Akarod?

18+

Lázadtam. Szerettem fekete ruháimmal kitűnni a tömegből, jól esett hallani a csendet, amikor szándékosan elmélyített, nyugodt hangon megszólaltam egy társaságban.

Iskolás éveimet a szüleimmel együtt temettem el. Addig szórakozásból jártam temetőkbe, utána kényszerű kötelességből, ami jó ürügy volt néhány lánynak, hogy sajnálat és megértés címén leszopjon egy padon. Ők ettől érezték különlegesnek magukat, én attól, hogy ez velem történik.

Jellemző a nőkre, hogy vagy egyszerre kell az ember az összesnek, vagy mind messze elkerüli. Idővel magamra maradtam, önbecsülésem maradéka még elég volt a munkába járáshoz, de ha temetőben sétáltam, eszembe jutottak a régi idők, és egy kicsit elhittem, hogy különbözöm a többiektől.

Anyámék sírjánál nem kerestem önigazolást. Ahogy az évek teltek, lassan lehullottak rólam a diákévek maszkjai, és újra gyerek lettem a szüleim előtt. Elértem, hogy többet sírtam, mint ittam valaha is a hantok között, és magányomban beszélni kezdtem a márványhoz. Apám arannyal írt nevét néztem és a magamét olvastam, önző, mártírkodó fantáziákban dagonyáztam, anyámékat képzeltem a kis padra, ahogy zsebkendőt gyűrögetve Istent átkozzák, magamat pedig a föld alá, bomlástól zsíros öltönyben.

Újra inni kezdtem, olyankor nem féltem a haláltól, akár meg is tettem volna, de valahol belül kinevettem magam. Aztán egy délután rájöttem, mennyire szánalmas hiszti, amit művelek, és csak nevetnek rajtam, ha nem teszem meg. Előkerestem a késemet, és az alkohol ködén át megpróbáltam felvágni az ereimet. Nagy nehézségek árán sikerült felsértenem a csuklómat, de a fájdalom aránytalanul nagy volt ahhoz a pár csepp vérhez képest.

- Szia!

Biztosra vettem, hogy látta a lány, mit csinálok, de nem mutatta. Azt mondta, Bellának hívják, és nem akar zavarni, csak beszélgetne valakivel. Igyekeztem természetesen viselkedni, de tudtam, hogy a piás ember akkor a legszánalmasabb, ha nem akar részeg lenni.

Leült mellém, képtelen voltam mást bámulni, mint a minden mozdulatnál megrázkódó mellét. Mosolygott, barna szemében nyoma sem volt annak az ostoba egyszerűségnek, amivel a szép, de buta lányok szokták elrontani a vadászat izgalmát.

Bella okos volt. Minden nap kijártam a temetőbe, hogy találkozzunk. Azt mondta, nem szeretne máshová menni, mert a temetőn kívül kevés hely van, ahol az emberek meghallgatják egymást. Én nem ittam többé, az öngyilkosság eszembe sem jutott. Csak Bella létezett, az örökkévalósággal felérő munkaidő, a türelmetlen utazás, majd a merülés Bella tengerében, ami fölött a vágy olyan viharai üvöltöttek, hogy néha még a sírok közt könnyíteni kellett magamon.

Ha Bella érzett is valamit, sosem mutatta. Csak várt rám mosolygósan, és megláttam, elfogott a félelem. Úgy éreztem, olyan ez a lány, mint azok az álmok, amikből a legjobb pillanatban ébred fel az ember. Aztán döntöttem, de mielőtt megszólalhattam volna, megölelt, és arra kért, vigyem haza.

Felül akart lenni, és erősen szorított. Féltem, haragudni fog, amiért olyan rövid ideig bírom, de csak elnevette magát.

- Akarod? – suttogott a fülembe.

Nem tudtam, mire gondol, akkor nem is érdekelt, csak bólintottam.

- Tényleg akarod?

Újabb bólintás. Azt hittem, meg akar csókolni, ehelyett levegőt fújt az arcomba. Iszap, bomló növények és föld szagát éreztem, de csak halványan, messziről. Bella leszállt rólam, bement a fürdőszobába. Még hallottam, hogy becsukja az ajtót, aztán öntudatlan, ájult álomba zuhantam.

 

Bella nem jött ki többé. Meztelenül, szárazon feküdt a kádban, és ha kellettem neki, csak kiáltott. Talán még sosem voltam annyira boldog, mint akkoriban. Állatokat kért tőlem, bundás, hangos, életerős lényeket.

- De mindenképpen éljenek! – mondta. – Egy patkány, vagy egy macska jó lesz.

Patkányt vettem neki. Fehér szőrű, cincogó, békés kis jószágot. Sokáig vergődött a kezében, Bella egyesével, lassan csavarta ki a lábait. Nem hittem volna, hogy ilyen hangosan tudnak szenvedni. A végén körmével szakította fel az állat hasát, kipiszkálta a beleit, a vért pedig szétkente a mellén. Ledobáltam a ruháim, szerettem volna bemászni mellé, de nem engedte. Kihajolt a kádból, mintha a szájába akarná venni, de csak megsimogatott.

- Nem szeretem a telet – suttogta, éreztem magamon a leheletét. – Olyankor csak alszom. Az év többi részében szerelemtől, szüléstől és rothadástól nedves a világ. Érted, ugye?

Bólintottam.

- Érezned kell a fájdalom nélküli kínt – mondta, és visszafeküdt a kádba. Csalódott voltam, de megengedte, hogy a fürdőben aludjak.

Nem mentem többé dolgozni. Naponta hordtam neki a patkányokat, és amikor az állatkereskedésben kérdezősködni kezdtek, átszoktam a kóbor macskák befogására. Bűzlött a fürdőszoba, mert nem engedte kidobálni a tetemeket, de nem bántam, mert felizgatott, ha mezítláb puha szőrre, vagy lágy zsigerekre léptem. Sosem elégített ki, csak magamon segíthettem, amíg megölte az állatokat.

- Hozz igazi életet! – Hangja halk volt, tekintete fátyolos. – Hozz embert!

Kést húzott elő a lába közül, azt mondta, vágjam meg vele, mielőtt beviszem hozzá. Sok lány állt az úton, nem messze a házunktól, és csak az első pár fordult el tőlem undorodva. Az a kis hülye talán nem érzett szagokat, de amikor belépett az ajtón visszahőkölt. Tényleg csak egy picit vágtam meg, valahol a karján, amire rögtön összeesett. Nem mozdult, csak a melle pumpált és a szemével követett olyan rémülten, mintha tudta volna, mi vár rá a fürdőszobában.

Levetkőztettem és befektettem a kádba, közben igyekeztem végigsimítani Bella mellén. A lány engem nézett, néha elbicsaklott a feje, ilyenkor addig hörgött és sípolt, amíg vissza nem billent. Bella nem bántotta igazán, csak harapta és karmolta. Vizet kért, hogy mossam le a bőrét, ami könnyen ment, mert sosem alvadt meg rajta a vér.

