Szomorú hajnal

Tűz és jég ölelé egymást a hegyen. A vad hajnal aranyló tüze, mely végigvág a hideg, kék égbolton, és a hegyek lankáinak jegén törik ezer apró pászmává, melyek világosságot hoznak a földnek és embernek. Embernek, kinek szüksége mostan a legnagyobb. A fény is tudja ezt, a zord arcon csorduló könnycseppen szomorúan csillan. Szomorúbb azonban a könnynél a vér, mely már szétfolyt a mező jegén, vörösen jelezve a helyet, hol egy ember kilehelte lelkét. Zokogva borul a hatalmas harcos kedvese fölé, ki immár az istenek kezében van.
Vállára öreg kéz szorul, barbár vén az, ki vigasztalni próbál, de hiába e segítő kéz, a leány szeméből a harcosra vissza már csak a halál néz.
-Nehéz fiam, nehéz a teher, mely most vállad nyomja, de hidd el, nem tehetsz te semmit egymagad. A leány életének lángja ellobbant, vissza már csak az Istenek hozhatják.
A vén bölcs szava mit sem enyhít a fájdalmon, a harcos se nem hall, se nem lát, szemében gyúl a vad harag.
-De tehetek én, s hogyne tennék. Tudd meg öreg, ki ezt tette az megfizet. Vérért csak vérrel fizet mind, ki igaz, s Istenekre mondom, nincs nálam igazabb e földön, melyen fiúként boldogan láttam a hajnalt, s most, férfiként zokogva ér a nap első sugara.
-Botor beszéd az - mondja gondterhelten az öreg -, csak egy bolond menne be az ellen barlangjába egymaga, hogy aztán maga is halálát lelje ott.
-Nem lelném én halálom öreg, de nem ám, a legnagyobb harcos vagyok, ki valaha élt, s élni fog. - felelt hevesen az ifjú.
-Ki e leányt megölte, a te életedet is oly könnyen elvenné, mintha csak egy apró lepke lennél. Az, ki e leányt megölte...az...nem fog rajta a pengéd fiam, sem senki másé, ki él.
-Hát démon ez tán öreg, hogy hangod már a nevétől is remeg?
-Démon biza, démon, sötétség gyermeke, ki az ifjúk vérével oltja szomját, s megállítani nem lehet.
-Sosem hallottam róla, s ha nem hallottam hát nem is létezik! Ember az ki végzett kedvesemmel.
-Nem hallottál, mert nevét senki ki nem ejti, balszerencse az, szörnyű rosszsors kísérti majdan azt, ki megteszi.
-Ha így is van hát, hogy lehet, hogy mégis beszélni hallak téged? Nem félsz te a szörnyű sorstól, mely bizonnyal lecsap?
-Nekem már nincs aggódnivalóm fiam, vén vagyok, egy démonnak se kellenék, csak a sír az mi hív engemet.
-Akkor hát meséj öreg, tudnom kell, mi fajzat tette ezt.
Gondterhelt arccal guggolt a vén barbár, az emlékezetében kutatott egy régi történet után.
-Emlékszel még tán, gyermekkorod meséire népünk nagy vitéziről, bátor hősökről, kik szembeszálltak emberekkel, szellemekkel és démonokkal ha kellett. Leghatalmasabb is Thor volt köztük, ki nevét az Istenről kapta, a fényhozóról aki elhozza nekünk a világosságot, melegséget a dermesztő hidegbe. Nemes férfiú volt és erős, aki sosem talált legyőzőre. Hallott róla, hogy akad egy velejéig romlott, gonosz lélek, egy démon, aki védtelen leányokat ragad el, az ő életükkel hosszabbítva meg sajátját.
Thor elhatározta, hogy felkeresi e rémséget, és végez vele. Egy emberöltőn át űzte, kutatta, mire fellelte rejtekét. Aggastyán volt már, lassú és nehézkes, de még mindig hatalmas harcos hírében állt.
A történet szerint, mikor Thor bement a démon barlangjába nem hitt a szemének. Egy szépséges fiatal nő állt előtte, a leggyönyörűbb akit valaha is látott. A démon volt az. A démon aki saját örök ifjúságát másokból merítette és ezáltal halhatatlanná lett. Thor egyszerűen nem tudott neki ártani. Annyira megigézte a szépsége, csak állt és nézte...a nő azonban tudta miért jön a harcos és már ki is tervelte, hogy bánjon el vele. Míg Thor álldogált, a démon egy varázslatot mondott rá, amivel őt is az öröklétbe emelte a szolgájaként. Azóta Thor az, ki kioltja a fiatal leányok életét, ezzel áldozva a démonnak amely rabságban tartja őt.
Így szól a legenda fiam és jobb ha megfogadod: nem próbálsz a démon és Thor nyomára bukkanni. Próbálták már sokan kik erősek voltak, jó harcosok, vagy tiszta szívűek, de ott veszett mind a halál barlangjában.
Egyet tehetsz. Megsíratod e leányt, kinek örökre helyet hagytál szívedben, és éled az életed ahogy eddig.

