Egy nehéz nap éjszakája

Egy nehéz nap éjszakája, avagy, hogyan éljük túl a mai világot vámpírbőrben?

(részlet)

Ebben a modern világban bizony nehéz a vámpírlét, rövid útmutatónk segít eligazodni a jog és az utca kegyetlen farkastörvényei között. Reméljük, hogy kiadásunk hozzájárult kedves Olvasónk sikeres túléléséhez, és ezzel elősegítettük fajunk fennmaradását.
Köszönjük, hogy Ön is a Vámpír szakkönyveket választotta!

Túlélési útmutató, 1. fejezet:
A legszükségesebbek

A mai életben egy vámpír számára a szükséges napi véradag beszerzése jelenti a legnagyobb gondot. Több probléma is adódhat, például nincs megfelelő áldozat, esetleg a törvény emberei éppen rosszkor érkeznek, vagy a legnagyobb és legalattomosabb baj: az AIDS. Sajnos ez a vérrel, és egyéb testnedvekkel terjedő fertőző betegség, már egyre több fajtársunkat szólított vissza a halandó életre, ugyanis a HIV vírus ellen nincs természetes védettség, még a vámpírokban sem, habár jó pár szakkönyv ezt a megtévesztő és olykor végzetes tévedést hangoztatja.
Tanácsaink a biztonságos vérszíváshoz:
- Raboljon ki egy vérbankot, esetleg a tehetősebbek akár vehetnek is vért. Ez a legjobb megoldás, mert így biztosan fertőzésmentes, és megfelelő vérhez jut. A választék széles, bármely vércsoport, bármely Rh faktorából választhat. Esetleges vérhiány esetén azonban ez nem járható út, így ajánljuk a Véradók Világnapját (június 14.), és a Véradók napját (november 27.) nagyobb bevásárlások elintézéséhez. A vért fagyasztva tárolják, alvadásgátlóval keverve, házi tároláskor alkalmazzuk is ezt a módszert, így a vér tovább marad friss. Nagyobb vámpír-szaküzletekben ma már kaphatók különféle külföldi termékek, úgymint konzervvér, tartós vér, vagy zacskós vér – utóbbi csak pár napig áll el, hűtőben tárolva. Ezek gyakran túl magasak egy átlagos fizetésű vámpír számára, ezért a „középosztálynak” marad a kockázatos, de olcsóbb utcai vadászat.
- Ha a szokásos úton szerezzük be táplálékunkat fokozottan ügyeljünk a veszélyre! Ha rendőrök bukkannának föl, két lehetőség áll előttünk: az ő vérüket is kiszívjuk, vagy elmenekülünk. Utóbbit csak végszükség esetén, nagyobb csoport felbukkanásakor ajánljuk. A hullákat mindig rejtsük el, az utca kövezete alá, vagy egy házba, esetleg egy közeli hulladéktárolóba, nehogy feltűnést keltsenek nappal, mikor mi alszunk, és nem tudunk cselekedni.
- Rejtekhelyül mindig jól őrzött, biztonságos zugot válasszunk! A legpraktikusabb megoldás egy koporsó a temetőben, ez esetben csak kapuzárás után tudunk kilépni, nehogy megijesszünk valakit, aki esetleg értesítheti a rendőrséget. Ügyeljünk mindig a jó és hatásos megjelenésre, külsőnk legyen ápolt, szemfogaink a lakmározás előtt fényesek és fehérek!
- Magyarországon ma 3000 AIDS fertőzött van, és ez a szám napról napra növekszik – ezt is vegyük figyelembe éjszaki portyáink során! A legsúlyosabb a helyzet Afrikában, tehát senkinek nem ajánljuk a fekete kontinens látogatását vérszívás céljából. Oroszországban is elképesztő, 860 ezer a fertőzöttek száma. A legkedvezőbb adatok a Déli-sarkról, és a Holdról érkeztek, az ott élő megbetegedettek a lakosság közel 0%-át teszik ki. (A Marsról már nincsenek adataink, ott még tart a felmérés.) Ezeket a helyeket bátran ajánljuk minden olvasónknak akár üdülés, akár tartós odatelepülés céljából.

Amennyiben valaki szeretne elköltözni ezen helyek valamelyikére, nem árt, ha felkészül a nyelvből. A holdlakók hivatalos nyelve a kvafl már megjelenti a Vámpír szakkönyvek sorozatban. Teljes nyelvtan, és útiszótár egyben. Ha a Déli-sark jobban érdekli, ajánljuk, tanuljon meg pingvinül (előkészületben a Vámpír szakkönyvek sorozatban), esetleg mindkét „országban” használt nyelven: fagyul. A Zimankó nagyszótár már kapható a Vámpír szakkönyvek sorozat gondozásában. Egy kis részlet a rendkívül egyszerű nyelv kifejezésiből:
Az időjárás kifejezésére egy különleges, nyelvi és nem nyelvi jeleket tartalmazó kifejezésrendszer alakult ki. Karjainkat fűzzük össze, lábainkat térdben kicsit rogyasszuk meg, és enyhén görnyedjünk össze, majd fogainkkal kezdjünk halkan, és ütemesen csattogni – ez szaknevén a „vacogás”. A vacogás intenzitása és hangereje mutatja a hőmérsékletet – minél erősebben vacogunk, annál hidegebbet fejezünk ki. Természetesen ez szubjektív megítélés, egységes skála nincs, ami okozhat félreértéseket.