- Vedd le a zuhanyrózsát, és dugd a csövet a fenekébe! – szólt rám, amíg átfektette a lányt a térdén. Intett, hogy nyissam meg a csapot.

Sokáig semmi sem történt, csak a lány hörgött egyre hangosabban. Bella végig simogatta a haját, csitítgatta, puszilgatta, amíg egy halk pukkanást nem hallottunk.

- Ó! – mondta Bella, és elmosolyodott, amikor kihúzta a csövet a lányból és fröcskölni kezdett a híg, véres széklet.

Lassan elhalt a hörgés, a vizes vér is csak lassan szivárgott. A lány hasa akkorára püffedt, mintha babát várna. Bella kidobta a kádból, hátat fordított nekem, majd kitolta a fenekét.

- Akarod?

Hüvelyéből sárgás csomókba tapadt, apró férgek potyogtak a vörös vízbe, és én néhány mozdulat után Bella testébe élveztem.

 

 Bella nem kért többet állatokat. Bezárta a fürdő ajtaját, egy hangot sem hallottam bentről. Beteg lettem. Erős hasmenéssel és lázzal indult, nemsokára már a wc-ig se tudtam elmenni, biztosra vettem, hogy ott halok meg az ágyban, a lepedőhöz tapadva. Egy reggel jobban lettem és Bella is beengedett. A padlót ragadós, nyúlós vér borította, a lány teteme felpuffadt, zöld hasa csaknem szétrepedt a gázoktól. Bella még mindig a kádban feküdt, édesen mosolygott rám, ahogy beléptem. Segített levetkőzni, még viccelődött is, amikor öklendezni kezdtem a bűztől. Lemosta rólam a bőrömre száradt ürüléket, simogatta a zacskómat és nevetett, milyen gyenge vagyok. Tényleg az voltam, alig tudtam tartani magam, aztán egyszerre keserű hányás buggyant a számba. Sárga epe és friss vér borította be Bella szép mellét, ő pedig tovább nevetett:

- Gyere még! – A herémet szorítva húzott közelebb magához.

Bőségesen tört fel belőlem a bűzös folyadék, Bella sikítozott örömében, én pedig a halálra gondoltam.

- Kis hülye – kuncogott. – Azt hitted, ez játék, ugye?

Kiköptem a keserű nyálkát, az egyik fogam félig kifordult az ínyemből.

- Csak azért segítek, hogy ne legyen könnyű.

Két öklendezés közt megfogta az arcom, és ezúttal virágok illatát fújta rám. Álmos lettem, akárhogy erőlködtem, nem tudtam nyitva tartani a szemem.

- Várni fogsz rám. – Halottam még az álom pereméről.

Magamra hagyott és magával vitt mindent, ami hozzá tartozott. A vért a falról, a széttépett állatokat, a lányt és az életet a testemből.

Az orvosok gondterhelten nézik a leleteim, a fekélyes, hámló bőröm, a sorvadó izmaim, a fogatlan, fekete ínyem. Megkímélem őket, nem járok vissza hozzájuk. Inkább kiülök a sír elé, a kis padra, és amíg várok, a nevemet olvasgatom.

 

4.35
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.4 (20 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2011-08-23 23:43 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Kitettem egy kis figyelmeztetést (mert a GTA is a szex miatt kapott 18-as karikát, hát ez is :) ). Amúgy meg kösz, jól esett. Épp azon filóztam, menjek-e aludni, vagy egyek valamit, de megoldottad a kérdést. Valahogy a férgek nincsenek jó hatással rám, szóval iszom egy kakaót, és próbálom magamban is tartani.

Ez a Bella név de rohadtul ismerős...

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-08-24 17:05 Kelvin

Kelvin képe

Egyelőre nincs több ilyen témában. Köszi, hogy kiraktad, komoly összeget tettem volna rá, hogy visszakapom. Mintha enyhült volna a szűrő. :)

(Twilight 4 2011. november 18! Gyerünk moziba!)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 17:44 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem enyhült, csak meg kell mutatni, hogy az irodalomnak van ilyen oldala is. Az Angyalszív öncélúan volt ilyen (talán kissé hirtelen hoztad ott be a szexet), itt viszont az első pillanattól fogva az egészet átjárja ez a fajta dekadencia. Naturalista írást nem dobunk vissza, túlzottan erotikust viszont igen. Ez még nem túlzó. (Persze az irodalomnak van a túlzottan erotikus válfaja is, de arra még várni kell, hogy olyan kikerüljön. Majd ha elszaporodnak a tinilányok.)

Meg ha horror-hét van, akkor legyen is horror-hét.

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-08-24 17:51 Kelvin

Kelvin képe

Hát... megdumáltál. O.o

:)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

szo, 2011-08-27 13:52 Indi

Indi képe

Az esélytelenek nyugalmával vártad vissza? :)

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

sze, 2011-08-24 07:35 Ndy

Ndy képe
5

Na látod, ez jó. Akadnak benne hibák szép számmal, de majd kigyűjtik neked, abban biztos vagyok :) Viszont nem egy öncélú hentelés, van indíték, érezzük a főszereplőt. Egyedül a vége lett kissé sablonos, de ezt kárpótolja a novvella minden más tekintetben.

Az első mondatok egyikét értelmezés okán átrendezném:

"Addig szórakozásból jártam temetőkbe, mert ez jó ürügy volt néhány lánynak, hogy sajnálat és megértés címén leszopjon - utána kényszerű kötelességből. "

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

sze, 2011-08-24 17:08 Kelvin

Kelvin képe

Fogalmam sincs, mi alapján döntöd el, hogy mi a jó írás. Ezt én messze az előző alá helyezném, még akkor is, ha az közhelyes. Amikor mondtad, hogy van benne hiba, arra gondoltam, szellemi fogyatékos vagy, de aztán újra elolvastam. Van benne... Az a durva, hogy hetekig papíron volt, aztán két részletben gépeltem be egy hónap alatt, és még utána is minimum 2 hónapot pihent. Erre benne hagyok egy csomó szart.

Az átrendezés is jogos. Tökömet. Köszi.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 17:34 Ndy

Ndy képe

A szellemi fogyatékosságról papírom is van.

Az előzőnél hiába használtál jó képeket, nem érzem a főszereplőt: egy droid, aki azért teszi, amit tesz, mert az író így akarja. Nem jönnek át az indítékeai, és az a legszörnyűbb, hogy tudjuk, ennek ellenére vannak neki. Elbasztad.

Itt érezni a főszereplőt, pontról pontra tálalod az infót, ráadásul érezteted is, hogy mi az ami ebbe a furcsa és torz, de mégis érthető állapotba kergeti.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

sze, 2011-08-24 17:54 Kelvin

Kelvin képe

Elbasztam. :D Ezt majd használd még, résmentesen magyaráz.

