Ellenérzés

Itt valamikor Pinkcsipi írása állt egy rövidke ideig, majd a szerző törölte. A kialakult érdekes párbeszédek és a jövőbeni generációk okulása végett egyelőre nem rejtem el a bejegyzést. Azt is várjuk, hogy a szerző visszategye művét, hogy érdemben foglalkozni tudjanak vele mások is. Ha erre a tettre szánná el magát, kérem, hogy ezt a bejegyzést törölje. -- Dana --

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2017-12-30 22:22 Dana

Dana képe

Üdv nálunk!

Ez fájni fog -- nekem is, mert igyekszem végigmenni rajta. Még most az elején jelzem, hogy hemzseg a hibáktól, nem kellene kiengednem az oldalra, viszont látok benne(d) fantáziát, és bízom bene, hogy tényleg tanulni szeretnél, fejlődni, vagyis komolyan veszed a véleményezést.

Havazott. Ma is csillogó hópelyhek fedték a tetőket, az utcákat és az utakat. Fehérre festették a tájat. --> Rossz kép. A havazás eredménye a hó, nem pedig a hópelyhek. Továbbá mindenki tudja, hogy a hó -- legalábbis, amíg nem pisili le egy kutya vagy ilyesmi -- fehér. --> A folyamatos havazás csillogó, fehér paplan alá rejtette a szürke utcákat és háztetőket.

A hőmérséklet jóval a nulla fok alatt járt, és minden lélegzetvételnél bepárásodtak az ablakok a szobában, szinte megfagyott a levegő. --> Nem értek a fizikához, de maga a kép is zavaros. A lélegzetvétel a levegő beszívását jelenti, az ablakok akkor párásodnak, mikor kilehelünk, nem? Leírhatod, hogy hideg van, de a többi felesleges. Sőt, talán az egész felesleges, mert végső soron csak azt akarod kihozni belőle, hogy a család többi tagja utálja a hideget.

--> A hőmérséklet napok óta nem emelkedett fagypont fölé, és bár folyamatosan fűtöttünk, odahaza mindenki vacogva járt-kelt a házban -- engem kivéve.

"Summers" --> Ezt csak azért emelném ki, mert utána lesz Margaréta meg Léna, amik akár magyar neveknek is elmennének, viszont melléteszel egy angolszász családnevet. Miért? A kettő nem illik össze. Amúgy nekem azt mondták egyszer, hogy abban a pillanatban, hogy elsütsz egy külföldi nevet, az olvasód megnyugodva hátra fog dőlni: "Ja, hogy ez Amerikában történt? Akkor nincs mitől tartanom..."

...aki szerette a hideget. Aki rajongott a fehér, csillogó ruhákért (kv = kell vessző) mert a hóra emlékeztette. --> Egyrészt szóismétlés (aki, aki... és nemrég használtad a fehéret és a csillogót is), másrészt vesszőhiba. Utóbbiból rengeteg lesz, sírtam. Próbálom jelölni őket, ahogy fentebb is láthatod.

Az egyetlen (kv) aki imádta a karácsonyt a feldíszített karácsonyfával. --> A karácsony többnyire együtt jár a feldíszített karácsonyfával, de nem függ össze a hideggel. Minden keresztény országban van karácsony, sokszor karácsonyfa is, még ha odakint 35 fokot mérnek is.

Akinek a kedvenc étele a kókuszgolyó fehér reszelékkel megszórva --> Kicsit megint felesleges kiírás a fehér reszelék. Tudom, a fehérséget akarod hangsúlyozni, de... a kókuszgolyó többnyire kókuszreszelékbe van hempergetve (és nem megszórva).

Kicsit vártam amúgy az elején, hogy túlessünk az "aki" válságon.

Nem vagyok botanikus, de a margaréta szerintem nem gyomnövény.

Szegény unokatestvéremet, Margarétát is mennyit bántották (nkv = nem kell vessző), a neve miatt az iskolában. Szerencsére (nkv), Anya (nem kell nagy kezdőbetű) engem megkímélt ettől a szégyentől, ami miatt a család még inkább különcnek tartott. (Nem hinném, hogy emiatt a szereplőd a különc, sokkal inkább az anyja, aki szakított a családi hagyományokkal.)

Ha megkérdezték tőlük (kv) mi a szenvedés, a hideg volt az első, amit említettek (szerintem kv) és a hó a második. Nekem ez a két kedvenc szavam. --> Nekem ezek voltak a kedvenc szavaim.

(Aztán újabb megtanulandó helyesírási szabály: a párbeszéd központozása!)
-Ki ne szeretne a forró napon feküdni, és ott sütkérezni? - kérdezte Viola, akinek már megint a nyaraláson járt az esze, így február közepén. --> -- Ki ne szeretne a napon fekve sütkérezni? -- kérdezte Viola, akinek már megint a nyaraláson járt az esze így, február közepén. (Ez: - --> kötőjel. Ugyanez hosszan, amit én két "-"-vel jelölök, na, ő a gondolatjel. Őt használd. És ne hagyd ki a szóközöket utána és előtte, ha szükséges, különben nem leszünk jóban.)

A nagy, barna szemében --> Nagy, barna szemében

Néha elgondoltam --> Néha elgondolkodtam
...egészen addig (kv) míg meg nem ismertem a legjobb barátnőmet.

Viola az a típus volt, aki mindenben meglátta a szépet (nkv), és a jót, akinek az élete tökéletes.--> "akinek az élete tökéletes" -- ez itt lóg a levegőben. Biztos Violáról beszélsz, csak egyébként múlt időben teszed, ez pedig nem abban van.

Számomra a magány és a kék hajú lány megjelenése "látomásként" nem áll össze, de ettől most eltekintek. (Gondold át ezt így leegyszerűsítve: olyan magányos vagyok, hogy ha tükörbe nézek, ott egy másik lány -- aki ijesztő?! Ha magányos vagyok, inkább havert hallucinálok magamnak, nem egy ijesztő lényt/lányt.)

