Vége!

Nehéz ezt leírni. Gondolom, otthon ülsz a meleg szobádban a gép előtt, épp teádat szürcsölgeted, közben valami halk dallamos zene szól. Még kényelmesebben elhelyezkedel bőrfoteledben. Fejedet megvakarod, utána a hajadat megigazítod, és olvasod tovább, amit írok.
Hol is kezdjem, mert ugye valahol el kell kezdeni, vagy már meg is tettem? Elvégre leírtam, hogy milyen helyzetben olvashatod irományom. Vagy ne odázzam el egyből térjek a tárgyra? Mindegy, elkezdem írni, és majd kiderül.
Na akkor itt folytatom, mert ugye már elkezdeni nem tudom, mivel azt már rég megtettem. Ugyan abba a csapdába jutottam. Kész, vége elhatároztam magam: a következő bekezdése valami olyat írok, ami ide köt.
De miért is kösselek ide? Elégítsem ki az olvasó igényét? Miért keressem kegyedet? Hisz megfelelni úgy se tudok mindenkinek. Azt le kell szögezzem már itt az elején, hogy örökérvényű témákat fogok boncolgatni. Elvégre az utókort se hagyhatom ki. Biztos, hogy prózában írom, mint már az elején kiderült. Bár te nem tudod elmondani, hogy miről akarsz olvasni, amikor írom e sorokat. Csak esetleg a címből következtethetsz rá, mi várható. Vajon novella legyen, vagy csak eszmefutatás? Inkább az előbbi, úgy is ezt sütöd rá, ha jól gondolom.
Itt az új bekezdés, dobok neked egy idézetet egyúttal: „Nem az a lényeg, mit döntesz, hanem azt, hogy teszed”. Nos én döntöttem az első mondatban, és a folytatásban így tettem ezt meg.
Ezt döntöttem: Vége!

4.42857
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.4 (7 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2005-02-05 23:25 Rem

Rem képe

BloodyDóra noszogatására ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

szo, 2005-02-05 23:27 Blade

Blade képe

Lemaradt a vége :)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

szo, 2005-02-05 23:29 Rem

Rem képe

Keresd meg. :lol: Arról én nem tehetek, hogy nem találod. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-02-06 07:49 Max

Max képe

Egy újabb rövid szösszenet Remtől! :)
_______________________________________________________________________
"Míg ellenségeim a menybe mentek, én addig itt maradtam a pokolban."

v, 2005-02-06 09:22 Pöpec

Érdekes, egyedi írás...

A címe akár Rem dillemái is lehetne. :)

!Pöpec!

v, 2005-02-06 12:44 Mesemondó

Mesemondó képe

nah szal megint....mert kitörlődött.... Rem ááááá... ez elég erőltetett! ÁÁÁÁÁ. Ezért fel lehetne lógatni, noha a mondanivaló okés, hiszen valóban nem lehet minden igényt kielégíteni az írási készséggel:) De akkor is....és idegesítő ahogy nyomod a szöveget és gyanúsan fogynaka sorok!!! Az elhelyezkedel...én ezt elheklyezkedsznek ismertem... ez ilyen dibricini ugye? ;)
... a fű nő magától.

v, 2005-02-06 13:04 Misaerius

Misaerius képe

Tudtommal nim.
"Lebbentsd félre a függönyt és lépj mögé! Ennyi az egész. Minek habozol, mitől félsz? Attól, hogy nem tudod, mi van a függöny mögött, és hogy onnan nem térünk vissza?" /Goethe: Az ifjú Werther szenvedései/