Reméljük, hogy ez a rövid bevezetés segítségére lesz minden kedves fajtársunknak, és sok sikert a további fejezetekhez, és az élethez!

4.555555
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.6 (9 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2005-07-25 19:56 Ritus

Ritus képe

Nekem nem igazán jött be ez a vámpíros útmutató, de arra jó volt, h. megtapasztaljuk, milyen jól menne egy hasonló "szakkönyv" megírása is az írónőnek. ;)
2 apró hiba, vagyis inkább javaslat:
1. "bármely vércsoport, bármely Rh faktorából választhat" helyett sztem helyesebb lenne a bármely vércsoport mindkét faktorából, hisz csak 2féle Rh típus van. :lol:
2. "A Marsról már nincsenek adataink, ott még tart a felmérés." Most már nincs vagy még nincs??? 8O
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

k, 2005-07-26 06:07 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Aranyos pikareszk,jó nagy fricska a vámpirőrülteknek.Racionalitása megdöbbentő:ne embert,vagy állatot pécézennek ki,ha vér kell nekik,hanem raboljanak ki egy vérbankot,vagy véradóállomást.Egyet hiányolok:túl kesztyűs kézzel bántál velük.Én horrisztikusabbra venném a figurát és a vérban helyett azt ajánlanám a vámpoknak,hogy egymás vérét szivják ki,igy mind elpusztulnak és nem idegesitik a normális embereket rémtörténeteikkel.

sze, 2005-07-27 19:34 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ezt nem írhattam! Ha figyelmesebben elolvasod, látnod kell, hogy folyamatosan "fajtársaink" szóval illeti az olvasóközönséget, tehát az író is vámpír! Ezt nem ajánlhatja, mert egy bemutatóján még megölik a rajongói! ;)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2005-07-27 19:33 Bloody Dora

Bloody Dora képe

1.Igen, tudom, hogy két Rh faktor van, de így olyan soknak tűntetem fel a választékot. :D
2. "A Hold után következő bolgyó a Mars, amit meg kell vizsgálnunk, de arról már nincsenek adataink, mivel ott most végeznek egy felmérést e tárgykörben." Így jobban megfelel? :)
Másik szakkönyv? van! majd beteszem a blogba, mert máshova nem fér be. A címe: Hogyan írjunk könyvet? Nagyon rövid. Tényleg. :lol:
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2007-04-23 09:18 Withae és Morella Evangelion (nem ellenőrzött)

Oooh. Jót röhögtem, pedig nem rajongok az olyan írásokért, amelyek túlzottan is "emberközelbe" hozzák a vámpírokat. Jobban szeretem a távolságtartást. :D
Mindegy, ezt nem tudtam kifogásolni. :P
Morella

h, 2005-07-25 20:25 Rem

Rem képe

Pedig még korentsem vizsgáltal meg mindent a vámpirokkal kapcsolatban, és sok olyan könyvet említettél meg, amit még nem írtál meg, szóval szerintem koránt sem fejezted be. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-07-27 19:36 Bloody Dora

Bloody Dora képe

De, mert ha akarnám is megírni, úgysem menne. Ennyire már csak ismersz, nem? :P
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2005-07-25 21:39 Zucchero

Zucchero képe

The Beatles- A hard day's night
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"Ha jót akarsz alkotni,próbálkozz a lehetetlennel."

sze, 2005-07-27 19:35 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Az. :D
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

p, 2005-07-29 19:01 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Na, értékeltem, hogy legyen. :)
Nekem tetszett.

h, 2005-10-24 07:13 Szléó

Szléó képe

Véres. Igazán véres.
De mivel feldobta kollégista napjaim fájdalmas délutánjait nekem nagyon tettszet. Az egyetlen negatívum az volt amikor kolis nevelőm megzavart az olvasásban. Ö egyépként tényleg egy igazi vámpír úgyhogy ajálottam neki a művet de legnagyobb meglepetésemre csak annyit mondott hogy nem érdekli. Csak így tovább Dory.

"Mindíg van egy másik út."
Leonard S.

h, 2005-10-24 19:06 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ó, köszönöm. Egyetlen, kicsit kekeckedő kifogás: Dóri, y nélkül. Tudod, mint Tigris, két s és y-nal, csak én anélkül. Sőt, még h, vagy x sincs a nevemben!
De azért köszönöm... :D
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2007-04-25 14:41 onsai

onsai képe

Jó az AIDS veszély. :D (Persze, lehet, hogy csak nekem új, mert nem vagyok jártas a vámpírvilágban.)
Érdekes volt nagyon.
______________________
Aki tud, alkot, aki nem tud, kritizál. :p

sze, 2007-04-25 14:46 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ó, köszi! (Visszatértem a megköszönésekhez. :D ) Az AIDS nekem is új volt, mivel nem hallottam, hogy előttem más elvetemült kitalált volna hasonlókat. Amennyiben mégis, jelentkezzen, átadom a jogokat. ;)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2007-04-25 14:50 onsai

onsai képe

á, végre rájöttem, hol vannak azok a nyamvadt csillagocskák! :P
______________________
Aki tud, alkot, aki nem tud, kritizál. :p

sze, 2007-04-25 19:08 Blade

Blade képe

nyamvadt?! ;<

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

v, 2007-05-06 10:17 onsai

onsai képe

Jól vanna!!! :D
______________________
Aki tud, alkot, aki nem tud, kritizál. :p

v, 2007-05-06 12:06 Blade

Blade képe

Jól hát :)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.