Abszolút nem adsz támpontot arra nézve, hogy miért magányos a szereplőd. Ennél több kell, ezt meg kell alapozni. Csak azért, mert a különc anyja Lénának nevezte el, még nem lesz valaki magányos.

kék hajú lányt --> kékhajú lányt

meleg imádata --> melegimádata

Jó lenne, ha elmondanád, mitől fénylő Viola jelleme. Mitől más, mitől melengeti meg Léna szívét. Nem jellemzed, ettől pedig... nem hihető.

- Léna!- Viola hangja ébresztett fel, már épp meg akartam mondani neki, hogy hagyjon aludni, amikor Mr. T hangjára lettem figyelmes. Felemeltem a fejem, és a magyar tanárom rosszalló tekintetével találtam szembe magam:
--> Itt egy picit sírtam, több okból is.
Először is:
-- Léna! -- Viola hangja ébresztett fel.
Már épp meg akartam mondani neki, hogy hagyjon aludni, amikor Mr. T. hangjára lettem figyelmes. --> 1. Akkor most Léna vagy Mr. T.? 2. Who the f*ck is Mr. T.? Miért nincs neki normális neve? 3. A cica elvitte a pontot a rövidítésből, ha már mindenáron rövidíteni akarsz.
(Itt kezdtem el hangosan zokogni.) Felemeltem a fejem, és a magyartanárom rosszalló tekintetével találtam szembe magam: --> Mr. T., aki magyart tanít Miss Léna Summersnek. Nem érzel itt némi ellentmondást?

A párbeszédekben kötőjel helyett használj gondolatjelet, ezt többet nem emelem ki, csak ha egyéb hibával találkozom.

...az óráimat (kv) Miss Summers, de az elalvást akkor is túlzásnak érzem!(A szóközt elvitte a cica.)- jegyezte meg, majd visszasétált a táblához.

Az irodalom óra (irodalomóra) nem tantárgy. Az irodalom igen. Szerintem.

...most éppen a kedvenc irodalmi regényemet (kv) a Hófehérkét elemeztük. --> Hóallergiám lett. A Hófehérke nem regény.

Akkor is csak az ébredésre emlékeztem (kv) és előtte semmire.
Olyan mintha elájulnék, de belül érzem hogy ez valami más. --> Átcsúsztál jelen időbe.

A felismerésre ismerős szellőt éreztem, és a fejem sajogni kezdett. --> Hogy mi?

- Nyugi, csak egy negyedórát, de nem értem (kv) hogyan. Azt hittem (kv) szereted az irodalmat.
- Szeretem is, csak fáj a fejem. Fáradt vagyok, vagy beteg leszek (kv) nem tudom.
Viola arcán (nkv), mintha átsuhant volna valami, ami számomra ismeretlen volt. Egyik pillanatról a másikra holtsápadt lett, és úgy tűnt (kv) nem én vagyok az egyetlen (kv) aki nem érzi magát túl fényesen.
Különben is (kv) holnap kell választanod a Hold és a….

Mindeközben Mr. T tovább elemezte a Hófehérke (nkv), gonosz királynőjét.
- A királynőről mindenki azt hiszi, hogy gonosz. --> Szóismétlés.

Tételezzük fel, hogy a szereplőnk mindvégig azt hitte, hogy a jó dolgot cselekszik --> ...hogy jó dolgot cselekszik

,...abban a hitben él, hogy ő a jó érdekében tesz mindent? --> Megint átváltasz jelen időre.

A fejem pedig csak sajgott (nkv), és sajgott, míg végül minden elsötétült. --> Akkor csak emlékszik valamire...

Eddig (nkv), mindig azt hittem, hogy az álom jó dolog. --> Rengeteg a "hogy". Eddig mindig azt hittem, álmodni jó.

Felüdülés, amikor az embernek nem kell gondolkodnia. --> Álmunkban is jár az agyunk.

Mindegy (kv) mi történik, hiszen előbb vagy utóbb úgyis felébredünk….

De mi van ha nem? --> Ezzel a kérdéssel itt mi a szándékod?

Futottam.
- Csak érd el a fenyőt (kv) Léna, onnantól apád vigyáz rád!- kiáltotta Viola.(Hogy jön ide az apja?)

De amit mondott (kv) azt még inkább nem értettem. (Én sem.)

Milyen fenyőt?- akartam kérdezni, de valami… nem is (kv) inkább valaki (kv) belém fojtotta a szót.

...sétált végig a kerten (Milyen kerten?), hogy kívülről úgy tűnhetett (kv) én látogattam meg őt (szerintem kv) és nem fordítva.
Megállt előttem (kv) és mélyen a szemembe nézett.
...vagy az én szemem is így nézhet ki? Nem is tudom. --> Megint átváltottál jelenbe.

A fenébe, még azt is elfelejtettem (kv) mit mondott Viola.
Körbenéztem göndör haja után kutatva, de senkit sem láttam. --> Pedig ha meglátod a göndör haját, az segített volna, ugye? (Körbenéztem, hátha meglátom valahol -- de a kékhajú lánytól eltekintve magam voltam.)
Sötét volt…. (Bocs, ha sötét volt, azt eddig hogyan nem vetted észre? Akkor hogyan látod a kékhajút, ha amúgy sötét van?)

-
Előbb meggyőződtem róla, hogy igazat beszél --> Hogyan? Nincs sötét mégsem?
csak aztán tudtam szóra nyitna a számat: --> Nincs ok-okozati összefüggés. A szád kinyitása nem azon múlik, hogy előtte körbenéztél-e.

- Ki vagy te? - kérdeztem, és azon gondolkodtam (kv) mitől remeg a hangom.
A lány oldalra billentette a fejét (kv) és elmosolyodott.
- Léna vagyok- kezdte (kv) és felém nyújtotta a kezét, mintha most találkoznánk először.