Az a tré, hogy ezek szerint nem tudatos. Az meg nem jó.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 19:20 Zora

Zora képe

Nem feltétlenül rossz az. Ha tudatosan csinálsz egy tökéletes széket, amin minden szálka ott van, ahol kell, az egy kiváló iparosmunka. Ha faragsz egy széket, amit álmodban láttál, az önkifejezés, vagy mi a szösz. (Ilyesmiket tanított nekem a nagyapám, festő volt, meg fotós, de az éhező zseni kategóriába sorolta magát sok-sok éve) Esetleg a statikus elmondhatja, hogy billegni fog, és javasolhatja, hogy hol fűrészelj belőle. :))

------------------------------------------

sze, 2011-08-24 20:18 Kelvin

Kelvin képe

Nem is hülyeség! Csak az "önkifejezés" olyan szó, ami mellé csak úgy tudom elképzelni magam, ahogy Ndy jár: vasalt haj, női nadrág, fekete-rózsaszín kockás öv, nyomorék bézbóz sapka. De nem baj, egyszer én is elkezdek férfiasodni. :)

(Nagyapádnak lehet, hogy igaza volt, de én nem vagyok zseni és szerencsére nem is éhezem. Még.)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 09:38 Ndy

Ndy képe

Azért lázad az éned, mert nem úgy jársz, mint én. Vésd az eszedbe, és amikor majd a tudatalattid ismét egy megalázó dologra kényszerít ráébredsz, hogy bizony, féfiasodnod kell és olyan akarsz lenni, mint Ndy. :D

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

sze, 2011-08-24 18:58 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Az előzőben is érthetőek voltak az indítékai a főszereplőnek; utálta az apját, de mégis nagyobb volt a kötelességtudata, a végén meg megszabadult a rémálomból.

Ha nem tudnánk, hogy vannak olyan deviáns emberek, akik a belezős szexre buknak, akkor itt sem értettük volna a szereplő indítékát. A vonzódás (szerelem?) önmagában nem lenne magyarázat rá, hisz az emberek többsége nem ilyen. Sorolhatnám a még itt jelzett okokat, de bőven lett volna más útja is. Viszont tudjuk, hogy létezik ilyesmi, ezért elfogadjuk, hogy ebben a novellában a főszereplő ilyen volt.

Szerintem az ilyesmi nehezebben érthető meg, mint egy apját ápoló gyerek.

Bellánál meg aztán végképp kereshetnénk a miérteket, ha akarnánk.

sze, 2011-08-24 19:10 Ndy

Ndy képe

Persze, érthetően ki lett fejtve, mert leírta. De nem éreztem át, nem gondolkodtatott el a dolog, hogy adott helyzetben esetleg, talán, ugyanúgy cselkednék. MIért tenném?

Itt vannak indokok, a főhős sebezhetősége, a vágya és még rengeteg dolog, ami át is jön.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

sze, 2011-08-24 19:33 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Én sem tudom, hogy ilyen helyzetekben hogyan cselekednék, de elgondolkodtam rajtuk. Kinek mi jön át.

sze, 2011-08-24 07:54 Tolerancia

Tolerancia képe
5

Húúúú!
Szeretek Kelvint olvasni. :-)
A következőnél már tudni fogom: a hibákat rögtön, első olvasásra ki kell szedegetni, mert aztán valahogy eltűnnek, észrevétlenné válnak...
Megpróbáltam, bocsi! :-)))

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

sze, 2011-08-24 17:08 Kelvin

Kelvin képe

Hát nagyon köszönöm! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 14:14 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Utállak! Miért nem lehet nyuszikáról és pillangóról írni? És nem! Nem tiporja el a nyuszi a pillangót, hogy aztán magáévá tehesse, és a pillangó sem szürcsöli ki a nyuszi belsőségeit a végbelén keresztül.

Utálom a horrort! De minek is olvastam? Francba, ez jól sikerült!  :)

__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2011-08-24 17:09 Kelvin

Kelvin képe

Csak jelezném, hogy a pillangódnak kisebb rajongó tábora alakult időközben... :) Ha utálsz is, jó, hogy jöttél. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 19:19 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Nem személy szerint téged utállak, hanem mindenkit, aki ijesztget. Jelen esetben ez te vagy. :)

Szegény pillangómat hagyjátok békén! :D

__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2011-08-24 20:04 Kelvin

Kelvin képe

Tudom én azt. :) Több ilyet úgyse írok mostanában.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 20:39 Tolerancia

Tolerancia képe

Oszt ménem! Hátha vóna rája igény?!  ;-)

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

sze, 2011-08-24 14:57 Esvy

Esvy képe

Jó kis naturalista horror, poén, hogy a csajt Bellának hívják. Talán az még dobott volna rajta, ha a zuhanycsöves jelenetnél az áldozat száján jön ki a matéria, és kicsit később hal meg. De persze így is épp elég undorító.

 

A korlátok is korlátoltak.

sze, 2011-08-24 17:11 Kelvin

Kelvin képe

Az nem lehetséges, legalábbid nem valószínű, de talán tényleg rövid ideig szenvedett. Köszi, hogy olvastad!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 15:47 Zora

Zora képe
5

Fúj! :) Jó lett. :) Hibák fölött elsiklottam, csak a Bella név akarsztott ki: az általános iskolás matektanárnőmet Bella nénikek hívták, és olyan mély nyomot hagyott bennem a személye, hogy valószínűleg sose sikerül majd elvonatkoztatnom a nevétől. :O

Kicsit már sok lett a végére ez a méllre hányás, de az meg kimondtottan tetszett, hogy a nőnek minden borzalom ellenére természetszagú volt a lehellete. Megfogott a gondolat. :)

------------------------------------------

sze, 2011-08-24 15:51 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Ja, iszap, bomló növények és föld szaga, milyen kellemes. :)

sze, 2011-08-24 17:14 Kelvin

Kelvin képe

Ez a "fúj" olyan volt, mint amikor a srácok mutogatják egymásnak a taknyos zsepijüket és sikítoznak hozzá, de azért nézik. :)

Igyekeztem, hogy gusztustalan legyen. A Bella azt jelenti: szép. A tanárnő is szép volt? :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 19:22 Zora

Zora képe

Az iszapnak és a bomló növényeknek jó szaga van, természetes szaga, nem undorodik tőle az ember.

