Ilyen volt tanávem-egy diák gondolatai

Ilyen volt a tanévem- egy diák gondolatai

Véget ért egy újabb tanév. Igen, a tízedik. Most végig gondolva jó kis év volt, összegezzük, hogy mi is történt, és mit tanultam meg.
Megtanultam, hogy ha elindulsz egy tortasütő versenyen, nem árt tudnod néhány receptet, mielőtt nekivágsz. A sulink ugyanis nem adott szakácskönyvet a versenyhez, csak kipakolták az alapanyagokat a technika-terem tanári asztalára. Annyi sütnivalóm volt, hogy edényt hoztam magammal, így hát végül a zsűri egy nagyon semmilyen ízű piskótát kapott kézhez, némi porcukorral. De végül is nem volt olyan rossz, mert utolsóelőtti lettem.
Megtanultam, hogy nem jó azzal kezdeni a tanév első bioszóráját, hogy megérdeklődöd a tanártól a nyári házi feladat témáját, amit te nem írtál meg. Így egy egyessel kezdtem az évet. Egyébként a házi témája „Lakóhelyem állatvilága” volt, melyet rajtam kívül mindenki megírt.
Megtanultam, hogy nem jó ötlet bekerülni a másik tízedikes osztály Messenger-csoportjába, mert könnyen lehet, hogy kiutálnak, és még az osztályfőnöknek is szólnak emiatt. Aki végül személyesen kér meg a kilépésre, amit te természetesen nem teszel meg, ezért az ügy eljut az igazgatóhoz, aki viszont megfenyeget (inkább nem írnám le, hogy mivel). Természetesen ezek után önként rúgattam ki magam az adminnal.
Megtanultam, hogy ha indulsz a Ki mit tud-on, akkor érts is a produkciódhoz, mert különben nagyon beégsz. Én így jártam, Dénessel közös bűvészműsorunk olyan rossz lett, amilyen csak lehetett, és csupán a 12/C zsűrijétől kaptunk egyetlen egy pontot.
Megtanultam, hogy igenis rossz ötlet ablakban rohasztott párizsis zsemlét enni, csupán heccből, mert lehet, hogy nem ér meg ötszáz forintot (nekem csupán ennyit ajánlottak ezért a nem kis áldozatért). Így lett egy rendkívül durva gyomorrontásom, ami miatt öt napig kórházban feküdtem. De legalább jó volt, mert a fekvéssel töltött idő alatt be tudtam fejezni a sorozatomat.
Megtanultam, hogy ha a karácsonyi húzáson kihúzod az osztály legrondább lányát, és csak egy üdvözlőlapot, és egy kis tábla csokit adsz neki ajándékba, akkor erős hisztirohamot kap, és még te érzed magad szarul azért, mert egyáltalán vettél neki ajándékot.
Megtanultam, hogy az osztálytársaim véresen komolyan veszik az iskolai kosárlabda bajnokságot, és ha te épp nem vagy jó játékos, akkor nem leszel túl népszerű a csapatban, és kínos bakijaid híre futótűzként fogja bejárni az iskolát. Ezek után egy hétig a teremben töltöttem a szüneteket, és max hangerőn zenét hallgattam.
Megtanultam, hogy az osztálykirándulás egy nagyon fasza dolog, pláne ha a Bakonyba mentek. Rengeteget túráztunk, volt tábortűz, éjszakai túra (zseblámpa nélkül), és fürdés is. Igen, ezért lerongyoltunk Balatonfüredre, utólag is köszönjük az osztályfőnöknek.

Ez volt a tízedik tanévem. Nem is volt olyan rossz, így visszagondolva. Mivel azonban mindjárt itt a tizenegyedik, ezért hát kéne írnom valami olyat, hogy nagyon várom, de nem szívesen hazudok. Hátam közepére az iskolával, még van néhány napunk a nyári szünetből….

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2017-08-18 08:29 Kelvin

Kelvin képe

Bottal kéne agyonverni, aki kitalálta a karácsonyi húzást. Ennek a felnőtt verziója a munkahelyi csapatépítés, még szerencse, hogy az ember akármikor kaphat egy alapos locsolófosást, ha nem is romlott párizsitól.
"végig gondolva " https://www.nyest.hu/hirek/vegigkiser-vagy-vegig-kiser

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

p, 2017-08-18 08:56 Para Celsus

Para Celsus képe

A "tizedik" az nem tízedik, akármit is mond a helyesírás-ellenőrződ.

Lesz ez még rosszabb is, nyugi, jön majd a szalagavató, ahol kötelezően végig kell hallgatni az Ilyenek voltunkat, végig kell nézni a bécsi keringőt és azt, ahogy a némileg bebaszcsizott tanárok twistelni próbálnak a csacsacsára. Ja, meg ballagás és tablókészítés, fotós kiválasztása, öltöny- és kosztüm-mizéria, és mindenki úgy tesz, mintha bármit is számítana, hogy milyen cuccban feszítetek az érettségi tablón, amit a falra kerülés után a kutya sem néz meg - legfeljebb húsz év múlva röhög néhány akkori diák, hogy "bazz, ezeknek milyen gyík sérójuk volt!"
Ja, és ballagáson elhangzik a "vár reátok a nagybetűs élet" mondat, ami vezeti a modorossági listámat.


"The Rainmakeeeer!"

p, 2017-08-18 10:24 Roah

Roah képe

Ha már osztály, meg minden, akkor súgok egyet gyorsban: a cím el van írva.

Az a 'tanáv' gondolom tanÉv szeretett volna lenni. ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2017-08-18 12:01 Suana

Valóban rengeteg hasznos dolgot tanul(hat) meg az ember az iskolában. Látom, Te is kiváló érzékkel kimazsoláztad, hogy a legfontosabbakat egy életre elraktározd a fejedben.
További sikereket a tanuláshoz - és minden máshoz.

Nekem tetszik. A téma kimeríthetetlen - jó választás volt. :)

Üdv: Sz

h, 2017-10-02 14:08 Mookait

Már a cím el van írva. De gondolom ez véletlen, vagyis félreütés.

"utolsóelőtti": valahol lehagytál egy szóközt. Gondolom, valahol elbújt, mert játszani szeretne vagy nem tud visszatalálni a helyére.

Tetszik, ahogy felsorolod, hogy miket kellett megtanulni. :)

A második pont (az a bioszos) megmosolyogtatott. Valóban jobb lapítani akkor, hogy ha a téma a házi feladat, amit az ember nem csinált meg. (Lényegtelen, hogy szünetben vagy egyik napról a másikra.)

Ha ezek mind megtörtént veled, akkor: tizenegyedikkel együtt még két éved van arra, hogy ezeket a megtanult dolgokat alkalmazd. Ugye nem lesz biosz a munkahelyen... ja, meg nyári szünet se, de ez másik téma.

Jöhetnek még az ilyen felsorolásszerű gondolatsorok. :)