...úgy hangzott, mintha kést éleztek volna valahol.
Pedig csak ketten voltunk. --> A hangját hasonlítod a késélezéshez. Fel sem merült senkiben, hogy többen lennének ott.

- Tudom, ki vagy- kezdte, és a homloka mély ráncba szalad --> Megint elvéted az igeidőt.
, ahogy folytatta (Innen hiányzi egy pont! Meg egy szóköz.)- Az viszont meglep, hogy te nem tudod (kv) én ki vagyok. Úgy tűnik (kv) Viola ügyesebb védelmező, mint gondoltam.

aki ha hangyát lát (kv) jó magasra ugrik, hogy nehogy megcsípje. (Pont helyett egy kérdő-felkiáltójel...)
Ha pókot lát (kv) még a szobából is kifut.

Az arca ismét széles vigyorra húzódott, pont mint egy évvel ezelőtt. --> Az arcán csak szétterülhet egy mosoly, a száját húzza vigyorra inkább.

Nem ő maga rémített meg (kv) hanem a fenyegetés, amit árasztott.

Becsuktam a szemem (kv) és egyedül arra koncentráltam.

hogy hangosan is kimondtam (kv) amit gondoltam.
- Nem tudsz felébredni- mondta a lány (kv) és a hangjából csak sütött a megvetés.
- Már miért ne tudnék? - mire kimondtam (kv) már rá is jöttem, hogy miről is beszél. --> Itt nagy M kell.

A lány önelégülten bólintott (kv) amikor megválaszoltam a saját kérdésemet.

- Léna vagyok. De ezt már említettem (nkp).- mondta (kv) és közben rám kacsintott.

- Ne hazudj nekem (kv) Léna én vagyok! Úgy nézel ki (kv) mint én, még a hangod is hasonlít!

- Ha válaszokat akarsz kapni (kv) jó kérdést tegyél fel (nkp). - jelentette ki, és mintha nagyon bölcsnek érezné magát. --> Itt vagy felesleges valami, vagy hiányzi valami a végéről.

- Utoljára kérdezem- mondtam immár határozottabban- Ki vagy te mert Léna én vagyok…--> -- Utoljára kérdezem -- mondtam immár határozottabban --, ki vagy te? Mert Léna én vagyok!

A lány megint rám nézett (kv) és ha lehetséges (kv) még szélesebbre húzta a vigyort, és csendben szólalt meg, mégis tisztán hallottam a sötét éjszakában.
- Még…

Köszi, hogy elolvastad! ;) --> Ilyet ne pakolj a végére, jó? Köszi!

Összefoglalom a benyomásaimat. A helyesírásod nagyjából rendben lenne, de a központozás a helyesírás része, és központozni nem tudsz. Rengeteg felesleges dolgot írsz le, másokat viszont, amiket ki kéne fejteni -- vagy eleve be sem hozni a történetbe --, azokat lógva hagyod a levegőbe. Nem értem, miért hangsúlyos a hideg -- semmi szerephez nem jut --, miért hozod be Violát, vagy például a végén az apát. Közel jársz egy logikus, kerek, egész történethez, de több ponton kisiklatod saját magad.

Kezdőknek mindig elmondjuk: írd meg, pihentesd, nézd át. Húzz ki minden sallangot. Az sem árt, ha felolvasod hangosan, hogy a mondatoknak egymás után van-e értelme, minden a helyén van-e.

Olvass többet, Rád fér.

Következő? (Csak javítva, mert hasonló hibáktól hemzsegőt nem fogok átengedni, és szerintem a többiek sem.)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 07:00 Gitáros

Gitáros képe

Kedves Dana!

Bocsánat, de hol van az eredeti novella?
Elvitte a cica?
Vagy a szerző döntött úgy, hogy ennyi kritika után inkább visszavonja az írását?
Mert ennek tükrében elég érdekes olvasni a kétségtelenül sok munkádba kerülő, alapos elemzést...

Üdv, egyébként meg mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Miki

v, 2017-12-31 07:30 Dana

Dana képe

Ó, ezt nem is vettem észre.

Reggelre kelve Pinkcsipitől várt egy üzenet, miszerint őszintén értékeli a hozzászólást és az építő kirtikát, de szerinte a stílusom elveszi mások kedvét az írástól. Eltiportam őt, nem pedig motiváltam, hogy jobb legyen, pedig ő azért választotta az oldalt, mert tanulni szeretne, nem pedig megkapni, hogy sz*r, amit csinált.

Úgy látszik, mégsem szeretne annyira tanulni, hogy meghallgassa mások véleményét is. Sajnálom, de egyébként ezt neki is megírtam.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 07:37 Sednol

Sednol képe

Pedig azt meg sem említetted, hogy a második mondat elején a ma nem, hogy nem szép, de még tök felesleges is, ha már múltidőben mesél.

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

v, 2017-12-31 08:20 Roah

Roah képe

Buééééééééééék! :D

Ó, de sajnálom, hogy láthatatlanná vált az írás. :))))

Nem tudom, hogy ez a hozzászólás marad-e, de egy gyors kommentelést megér.
Ezt érzem. .)))

Figyelj csak, őszintén szólva az első gondolatom az volt, hogy Dana Blair szavait kifejtem neked, és súgok is arra vonatkozóan, hogy várj egy kicsit vele és az eltip..tap mitudomén mivel kapcsolatban, mert Dana ha akarna sem tudna taposni senkit, egyszerűen nem megy neki, nem ilyen a habitusa, de póver és igyekszik, meg minden.
Full jó szívű ám. :)))
Ne ítélj hamar, mert nem minden az, mint aminek látszik.

