Magány és egyedüllét (jegyzet)

Aki tud egyedül lenni, az nem magányos. Nincs benne félelem az egyedülléttől, hiszen ha egyedül van, önmagával van, és nem pedig senkivel. Aki folyamatosan a tömegbe menekül, nos ő valójában a magányos. Ha egyedül maradna, nem lenne társasága. Önmaga nem létezik, nincs amit önmagának nevezhetne, nincs aki az egyedüllét pillanataiban társa lehetne. A külvilág reakcióból született árnyalak, fantom csupán.

Aki tisztában van önmagával, az talál csak igazi társakat a külvilágban. Különben csak a hasonló magányosokkal tudja eltölteni a csoportos magány rítusait.

Aki igazából él és létezik, az a tömegtől távol megtalálja önmagát. Inspirációt merít az önmagamság érzetéből, hiszen ezek azok a percek, amikor a külvilág presszióiról és szerepeiről leválaszthatja saját énjét. Ekkor különös motivációk jelennek meg, melyek még verbalizálás nélkül is új irányvonalakat adhatnak életének. A szavak nem érnek semmit, a népszerű önmegvalósítás, és önkutatás kérdései helyett valódi válaszok jelennek meg, amiket nem szabad siettetni.

Az emberi tudat szinte képtelen erre. Képtelen fogalmak és kérdések nélkül, csakis a valódi motivációt és énérzetet tapasztalni. Az egyedüllét pillanatai azok a momentumok az életben, amikor ezek a képességek újra felfedezhetővé válnak, és egy kis lépéssel közelebb kerülünk a cél felé. Értelmetlen feltenni a kérdést, hogy mi a cél, hová vezet az út. A válaszra sokáig kell még várnunk, de addig is bőven elég érezni, hogy merrefelé, milyen irányba is halad.

Aki már tudja az út végét, már járt ott, és úgy sem érteni meg senki. Eljutni oda bátor feladat, igazi királyoknak való munka.

4.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.5 (4 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2009-09-09 20:37 Blade

Blade képe

Promising, ahogy az angol mondaná. Várunk tőled egy történetet is.

---- ----
Az ember szerint az idő múlik, az idő szerint az ember.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

cs, 2009-09-10 10:56 Alch Shenzhou

Alch Shenzhou képe

Egy teljes és kerek történet kikanyarintásához, most vajmi kevés inspiráció van bennem. Inkább egy parabola lesz próbálkozásnak...

szo, 2009-09-12 07:28 Obb_régi

Eljutottam oda, király vagyok, megtaláltam a hozzám illő társaságot magányomban a klotyón.
-----
De ez csak én vok, és lehet, hogy nem is lényeges.
De...
Nem a győzelem, sem a részvét, hanem a fontos, fontos!

sze, 2009-09-16 20:31 Györeizé

Györeizé képe

Majd kinövöd ezt is, Alch. Az ember elmaszturbálgathat jó ideig, de előbb-utóbb úgyis megunja. Aztán igaz királysága ellenére leáll az első sarki hölggyel, és ez így van rendjén. Fog ez még alakulni.
___"Ma van eddigi életed utolsó napja"___

___"Grrr... Vau" - Bobi, hétéves keverék kan___

sze, 2013-01-02 13:25 nyilacska

nyilacska képe

Néha úgy szeretnék egyedül lenni.
De nem tehetem.
Skizofrénia mindig velem van.

nyil

h, 2014-09-22 22:09 pillango

Nagyon jo. Magamra talaltam az írásban.