Gondolatok a lenyugvó nap fényében

Kint ülök a tó mellett, és elmerengve a túlsó partot nézem. Olyan békés minden, gyenge nyári szellő fújdogál, megrezegtetve a közeli nádast. A tó tükre enyhén fodrozódik, ahogy a langyos fuvallat végigszáll felette.
Az ember örökké el tudná viselni. Legalábbis pillanatnyilag ezt gondolja. Persze az is az igazsághoz tartozik, hogy egy idő után valószínűleg ezt is megunná, és hiányozna már egy kis mozgalmasság.
De ami igaz, az igaz. A zajos hétköznapokat ellensúlyozandó, mindenkinek szüksége van pár ilyen nyugodt percre, mikor elfelejtheti az összes gondját, elterülhet a friss fűben, és csak a természet szépségeinek élhet.
Most megy le a nap - ez a gondolat fut át az agyamon, mikor a távolban egyre lejjebb araszoló, és ezzel együtt egyre vörösödő csillag felé nézek. Elmosolyodok.
Mindig is szerettem a naplementét. Talán páran kiröhögnének, ha ezt hangosan kimondanám. Viszont nem aggódok emiatt, gondolatban mindent szabad. Régen sokszor jártam a tenger mellett. A helyszín minden alkalommal más volt, de egy dolog sosem változott. Akárhol is voltam, minden este kiültem a legjobb helyre, ahonnan legtovább nézhetem a napot, és ezt egy este sem mulasztottam el.
Most, hogy belegondolok, mikor otthon vagyok, nem igazán szoktam ezt megtenni. Talán az lehet az oka, hogy a vízbe nyugvó nap valahogy sokkal szebb látvány, mintha a jelenet hát- és előterét a város adná. Hát igen, mindennek megvan a maga varázsa, csak a megfelelő környezetet kell megtalálni hozzá.
Mikor a nap teljesen eltűnik a horizonton, felkelek a földről. Már sokadszorra látom, de mindig csodálatos, és nem tudok betelni vele.
Még egy ideig állok, és nézem a vizet, majd mosollyal az arcomon elindulok.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2009-03-29 20:13 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Egy-egy mondat szórendjét variálnám, de így is érthető és maradhat. Bele nem haltam. :) Néha kell ez a fajta csendes giccs. Nevetni fogsz, de rég olvastam ilyen direkt gondolatsort a naplementéről meg a többiről... egyszerűen ma már mindent túlkombinálnak. :)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2009-03-29 20:22 BenJoe

BenJoe képe

Mindenekelőtt huh, gyorsan kikerült. Minimum holnapra saccoltam volna.

Más:
Kösz a hozzászólást. El sem hiszem, hogy tőled látni ilyen rövid megszólalást is az én írásom alatt. Ugye a régi szép fantasyás emlékek.
Ami azt illeti, nem is volt szándékomban "túlkombinálni". A célom az volt, hogy a gondolataimat a témáról, minél kevesebb felesleges szócsépléssel kiadjam magamból.
Amit még hozzátennék, hogy ezt tényleg magamról írtam, szóval én tényleg ilyen vagyok, aki ha tenger mellett van, elnézegeti minden este a naplementét.

Ja igen: Karcolatos debütálás *pezsgőbontás whatever*

v, 2009-03-29 20:36 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Este fél tízkor, fejfájással kombinálva, rántotthusi nélkül (és nincs tea sem) a franc se fog hosszan írni (már bocsánat). :)
Ha épp itt vagyok, elfogadgatok. A hangsúly az első szón. :)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

k, 2009-03-31 20:05 Kreeteeka

Kreeteeka képe

Azt hiszem, ha már elolvasok egy írást, s kapok valamit, akkor illene ezt kifejteni is pár sorban. Kaptam: egy nyugodt percet. :) Köszönöm.
-------------------------------
Isten eldöntötte, hogy kicsinál, mert nem hiszek benne.

v, 2009-04-05 08:55 UrLa (nem ellenőrzött)

Nyugodt, szép sorok. Nem hiszem hogy értékelést várnál, szerintem nem is ennek szántad. Én több jelzőt használtam volna, jobban kihegyezve a fizikai hatásokra, majd, a megkapott belső nyugalomra. Viszont rám jellemző, hogy túldíszítem a mondataimat Sok sikert az íráshoz.
Ja, a gyenge szót nem használnám a szélre. A Beaufort skála szélerősségi fokozataira emlékeztet:
3 gyenge szél a fák levelei mozognak, az árbocszalag leng 13- 18 km/h :D
--------------------------------------------------------------
"a siker az, ha a követendő példaképek egyszer csak melletted haladnak és nehezen bírják az új tempót"

h, 2009-04-13 20:06 Györeizé

Györeizé képe

Nekem örök dilemma marad, hogy mikor lehet napnak, és mikor kell Napnak írni csillagunkat. Nekem pölö még a Naplemente is simán belefér.
De nem ez a legfontosabb, hanem hogy köszönöm ezt az írást, nagyon szép.
__"Nem muszáj. A lényeg, hogy megtehetnéd."
L'ibress, Jedi-nagymester
__"Kár, hogy öntelt vagyok. Így már nem fér több belém magamból."

h, 2009-04-13 20:40 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nap, ha a csillagra gondolsz (pl. Naprendszer), nap, ha az ott fent, ami süt, vagy más néven csillag. Előbbi azért, mert tulajdonnév, ez a neve szegénykémnek. Hívhatod Solnak is, úgy egyszerűbb elkülöníteni a kettőt (így a Sol csillagrendszere a Naprendszer), de ezt vagy csak sci-fiben (ott is elég elcsépelt tud lenni), vagy csak a vázlatban, és utána Word, Csere, Sol=Nap. ;)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2009-04-13 20:50 Györeizé

Györeizé képe

"Nézd, drágám, ezt a gyönyörű Sollementét! Ráadásul ma éjjel teliLuna lesz!" - brrr... :)
Nem véletlen emeltem ki a Naplementét, azt szerintem lehetne így írni, mégsem látom sehol. A naplemente, mint bármelyik napra vonatkozó esemény oké, de itt kimondottan a mi napunkról van szó.
A szerzőtől elnézést kérek az off miatt. :)
__"Nem muszáj. A lényeg, hogy megtehetnéd."
L'ibress, Jedi-nagymester
__"Kár, hogy öntelt vagyok. Így már nem fér több belém magamból."

h, 2009-04-13 21:10 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A naplemente a szótár szerint is kisbetű, hiszen nem tulajdonnévi formájában, hanem a köznévként szerepel. (Ugyanis a Nap, mint csillag, nem nyugszik le, csak te látod úgy.)
Off vége. ;)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2009-04-13 21:43 BenJoe

BenJoe képe

Öregem, most hirtelen mennyi vélemény érkezett ide.
Valóban nem pontozásra szántam ezt a művet, pusztán ki kellett adnom magamból. Egyébként örülök, ha nyugtatólag hatott. :D

EK: forr
A Sol felszíne :)