...jó, ha bezzeg ír, meg sztoriban van, akkor aztán dől a cucc a novelláiból, de ha dolgozik valakinek az írásán...szóval várj még, te. :)))

Rém cink, mi? :D Azt hiszed?

Hát elárulok egy titkot: sokan vagyunk így ezzel. Tökre bizony!
Az van, hogy másoknak és nekem is fent figyelnek az oldalon a hozzád hasonló minőségű - még a szó is túlzó némelyik első publikás írásra itten, de hát ez van, sokan csak Karcon találkoztak először az írás-mesterség titkaival, bigyóival -, írásaink, nem szedettük le - megtehetnénk, egy kérés a szerkikhez, ábrákádábrá, és volt nincs, csak nívós művek maradhatnának fent tőlünk is -, mert eszmei értékük van, amolyan...emlék, szép emlék, tudod, mint a fekete-fehér gyerekkori fényképek, ahol nem túl előnyös pózban, lehetőleg ordenárén viselt hajjal középsősen feszíthetünk, nagy mintás zokniban. :D

Azt ne hidd, hogy mi nem így reagáltunk - majdnem így. Nem, nem töröltünk önkézzel, hanem vitáztunk, balhéztunk, úgy itt sokakkal :D, volt hattyú halála, dráma, én konkrétan az egész profilomat töröltetni akartam, csak Blade nem tette, kérte, aludjam ki magam :D (nagyjából mindig ilyen ám, az egyik szerki, piros süveges varázsló avatárja van, és szerintem nincs vére, a vérnyomása jó, ha eléri a tizet, és ekkor elmondhatjuk azt, kissé mintha feszült lenne :))) szóval jó fej, na) Obb is nehezményezte, szóval a Karcosok, hogy nem kéne, i..e. már nem is tudom, mikor történt. :D
De elég gyakori jelenség volt a felhasználók között, nagyjából az első publikálást követően, hogy bedobják a törölközőt, köszönik, de ők ezt nem...

Aztán maradtunk. :D

Ha az első nyilvános Karcos írás nem sikerül, akkor tudod, mi van?

Semmi.

A nagy semmi. :)))

Én azt mondom, várj! :)))

Várj. :)))

Olvass itt, kritikákat, írásokat, fórumokat, egyebeket, és látni fogod, mi a dörgés. .)))

Boldog új évet és Isten hozott a Karcolaton! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=O7zdr-82WAo

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:05 Kelvin

Kelvin képe

Mi lett volna, ha Blade dobja vissza egy mondattal? Vagy ha Dóri rakja ki a novellánál kétszer hosszabb kritikával, amit még kívülállóként is fáj olvasni? Vagy ha Craz csinál belőle hülyét? Vagy Zsuzsi bassza le úgy rendesen? Az író nem is tudja, milyen jól járt Danával, és talán jobb is így. Nem lehet mindenkit megmenteni.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2017-12-31 09:18 Roah

Roah képe

De egy hozzászólást megér. :)))

...amúgy Kelvint kihagytad a sorból. :D
A té szerző nem tudja, hogy mit mondott volna Chris Kelvin, mondjuk a vesszők optimális használatáról, nem hallotta a sajátos-szabályrendszert, gyakorlati összefüggéseket a lélegzetvétel és bizonyos élő-kötőszavak között. :D

Egy próbát megért, na.

Ahhoz képest, hogy némelyik felhasználótól miket kapunk, meg csuklanak a felmenők, ő csendesen törölgetett, nem ordítozta teli az oldalt, nem használta a gerilla-marketinget, a szerkesztővel diszkréten dumázott, meg ilyenek.

Nekem nincs amnéziám és nem felejtek, hogy hol voltunk, hol kezdtünk, honnan, és van itt olyan felhasználó, aki ennél kevesebbért is olyan műbalhét vág le, amivel aranyérmes lehetne, ha versenyt hirdetnének a Legsértődékenyebb Kezdő Bajnokságán, és nem első Karcos írással, hanem a sokadikkal.

Egy komment semeddig nem tart.
Hm? :)))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:18 Sednol

Sednol képe

A főoldalra lehet nem ártana kiírni:
"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

v, 2017-12-31 09:19 Roah

Roah képe

Ezt a gondolatot már rongyosra koptattam a munkahelyemen, de itt is szoktam mondani! :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:17 hamarjában

hamarjában képe

Kezdjük azzal, hogy remek a címválasztás. Hiszen a címet a szöveg kontextusában vizsgálva máris ambivalens érzéseket vált ki az olvasóban.
Külön öröm, hogy a szerző komoly energiát fektetett a szöveggondozásra.
A tördelés, a központozás semmi kivetnivalót nem hagy maga után. Sőt egy fia helyesírási hibát nem lehet még egy karvalyszemű nyelvtanimádó se.
Mélyen a szöveg rétegeibe ásva a nihil egyre erősebben kezd kibontakozni. Ilyen sensitive megközelítéssel egyenesen az olvasó véknyába talál, mint a legélesebb tőr.
Nos, gratulálok és köszönjük!

na ja (Obb)

v, 2017-12-31 09:20 Dana

Dana képe

Ez legalább olyan volt, mint az a rövid szösszenet, amit egyszer a Reader's Digetben olvastam.

Filozófia zh-n azt a feladatot kapták a vizsgázók, fejtsék ki, mi a bátorság. Egy diák a dolgozatában ennyit írt: "Ez."

Ötöst kapott.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 09:26 Roah

Roah képe

Ezt itt a Karcon olvastam.
A bátorságot, mint üres lap sztorit - szerintem városi legenda :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:28 Roah

Roah képe

(Ez Obbnak ment a kommentjéhez.)

:DDD

Ennyi!

...az írás, ami megmutatja, ábrázolja a láthatatlant, és minden olvasó annak láthatja, aminek akarja. :D

Bárcsak beszállna ő is, a szerző, és felismerné, hogy nem kell eldugdosni, tényleg nincs ebben semmi, ha nem jön össze a bombasiker elsőre.
Júj. És akkor mi van?