Igen, így olvastam a novellát, olvastam, de az ujjaim között kilesve. :))

A tanárnő pöttöm volt és kövér, köpcös jószág. :O

------------------------------------------

sze, 2011-08-24 19:34 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Hát te még nem jártál mocsárban! :D

sze, 2011-08-24 20:05 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Én jártam mocsárban. Te még nem jártál hullaházban! :) A rothadó tetem rosszabb. (De a mocsárból - elnézést, lápból - kihúzni egy kéthetes rókadögben meghempergőzött kutyát, na az az igazi.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-08-24 20:15 Kelvin

Kelvin képe

:D

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 20:25 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Honnan veszed, hogy nem jártam? :) Amúgy tényleg nem, de ettől függetlenül nem mondtunk ellent egymásnak.

sze, 2011-08-24 21:12 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Én már jártam hullaházban is. Meg égett embernél is. És 3 hetes, nyári, a szobában rothadó emberi hullánál is. Igen, a mocsárszag ahhoz képest parfümillat volt. :) Bár nem szeretem a parfümöt. Köhögök tőle. Az illatszerbolttal meg lehetne ölni. :S

__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

cs, 2011-08-25 08:36 Zora

Zora képe

Szerintem az nem szagolt mocsarat, aki azt állítja, hogy az ilyesmi büdös. A mosogatóban felejtett mosatlan edényen nyíló rothadások... azok például büdösek. Meg a szar is, bár egyesek szerint az övék rózsaillatú. Mindenesetre ha egy ember rámlehel, és a lehellete föld, rothadó nővény szagú, akkor tudom, hogy az illető halott, elmúlt. Az elmúlás pedig a nagy körforgás része, természetes folyamat, és természetes szagokkal jár. Nekem sokkal többet mondott ezzel, mintha a lány szája bomló tetem szagát árasztotta volna. Árnyaltabb, enm szájbarágós, nem túlzó, egy szimbólum, amitből következtetek.

Az én blökim is imád dögökben és állati ürülékben fetrengeni, ha kivisszük a Kolon-tóra, az okosak szerint azért, mert a vadászkutyák így "álcázzák" a szagukat. Szerintem meg csak simán imád mocskos dolgokban fetrengeni. :)

------------------------------------------

cs, 2011-08-25 11:13 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Nem szagolt? :D Nem kezdek el magyarázkodni, hogy pedig én már szagoltam és, hogy mennyire büdös volt, mert nem lenne értelme, ha úgysem hiszed el. (Pedig nem vonhatja senki sem kétségbe a személyesen átélt tapasztalataimat.) Nem a szimbolikával volt a bajom, vagy a hasonlattal, egyszerűen csak attól még büdös. Ezen nincs mit megmagyarázni. A logikádban olyan bukatót találtam, hogy azt állítottad a természetes szagok nem büdösek. Elárulom a széklet és a beáztatott mosatlan edények is természetes folyamatok miatt is büdösek. Az elmúlás is valóban a nagy körforgás része, természetes folyamat, és természetes szagokkal jár - ahogy az előző két példa is -, nem is állította senki az ellenkezőjét. Attól még a biológiai része büdös, s a növényi rothadás is egy ilyen folyamat, a mocsár pedig rothadó növények halmaza, egy kis túlzással.

A kutyák tényleg imádják a mocskos dolgokat és tényleg szeretik átvenni a szagukat, bár én úgy tudtam más miatt. A kettőben amúgy nincs ellentmondás. :)

cs, 2011-08-25 11:32 Zora

Zora képe

Az emberi szemét, és az ember által termelt ételből lett ürülék miért természetes? A bolygón elég kevés dolgot találsz, amit az ember már nem fertőzött meg. Mesterséges dolgokkal mérgezzük magunkat, mesterséges dolgok vesznek körbe, amik természetellenes szagokat árasztanak.

Mindegy, nem akarom szétoffolni Kelvin noviját, úgyhogy majd egy külön fórumban lehet filozofálni. :) Most rohanok Szentendrére!

------------------------------------------

cs, 2011-08-25 11:40 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Nem mondtad, hogy szemetet, meg tartósítószert esztek otthon! :D Amúgy a sz*r az régen is büdös volt, mint ahogy természetes dolgok is lehetnek büdösek attól mert szeretjük a természetet. Nem a természet büdös, nem a természettel van a baj, de van amikor büdös, ez van. Amúgy a mesterséges dolgok is természetes dolgokból állnak, csak az emberek elkülönítik a kettőt.

sze, 2011-08-24 19:41 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Tavaly májusban, a nagy esőzések után voltam egy 40 km-es éjszakai túrán a Mátrában. Miután a Kékesről lejöttem, merő mocsár volt minden. Cuppogtunk a bokáig érő sárban, Mátrafüred környéke kész láp volt. No, ott majdnem behánytam.
A gyomrom a hosszabb túrákon néha kikészül, és előző este bulizni voltam, szóval nem volt százas eleve. Erre jött a mocsár, azaz a bomló növények bűze. Nem volt jó szaga. Csak kis hijján nem találkoztam Vukkal. Kifejezetten hányingerkeltő szaga volt. Cseppet sem jó.

__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2011-08-24 19:52 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Pedig ezt egy szörny mondta, akkor meg csak lehet benne valami. :)

cs, 2011-08-25 08:45 Zora

Zora képe

A cigi büdösebb. A kipufogógáz büdösebb. Az izazdt emberi bőrre tapadó vegyszeres por büdösebb. A több hetes vizelettől átitatott textil, az is büdösebb. Hogy lehetne büdös a természet? :O Nem mondom, egy kénes termálvíz nem kellemes, elég orrfacsaró, de a földnek nincs rossz szaga. :O Én eddig iylesmit csak városi népektől hallottam, legyintettem, "kényes a bélük", de Sütiszörnyem, te nem vagy egy kényös városi. :D Ám egy olyan terület, ami különben nem mocsár, de valamiért rákényszerítették ezt az állapotot, talán bűzölöghet... például sok apróvad fulladhatott meg, vagy olyan növényeket lepett el a víz, amik szárazon nem büdösek...

Mindenestre nekem a földszag egy ember lehelletében akkor is szimbólum, a kivételek nem számítanak ilyen esetben. Kecskeméti vagyok, vagyis a fél vársunk még mocsár volt nemrég, ott vannak a szikes tavak, Kolon-tó, gazdag lápi világ. Sose éreztem büdöset. :O

------------------------------------------

cs, 2011-08-25 11:34 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Attól mert esetleg vannak büdösebb dolgok, attól még azok is büdösek. Nincs ellentmondás. Mondjuk egy dohányosnak nem biztos, hogy büdösebb a cigaretta vagy egy autóőrültnek a kipufogógáz.

Senki nem a földről beszélt am! :D Annak az állapotától függ a szaga. Azért is hozakodtam fel a mocsaras példával, mert valami iszapos, rothadó növényes dolgot akartam szemléltetni - ami amúgy inkább még vizes terület -, tehát sokkal inkább a másik két dologról volt szó.

Ez nem kényesség dolga, gyermekkoromban sokat játszottam ilyen vizes, rothadó helyen, attól még nem mondhatom rá, hogy mmm, be jó illata van! :D

Még mindig nem a szimbolikával volt a baj. :)

Ha valami mocsár volt, akkor már nem az. A tavak meg a mocsár nem ugyan az. A láp nem tudom, hogy pontosan hol áll a folyamatban ahol a tó átalakul szárazfölddé, de ha valami rothad azt én nem szagolgatom kedvtelésből. :)

 

 

cs, 2011-08-25 15:59 Sütiszörny

Sütiszörny képe

A mocsárnak, lápnak is van olyan része, amit jobban ellep a növényzet, nőnek rajta a virágok, nem érzik annyira szaga. Viszont van, ahol belefulladt állati dögök rohadnak, a testük felpuffad, sőt szétreped, szállják a legyek, rágják a nyűvek, és mindez keveredik a rothadó növényzettel is. Az büdös, akárhogy is próbáljuk szépíteni. És az is a mocsár.
A cigiszag nekem büdös, mert köhöghetnékem van tőle, szúrja a légcsövem. A dohány illata mégis érdekes, nem kellemetlen. A virágnak jó illata van, de ha bennehagyod a vázában, és rohadni kezd, főleg, amikor megbnolygatod, akkor bűzölög. A rothadás büdös, legfeljebb, ha nincs piszkálva, akkor nem érződik.

__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2011-08-24 20:14 Kelvin

Kelvin képe

Van felénk egy ovi, a mindenre elszánt négy évesek brutális bandákba tömörülve szokták terrorizálni az éhes, fáradt, dagadt és izzadékony Kelvint.

Amúgy meg, kinek mi a szép, nem? :) Biztos volt olyan osztálytársad, aki álmaiban Bella néni szoknyája alatt töltötte a matekórát. :)

Szerintem a vizes bomlás büdös, de az ázott avar már kevésbé. Vagy csak az avar. Gesztenyét akarok szedni! Őszt akarok! :(

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 20:46 Tolerancia

Tolerancia képe

Várjunk még egy kicsit! Olyan jól mutatnak azok a zöld tüskéshátúak alulról!

Az avarnak erdőillata van, és az cseppet sem büdös.

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

cs, 2011-08-25 01:07 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Kelvin is ezt mondta. :)

cs, 2011-08-25 18:04 Kelvin

Kelvin képe

Egymilliárd fok van, nem akarok várni!!! Esőt akarok és 10 fokot!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 16:55 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Hát nekem ez sokkal inkább bár borzasztó, de mégis értelmetlen gusztustalankodás és kegyetlenkedés, mint az előző novellád volt. Persze ott sem értettem a miértet, hogy az apja miért "támadt" fel még egy időre a halálból, de benne voltak a vegyes érzelmek, amit a gyermek érzett az apja iránt, a lassú őrület, a bánat szaga és persze a megkönnyebbülés az apja halálával. Valahol elgondolkodtató volt.

Ennek az eleje kritikus, mégis kissé megható volt, tetszett benne, hogy elgondolkodtatott. Azután megérdekezett Bella a főszereplő életébe és elvesztettem a fonalat. Nem értettem mi ez a lény, de persze nem kell mindent megmagyarázni, sokkal inkább az zavart, hogy nem értettem mit akart. Valamire tanítani akarta a fiút, valamit meg is értettem belőle, de az egész nem állt össze egyetlen ideává, hogy teljesen megértsem. Valami szörnyűt akart neki megmutatni, de miért? És mi volt akkor az a virágillat, és miért várjon rá? Persze ha ennyire belezúgott meg elborult az elméje még ezek után is várni fog rá, de miért mondta akkor? Amire gondoltam, hogy tavasszal fog visszatérni és ezt jelezte. Úgy érzem sok mindent bele tudnék magyarázni, de nem szeretek belemagyarázni, rájönni szeretek a dolgokra. Hallottam már sok szörnyű eszméről, de azokban még így is láttam valamiféle logikát, ebben nem. Mondhatná valaki, hogy a természetfelettit nem lehet könnyen megérteni, én mégsem ezt éreztem. Nem volt benne annyi misztikum, hogy bármit rá lehessen fogni. Meg ha valaminek nem kell tudni az okát, akkor nem is szabad célozgatni rá. Van amikor azért borzong bele az ember valamibe, mert nem tudja meg a miértet, de itt meg idegesítő volt, hogy a csaj magyarázni próbált. Így csak azt éreztem, hogy gusztustalan, morbid jelenetekkel akarja valaki felkelteni az érdeklődést, ami gyakran beválik az embereknél. (A valós szándékot persze nem tudom.) A valójában nem fenyegető dolgot övező - tehát valahol nem valós -, félelem, tetszik az embereknek - pszichológiailag kimutatták már -, bár nekem ritkán elég, ha csak ennyit nyújt valami. A fiú valahol szórakozott a halállal, megjárta, de mégsem értettem. Akkor sem és ez elrontotta nekem a művet.

sze, 2011-08-24 17:18 Kelvin

Kelvin képe

Azt hiszem, mindössze egyszer magyaráztam meg egy írásomat. Lehet, hogy én vagyok rosszul bekötve, de szánalmasnak érzem elmondani, mit írtam. Ha nyomtatásban jelent volna meg, akkor sem tudnál felhívni, hogy dumáljuk meg. Ha nem érthető, akkor nem írtam meg elég jól. Nem sima gusztustalankodásnak szántam, de az legalább olyan jelentőségű, mint a történet. Ez a stílus erről szól.

Köszi, hogy itt jártál, meg a hosszú kommentet is! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 17:30 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Persze, ha magyarázni kell az már nem jó, mert azt jelenti, hogy nem jött le az olvasónak a mű lényege, a cél pedig nem ez lenne. Viszont nem biztos, hogy csak az író "hibája", ez is kommunikáció, amit két fél művel. Ha valaki angolul magyaráz, de a másik nem tud angolul, ezért nem érti, attól még a magyarázó lehet, hogy jól mondta. Ha ezt nézzük akkor nem szánalmas, sőt még jó is, hogy elmagyarázza másként is, hogy mit akar. Persze benne van, hogy amúgy sem magyarázott jól, ez helyzetfüggő. De nem erőltetem a dolgot. :)

sze, 2011-08-24 18:05 Kelvin

Kelvin képe

Nem is ez a lényeg. Úgy kell leírnom, hogy mindenki értse. Ha ez nem sikerül, akkor valamit benéztem. Kb olyan, mint a helyesírási hiba.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-24 20:24 nidria

nidria képe
5

Omnomnomnomnom... :3 Biztos én vagyok a beteg, de imádom az ilyen sztorikat. :3 Most legalább kedvet kaptam, hogy megint írjak egy vérben tocsógós sztorit :3

cs, 2011-08-25 18:02 Kelvin

Kelvin képe

"Omnomnomnomnom" ? :D

(Nem vagy beteg.)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 07:52 Maggoth

Maggoth képe
5

Egészen súlyosan brutálisan undorítóan visszataszító volt, de mégis volt mondanivalója :O

Na, ez az, ami igazán megvisel...

