A halottak kora

Halálhörgés és jajveszékelés vegyült a vértől gőzős levegőbe. Katonák kezei a kardmarkoltra fonódtak, mintha segítene rajtuk a vég órájában. Üreges szemek néztek az ég felé könyörgően. Ellenség és bajtárs nem számított már.
Horpadt pajzsok alatt meggyötört élettelen testek hevertek egymás hegyén hátán a véres mezőn. A vértek résein éhes varjúk és hollók csipkedték ki húst. Egyre több gyűlt a dögevőkből, később csaptokba verődtek, és mint feketefelhők vándoroltak a bűzlő tetemeken.
Semmi se mozdult e felhőkön kívül a mezőn. Csak a szél kapott bele néha egy sápadt szürke arcú férfi köpenyébe. A nagy mészárszék középen állt, körötte egy nagy sávban se tetem sem vér nem volt, csak a kifelé meredő szürkéssárgás fűszálak.
Az alak arcán kéjes, önelégült mosoly húzódott: „Megcsináltam”. Nem éljenezte tömeg tettét, nem volt ki versbe szedje, dicshimnuszt zengjen róla. Csak állt ott, mint a csata egyetlen túlélője, és gyönyörködött a tájban. Az ő remekműve volt, melyre örökre büszke lesz. Minél tovább szerette volna kiélvezni, de az időt még ő se befolyásolhatta így. De máshogy igen, mert új korszak köszöntött be általa, hogy elhozta a remény halálát.
Város ezüstős fényeit messziről látta a férfi. Innenről is jól kivehető volt a pompa és a gazdagság mely övezte e fenséges helyet, hol örökké világosság van.
- Vallion, -suttogta az alak– melynek hét tornya hétfelé osztja a világot.
Keze a kardmarkolatára fonódott, majd a fekete pengét lassan kihúzta. A jéghideg acél szinte elszívott minden fényt körülötte, a fekete felhők vészjóslóan krákogva szétrebbentek. Csak a néma csönd maradt. A rideg halálos fegyvert a föld felé fordította, és két marokra fogta.
A föld szomorúan sírt föl a döfés miatt. A kard színe még sötétebb lett, majd fémes szürke színű folyadék tört elő. Először kisebb erekben csörgedezett, majd ezek egyre dagadtak, és beitták magukat a holtak bőrébe.
Élettelen testek mozdultak meg lomhán, de egyre erőteljesebben. Oszló kezek markolták meg a kardokat, fehér üreges szemek bámulták a férfit, kinek arcáról egy izzadságcsepp hullt a földre. Száján kárörvendő mosoly húzódott végig. Tudta mit tett: beavatkozott élők és holtak világába.
- Én vagyok e korszak ura és teremtője – ordította őrülten, kardjával a Vallion felé mutatott. – A város melyet az akarat építettet föl és majd az is rombolja le – idézte e súlyos sorokat. – Menjetek és foglaljátok el nekem! – hangja beleveszett a morajló élettelen tömegbe.

4.125
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.1 (8 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2005-01-12 20:50 Blade

Blade képe

Na elolvastam. Nem nagyon találtam helyesírási hibát, mi van veled, rem? :)

Amúgy nem történik benn szinte semmi, csak egy fickó életre kelti a halottakat...lemaradt a vége? Még írj hozzá sztem vmit, mert így se füle, se farka. Nem egy kerek történet, amilyen a novinak kell lennie, hanem egy parányi kiollózott részlet a fantasy nagy és szerteágazó világából..:)

Blade

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

sze, 2005-01-12 21:01 Rem

Rem képe

Kösz Blade.

Ez a Vadon Urához lesz majd, csak amikor írtam a Második részét ez eszembe jutott, gondoltam mielőtt elfelejtem leírom. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-01-12 21:12 Mesemondó

Mesemondó képe

Etűd! Eg yjó novella egy bsaromi jó írás eleje, így 10-ből 8 minden más szinten kielégítő! Le a kalapppal!!! baromi jó lett! nagyon rem iszonyúan tetszik a fogalmazás, bár lassan olyan leszel mint én verset írsz prózába és elhagyod a sok névelőt, stb.... azért ne menj át Kosztolányi verseibe plz ha prózát írsz:) Nagyon jó szuper csakí gy tovább! Főlega hangulattal játszol, ezt fejlesztve tartalommal történetszövéssel jó irányba haladsz szvsz... afejlődést én már látom!!!
... a fű nő magától.

sze, 2005-01-12 21:52 Rem

Rem képe

Bárcsak én látnám ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-01-13 20:10 Max

Max képe

Ismét egy remek környezetleírást láthattunk Remtől, csak a történet hiányzik. :) Habár nem is rossz ötlet! Így nem kell bajlódni a cselekményszállal, és nem fenyeget a veszély, hogy lexikon hosszúságú művet kreáljunk!
Nekem is ki kéne probálnom! :D :D :D

cs, 2005-01-13 20:18 Rem

Rem képe

Kösz Max. Ez egy kis porszem a saját világomban. Lesz folytatása. ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-01-17 07:35 Fatyol

Fatyol képe

Rem! Ez nem fair, hogy csak ennyi! Nagyon bírom, hogy ilyen horrorisztikus képekkel tudsz írni, és mennyire jól csinálod!!! Ez mindjárt kap egy telibe színezett csillagsort, de előbb az egyetlen hiab, amit javíts:

"Az ő remekműve volt, melyre örökre büszke lesz, minél tovább szerette volna kiélvezni, de az időt még ő se befolyásolhatta így."

Vágd ketté a mondatot a "büszke lesz" után. Nagyon gyilkos hangulatomban vagyok, és így sem találtam semmit. Többek között ezen ok vezet arra, hogy a magam írását nem kritizálom. Nem győznék magamnak visszapofázni ;>

"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero)

sze, 2005-01-19 23:08 Rem

Rem képe

Kösz kijavítottam ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-02-06 18:06 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Na, végre több mindet értek. :D Tök jó, most meg szóismétlés nincs, csak helyesírási hiba. Egy "feketefelhők", és egy, amit még észrevettem: na, pont azt nem találom. De van más: "A Jéghideg acél..." "Az alak arcán kéjes , önelégült mosoly húzódott." Ez a kettő, egy vessző és egy névelő. Egyébként a stílus jó, szép, és én még hiányosnak sem érzem. Mitha lenne vége. Az, hogy nincs vége.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2005-06-06 15:30 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán

Fantázia dús írás,csak azt nem értem,hogy fehér szemekkel hogy lehet látni ebben és a folytatásában a másik noviban is a Sötétség hull a világra(fehér szemei bölcsességet árasztottak),ez lehet,csakhogy nem látott velük az igaz.Nem inkább kifordult szemefehérjét akartál írni?
Bogumil

k, 2005-07-26 10:54 Rem

Rem képe

Ez a világomnak csak egy kis szelete, és nem sok mindent árulok el róla. A folytatást tervezem, és abban majd a fehér szem rejtélyére is fényt derítek. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán