Különös ébredés

Különös ébredés

Hideg...
Érzem, ahogy a csontig hatoló hideg az elmémbe kúszik, miközben lebegek a sötétben, meglepetten tapasztalva, hogy tudatomnál vagyok.
Hány év telhetett el azóta, hogy Dr. Ornsby az ezernyolcszázas évek elején lefagyasztott? Ezernyolcszázhatban történt, vagy talán ezernyolcszázhétben?...
Már nem emlékszem...
A doktornak nyikorgó hangja volt, ami kenetlen ajtózsanér képzetét keltette bennem. Mialatt a távolban éjfélt ütött a Big Ben, közölte velem, hogy kiterjedt agytumorom van, melyet talán megfékezhettek volna elődei, ha rájönnek, hogy ifjú koromban az döntött a vakság nyomorába. Most viszont már menthetetlen vagyok, tette hozzá, mert életem fonala hajszálvékonnyá kopott.
Egy lehetőség mégis ingujjában lapult a könyörtelen végzet kijátszására, mint hamiskártyáséban a tartalék ász; egyetemi évei alatt kialakult vesszőparipája, mi a későbbiek során idült megszállottsággá fajult: a hibernáció fantasztikumba illő ideája.
Azt mondta képes sejtjeimet olyan gyorsan megfagyasztani, hogy a távoli jövő rejtélyes szerzetei épségben leljenek rám. Faggatni próbáltam módszere titkáról, de elütötte a választ azzal, hogy akkor sem érteném, ha reggelig magyarázná, de nincs annyi időm. Kérdeztem a fájdalomról is, de azt felelte, mínusz kétszáz fokos hidegben elenyésznek az ingerek.
Nehezen hittem neki, ódzkodva földalatti laboratóriuma dohos mélyétől, hová oly hosszan vezetett vén, meggörbült lépcsők fokain, mintha az alvilág bugyraiba szálltunk volna alá.
Egyre azt ismételgette, ez az egyetlen esélyem, s ha szerencsém van, leendő megmentőim talán nemcsak életemet, de látásomat is visszaadják. Erre azt válaszoltam, hogy engedek neki, de csak ha kitapogathatom, hogy hol vagyok, mert a nyomasztó légkör zsigereimbe kúszott. Ornsby, mivel már markában érzett, beleegyezett, és körbevezetett, miként egy gyermeket. Megpróbáltam kezemmel látni, és ő hagyta, hogy megérintsek dolgokat, melyek tapintásától nem lettem okosabb.
Tudat alatt talán koporsót kerestem vagy ősi szarkofágot, netán kádszerű berendezést, már magam sem tudom; de csak apró, négyszögletű dobozféleségeket találtam, melyek sima üvegfelületén hidegen siklott végig kezem, és egy öblös karosszéket, semmi mást. Ha nem legjobb barátom, Samuel Appleby ajánlja ezt az embert, akkor magára hagyom bűzös odúja mélyén, mert a tárgyak érintése nem tanúskodott ígéretes géniuszról. Csakhogy Samuel kezeskedett Ornsby szellemi nagyságáért, és talán ő is itt aludta valahol időtlenségbe dermedt álmát; így próbálva meg kijátszani a halált, mely örökölt szívbetegsége folytán minden percben lesett rá.
Így hát, igent mondtam az éji kuruzslónak, s ő a karosszékhez vezetett.
"Mindjárt, mindjárt" - mondta nyekergő hangon, aztán a következő pillanatban valami fojtogatóan ölelt körül felülről, s időm sem maradt felfogni mi történik, mert jeges sötétségbe hullt minden...
És most itt a hideg, miközben vigasztaló hangokat hallok, melyek azt suttogják sejtelmesen, hogy ne ijedjek meg, és ne féljek, noha a világ megváltozott kicsit, mióta lehunytam szemem.
Hiszek a hangoknak, és nem értem, miért kéne félnem, hiszen Dr. Ornsbynak lett igaza, elvégre mégiscsak új életre hívtak.
A következő pillanatban azt az utasítást kapom, hogy háromra nyissam ki a szemem, mert újra látni fogok. Ekkor döbbenek rá, hogy öntudatlanul behunyva tartom, és bízom benne, hogy mikor kinyitom, jó dolgok várnak rám. A hang közben sorolja a számokat:
"Egy... kettő... három!"
Mikor a háromhoz ér szemhéjam felpattan, mint romos ház elkorhadt redőnye és megmentőimre bámulok.
Borzadály és rettenet hulláma zúdul rám, amit emberi jelzőkkel képtelenség leírni, miközben az őrület feltornyosuló áradata száguld felém. Bánom, hogy igent mondtam Ornsby ördögi ajánlatára, átkozom nevét, pokolra és kárhozatra kívánva őt.
Egy légbuborékban lebegek, köröttem víz alatti táj és undorító, torz kreatúrák, akiknek bársonyos hangját csak koponyámban hallom. Csupán halvány körvonalakban emlékeztetnek emberre, obszcén és visszataszító látványt nyújtanak, mintha valamilyen kényszerítő körülmény folytán egyesülniük kellett volna a tenger mélyének legocsmányabb lényeivel.
Még mindig csillapítani próbálnak, s mindazt, amit látok, talán még el is bírnám viselni, de óh, nem ez a legrosszabb... egyáltalán nem ez...
Amitől elmém menthetetlenül a téboly gépiesen őrlő állkapcsa közt morzsolódik szét, az nem más, mint hogy tőlem karnyújtásnyira megpillantom végre, a kitágult tekintetű, nyálát csorgatva vigyorgó Samuelt…
Nyilván éppen úgy fest, ahogy én, hiszen Ornsby, az ezerszer kárhozott Ornsby, pontosan ugyanazt a metódust alkalmazta mindkettőnkkel kapcsolatban.
Samuel nem más, csak egy eszelősen vicsorgó, levágott fej, egy üvegdobozba zárva...
Az őrült tudós lenyakazta, akárcsak engem, testét pedig elégette, mint holmi kacatot.
Ez az a pillanat, amikor már tudom, hogy elmém épségének mindörökre vége...

