Fény-sebesség

Ha mindig egy lépéssel a Nap fénye előtt haladok a világürben, soha nem láthatom a Napot. Ha meglátom, akkor "oda"-értem, vagy éppen "körbe"-értem. Ez megijeszt. Nem vagyok fizikus, számomra a tárgyi világ éppen olyan nehezen magyarázható és éppen olyan érthetetlen mint Isten. A végtelen annyira valószerütlen és nem emberi, hogy kétségeket ébreszt valóságos voltában.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2018-07-15 16:48 Sren

Sren képe

"Gondolatok" kategóriájú íráshoz nem szokás szerkesztői kommentet csatolni, etikai okokból, mert hogy jön ahhoz bárki, hogy vitassa a szerző gondolatait...?

Én most veszek egy nagy levegőt, és kiteszem ezt... De csodát ne várj.

Ha ajánlhatok Neked valamit, akkor az Neil Gaiman "Semmi óra" című novellája. SF létére elég volt ahhoz, hogy durván megrázva tegyem le az antológiát, és aztán a fejemben rajzó kérdések méhrajként zümmögő tömkelegével próbáljak aludni...

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

v, 2018-07-15 17:28 Bjursta

Bjursta képe

Kószónöm. A kózépső mindatot kevéssé értem: " csodat ne várj " kifejted kicsit? Hogyan érted? Igyekszem betartani a szabályt, a gondolat - gondolat, bár nyilván van valami irodalmi megjelenése is. A novellát megkeresem, ami javasoltál, nem ismerem.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2018-07-15 17:37 Sren

Sren képe

"Csodát ne várj" - ezt úgy értettem, hogy karcos szinten nyilván nem sokan fognak beájulni egy pár mondatos eszmefuttatáson. Csak óvni szeretnélek a csalódástól, ha esetleg nem jön két-háromnál több komment a gondolataidra.

Kérlek, valahogy keresd-találd meg a Semmi Órát! A Felkavaró Tartalom c. Gaiman-antológiában van. Neked való írás.

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

v, 2018-07-15 17:41 Bjursta

Bjursta képe

Értem, nem baj, lehet, hogy nem is akkora gondolat. Csak egy gondolat.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2018-07-15 17:44 Bjursta

Bjursta képe

Én kevéssé hiszek dolgokban, számomra az emberi gondokodás a túlszervezett biokémiai rendszer nem tül szerencsés melléketerméke éppen úgy lehet, mint Isten lehellete. Túl sok a kérdés és kevés a válasz, igy vagy a kérdés nem jó, vagy nem értelmes a vizsgálat tárgya. Mondjuk. A világ egyes dolgairól konkrét ismeretem van, pl ha beverem a térdem a székbe, fáj, de a húsz napos éhezésról csak olvastam, a smaragdbányák munkásainak szenvedéséről csak leirásokból van fogalmam, az atombomba fényének hatására árnyékként a falba égett emberröl csak képet láttam, elképzelni sem tudom. Ki tudja mi a valóság?

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2018-07-15 20:23 Ovidius

Ovidius képe

A baj az első mondatnál van. Ha mindíg a Nap fénye előtt haladtál, nem az a probléma, hogy nem látod..., nem tudsz róla. Ha elhagytad, akkor a fény egy szingularitásban eltűnik, lévén a fénysebesség határérték.
A többi kínod stimmel, sokan éreznek így...☺

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

h, 2018-07-16 05:08 Bjursta

Bjursta képe

Tudom, hogy van Nap, csak megelőztem :) Vettem egy nagy levegőt és elé kerültem. Vagy egy másik Napot ismerek. Az is érdekes, hogy a gondolataink is gyakorta azonosak, de amikor " szóvá" valnak megnehezitik a megértést, szükebb lesz a sáv, ahol valósagosan kommunikalhatunk.

"Segítsetek a géppuskásnak!"