p r e q u i e m

Természetesen éppen az nem képes fölfogni a dolgok lényegét, akit a leginkább érintene ennek fontossága. Az ember már csak ilyen: ha van is szeme meg füle, nem sok hasznot remél húzni belőlük, és a száj az, amire izmokat edz, vicsorgásból és vigyorgásból és a túlhasználtságból származó ráncokkal varrja körül, szüntelen nyalja, hogy a sok csacsogástól elszáradván nehogy lerepedezzék arcáról, éjjel pedig, amíg nem nyűvi, belefúrja mélyen a párnába vagy könyékhajlatába, hogy így is védje bármitől, mi árthat legszentebb eszközének a legszentebb célhoz vezető úton. Hovatovább kész tény, hogy száj és hang nélkül szebb volna világunk - mert bár ököllel és lábbal lehet ölni, gondolattal becsmérelni, szemmel verni, talppal port úgni és kézzel kesztyűt dobni, mégis, ha mindehhez szó nem társulhat, úgy a dolog nem fajulhat tovább, a szálak ellvarratnak, a hibák feledésbe merülnek, az erények pedig anélkül maradnak meg az emlékezetben, hogy egy-két rozsda élcelődés megkeserítené őket. A természet csupán egyetlen népet szült, amely oly zajosra sikeredett, hogy ricsaja elnyomta saját józan eszének szavát, s úgy tűnik, ez a káosz lesz jellemző nem oly soká bekövetkező kimúlására is - az ember szítására, féltékennyé tételére, lepipálására viszont az ember nem csak saját magát fogja elsüllyeszteni a süllyesztőben, hanem minden mást is, mi körülveszi. Önnön maga személyéből adódóan az ember nem képes látni és hallani, ami rosszat tesz és bajt okoz maga körül, helyette üres fejű, majmoló papagájként hajtja egyre a saját érdekeit, a saját kifogásait és a saját véleményét arról, hogy nem elfogult, csupán meg szeretne élni abból, amiből lehetősége van. Buborékfejünkön a buborék, űgy tűnik, szívós és kifakadhatatlan fajzat... Annyi idő alatt azonban, míg feltaláltuk a módját, hogy lehetne lyukat fúrva szánkat szabaddá tenni, hogy vakon és süketen üvölthesse a világba az ostobaság burkától elborult elménk kreálmányait, megtanulhattuk volna lefejteni magát a buborékot is, akár. Eltartott volna egy darabig, ez igaz. De akkor legalább még volt rá annyi időnk.

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (3 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2006-07-05 21:07 Styra

Styra képe

Azért nem minden szót használunk rosszra.
__________________________________________________
Csillagból születtünk, s csillag leszünk újra
Ha életünk lángját egy széllökés elfújja.

sze, 2006-07-05 21:41 Jericho

Jericho képe

Nyilván nem. Átmeneti kedélyrohamaim azonban, melyek miatt ilyen írásokat püfölök a billentyűzeten,
kérlelhetetlenül radikális antiidealizmussal töltenek el. :)

h, 2006-07-10 14:59 Blade

Blade képe

Nem is vagy egyedül. Csak nem tudom, ki a másik. :)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

h, 2006-07-10 18:19 S. L. Cornelius

S. L. Cornelius képe

Csatlakozhatok a klubhoz? Tetszik ez az antiidealista kifejezés... bár én is ilyen tudnék lenni, sok kíntól kíméltem volna meg magam mostanában...
Egyébként az írás maga nagyon jó, szvsz (nem tom mit jelent, de jól hangzik :-) ) Te nem ma kezdted a szakmát, a kifejezésmód gyakorlott íróra utal...
Na most jól lebuktál :-P
~~~~~~~~~~~~~~
Ez csupán végletekig szubjektív magánvéleményem, a tévedéshez való alanyi jogot fenntartom.
S. Ladislaw Cornelius

sze, 2006-07-12 16:38 Jericho

Jericho képe

Na EZZEL most jól elvetetted a sulykot...... :)

Egyébként pedig kösz mindenkinek.

(Cornelius, ha az "szvsz" jelentését nem érted: szerény-véleményem-szerint;
ha az írásom lényegét, akkor sajna... nem segíthetek :) )

p, 2006-07-07 14:22 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A gondolataidat olvasva eszembe jutott a Galaxis útíkalauzból egy kedves megjegyzés a földiekről, és a fecsegésről, bár nem tudom, miért. :)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

p, 2006-07-07 19:16 d

d képe

Ki adott erre hármast? ;<
Biztos csak mellékattintott. :!:

Az ember legfőbb bűne az, hogy nem őszinte önmagával szemben. Igaz, így sokkal kényelmesebb, de hosszadalmasabb is. Nincs könnyű helyzetben az, aki megpróbálja feltérképezni magát, bármennyire egyszerűnek is tűnik. Az Egonak rengetek trükkje van.
Résen kell lenni!