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

cs, 2011-08-25 18:03 Kelvin

Kelvin képe

Már fejben sem próbálkozom a Maggoth-csavarral, maradok a szögegyenes noviknál. Köszi az olvasást! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 11:47 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Véletlenül sem rosszindulatból, csak tényleg érdekel, mert én is szeretem ha van mondanivalója egy történetnek, ezért is zavart, hogy nem értettem meg ezt a novellát. Persze van amit megértettem belőle, de valamiféle lényeget nem szűrtem ki az egészből. Tehát akinek volt mondanivalója, azt szépen megkérném, hogy meséljék el mire jutott. Persze nem erőltetem, csak tényleg érdekel, mert szeretnék én is rájönni, hogy mi áll az amúgy finoman fogalmazva érdekes történet mögött.

cs, 2011-08-25 12:51 Sirím

Sirím képe
5

Na, ha valaki, akkor én aztán tényleg nem szeretem a feleslegesen erőltetett durvaságokat, de itt minden ott volt, ahol lennie kellett, mert ilyen az élet(?)...Durván jó! Grat!

Sirím

cs, 2011-08-25 13:53 Roah

Roah képe

Adott egy különc karakter, aki élvezte is a helyzetét, és nem is: árva volt, és meglehetősen érdekes fazon – annak tekintetében mindenképpen, hogy néhány gyors cida a temetőben, és némi figyelem felkeltő ruházat kielégítette maradék életörömét. Arra futotta tőle, hogy melóba járjon, mondjuk egy gyárba, szalag mellé.   Nem irigylem.

A számára sorstalannak tűnő helyzet útvesztői a temetőbe vezettek, ahol a pasas magában beszélt, pontosabban a sírhoz, ami a szüleit takarta be. Az őrület kezdetét vette a fejében. Itt kezdődik a szomorú varázslás, egy olyan abrakadabrával, amit el tudok képzelni, elgondolkodtat, de egy másodpercre sem cserélnék vele helyet azon a bizonyos padon.

A félig bolond ember szokatlan dolgokra képes; néha érzi magáról, hogy valami nem stimmel, és magán is nevet, az önsajnálatáért még orrol is a tükörképére, időközönként azonban beszűkül a tudata, elveszti a realitását, az elmebaj szürke fátylat teremt az agyába, ami felett nincs hatalma – nem ő uralja.

Bella számomra ennek a tudatállapotnak a kettőse, egy betegség, őrült szemszögből; a józanság, és az őrület alkotta jelenség, amire a szerző a műben határozottan, nyersen, és őszintén utal a temetőben. Kettejük kapcsolata azt mutatja meg nekem, ami valójában a forma fejében történt, miközben már fizikailag is beteg volt. Párhuzamot vonok az elme és az egészségügyi állapota közé. Bella tehát egy összetett dolgot testesített meg: a harcot, vagy harmóniát önmagával, és kórt is.
Úgy rajzolták le ezt a műben, hogy a tagot már csak Bella, vagyis ez a furcsa kettőség éltette, sőt, egy idő után a rögeszméjévé vált. Az őrület győzedelmeskedett felette, diadalt aratott?

A befejezését több szempontból is értékelem, mert lényegében visszatért oda a karakter, ahonnan útjára indult, Bella kettőse elhagyta, és tudomására jutott, hogy beteg – várja a végzetét. Nem kerüli el a sorsát.

Humán szempontból nem értek egyet ezzel, de mivel ez egy novella, és azoknak bőséggel van tanúsága, úgy gondolom, hogy ez a mű pont a negatív példát tárja fel.

Ez az én sajátos álláspontom ebben a műben, én így látom.

 

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2011-08-25 18:01 Kelvin

Kelvin képe

Ha létezne még Bronz toll, az sem érne fel egy ilyen elemzéssel. Azt hiszem, mindent elértem, amit ezen az oldalon el lehet. :) Kurvára köszönöm, ez nagyon jól esett!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 18:54 Roah

Roah képe

Kurvára szívesen - annak szántam, akinek esetleg nem lenne elég világos a novella. Megaztán, még a végén elfáradnál a falramászásban, holott untig elég lehet az ovisok galerijával szembenézni. ;) Naponta. Ami büdös, az büdös, akár egy rozsdás mávklozet. :)

 

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2011-08-25 20:21 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Ezt am én is értettem, és nem vártam el az írótól magyarázatot, mert már megbeszéltük, hogy ő nem szereti az ilyesmit. Nekem ezek után is hibádzik valami, valami még mélyebb értelem, de nem kellene többet belelátnom.

cs, 2011-08-25 20:17 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Ha ez a felvetésemre volt reakció akkor köszönöm. Ezekre én is rájöttem vagy gondoltam rájuk, ha "csak" ennyiről szólt a novella, akkor megértettem. Én valamiért valami többletet kerestem még benne, magát az őrültséget akartam szétszedni, de nem láttam át. Mindegy. Azért köszi.

cs, 2011-08-25 18:00 Kelvin

Kelvin képe

Ilyen lenne az élet? :)

Köszönöm!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 20:27 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Durva lenne, ha ilyen lenne az élet, de lehet, hogy van ilyen élete is egyeseknek, pontosabban életszakasza.

cs, 2011-08-25 21:05 Sirím

Sirím képe

az élet után a kérdőjel nem az ilyenre, hanem az életre vonatkozik, merthogy az én olvasatomban inkább a halál ilyen...

Sirím

cs, 2011-08-25 21:19 Phoenix0911 (nem ellenőrzött)

Az élet is, a halál is, éppoly változatos.

cs, 2011-08-25 14:51 Welmyr Tasferd

Welmyr Tasferd képe
5

Aztaaa! Neked mindig sikerül gyomorkavarodást okoznod az írásaiddal! Utálom a horrort, de a Te alkotásaid muszáj olvasnom. Zseniális:)

"A jó könyv arról ismerszik meg, hogy akárhányszor olvassuk, mindig más." - Anderson Hays Vanderbilt Cooper

cs, 2011-08-25 17:59 Kelvin

Kelvin képe

Elbízom magam, újra beküldök valami szart, Ndy meg megint csúnyán beszél majd velem. De nem baj, köszönöm! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 20:28 Tolerancia

Tolerancia képe

Ne aggódj, Kicsim! Akkor jönnek majd az önmagukat kedvesnek gondoló, hajkócolós, poficsipkedős, randa vigyorú, bűzös lehelletű banyák  - persze kigúvadt szemekkel  -, és ha akarod, ha nem, az ölükbe vesznek és megvigasztalnak. :-)))

Jobb, ha nem aggódsz! :-)))

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

cs, 2011-08-25 20:57 Kelvin

Kelvin képe

Úristen, mint kiskoromban! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2011-08-25 21:12 Tolerancia

Tolerancia képe

Keményebb, mint gondolnánk, nem?!

Tudom már, miért épp horrort írsz...

