P1r0ska és a f4rk4s 2.0

Volt egyszer egy aranyos kislány, mindenki szerette, aki csak látta, de legjobban mégis a nagymamája. Azt sem tudta, mit adjon neki, mivel keresse a kedvét kis unokájának. Egyszer egy szép piros bársonysapkát vett neki ajándékba, s mivel az olyan jól állt a kislánynak, hogy azontúl mindig csak azzal szelfizte magát, el is nevezték róla Piroskának. Holott eredetileg Hamupipőkének hívták. Egyszer azt mondja neki az édesanyja: – Gyere csak, kislányom! Itt ez a kalács és egy üveg szegedi bikavér, vidd el a nagymamának. Beteg is, gyenge is, nyugdíja is kevés, jól fog esni neki ez a néhány falat. Indulj el jó korán, még mielőtt beáll a hőség. Ha kimész az utcára, viselkedj rendesen, ne tűnjön fel az M-60-as géppuska, se a kukri, a kátyukban könnyedén eleshetsz, és eltörheted az üveget, és akkor a nagymamának semmi sem marad. És ha belépsz a szobába, ne felejts el köszönni neki, és kukkants be előbb minden sarokba - hátha akad arra pár bitcoin! –.
– Minden úgy lesz, ahogy mondod – felelte Piroska az édesanyjának, és búcsúzóul közösen szelfiztek. A nagymama azonban benn lakott az erdőben, félórányi járásra a falutól, ahol Piroska lakott. Nos hát, amint a kislány az erdő sűrűjébe ért, találkozott a farkassal. Mivel azonban nem tudta, hogy milyen gonosz állattal van dolga, nem félt tőle. – Csőtészta, Piroska. Hó ár jú? – köszönt rá a farkas. Enyhe pocakot eresztett a sok pastától, a pofájából szivar lógott. Rozzant Yugoval fát rabolt az idén ősszel (is).
– Neked is, kedves farkas. Milyen hó? Nyár van !
– Ver ár jú goin', kedves Piroska?
– A nagymamámhoz.
– Aztán mit viszel a kötényedben?
– Kalácsot és bikavért. Tegnap sütötte édesanyám; a nagymamám beteg is, gyenge is, jót fog tenni neki az étel-ital, egy kicsit erőre kap majd tőle. Ad kis zsebpénzt!
– Piroska, hol lakik a nagymamád? GPS-n hol áll?
– Körülbelül még egy negyedórányi járásra innen, benn az erdő sűrűjében, a három nagy tölgyfa alatt áll a háza. Szögesdrót, őrtornyok, kutyás őrök, aligátoros vizesárok, géppuskafészek veszi körül, biztosan ismered te is – magyarázta gyanútlanul Piroska.
A farkas azt gondolta magában: – Ez a zsenge fiatal lányka finom falat, sokkal jobban ízlik majd, mint az öregasszony. Vígre kipróbálhatom az új dijoni mustár- ketchup kombómat. Nice! Furfangosan kell hozzálátni, hogy mind a kettőt meg tudjam kaparintani –.
Egy darabig szótlanul poroszkált hát Piroska mellett, majd így szólt: – Piroska, észre sem veszed, mennyi szép virág virít körülöttünk? Miért nem nézel szét egy kicsit? Azt hiszem, nem is hallod, milyen szépen dalolnak a madarak! Úgy mész itt mellettem, mintha az iskolába mennél, pedig hát milyen vidám az élet idekint az erdőben! Szedjél illegálisan virágot. Azt! –.
Piroska felpillantott, és amikor meglátta, hogyan táncolnak a napsugarak a fák között, és mennyi virág tarkállik a fák tövében, azt gondolta magában: – Ha viszek a nagymamának egy csokor, egy millió forint értékű virágot, még örömet is okozok neki; még úgyis korán van, tehát időben oda fogok érni –. Így azután letért az ösvényről, bement a fák közé, a paukemberek közé és virágot szedett. És amikor letépett egyet, úgy gondolta, hogy még beljebb az erdőben még sokkal szebbeket lát. Leszakította hát azokat is, de közben egyre messzebb tért le az úttól az erdő mélyébe. Hanem a farkas közben egyenesen a nagymama háza felé igyekezett, és kopogtatott az ajtón.
–Ki az? – kérdezte a nagymama az ágyból. – Én vagyok az, Piroska – válaszolta a farkas, hang-szintetizátort használt - tiszta cyberpunk. – Kalácsot hoztam, meg egy üveg furmintot, nyisd ki az ajtót! –
– Csak nyomd meg a kilincset –, kiáltotta a nagymama, – túl gyenge vagyok ahhoz, hogy felkeljek. A farkas megnyomta a kilincset, kinyílt az ajtó, és ő anélkül, hogy egy szót szólt volna, egyenesen odalépett az ágyhoz, és bekapta a nagymamát. Desszertnek rendelt egy rigójancsit is. Ezután felvette a ruháit, fejére tette a főkötőjét, befeküdt a helyére az ágyba, és behúzta az ágyfüggönyt.