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:35 hamarjában

hamarjában képe

Ez a karc legjobbja hasonló kategóriában:
http://karcolat.hu/irasok/egypercesek/hantos_norbert/felelem_az_irastol

na ja (Obb)

v, 2017-12-31 09:45 Dana

Dana képe

A cím becsapott: hosszas fejtegetésre számítottam. Kellemes csalódásomat 5 csillaggal nyugtáztam.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 09:46 Roah

Roah képe

Erre (is) céloztam, Obb. ;) Norbi munkájára.

Pontosan.

...amúgy tényleg jöhetne a szerző, ha mást nem, elteszi ezt a nagy csendéletet emlékbe, és megtapasztalhatja, hogy amit itt kap, az az írást szolgálja, hogy a kritika jó-barát és nem ellenség, főleg egy Dana-kritika.

Most így eljátszottam a gondolattal, hogy te kapod szét...hát akkor mi történik?! :D Armageddon! Világvége! Mondjuk elemedben vagy, és nekiállsz kijavítani az írást. Tyhűűű. :D
Hóhóhahű - lett volna sírás-rívás-fogaknak csikrogatása. :D

(De most komolyan: hagyhatnának maguknak időt, legalább egy kicsivel több időt, hogy megértsék, mi a pálya a Karcolaton.)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:45 hamarjában

hamarjában képe

Kövezzetek meg mert előítéletes vagyok, de szerintem rózsaszínbirdsong írói álnévvel nincs remény, ő már ott van a on the dark side, auf der dunklen Seite...

na ja (Obb)

v, 2017-12-31 09:46 Roah

Roah képe

...annyira tudtam, hogy a név elő fog jönni. :DD

Fogadnom kellett volna egy naugyéba! :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 09:55 Dana

Dana képe

A névválasztás szíve joga mindenkinek, az övének is megvan a története biztos. Ez jó heti kérdés lesz, ha még nem volt.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 10:05 Roah

Roah képe

Aha - meg egy rakás dolog is szíve joga. Sajnálom, hogy nem várta meg, nem várta ki, hogy a kommentednek mi a célja, értelme.
Másnak biztosan a hasznára válik, és ha figyel, egy kosárra való információt vihet magával.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 11:07 hamarjában

hamarjában képe

Biztosan.

Leírom ala fictive:

Kiskoromban Danit szerettem, és ő viszont szeretett. Majd elhagyott, de de tojni rá :) a szerelem él és thx h van, mer az jó. Az első pónimat 4 évesen kaptam. Azóta vettem még tizenkettőt, mer felálló ormányú elefántból annyi hoz szerencsét, és szerintem akkor póniból is ennyi kell. A magyartanárom azt mondta jók és szépek a verseim. Íme egy közülük:

A szívem tiéd lett immár
nem törheti össze egy harmadikos szamár
keblem befogadott
lelkem elolvadott
tiéd vagyok
tiéd vagyok

A szüleimnek is mutattam párat közülük, nekik is tetszettek, főleg amit a környezetvédelemről írtam.

A bálnák és pandák kihalnak
míg az emberek rájuk vadásznak
csak hogy minél több pénzt lássanak
bálnazsír és pandahús nem kell nekem
inkább csak egy rúzs
kell nekem

Később a szépirodalom felé fordultam, mikor Edwardról olvastam, igaz csak 100 oldalt, inkább letöltöttem és megnéztem a Twilightet. De ez inspirált és belekezdtem egy regénybe, ami Magyarországon játszódik, és a vámpírok megmentik az országot egy cunamitól (hallottam a hírekben, hogy nem jó, és sokan meghalhatnak attól).

A barátném mondta, h mielőtt beküldöm egy kiadónak, nyomuljak fel a karcra, és dobjak fel oda egy novellát (bár nem tom mi az, azt szondta az a lényeg, rövid legyen), csak hogy lecsekkolja mennyire fekszik a style az embereknek.
De látom már, h tré helyre küddött.

na ja (Obb)

v, 2017-12-31 10:03 Bjursta

Bjursta képe

Kedves Pinkcsipi, én visszatenném. Mi baj lehet belőle? Ez ilyen közeg, nem barátságos - olykor gúnyosan cinikus, máskor cinikusan gúnyos, de mindig okos, a nyavaja tudja milyen cél érdekében, ez ilyen, én azt hiszem ez a közeg máshol is ilyen , ám hasznos.
Mübalhé nem mübalhé, hát istenem, ahogy mondtam, az én drámám, az én drámám.
Amúgy érdekes tanulmány lenne a szerkesztök, régi tagok ezen iráshoz füzött kommentjeit egybevetni, csapat meg ilyesmi, és hogy ki hibás, ki nem. Ki szól hozzá, ki nem. Érdekes. Meg ne haragudjatok, hogy ilyesmi is eszembe jut, de hát eszembe jut.
Mondjuk szerintem az a mondás hogy nem az a legény aki adja, hanem aki állja, egy konkrét hülyeség. Adni jó.
Egyszer elküldtem egy irásomat egy lapnak. Vártam hat hónapot, és megirtam, higy már nem is akarom. Erre - erre - jött egy levél, higy mit izélgetem őket, majd ők tudják. Érdekes volt, hogy a kioktatásra futotta levélpapir meg idő, az alapműre nem.
Szóval kedves rózsaszinmadár ez feltehetően ilyen. Hajrá, ne add fel! Minden bele Szabó néni!

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 10:08 Roah

Roah képe

Milyen az az 'ilyen közeg'?