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

p, 2011-08-26 00:04 Ndy

Ndy képe

Egy humoreszket már szívesen olvasnék tőled :DDD

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

p, 2011-08-26 07:44 Obb_régi

5

Atya gaty, hogy mikre adok ötöst??!!

p, 2011-08-26 08:54 Ndy

Ndy képe

Öregszel, puhulsz.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

p, 2011-08-26 19:46 Kelvin

Kelvin képe

Miért is adtál ötöst? :D

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

p, 2011-08-26 22:02 Obb_régi

Akartad? Megkaptad? Mi a kérdés?

szo, 2011-08-27 13:16 Kelvin

Kelvin képe

Meg fog jönni, vagy mi bajod van???

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

szo, 2011-08-27 14:06 Obb_régi

Neked mi? :) Te írtad, hogy olyan mint a taknyos zsepi: fúj, de belenézel, és azért csak elismeréssel adózol, ha az olyan szép turhásra sikeredett, jól megírtad, tetszett (de ez titok).

szo, 2011-08-27 16:53 Kelvin

Kelvin képe

Én meg már azt hittem, valami hiszti van, és csak idevágtál egy ötöst, hogy kussoljak. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

p, 2011-08-26 17:11 Ovidius

Ovidius képe

Ööö....a címre utalva,...nem.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

p, 2011-08-26 19:46 Kelvin

Kelvin képe

Én is. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

p, 2011-08-26 21:21 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Lehet, hogy én vagyok agymosott állapotban, de szerintem ez a legviccesebb komment a novella alatt. :) Nagyon jót kacagtam rajta.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2011-08-27 13:49 Indi

Indi képe
5

Nem is hiányzom?! Nehezen emésztettem meg és nem is akarok róla beszélni. De attól még szeretem ahogy írsz. Változatlanul.

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

szo, 2011-08-27 16:52 Kelvin

Kelvin képe

Nem gondolod, hogy bevallom egy nőnek, hogy hiányzik?! Duzzogtam.

Örülök, hogy jöttél, köszi! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

szo, 2011-08-27 19:57 Indi

Indi képe

:)

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

k, 2019-01-15 19:39 Indi

Indi képe

Újra elolvastam és bevallom, hogy hiányoztál. Na, ki a bátor?! :D

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

k, 2019-01-15 19:59 Kelvin

Kelvin képe

:)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2011-08-28 14:11 Sólyom László

Sólyom László képe
5

Hali, benéztem, éreztem, hogy ismét valami szépet fogok olvasni a karcon, és úgy lett! Művészien megírt gore-horror, pont mint a beteges japó filmekben :) Nekem eddig ez az írásod tetszik a legjobban, a legmerészebb vállalkozás eddig szerintem. Ez a stílus és téma nagyon fekszik neked. (na jó nem fényezlek tovább, Kelvin-fan vagyok, és szerintem ezzen nem mondok újat)

_________________________________________

"a leírt szavakban rejlik az igazi varázslat"

v, 2011-08-28 15:54 Kelvin

Kelvin képe

Köszönöm szépen! :)

Ebből is látszik, hogy ez a műfaj nem csak a beteg embereknek teccődhet.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2011-08-29 06:32 Sólyom László

Sólyom László képe

Ki mondta, hogy nem vagyok egy beteges elmével megáldott emberke?:P Szerintem aki az ilyen stílust kedveli, azzal már alapból nincs rendjén valami:D A gore-horror az már annyira egy elvont műfaj, hogy az már egészen egyedi művészet:)

_________________________________________

"a leírt szavakban rejlik az igazi varázslat"

h, 2011-08-29 06:49 Grimolf

5

 

Szerintem műfajában kiváló ez az írás, különösen az eleje tetszik, ami végülis a motivációt, vagy ha úgy tetszik, alaphangulatot adja: a nihil nagyon jól meg van örökítve!

Én elég dekadensnek gondoltam magam eddig, de ilyet nem mertem volna kiengedni a kezeim közül.

És a cím sem közhelyes!

Horrort, még!

Grimolf

h, 2011-08-29 17:45 Kelvin

Kelvin képe

Én is aggódtam, hogy visszadobják finomításra, de ötletem se volt, mit húzhatnék belőle.

Köszi, hogy olvastál. Horror jön még, de már nem ilyen. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2011-08-29 15:59 Aardvark

Aardvark képe
5

Szeretem a kerek dolgokak, mint ez a novella. Még ha gusztustalan is. Ha belegondolk, a jó sajtok is gusztustalanok, ott van például a rúzsos sajt, senki le nem írná, hogy milyen szaga van, csak boldogan befaljuk, s öblítjük kétezer-hatos kabernével valamelyik jóféle pincészettől.


Minden szót, minden betűt kitaláltak már mások előttem. Nekem csak a sorrend maradt.

h, 2011-08-29 17:45 Kelvin

Kelvin képe

Egyedül te asszociáltál kajára. :)

Köszi!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

k, 2011-08-30 14:15 Ndy

Ndy képe
5

Látom, javítgattad. Akkor ezt a központozási hibát még kapd ki:

"- Várni fogsz rám. – Halottam még az álom pereméről."

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

k, 2011-08-30 17:07 Kelvin

Kelvin képe

Tudod, mi a durva? Hozzá sem nyúltam, és nem is tudom szerkeszteni. O.o

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-31 15:58 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem tudod szerkeszteni, mert kénytelen voltam belenyúlni a 18-cal. Ha szeretnéd javítani, írj PÜ-t, másold oda, beillesztem.

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-08-31 18:00 Kelvin

Kelvin képe

Á, nem, muszáj mutatni valami gyengeséget is. :) :) :) :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-08-31 23:32 Ndy

Ndy képe

Azt elég, ha derékvonal alatt prezentálod :DDD

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

cs, 2011-09-01 01:45 craz

craz képe
5

Ez is jó lett.

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

v, 2011-09-04 12:53 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

 Önéletrajzi ihletésű, az mindjárt látszik!:-))

A szereplők motivációjával(mármint, hogy miért is csinálnak ilyen dolgokat) gondom támadt, de persze attól még elfogadható, mint egy hagymázas, beteges fikció...

Én a következőképpen készítem el a velős piritóst, először megtocsorogtatom a ....

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

v, 2011-09-04 14:39 Kelvin

Kelvin képe

Csak olyat írok, amit már megtapasztaltam. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2011-09-04 14:40 Kelvin

Kelvin képe

100! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

k, 2011-09-06 22:54 Dana

Dana képe
5

Az Amerikai pszichot is félre kellett raknom egyszer néhány percre (a patkány lányt eszik résznél), de ennek jobb a vége :).

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

sze, 2011-09-07 17:10 Kelvin

Kelvin képe

Köszi!

Neked semmi szellemes történet, vagy valami?

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-09-07 17:20 Dana

Dana képe

Most fejezgetem be a félkészeket, az egyiket már betettem "jóváhagyásra". Elhatároztam, hogy átrágom magam azon a kb. tizen, ami várakozó stádiumban maradt. Ja, meg gondolkodom, hogy felteszem a pincét :-). 