Piroska meg azalatt a tiltott virágszedéssel volt elfoglalva. Csak amikor már olyan nagy volt a csokor, hogy tartani is alig tudta, akkor jutott megint eszébe a nagymama, nosza sietett is hozzá. Nagyon elcsodálkozott, hogy az ajtót tárva-nyitva találta, és amikor belépett a szobába, olyan furcsán érezte magát, hogy azt gondolta: "Érdekes, hogy milyen szorongás vett erőt rajtam ma, pedig máskor olyan szívesen jövök a nagymamához!". Mindenesetre szép hangosan így köszönt: – Yolo, nagymuter! –. Válasz azonban nem érkezett. Akkor odament az ágyhoz, és széthúzta a függönyt: ott feküdt a nagymama, a főkötője mélyen a szemére volt húzva, és olyan furcsa volt.
– Jaj, nagymama, milyen nagy a füledből logó szőr!
– Hogy jobban halljam, amit beszélsz!
– Jaj, nagy-mama, milyen nagy a pilóta szemüveged!
– Hogy jobban lássam a plazma TV-t!
– Jaj, nagymama, milyen nagy a kezed!
– Hogy jobban megfoghassam a távirányítót!
– Jaj, nagymama, de szörnyű nagy szájad van!
– Tudtam én hogy meg kéne látogatni a szájsebészt!

Alighogy ezt kiáltotta, a farkas kiugrott az ágyból, és bekapta szegény Piroskát.
Amint a farkas étvágyát csillapította, visszabújt az ágyba, és mély álomba merült. Úgy horkolt, hogy csak úgy rezegtek tőle a ház ablakai. A vadász éppen arra járt, és azt gondolta magában: "Ejnye, de hangosan horkol ez az öregasszony. Csak nincs valami baja? Már csak megnézem... a facebook profilját, a twitterét!" Bemegy a szobába, és amikor az ágyhoz lép, hát látja, hogy ott fekszik a farkas.
– Megvagy, vén gonosztevő! Mennyit kerestelek! No most el nem menekülsz! Jú ár ander arreszt – Már éppen emelte a puskáját, hogy lőjön, amikor eszébe jutott valami: hátha ez a gonosz fenevad felfalta a nagymamát, és talán még meg lehetne menteni. Nem lőtt hát, hanem elővett egy ollót, és nekilátott felvágni az alvó farkas hasát.
Alig vágott bele, máris hallott három kopogást az ajtón. Bejött hét, állig felfegyverzett törpe. Mind szakállas volt, és frigiai sapkás. Egyikük egy térképet nézegetett, megbökte a csapat élén álló vezért.
– Te, Kuka...
Eltelt 340 év. Háromszáznegyven sivár, szótlan, néma év. Végül Kuka felcsattant:
– Mi van?
– Te, szerintem mi frankón eltévesztettük ám a házszámot.
A vadász elkérte a térképet.
– Nem. Ez itt tényleg a Mézeskalácsház. Jancsitól és Juliskától béreljük. A kolbászkerítést már meg is ettük.

Alig mondta ezt ki, egy csapat (öt fős) tini csapat zuhant be a tetőn. Így néztek ki: egy sárga köpenyes piros ruhában, egy lila ruhás kapucnis csaj - akinek csak a szemei látszanak ki, egy félig robot srác, egy zöld bőrű srác és egy zöld szemű,vörös hajú, lebegő lány.
A sárga köpenyes határozottan felcsattant, közben elővett és összeállított egy fém botot:
– Tini Titánok harcra fel!
A farkas kezdett éledezni, szemeit dörzsölte:
– Mi ez? Még a nagyit se emésztettem meg! Tudod milyen rossz az emésztésem? Ilyen !
A vadász egyet lépette előre:
– Csak fel kell vágnom a hasát, kicserélni a benn lévőket a kövekre és amikor elmenekül, kampec delores. Oké? Mindenki nyugodjon le a 'csába...

A közeli Batmobil felvette, ahogy a Mézeskalácsház kék villámlások és sötét örvénylések közepette darabokra robban. Batman ránézett az anyósülésre szíjazott kalácsra:
– Te vagy az utolsó árpakalács. Mission accomplished.
Kövér gázt adott és kidriftelt a ház udvaráról.

4.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2017-08-24 09:27 Blade

Blade képe

Bár tele van hibával, ugyanakkor jó poénok is elbújtak itt-ott. ;)

cs, 2017-08-24 14:24 Gitáros

Gitáros képe
4

Nna!

Ahogy mondani szokták, lassan kezdesz megérkezni, az olvasók többsége már elengedte a nyitott bicskát a zsebében, ami határozottan jó jel!
Szórakoztatott, időnként jókat röhögtem, ennél többet pedig kívánni sem lehet egy ilyen írás tekintetében.
Halált megvető bátorsággal fejest ugrom a mély vízbe, és adok neked 4 csillagot.
Hajrá!

Miki

cs, 2017-08-24 16:06 Roah

Roah képe

Tyhűha! :D

Aloha! :)))

Hát ezt mantrázom! :))) Ezt!
Humor és mese - imádom, amikor ebben dolgozol! Egyszerűen működik, szerintem a szórakoztatás, a stíl, a paródia, és a mese, a közvetlensége, a hangulata, mintha mindig is ezt csináltad volna, vagy nem tudom, és...hát csak nem bírtad ki, hogy a hivatalosan is három személyes/szereplős mesébe besétáljon még több karakter, hogy aztán bandázzanak egyet a kérón. :D
Hibák vannak benne, persze, de önmagadhoz képest nálam simán négyes-ötös, és egy külön köszi is jár, mert tényleg hangosan nevettem. (Néhány mondatot fel is kellett kolléganőknek olvasnom, mert tudni akarták, min szórakozok ilyen jól, szóval volt jó kedv, több is, meg minden. :))))

Használd ki ezt az adottságodat!
Mozogj a mesékben, a humorban, mert...disz iz jor vörld.
Szerintem ez a legerősebb része a te világodnak.

...és amikor boldogok, nem tudnak uralkodni a levitáción: ha szabadban vannak, felugranak, a levegőben kipattannak hátukon fekete, cirmos, fehér szárnyaik, többször átfordulnak, mintha a semmiben bukfenceznének, és noha örökké két lábbal, talpra érkeznek vissza a földre, újra felugranak, magasabbra, és hirtelen ereszkednek le, aztán lassú szárnycsapásokkal újra fel a magasba, és le, és megint elrugaszkodnak, mozgásuk, akár láthatatlan hullámokat rajzolna...

Nagyon tetszett!

Pacsi! :))))

A Jégkirálynő és a vadász? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Vk0xkd8qs9I

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2017-08-24 20:08 polgarveronika

polgarveronika képe
5

Jót röhögtem. Ha ez volt a cél, akkor ez legyen továbbra is! Úgy érzem, ez a te műfajod. De azért az írásjeleket, központozásokat tedd a helyére! Adok egy ötöst, ebben bennre foglaltatik az is, hogy vetted az üzeneteket, amelyeket küldtünk (az arányokat rád bízom:DDD)
Üdv: V.

 

_______Tertium non datur ______

cs, 2017-08-24 20:28 AvatáR

AvatáR képe

Ezúton is köszönöm minden kedves olvasómnak - az olvasást.

"A két legerősebb harcos a Türelem és az Idő"

cs, 2017-08-24 21:54 Smilezolika

Smilezolika képe

Bakker! Teljesen valószínűtlen, hogy az utolsó két novelládat ugyanaz a személy írtad.
Az előző szétesettségére, követhetetlenségére szavak nem voltak, ez pedig teljesen rendben van, annak ellenére, hogy egy Piroska átiratot bevállani teljes őrültség.
Te kicsit úgy vagy az írással, mint néhány tehetséges, de dadogós ember a beszéddel. Amit maguktól mondanak, szinte érthetetlen, de hibátlanul, gyönyörűen énekelnek.
Tényleg hanyagolhatnád a Fantasyt a mesékért. Ez utóbbi megy. Gratula.

p, 2017-08-25 14:45 Kentaur

Kentaur képe

Na, ezt magyaráztam, hogy a mesének megvan a kerete, nem kell bele se logika, se karakter, se háttér, se semmi...megfogod, azt csinálsz vele, ami tetszik, és működni fog.
Borzalmas hibák vannak benne, de működik, megy, összeszedett, még jó is tud lenni, ha így belepakolod a saját humorodat.
Szerintem is felejtsd el a fantasyt, és a hosszabb dolgokat, a paródia a te műfajod.

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

k, 2017-10-03 23:26 ZoltánSz

ZoltánSz képe

Azt hiszem vagy besavanyodtam vagy csak kezdek (túl) öreg lenni, mert ez a stilus engem a L'art pour l'art Társulatra, illetve a Hollószinházra emlékeztetett.
Húsz éve még jókat nevettem rajtuk, ma már inkább csak egy fájdalmas grimaszt csalnának az arcomra. De ez csak az én véleményem.

"When your wings are broken, then use mine. It's strong enough to carry both of us."