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 10:24 Bjursta

Bjursta képe

Hát éppen ilyen kedves Roah. Irodalmi. de rendben van ez. Mindig van még egy mondat még egy érv, okosan szellemesen, sok harccal. Mi nem ismerjuk egymást, persze ti- mi páran igen, de itt a feülleten nem. Nem alakul személyes kontaktus, nincs metakommunikáció, a :) , jel csak egy jel, hogy nem haragszom nagyon, de nem szeretlek megsem annyira ám. Ez ilyen, de rendben, tudjuk, ismerjük. Nem kardozunk ha nem okvetlenül szükseges. Az is érdekes, hogy ki mire válaszol, vagy füz hozzá bármit. De rendben van ez is. Kedves Pinkcsipi tedd vissza az irást!

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 10:45 Roah

Roah képe

Jah, több ezer munkaóra, önkéntesen, többmillió szó, igen, ha összeadnánk a felületen leütött betűket, lenne nagy nézések ideje.

Mókás.
Mókás, hogy pont az beszél így, akinek az energiája elmegy gerillamarketingre, ahelyett, hogy felkiáltójelek és vesszők tudományára fordítaná.
Mókás, hogy arra van erő, hogy 'közegezzen', de a többire valahogy nemigen, ó, és még azt is olvashatom, hogy jön egy példázat a 'kioktatásról', mert erre is van idő. Óriási! :D

Máséban a szálkát, sajátjában az erdőt sem - ha nem rólad lenne szó, nem is fordítanék rá időt, mert noha több ezer kommentre van erőm, mindig is volt, és lesz is, akárcsak a Karcosoknak, Mindenkinek, aki itt dolgozik (!) fent, jószerivel minden egyes kezdőért, kezdő írásért, még a drámázókért is, önzetlenül, időm nem lesz erre a jövőben, erre a hozzáállásra kinek van? Hm? Kinek lesz? Kinek?
Annyira jól esik egy olyan felhasználótól ez, akinek a drámája ellenére még akadnak a Karcon egyáltalán olvasói, ez egy csoda, komolyan, tényleg, annyira klassz olvasni, hogy minősítgetik őket, mialatt görnyednek egy olyan felhasználó írása felett, aki így áll hozzájuk, remek, igazán remek.

Elmondom, általánosságban hova vezet a gerilla-marketing, és ez a megnyilvánulás, ugyanis az itteniek mindent - értsd valóban mindent! -, ismernek már, mint a tenyerüket, és egy darabig lehet ezt játszani, hogy maradnak az olvasók...
...egy darabig.

Aztán inkább olvasnak és javítanak egymillió Pinkcsipis írást, mint egy olvasóit, segítőit közegező felhasználót.
Ezt kápénak is lehet venni.

BÚÚÚÉÉK 2018!

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 11:17 Bjursta

Bjursta képe

Milyen gerillamarketing? Ezt nem ertem. Valöban nem értem.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 10:13 Roah

Roah képe

Mutatok még valamit, a Karcosokról:

http://karcolat.hu/top-posters

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 10:27 Bjursta

Bjursta képe

Igen ismerem, már láttam.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 11:08 Dana

Dana képe

Amikor a munkahelyemen tanítok valakit, mindig mondom: ne a stílust, a tartalmat. Mert nem tudom cukormàzba önteni a véleményem, a mondandóm, hanem el akarok jutni a-ból b-be, mégpedig minél hamarabb.
Ha minden igyekezetem ellenére túllövök a célon, szégyellem magam, beismerem stb.
Nem mentség, tudom.
Sértődékeny vagyok.
Nem esik jól, ha az írásomat nemtetszéssel fogadják. Vagy ha nem fogadjak sehogy.
Szerkesztő vagyok, de néha szeretnék csak író lenni. Órákat töprengek azon, amit leírok másnak. Néha.
Mégis: nem állok le vitázni sértettségből. Szeretek ebbe a közösségbe tartozni. Megtisztelő, hogy más az idejét áldozza az írásom elolvasását a, kommentelésére.
Nem próbálom minden fronton védeni az igazam.
És ha véleményem van, nem próbálom a sorok köze rejteni.
Az élet túl rövid a hazugságokhoz...

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 11:18 Roah

Roah képe

Áj láv ju! :)))

Pacsi! ;)

(Én meg nem is tudok másként, csak őszintén, mint a gyerekek. :D Évek óta itt csapatjuk, tényleg ismerjük már oda-vissza az összes létező felhasználói trükköt, hozzáállást, ha akarjuk, ha nem, tudjuk minek mi lesz a következménye.)

Tanítás...?

Itt egymástól a legjobb. :)))

Továbbadom azt Pinkcsipinek, amit anno Blade írt nekem, amikor épp le akartam tiplizni, időszámításunk előtt, nem tudom már, mikor: "Aludj rá egyet."

Remélhetőleg átgondolja a szerző, nézelődik még fent, olvas írást és kritikákat is, hátha.

Dana?

...meg minden. ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 11:22 Bjursta

Bjursta képe

Egyetértek. Az én szakmámban az egymás köztti érintkezést meghatározza az a szabályrendszer amiben létezünk. Nem része, de megis a forma itt is adott. Olyan nincs, hogy feltett kérdesre ne erkezzen válasz. Mindaddig folyik a kommunikació amig valami megegyezésre jutunk. A perek az más, ott még az is szabályozott ki mikor szól és mit mond. Én ebben szocializálódtam. Ebben a kozegben - ami szamomra kissé ismeretlen es ezert lenyegesen bizonytalanbb vagyok az értelmezésben - nem látok ilyen szabalyrendszert, vagy nem vettem eszre. Itt sok a penge villogtatás.Én senki munkájat nem becsülóm le, és ennél nyiltabb már nem lehetek. Nem egyenlően mértek.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 11:52 Roah

Roah képe

Ha vannak aggályaid a múltban, azt azzal kell, vagy kellett volna megvitatnod, nem tehetnek róla sem az olvasóid, sem én, sem senki, aki olvas téged.
Vitasd meg azzal, akit érint.