A nap már a hegyek fölé bukott. Az árnyékok eltűntek, a dér ezüstként csillantt a fenyők tüskéin. Egy nesz sem hallatszott, csak a lágy szellő susogása. A vén gyengéden megszorította az ifjú vállát majd odébbállt.
A harcos arcán már felszáradtak a könnyek. Egyedül megtört testtartása árulkodott érzelmeiről.Lecsukta a lány szemeit majd ő is felállt.
Az öreg megfordult léptei hallatán. Mélyen egymás szemébe néztek, a vén, sok telet látott, megfáradt szempár és a másik, immár vén szempár, mely kevesebbet látott ugyan, de annál szörnyűbbet.
-Tudod öreg - szólalt meg az ifjú -, én azért csak felkutatom a gyilkost, ha addig élek is. Nem hiszek a démonokban, csak az Istenekben, kik szerelmemet adták nekem. Valaki elvette őt tőlem. Mától csak annak élek, hogy megtaláljam és megölejm.
-Tedd hát fiam, amit jónak látsz. És az istenek álljanak melletted - mondta nedves szemmel a vén barbár -, mert rajtuk kívül senki sem fog.

4.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.5 (6 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2005-11-17 18:17 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Szép, szomorú történet, és bár nem hosszú, megfog a hangulata. Tökéletesen átélhető a gyász, a bosszúvágy,a tehetetlenség érzése. Jól írsz, gratulálok! :)

cs, 2005-11-17 18:23 Mirk

Jó akkor vonhatom is vissza a privát üzit:D
Köszönöm az építő kritikát. A hangulat kialakításában nagy szerepet játszott a zene is amit közben hallgattam:)

cs, 2005-11-17 18:24 Eve Rigel

Eve Rigel képe

A privát üzire válaszoltam. Mit hallgattál közben?

cs, 2005-11-17 18:28 Mirk

Philip Glass. Nem tudom ismered-e elég "réteg" zene. Hihetetlen jó relax zenéket tud csinálni.

cs, 2005-11-17 18:39 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Nem ismerem. Én Nightwish-ra írok:))

cs, 2005-11-17 18:42 Mirk

Szó mi szó arra is lehet:D

p, 2005-11-18 13:31 Blade

Blade képe

Én meg Hans Zimerre. ;) Ja meg foci közben is megy ;)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

szo, 2005-11-19 21:10 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Blade, Te minden helyzetben tudsz írni, amiben nem, abban csak azért nem, mert nem akarsz... ;)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2006-11-13 16:53 Brother T

Brother T képe

Az sem rossz ;)
Én Rammsteinra vagy Hardcore-ra szoktam írni...
___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
Utolsó mondás:"Maradt még gránátunk? Dobj ide egyet!" :D

k, 2005-11-22 11:05 Karna

tetszett a történeted Mirk nagyon jó és ötletes volt. lesz folytatása?

k, 2005-11-22 22:09 Mirk

Köszi Karna, nem tudom, egyenlőre máson dolgozom:)

h, 2006-11-13 16:52 Brother T

Brother T képe

Nem rossz írás. Négyest adtam rá, egyetlen okból. Éspedig: a jelzők. Túl sok van belőlük.
De ez persze kezelhető kis hiba. ;)
___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
Utolsó mondás:"Maradt még gránátunk? Dobj ide egyet!" :D