsire sikeredett.
- Ennek a gyereknek még egy normális sapkát se lehet varrni arra a hülye fejére! – méltatlankodott fennhangon, s dühösen vágta az egészet a szemétbe.
Ekkor hallotta meg a halk, tompa kopogást. Az öregasszony furcsállta egy kissé, hogy miért nem csöngetett a késő esti látogató. Habozott, aztán végül odaballagott az ajtóhoz és sarkig tárta. A tornác üres volt. Egy árva lélek sem állt rajta. Elvira néni kinyújtotta ráncos nyakát, először jobbra, majd balra tekintett.
- Szemtelen kölykök! – kiabálta dühösen, ökölrázások közepette. Már éppen csukta volna be az ajtót, mikor hörgésre lett figyelmes. Lassan előrehajolt, és a papucsa orrára nézett.
A tíz centiméter magas mutáns elszántan csapkodta papucsának rózsaszín bumszliját cérnavastagságú csápjaival. Közben hörgött, és összetrutymózott mindent. Elvira néni egy ügyes mozdulattal kikapta a zárból vaskos kulcstartóját, és kétszer lefelé suhintott vele. A mutáns vinnyogva menekült az éjszakába, néhány csápját és trutymóját maga mögött hagyva. Elvira néninek most sem volt nehezebb dolga, mint három évvel ezelőtt…

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2018-03-26 17:35 Dana

Dana képe

A mutáns nem halt meg, pedig az a vénasszony --> "az a" -- felesleges
...azt hitte. --> ...úgy hitte (?)

...egy bokor mélyén. A bokor szemben helyezkedett el a gondnokság ajtajával, --> egy bokor mélyén, szemben a gondnok házával.

...amely mögött Elvira néni --> odabent Elvira néni

Sok a "hogy", néhányat megpróbálhatnál kiölni a szövegből.

Lassan kikászálódott a rejtekhelyéről és megindult az ajtó felé. --> "és" elé vessző

Kocsonyás szemeiben --> Ez nekem fura. A szem nem szokott kocsonyás lenni, illetve legyen csak "szemében", ha csak nem akarod kihangsúlyozni, hogy van neki mondjuk őt.

...talpa után trutymó maradt a pázsiton. --> Ez is fura picit. Nyálkás csíkot húzott maga után?

"mosoly" és "arc" --> Vigyor és pofa?

- Ennek a gyereknek még egy normális sapkát se lehet varrni arra a hülye fejére! – --> Igényesen használod a gondolatjelet, de akkor használd kérlek szépen mindenütt: – Ennek...
(És eddig kötött, szóval most ne kezdjen el varrni.)

A "kopogás" is idegen a szövegben.

- Szemtelen kölykök! – kiabálta dühösen, ökölrázások közepette. --> – rázta dühösen az öklét.

hörgésre --> morgásra?
Lassan előrehajolt, és a papucsa orrára nézett. --> Ez így esetleg. Ha morgást (hörgést) hallunk, odakapjuk a fejünket, lenézünk stb. (Azt főleg ne írd ki szerintem, hogy a papucsa orrára nézett...)

bumszliját --> pom-pom?

zárból vaskos kulcstartóját --> kulcscsomóját?
... és kétszer lefelé suhintott vele. --> Ha csak lefelé suhint, attól még nem sérül meg a mutáns. Rácsapott? Kupán vágta?

néhány csápját és trutymóját --> néhány csápot és némi trutymót

Felesleges a három pont a végén.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

szo, 2019-03-30 03:13 Györeizé

Györeizé képe

~Elnezest az ekezetek hianyaert.~
Engem az egesz tortenetbol a bokor erdekelt a leginkabb, ami (aki?) "szemben helyezkedett el a gondnokság ajtajával". Vajh hol volt elotte? Vajh hogy helyezkedett oda? Miert oda? Miert akkor? Hogyan? Hany laba van? Miert helyezkedik el egy bokor, mondd, miert? Tuti nem alszok ma, ebren fog tartani a toprenges.
Irj mar egy novit arrol a bokorrol, legy szives.

**********************************
A véleményem, az szubjektív.