Kifejezetten bírtam a stíled, az írásaid, de amit ezen avatár tesz az olvasóival, azt nem lehet már nézni - Karcosként, aki pontosan tudja, mennyit dolgozik egy olvasó egy fenti íráson, mennyi idő, mennyi energia van benne, kötelességemnek is érzem, hogy ezt jelezzem feléd.
Bocs, de nem te teszel szívességet az olvasóknak, hanem ők neked - ha van érved, tedd meg az írásaid alatt, nem te szoktad mondani, hogy egy írás megvédi saját magát?

Mostanság csak azt látni, hogy szelektálva minősítgeted az olvasóidat - abszurd! tényleg az! -, 'segít', 'nem segít', hát az van, hogy mind segít, mindnek az ideje és energiája, hogy ebből te mit fogadsz be, el, na, az szíved joga, de hogy udvariassággal tartozik a szerző, főleg egy amatőr oldalon az olvasók felé, az egyetlen helyen, ahol kommunikálnak is vele, az biztos.
Ha gondod van, akkor priviben jelezd a szerkesztőknek, ez (is) a dolguk, vitasd meg velük, hogy mit érzel személyeskedésnek, mit nehezményezel, másnak is voltak gondjai, és megoldották, nagy cucc.

De ez a minősítgetés...? Hát komolyan, mielőtt egy ilyet elkövetsz, gondolj már bele, mennyi idő elolvasni az írásokat, bárkiét, a hibásakat (!), mennyi idő javítani, nekifogni, mondatonként végigmenni egy sok oldalas íráson, monitoron, kiemelni, hozzászólás-ablakba illeszteni, tanáccsal ellátni, és csak azért, mert ezt lépten-nyomon nem nyomatják a szerző arcába - naivan, mer' hiszik, hogy író lévén van képzelőereje, ergo el tudja képzelni, mekkora energia lehet benne, egy kritikában, ugye -, attól ez még kőkemény munka, ha tetszik, ha nem, minden olvasó részéről.

És akkor most is, 'közegezel'.

Nem tűnt fel, hogy Dana mekkora kritikát írt?
Az nem?

Hát én tudom, mibe van az neki...

Készíts néhányat te is, aztán innen folytatjuk.

Bocs, de nekem aztán írhatod, hogy te mit becsülsz és mit nem, az írásoddal és a hozzáállásoddal tudod ezt kifejezni, a nívóval, és tudod, mi a vicc benne?

Hogy még csak nem is a Karcosoknak, nem nekem kellene ezt meglépned végre, ekkora portálon eltöltött időd után, hanem magadnak.
Na ez utóbbit nem érted, hogy nem nekünk dolgozol, hanem az írásaidért van itt minden.

Lehet itt közegezni - ez fájt, komolyan! -, de mondjuk Kelvin nagyjából kétezer (!) hozzászólást csapatott már, olvasott és szerkesztett itt eleget - és még fog is -, meg a Többiek is, tényleg, az a bizonyos közeg, ugyan, hadd engedjék meg maguknak, hogy a potyamunka - szerintem nem, mert sokan olvassák, de azért Danának nem két percébe fájt ezt a javítást elkövetni -, után viccezzenek, így, szilveszter napján.

Hogy a munka mellett a káposzta és a kecske is meglegyen - igen, én mindig mindenkit meg akarok menteni, ez az én csapágyam, de hát nem vágyom a tökéletes felhasználói mivoltra.

Hangsúlyozom: ha nem rólad lenne szó, komolyan, egy betűre sem méltatnám ezeket a megnyilvánulásaidat.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 12:11 Bjursta

Bjursta képe

Nem látom a sértődésed okat valójaban. Megosztom veled akkor: most is korabban is irtam a szerkesztöknek, két esetben. Az egyiknek több levelet is. Privátim. NEM jött válasz. Sem az irás alatt sem magánlevelben. Semmi. Szerinted? Jó nem kell valaszolni persze senkinek nem kötelező. De azert nézd meg legyszives ki mit irt az irasom alá. Irtam en kritikát, az egyikre hehehe, volt a válsz a másikra semmi. Irnek en kritiákt, nem olyan vesszóset, haenm stilus, tartalom, téma, forma kritikát. Valaki igenyt tart ilyesmire? Mondom harom éve minden irast elolvastam ami kikerült. Csak úgy magamtól. Miért minősités a " kozeg" hát hogy nevezzem, platform, vagy brancs, vagy mi? És én igy érzem, miért bántó? De milyen hozzáállást emlegetsz?
Szerintem feleslegesen sertódtél meg. - ha ilyet olvasol mennyi lesz a pulzusod ? - én ilyenekt kaptam.
Boldog uj evet mindenkinek.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 12:25 Roah

Roah képe

Aki sértődik, az nem én vagyok, nem mi, hanem te. Mondom, nem az olvasóid tehetnek a múltbéli sérelmekről, értsd meg.
Nem tehetnek róla - ha ilyesféle gondjaid vannak, arról tényleg nem tehetünk.

Igen, ha az olvasó azt írja csak, 'hehe', akkor azt írja, hehe, kezeld a helyén, és kész.

Te sértődsz, hangoztatva.

De azt tőlem ne várd, hogy ezeket a megnyilvánulásaidat itt nézegessem, még ki is táncolsz a saját kommented mögül.
Rendben, szilveszter van, vééééééééééééégre :D, de ha te ilyen maradsz, egy darab olvasód nem lesz a jövőben.
Ezt vagy megérted vagy nem, vagy változtatsz, vagy nem - ez is szíved joga, te dolgod.

De hogy a Karcosok brutál sokat dolgoznak mások írásain, az csak az nem látja be, aki nem akarja.
Mind segít!

És látod: teszel megjegyzést, te, és erre van energiád, erre, az írásaidnál meg jön a...

Komolyan, bele sem megyek, de valóban csodálkozom, hogy még vannak/voltak ott olvasók, azok után, amiket összeirogattál nekik, tényleg.

