Sötétség leple hull a világra…

Az ezüstös falakról fenségesen csillogott vissza a fény. Szépen megmunkált kőbe mélyesztett edényekben lobogott a tűz megvilágítva a templom minden szegletét. A falakat szépen díszített mértani formák tették csodálatossá. Bonyolult inda minták szöktek föl a csarnokot tartó oszlopokra. Márvány padlón kecses formák húzódtak.
Hatalmas méretű képeken királyok peckes testtartással lekicsinylően néztek le a beözönlő tömegre. A templom minden szegletét minta díszített, de a gyülevész népség nem ezzel foglalkozott, csak ment hörögve és megállíthatatlanul a legnagyobb kegyhely felé. Védtelen templomi szolgákat tapostak el menetükben.
A főpap épp imát mormogott. Szép fehér ruhájával a földön térdelt egy nagy fényes örökké izzó gömb előtt, amit egy falból kinyúló kőszobor tartott. Utolsó életben maradt szolgája oda ment mesteréhez:
- Itt vannak, uram. – súgta oda neki alázattal.
A horda egyszer csak megállt félkörben a pap körül. Néma csöndbe burkolózott a csarnok, csak a szolga kétségbeesett szuszogását lehetett hallani, majd egy suhogó hangot. Egy félelmet keltő fekete hollószerű lény ereszkedett le a pap és a tömeg közé.
Fekete köpeny a férfi testéhez simult leérkezése után. Fejét hátrabiccentette, így csuklyája lehullt fejéről. Sárga szempár nézett a főpapra, aki felegyenesedett, és az alakhoz fordult. Fehér szemei bölcsességet árasztottak, egyfajta védelmet adtak a gyenge embernek.
- Ekhton, téged száműzött a király, tartsd be parancsát! – hangozott a súlyos vád.
- Az a király, ki fent vacog a felső szinten, és szorítja magához még jobban gyenge gyűrűjét? – földöntúli kacaj szakadt föl a férfiből, erre a szolga kést rántva neki rontott.
Az alak előrántotta kardját, és egy felfelé ívelt vágással sebet ejtetett a támadója nyakán, aki ettől a földre rogyott. Szürkés fémes folyadék csillogott a vágáson, majd remegő kezekkel felállt a hulla, és nézett a semmibe.
- Oh teremtőm add meg mindenkinek a saját halálát! – szakadt föl a főpapból.
- Teremtő?! Én vagyok az örökké égő tűz, majdan részeim kihunynak, és új tüzeket gyújtok… – szónokolta fenségesen a férfi.
A főpap a lábai elé térdelt az alaknak, és várta a kegyelemdöfést, ami lassan lesújtott kegyetlenül.

Legfelső balkon párkányán egy öreg őszes férfi könyökölt. Nézte, ahogy városát elemészti a káosz, és a gonosz. Látta, ahogy az ezüstös szín mindenhol vér pirosba vált. Hallotta a jajveszékeléseket, a sikolyokat. Tudta, büszke népének végórái ezek, a boldog békés idők már sose térnek vissza, elveszett a remény végleg.
-Miért pont én? - kérdezi magától. Majd fekete gyűrűjére pillanat, amit óvatosan lehúz ujjáról. – Te vagy az én szégyenem. – a gyűrű halk koppanással esik a balkon kövére, majd egy test zuhan a mélységbe.
A gyűrű feketés fémszínű folyadékká olvad, majd lassan a szoba felé folyik egészen egy fekete kardig, aminek tulajdonosa lassan kilép az erkélyre. A királyi palota legfelső szintjéről nézett le az ezüstös városra, alatta a templom negyed terült el, majd után a különböző hangzatosabbnál hangzatosabb nevű negyedek.
Ez mind az övé, és mindez csupán csak a kezdet. A világ vár rá, és nyögi majd súlyát.

3.666665
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3.7 (3 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2005-02-06 17:45 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Mint az elfogadója a műnek, felhatalmazva érzem magamat, hogy véleményt is alkossak róla, habár nem olvastam A halottak korát. Az egészből csak a lényeget nem értem, és a történetet, ezen kívül a vér motívumát. Viszont a stílusról tudok szónokolni.
Van benne pá szóismétlés, ami ezt a könnyen gördülő stílust megakasztja egy pillanatra, ezen kívül biztosan található benne helyesírási hiba is. De a szóismétlések a legfeltűnőbbek. Viszont szép a misztikus hangulat, amit az egész novella áraszt magából.
Ez a véleményem az előzmények, vagy utózmányok olvasata nélkül. :D
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2005-02-06 17:53 Rem

Rem képe

Olvasdd el "A halottak korát" ajánlom. ;) Ezt majdnem kifelejtettem: Véleményezd is légyszi. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-02-06 18:07 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Kész. Mission complete!
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2005-02-06 18:47 Rem

Rem képe

Láttam, lehet még folytatom, de nem ebbe az irányba. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-02-07 14:37 Mesemondó

Mesemondó képe

Én se olvastam... ezt viszont igen :D
Noss... szvsz nem rossz viszont lehet személyes problémám, hogy tartózkodom az ilyen óhhhh a gonosz jő jellegű írásoktól annyira nem fogott meg... minden esetre ez a közepes értékelés a novinak szól, szerintem te ahogy írsz még más jellegű írásokat is ki tudsz majd hozni magadból.
... a fű nő magától.