Egyedül az éjszakában

............................................................................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.............................................................................................

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2019-12-26 15:25 Dana

Dana képe

Üdv nálunk!

Műfaját tekintve ez nem egyperces, inkább egyéb. Az egypercesnek van egy csattanója, ennek itt nincs -- szerintem az, hogy elütik a lányt, nem igazán csattanó.

Tudod, mi a bajom? Lapos. És túl hosszú ahhoz képest, ahová kilyukadsz. Nem érzek együtt lánnyal, nem sajnálom, maximum értetlenül gondolkodom azon, mi a francért megy az úton?! (Ne mondd, hogy mert ott világosabb van, mint a járdán... mert ha világosabb van, az autós is láthatja amúgy... én is szoktam futni az úton, mert ott világosabb van, de ha autó jön, nem állok, mint a hülye, hanem fellépek a járdára. Ja, a szereplőd a kreszt sem tartja be, mert kresz szerint a gyalogos SZEMBEN megy a forgalommal, nem háttal.) A szereplőd a semmiből jön és a semmibe megy, nem hagy nyomot maga után. Ha írni szeretnél, dúlj fel, vonj be, utáltasd vagy szerettesd meg a karaktert.

És miért ütik el? Mit akartál ezzel mondani? Szintén nincs semmi mozgatóerő az egészben. Vagy érd el, hogy rettegjünk a sötét úton menni, vagy érd el, hogy sírjak a csajért... de semmi.

A helyesírásod és a központozásod nem jó. Tanulmányozd az oldal erre vonatkozó részét. Novellában a legritkább esetben írunk ki számokat.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2019-12-26 20:41 SzaGe

A kresz mellőzése nem egyedi jelenség a magyar utakon. Napi szinten találkozok meggondolatlan sofőrökkel, bátor gyalogosokkal, szemtelen biciklisekkel. A közlekedésben való "túlélés" egyik kulcsa, hogy ismerd meg az ösvényt, amit taposol :)

cs, 2019-12-26 21:55 Dana

Dana képe

Ezzel nagyjából arra próbáltam utalni, hogy még kevésbé teszi sajnálhatóvá a karaktert. (Hülye? Haljon meg, bár ez így sarkos, tudom.)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2019-12-26 22:18 SzaGe

Igaz :)

cs, 2019-12-26 22:42 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

melyik? a sarkos, vagy haljon meg, gézuka hüllyede nem hal meg, kiért?

g

cs, 2019-12-26 19:39 SzaGe

Értem mit szerettél volna elmesélni, mégis többször átolvastam. Zavaros az egész. Picit csepegtettél a főszereplőről (családjáról), de pont annyit, hogy semmire se mentem vele. Nem lettem okosabb, vagy informatívabb a kilétét illetően. Pedig érdekelt volna. Ez egy kicsit megölte az incidens előtt a történetet. Egy nedves esernyő szorongatása miért nyugtató? Önvédelem lenne a célja? Esetleg van benne egy rejtett penge? Jó lett volna többet tudni. Ha hegyezi a fülét (a szeme helyett): akkor miért nem reflektált a közeledő autóra? Sok hűhó semmiért? Ezt se értem.
Semmit se lát a szereplő, csak valami fényt maga előtt, mégis tisztán látja az autót(az ütközés után), a koszos vízzel keveredő vért, ami a csattanás közben/után "sercenhetett" ki a testéből. Én már láttam friss vért gyenge fényviszonyok között az aszfalton/földön, de az nem igazán piros. Inkább sötét pocsolyának tűnik még a villanyoszlop lámpafénye alatt is.
Nem török pálcát afelett, hogy egy -valószínűleg- halott elmesél bármit is. Sok olvasónak ez nem annyira jön be. Tudom. Én is írtam ilyesmit, úgyhogy nekem belefér :)

A helyesírást még én is tanulom :)

Kedvenc témám a halál körüli "élmények" elmesélése. Remélem még olvashatok tőled ilyesmit!
Üdv :SzaGe

p, 2019-12-27 11:28 Roah

Roah képe

Félelem.
A karakter szerintem félt; félt valamitől. Talán a sötéttől, talán a magánytól, talán attól, hogy támadás éri, még az esernyőt sem tette el, ha kell, védekezhessen valamivel. Mintha...mintha szégyellte volna, hogy tart valamitől, azért hívta szerintem 'kifogásnak' az esernyő szorongatását - hát innen üzenem, hogy soha senki ne érezze magát kínosan, ha fél. Félni biztonságos, szerintem. Félni elővigyázatos dolog, a félelem óvatosságra és körültekintésre ösztönözhet - lásd az esernyőt, vagy a telót. Inkább feleslegesen legyen bárki megfontoltabb, mint a vesztébe sétáljon egy sötét úton. (Feketében minden olyan más, ha? Be kell inteni neki, kedvenc, középső ujjal! Hadd szóljon! Érezze kicsit a sötétség a törődést. ;) Jó is az ernyő! Én mondom neked - olyat oda lehet csapni vele állcsúcsra, hogy az aszfalt adja a másikat. Amíg felfogja, mi is történt, időt lehet nyerni, és letiplizni - a sötét ilyenkor hasznos lehet. ;) Fedezékben lehet elhúzni a csíkot. Szóval a karakternek üzenem, hogy szerintem soha sem cinkes félni - ez a lényeg. :))))
Így érzem az írás lélektanát.
Irodalmi aspektusból sajnos tele van hiányosságokkal, nyelvtanilag (bitang sok vesszőhiba, hé, nem leszel ám tőle náthás, ha többet használsz, hm? :))) , de nem tudom, hogy szeretnél-e bővebb listát tanácsokból, észrevételekből, addig nem megyek bele, amíg nem kéred.
Rendben?

Isten hozott a Karcolaton!

https://www.youtube.com/watch?v=EP-3UNaNlHM

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2019-12-27 18:27 Kentaur

Kentaur képe

Csak olyasmit tudok hozzászólni, hogy használj Word szövegszerkesztőt, mert az jelzi neked, ha olyan ordas hibát vétesz, mint hogy kisbetűvel kezdesz mondatot. Ha látom, hogy ezt nem csak "itthagytad", mint eb a tudjuk mit, akkor mondhatok mást is... ha érdekel. Ha meg nem érdekel téged se, akkor az olvasót minek érdekelje ugye...

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.