Bárcsak Mészégető lennél, ő teljesen másként dolgozott anno.

Nem lehetne kérni, hogy változz vissza azzá?

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 12:30 Dana

Dana képe

Szerintem Kata nem sértődött meg, legalábbis nekem nem ez jött le a hozzászólásából.

A Karc célja a fejlesztés. Sokszor beszéltünk már róla, hogy abból is milyen sokat lehet tanulni, ha mi véleményezzük mások írását.

Ez az bevezetőben is szerepel:
"Egyúttal az olvasóknak is remek alkalma nyílik véleményt, építő jellegű kritikát írni, vagy ha kedvet érez hozzá, egy új művel előrukkolni."

Bjursta/Mészégető, még soha nem kellett engedélyt kérni ahhoz, hogy valaki itt véleményt írjon a másik művéről. Te most másodszor minimum megteszed, mintha már nem kaptál volna először is egyértelmű választ, hogy hajrá, csináld!

Sokszor azért nincs egyébként válasz, mert csak felesleges vitát generálna, az ember pedig eldönti, mibe érdemes, és mibe nem érdemes beleállni. Nem?

Szerkesztőként viszont szeretném, ha nem mennénk el megint ugyanabba az irányba, amibe az elmúlt pár nap szinte mindig -- és ez itt most egy kérés/figyelmeztetés.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 12:40 Roah

Roah képe

Igen, a gerilla-marketing...
Ráadásul nem lehet erőszakoskodni, meg olvasói véleményeket követelni, vagy elolvassa egy Karcos, vagy nem, de úgy, hogy az olvasókat még minősítgetik is, tényleg abszurd.

Hát én inkább növeltem itt a statisztikát, és elnézést, de nem óhajtottam már ezeket a megnyilvánulásokat tovább tolerálni.

Vagy jó egy mű, és lesz olvasó - nem beszélve a felhasználó megnyilvánulásától -, vagy nem, de én olyan szerző környékére sem megyek, aki nekiáll minősítgetni, meg hangosan szelektálni.
Karcosból vagyok, szóval nem kell engem félteni, csak időm egyszerűen nincsen rá, ezt a mai roedózást is Istennek köszönhetem, hogy van egy kis időm fent lenni, de az van, hogy tényleg kétszer is meg kell fontolnom, mire áldozok időt, és mire nem, merthogy nincs.
Ha ez a téma előjön egy friss regisnél, az oké, tényleg, mi vagyunk hazai pályán, nem ismeri a dörgést fent, de hogy egy régi felhasználótól...?

Én örülök a javításodnak, Danám, sokan olvassák ám, és viszik belőle a cuccost. :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2017-12-31 12:48 Bjursta

Bjursta képe

Ja értem, hogy ajanlottam olvasásra a másik irasomat. Aha. Gerilla marketing. Bocs. Tenyleg.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 12:40 Bjursta

Bjursta képe

Jó senki nem sertődik meg en se ti se, csak mintha senki nem hallaná mit ir a másik. Ahogyan mondom, az en szakmában nincs olyan, hogy a megszólitott nem válaszol. Nincs ilyen. Nem egyszerüen az udvariassag miatt. BUÉK sziasztok.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2017-12-31 11:41 Ovidius

Ovidius képe

Nem tudom, van-e itt a Karcon tanár...☺
Személy szerint évtizedeken át oktattam munka-tűz és környezetvédelmet... Túl a személytelenségen, külön kihívás volt -- néha -- áttörni a közömbösség és érdektelenség masszív falàt. Pedig nagyon színes paletta volt. Középiskolai paptanároktól, cégvezető diplomásokon keresztül, hat általánost végzett masszív alkoholistáig volt minden...
Tematikusan és célközösség szerinti bontásban fel kellett készülni. Ennerk ellenére biztos vagyok benne, hogy így is voltak, akiket nem tudtam megszólítani.
Nos ez történt Esetedben, amikor az ifjú írómagonccal meg akartál értetni bizonyos szabályokat. Nem ért célt, mert a célszemély alkalmatlan a befogadásra.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

v, 2017-12-31 11:49 Dana

Dana képe

Imádlak. :-)

Sajnos ez korhatártalan, nagy igazság, sőt az intelligenciával vagy végzettséggel sem függ össze.

Nagyon-nagyon sok év kemény munkámba telt -- és még most sem megy elsőre, csak némi átgondolás után --, hogy a környezetemtől kapott kritika mélyére nézzek, és azt keressem, amit hasznosítani tudok, ne pedig arra figyeljek, arra fordítsam minden energiámat, hogy megbántottak, jajjj!

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2017-12-31 11:45 Dana

Dana képe

Miután megírtam Pinkcsipinek, hogy fáradt voltam, mégsem akartam komment nélkül elutasítani az írását, mert látok benne potenciált, illetve ha elutasítom, mások nem tudják darabjaira szedni, hasznos tanácsokkal ellátani, továbbá elnézést is kértem, Ő megértőnek bizonyult, viszont keménynek érezte/érzi a hozzászólásomat.

Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni.

Hogy visszakerül-e az írás, azt nem tudom, ahogy a szerző érzi.

Mindenki! Fekete Gyula, Szerelmesek bolygója című könyvében a Naprendszer egyik bolygójának profilját, talán a Marsét (?), úgy alakítják ki, hogy a kicsit "dilisek" jól érezzék magukat. Az egyik városban írók laknak, helyesebben szólva olyan emberek, akiknek az írásait a Földön nem ismerik el. Tizenkettes csoportokba tömörítik őket, mindenkinek a műveit egy hónapig imádja a többi tizenegy. Ha lehet, én maradnék a Földön. Igen, a csillagokat bámulom, tök jó lenne ott lenni. De a realitások talaján két lábbal jobb. Őszintébb. Hihetőbb.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen