Hívatlan vendégek

Tegnap este, bevallom, nyitva felejtettem az ablakot. Kéretlen vendégsereg özönlött a szobámba. A hajnalig tartó bulinak – bár nem hívott meg senki – aktív részese lehettem.

Grácia érkezett elsőként. Grácia rendkívül nehéz természetű csaj, amolyan igazi primadonna. Grácia nemi identitása nem ismert, feltehetőleg biszex. Folyton körülöttem legyeskedett, szerintem flörtölt velem. Ezen kívül fülfétise is lehet, mivel rendkívül szoros kapcsolatot ápolt a hallószervemmel.
Gráciával igen sokat lelkiztünk, ami fényt derített az egyik rendkívül súlyos mentális problémájára. Ő ugyanis azt hiszi magáról, hogy hangvilla. Operaénekeseket meghazudtoló pontossággal hallatja a 440 Hertz-et, azt hiszem, abszolút hallása is van. Ráadásul órákon át, folyamatosan kitartja. Ezzel beírta magát a Guiness rekordok könyvébe, a „leghosszabban kitartott hang” kategóriában (hogy fulladna meg a riba... akarom mondani éljen hosszú, boldog életet).
A hölgyemény kitartó operaelőadása mellett megbizonyosodhattam róla, hogy személyisége ugyanolyan elviselhetetlen és tenyérbemászó, mint az összes magánénekesnek (akinek nem inge, az keressen másikat, mert milyen gáz már félig meztelenül mászkálni?).

Grácia kistestvére Ária. Ária hangfekvése nővéréhez hasonlóan mezzoszoprán. Természete még rosszabb, mint nővéréé, ám hallása az nincs. Biztos a nagytesót próbálta másolni, de nem jött össze neki, így órákon keresztül tolták a szekundsúrlódást. Ária eleinte visszahúzódónak, csendesnek mutatta magát. Majd egy ponton, mikor már mindenki hulla részegre itta magát, átváltott hárpiába, onnantól kezdve egész éjszaka a véremet szívta. Szegény vőlegénye, jól megszívta!

A harmadik gyémánttorkú primadonna elkésett, így szegénynek nem maradt pia. Szonatina igazi, tenyérbemászó egyéniség. Kiderült, hogy őt senki sem hívta meg, de mivel addigra mindenki berúgott, ez senkinek sem tűnt fel. Szonatina (szerencsére) beszívva érkezett, így nem sokszor hallatta angyali hangját, de amikor mégis, legszívesebben lecsaptam volna, mint egy szúnyogot.

A partihoz csatlakozott még Pillangókisasszony. Antiszoc, amolyan meg nem értett tinédzser. Ő ugyanis mindenkit utál, beleértve saját magát is. Ez a csodabogár igazi művészlélek, szárnyaló fantáziájának csak a plafon, és az ablaküveg szab határt. Na meg persze ha lekapcsolják a villanyt, ugyanis egy gyerekkori trauma miatt fél a sötétben. Emellett rövidlátó szegény, nehezen különbözteti meg a szélesre tárt ablakot a faltól. Csoda, hogy még nem vetette le magát a tizedikről… remélem, nem hiszi azt a sok amcsi szuperhősfilm után, hogy tud repülni!

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2020-07-21 17:50 Bloody Dora

Bloody Dora képe
4

"Grácia rendkívül nehéz természetű csaj, amolyan igazi primadonna. Grácia nemi identitása nem ismert, feltehetőleg biszex" - Te, a "Nemi identitás" Wiki-oldalán (https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemi_identit%C3%A1s) még ki is emelik: "A fogalom nem összekeverendő a szexuális irányultság (vagy szexuális orientáció, nemi irányultság, szexuális beállítottság) fogalmával." Azért ez szép öngól, ne haragudj, de elég rondán kinevettelek miatta. (Igen, felmentem megnézni, hogy én vagyok a hülye, és ennyire, vagy a világ megváltozott útközben, hogy nem tudom, mi az a nemi identitás. De mégis tudom, ez megnyugtatott.)
"akinek nem inge, az keressen másikat, mert milyen gáz már félig meztelenül mászkálni?" - Az ilyenekről nekem is meggyőződésem, hogy a világ legjobb poénjai, de állítólag nem. És valóban, kívülről olvasva kifejezetten öhm... szóval olyan, mint amikor a kedves kolléga a kávégépnél mindenféle munkahelyi csevejbe kezd, ami nettó pletykálás, és amúgy is kit érdekel, de azért te bólogatsz, hátha attól hamarabb abbahagyja. Pont ugyanolyan őt hallgatni, mint ez olvasni. Kicsit... kellemetlen, de tudod, hogy jót akar, meg neki ez színtiszta élvezet, és ha egy picit hasonlóbbak lennének, öribarinők lehetnénk és én is élvezném, de a valóság pont nem ilyen. Neeem, semmi valóságból átvett nem volt ebben a példában, csak úgy kitaláltam.
"Ária hangfekvése nővéréhez hasonlóan mezzoszoprán." - Bevallom, hülye vagyok. A 440 Hz utal arra, hogy mezzoszoprán az előző hölgy? Mert ha nem, akkor én (megint, ez csak én vagyok) elbírtam volna ebben a mondatban egy kötőszór még... "Ária hangfekvése - amúgy nővéréhez hasonlóan - mezzoszoprán." Vagy valami hasonló. Olyan csevegősen. (És képzeld el, akkor azt mondtam, hogy... és utána... és nem fogod elhinni...)
"Természete még rosszabb, mint nővéréé, ám hallása az nincs." - A még helyett más? Ki is hagyhatod. Természete rosszabb, de hallása nincs.
"így órákon keresztül tolták a szekundsúrlódást" - Nem költői kérdés: gyere, ezt magyarázd meg, kérlek. Kivételesen komolyan mondom, hogy nem értem. Találtam egy szkdolgozatot a témában, ettől még kevésbé értem, ezért magyarázd el nekem, mint egy nagyon hülye ötévesnek. Lehetőleg dínókkal, kérlek, ötévesen dínókkal mindent megértettem. Előre is köszi!
"Szegény vőlegénye, jól megszívta!" - Most mé'? A te véredet szívja, nem az övét...
"Szonatina (szerencsére) beszívva érkezett, így nem sokszor hallatta angyali hangját, de amikor mégis, legszívesebben lecsaptam volna, mint egy szúnyogot." - Szerintem a hang ettől független. Talán kevesebbet legyeskedett a közvetlen közeledben, emiatt kevesebbet hallottad, de nem adott ki kevesebb hangot. (A WC meg jól szigetel.)
"csak a plafon, és az ablaküveg szab határt" - Há! Rajtakaptalak! Itt nem kell vessző.
Mit ne mondjak, a Pillangókisasszonyod szerintem csak egy szürke molylepke, itt te erősen kiszínezted a valóságot. Vagy ő magát.

Egyet még hadd emeljek ki:

"A hajnalig tartó bulinak – bár nem hívott meg senki – aktív részese lehettem." - A saját lakásába ritkán hívják meg az embert. Én speciel itt lakom, nem tudom, te amúgy hol. Ha nem a saját lakásodban, akkor ezennel meghívlak oda. :) A szekundsúrlódó dínókról várom az értekezést.

_____________________
Dr. Bloody Dora