Apa és barát

Lehet e, egy apa egyszerre a legjobb barátja és jó apja a fiának? Nem olyan egyszerű erre a válasz, hogy igen lehet, vagy nem. Az apja az legyen az apja… Ez döntés kérdése, még inkább hozzáállás kérdése.
Ha megközelítem a dolgot tudományosabb szempontból, azaz összehasonlítom a kvantummechanika egyik elvével, mely Heisenberg-féle határozatlansági reláció néven ismert, akkor máris szembeszállok az állításommal. Nagyvonalakban ez az elv azt mondja ki, hogy egy részecske sebességét és helyzetét nem lehet egyszerre, ugyanabban az időpontban meghatározni. Vagy az egyik, vagy a másik. El kell dönteni, hogy melyik a fontosabb: barát vagy apa. Tehát probléma a döntés, amivel Neó is küzdött… DE, és mivel az előtte lévő dolgok nem számítanak, azt is el kell mondani az Heisenberg elvével kapcsolatosan, hogy ez a fajta mérés nem lehetetlen, hanem csak a jelenlegi műszerek fejletlenségéből adódó pontatlanság. El kell telnie még egy pár évnek amíg a műszerek fejletsége lehetővé teszi ezt a többszörös mérést.
Az alap koncepcióhoz visszakanyarodva, én úgy gondolom, hogy lehetséges az, hogy egyszerre a barátja és az apja is legyek a fiamnak, mert az én „műszerem” az agyam, melyet csak a hozzáállásommal és megfontolt döntéseimmel tudom fejleszteni.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2020-06-22 03:58 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A nyelvtani hibáok túl... nem szeretnék kötözködni, de szerintem ezt azért jobban át kéne gondolnod, mit szerettél volna itt mondani. Mintha egy részeg eszmefuttatás lenne. Kirakom, aztán kérem a karcos apukákat, mondajank valami összeszedettet (én nő vagyok és nincs gyerekem, definitíve kiestem a körből).
Amúgy a Heisenberg-féle határozatlansági reláació elvben mondja ki, hogy egy elemi részecske esetén a hely és az impluzus egyszerre nem határozható meg kellően nagy pontossággal. Semmi köze ehhez a mérési berendezésnek, az egy ismert félreértése a problémának.

_____________________
Dr. Bloody Dora