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

sze, 2011-09-07 17:53 Kelvin

Kelvin képe

Szerintem minimum két részletben rakd fel, ha jó helyen vágod meg, szeretni fogják.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2011-09-07 18:50 Dana

Dana képe

Hát, hatásvadászatban sosem voltam valami jó, de teszek (talán) egy próbát.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

sze, 2011-09-07 21:12 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Sajnos lámpával kezd, és mióta vitába keveredtem egy lámpománnal, lámpofóbbá váltam, így nem fogom elolvasni. Meg amúgy is, horror. Én olyat nem olvashatok este.

Csak vicceltem. :) Az utolsó szó nagyon nem tetszik, mióta megláttam, azóta sem bírom rávenni magamat az olvasásra. De nem tűnik rossznak. Garantálod, hogy nincs benne hiba? Mert akkor kiteszem.

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-09-07 21:28 Dana

Dana képe

Ha a kérdés nekem szólt, kérdéssel felelnék: hogyan is mernék olyat állítani, hogy nincs benne hiba?! Csináld úgy, hogy tedd ki ezzel a kísérőszöveggel, aztán írd oda, hogy kapjanak szét a többiek :-).

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2011-09-08 09:19 Dana

Dana képe

Tudod, mi jutott eszembe egyébként tegnap este erről a kérdésedről? (Amiért én nálamnál okosabb embereknek biztosan nem fogom azt mondani, hogy "nincs benne hiba", "jól sikerült", stb.)

Mikor angol irodalomból szigorlatoztam, prózából Charles Dickenst húztam. Mikor leültem a tanár elég, megkérdezte, tudom-e az anyagot. Mondtam neki - szinte oda sem figyelve arra, amit beszélek -, hogy mindent tudok Charles Dickensről. Erre kissé cinikusan elmosolyodott, és visszakérdezett, hogy biztos vagyok-e benne.

Na most ha én tegnap itt azt állítom, hogy ez a szösszenet hibátlan, szerintem hajnalig soroltad volna, hogy mi a rossz benne, attól meg tényleg elmegy az önbizalmam :-) (még ha lehet is belőle tanulni).

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2011-09-08 21:59 Bloody Dora

Bloody Dora képe

 Nem, mivel ilyenkor meg kell nyugtatni a szerkesztőt, hogy igen, hibátlan, hogy tudjon aludni, kicsi lelke ne háborogjon, hogy kitett egy nyilvánvalóan, a szerző által is bevallottan hibás művet. Aztán a hibákat sorolja más. :) Ha erre vágyom, nem kérdezek ilyeneket, mondom én anélkül is.

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-11-16 23:46 Györeizé

Györeizé képe
5

Vazz.

**********************************
A véleményem, az szubjektív.

cs, 2011-11-17 22:50 Györeizé

Györeizé képe

Bocs a szűkszavú kommentért, próbáltam valami hosszabbat kiizzadni, de nem ment, mert:
- írhattam volna, hogy "ez k.rva jó", de azzal a művet minősítettem volna, és hát ki vagyok én, hogy eldöntsem, mi a jó és mi nem az? ;)
- írhattam volna, hogy "ez durván odab.sz", de ezt meg te is tudod, meg mindenki más is, aki olvasta; minek kijelenteni a nyilvánvalót?
- írhattam volna, hogy "nekem tetszik", de ezt már kifejeztem az öt csillaggal.
Szeretem azokat az írásokat, amikhez nemigazán tudok mit szólni: elolvasom, bejön, rátolom az ötöst és nem akarok karattyolni semmit, mert egyszerűen csak örülök, hogy olvashattam. Ez az írás is ilyen.

**********************************
A véleményem, az szubjektív.

cs, 2011-11-24 18:18 Kelvin

Kelvin képe

Na, itt vagyok, csak melóból nem tudok írni, itthon meg mindig elfelejtettem. Köszi, örülök, hogy olvastál. :)

 

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2011-12-12 21:57 Liliana

Liliana képe
5

 Hű, komám... 

(Néhány helyen kicsit sokalltam a "voltokat", de nem igazán érdekelnek már.)

Köszönöm, hogy olvashattam!

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

h, 2011-12-12 22:09 Kelvin

Kelvin képe

Szia, Lil, szép estét! Örülök, hogy benéztél. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2012-03-21 00:09 Josephin

Josephin képe

 Ha egy olyan elcseszett világban élnénk, ahol megesne az, hogy a történetek valóban megtörténnének élő emberekkel, akkor nagyon, de nagyon megvetnélek, azért, hogy van merszed ilyent írni... Így azonban... a fenébe, nagyon JÓ vagy!!!

h, 2015-06-22 09:54 Gitáros

Gitáros képe
4

Ez már irodalmi színvonal - ha egyáltalán létezik olyan fogalom...

Azért nem öt csillag, mert maga a téma nem tetszik, nem az én világom. (Az ízlés is, és a megítélés is szubjektív, nálam is...:)
Nagyon jól írsz, és ez hiába egy régebbi novella, én csak most jutottam hozzá, mint a narkós az áhított adagjához, tehát csak most tudok hozzászólni...
Néhányat már olvastam Tőled, alapból mindegyik tetszett.
De, hogy a dicséreten túl, valami szépségtapaszt is tegyek erre a kitűnő írásra, - amit érdekes módon, senki nem vett észre az itteni, zseniálisan elemző szakértők közül, ehhez nekem kellett idetolni a képemet, - benne maradt egy elég nagy helyesírási hiba.
" - Várni fogsz rám. – Halottam még az álom pereméről."

Nos, a "hallottam" szót két darab "l" betűvel írjuk!

A halottam az békében nyugszik, őt nem kell háborgatni. De ha valamit füllel érzékeltem, akkor azt bizony hallottam.:D

Ha minden írásodban csak ennyi hibát lehet találni, akkor nagy baj nincs!
Üdv.
Ja, egyébként meg Bret Easton Ellis üdvözöl!

Miki

h, 2015-06-22 14:28 Bloody Dora

Bloody Dora képe

"De, hogy a dicséreten túl, valami szépségtapaszt is tegyek erre a kitűnő írásra, - amit érdekes módon, senki nem vett észre az itteni, zseniálisan elemző szakértők közül, ehhez nekem kellett idetolni a képemet, - benne maradt egy elég nagy helyesírási hiba."

Ndy régebben jelezte, hogy van ez a hiba, Kelvin meg azt válaszolta, nem tudja szerkeszteni a művet. Én rákérdeztem, javítsam-e, mire csak annyit mondott, hogy hagyjuk. Tehát észrevettük, tudjuk, régóta ott van.

_____________________
Dr. Bloody Dora

h, 2015-06-22 16:06 Kelvin

Kelvin képe

Na, hát köszönöm szépen az olvasást!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."