v, 2005-02-06 13:39 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Rem őhatalmasságának 1, azaz egy darab új üzenete érkezett - pííí -
"Kedves Rem. Tudom, Te vagy az első számú csoda, és nagyon köszönöm, hogy megemlítettél engem, hiszen én csak egy mellékes kis kettes számú, hogy ne mondjam másodrendű vagyok. Ezt a művedet egyszerűen nem tudom értékelni. Csak ezért hívtalak, bár tudom, hogy sosem veszed fel a telefont, ahhoz túl elfoglalt vagy, most már, hogy kineveztek a Világ Legjobb Írójának. Ez is az én kérésemre tötént, most éppen kérem a Svéd Tudományos Akadémiát, hogy a Karcolatot, mint írói közösséget, jutalmazza egy Nobel-díjjal, mert, tudod, az én kedvemért mindent...
Ja, eltértem a tárgytól. Szóval nem tudom értékelni. Sajnos most személyes érzések is munkálnak bennem, mert hasonló jellegű, mint Mese mondta 'beteges' írásaim, olyan kis írói, a közönséghez szóló eszmefuttatásaim, nekem is vannak. Csak kicsit hosszabb formában, és levelek kertében, amelyek, ha túl sok gyűlik össze, ellenállhatatlan vágyat érzenek egy kis világ körüli turnéra, és akkor elindulnak egy 'körlevélben', amit senki sem küld tovább, de hozzám sorra érkeznek a fenyegető levelek.
Ó, már megint elkalandoztam. Hol tartottam? Ott, hogy szeretnék gratulálni, mert elismerésem, tényleg jó kis írás. Nekem őszintén tetszik, bár mondtam, azok a fránya személyes okok... talán nem zavarnak annyira, hogy 5 csillgaot biggyesszek oda a műved mellé. Egyszerűen megragad a stílusod, már látlak magam előtt, mint egy kedves milliomost, ülsz a bőr karosszékedben, pipázgatsz csendesen, a mahagóni pipádból szabályos időközönként egy-egy füstkarika száll fel a levegőbe, és a vastag háziköntösödön matt csillogással verődik a kanadlló tüzének fénye, mikor egy halk csörrenéssel a szobalány szervírozza a teát, majd kimegy... minden nyugodt, békés, alszik a világ a sötétben, csak a hópelyhek csöndes surogása halatszik... visszagondolsz a szép Karcolatos éveidre, ahol pályád elkezdődött, ahonnan elindultál... és akkor, bár egy reccsenés se halltaszik, valami hirtelen megszakítja a gondolataidat..."
Azt már a szupernyomozó sem tudta megállapítani, hogy a telefirkált papírlapot miért hagyta ott a gyilkos, és miért csak két mondat származik idegen kéztől. Az az két mondat: "Gyilkos vagy? Igen, úgy tűnik."
_____________________
Bocsi, ez nem a legújabb művem, de annak is elmenne. Mégegyszer BOCSÁNAT!

v, 2005-02-06 13:47 Rem

Rem képe

Mint vérbe fagyott hulla üzenem : " ;) "
______________________
Az öreg dobozoló sámán

szo, 2005-02-19 06:41 Fatyol

Fatyol képe

Hát..nekem tetszett!!!Igazad van, mit is törjük itt magunkat, hogy "jajjdeszeretnémhogyjótjólírjak"
"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero) „Aki mások nyomában jár, sohasem kerülhet elébük.”
Michelangelo

p, 2005-09-02 09:33 Ajmalajv

Ajmalajv képe

Ez mar szinte Orkeny...sinte 3 perces...
De lehetne hasznalati utasitas is: "itt olvashato az, ahogyan ezt itt olvasni fogod"
, vagy valami ilyesmi. :) Kajak jo :D
------___---___---___------
Ha Isten gazember volna...ram hasonlitana....

v, 2005-10-16 07:43 Rem

Rem képe

Így is lehet értelmezni. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-10-16 08:08 Eve Rigel

Eve Rigel képe

A csillagok számát felvinném ötre, bár egyes vélemények szerint ennek nem sok értelme van.
Ezt a művedet még eddig nem olvastam, és örülök, hogy rátaláltam. Nagyon tetszik. De, mivel vasárnap reggel van, szürke felhők lógnak az égről, és a kávémat sem ittam még meg, hadd kössek bele egy kicsinykét az írásba! (Talán ettől nem leszek még nagyobb mumus) ;)
"elhelyezkedel"
Nekem jobban tetszene az "elhelyezkedsz" kifejezés.
"Vagy ne odázzam el egyből térjek a tárgyra?"
Hiányzik egy vessző.
"Na akkor itt folytatom..."
Hiányzik egy vessző.
"Ugyan abba..." Egy szó.
"Kész, vége elhatároztam magam..."
Hiányzik egy vessző.
"De miért is kösselek ide? Elégítsem ki az olvasó igényét? Miért keressem kegyedet?"
Itt megszólítod az olvasót. Az első és harmadik mondatban tegezed, a középsőben pedig csak úgy általában beszélsz az olvasóról. Lehetett volna úgy írni: "Elégítsem ki az olvasói igényed?"
"úgy se", "úgy is" Egybe írjuk.
"Nos én döntöttem..."
Hiányzik egy vessző.

Egyébként az, amit írtál eléggé megfogott.

v, 2005-10-16 11:37 Rem

Rem képe

Majd javítgatom.
______________________
Az öreg dobozoló sámán