Vége

4.714285
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.7 (7 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2008-11-20 20:54 Blade

Blade képe

Nem rossz a vége.

"Borzadály és rettenet hulláma zúdul rám, amit emberi jelzőkkel képtelenség leírni, miközben az őrület feltornyosuló hulláma száguld felém."
Kicsit sok a hullámból ;)

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

p, 2008-11-21 06:59 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Javítottam, én sem szeretem a szóismétléseket, ezen valahogy átsiklottam.
Örülök, hogy tetszett a vége. :)

p, 2008-11-21 07:44 Mickey Long

Mickey Long képe

Nekem a régi Galaxis novellái jutottak eszembe róla. Tetszett, bár én inkább az újhullámos horrort szeretem (vér-erőszak-zombik- még több vér), de a sztori jó volt. Ha nem te írtad volna valószínűleg 5öst adnék, viszont tudom, hogy sokkal jobbat is tudsz. Így 4*.

p, 2008-11-21 07:48 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
A fene, ezentúl horrort másik álnéven írok. :x
Kösz amúgy a négyest! Nem rossz, ha úgy nézem, hogy első horror. :D

p, 2008-11-21 08:10 Ndy

Ndy képe

Nem rossz ám ez, jól meg van írva. Szerintem egy négyes beleférhet a pontozásba, ha technikailag ott van a történet, de az olvasót a lelki beállítottsága okán nem fogja meg.
A magam részéről nem pontozom ma, mert az ítélőképességem ablakban... de erős a gyanúm, hogy ötös :)

p, 2008-11-21 08:30 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Pontozd má', no! Legfeljebb utólag megbánod, oszt akko', mi van? :D

p, 2008-11-21 09:00 Ndy

Ndy képe

Nem arról van szó, hogy én megbánom, hanem hogy te reális visszajelzést kapj :) Az allegóriák és a kifejezések miatt ötös. Van azért bajom vele. Az írásjeleket jobban kéne alkalmazni, pl:

"Mindjárt, mindjárt" - mondta nyekergő hangon...
De van valahol egy elég súlyos vesszőhiba is, ami miatt más lesz az alany.
Érdemes lenne a névelők használatán is elgondolkodni. Tudom, hogy szándékosan archaikus a szöveg, viszont így csikorog. Az olvasók általában nem veszik meg így.
A csattanó lehetne erőteljesebb... vezethetné például egy 23. századi bányászbolygó munkagépét, vagy ilyesmi, ha már belemegyünk ebbe a kissé sablonos megoldásba. Ezektől függetlenül öt, de nem a legerősebb öt. ;)

p, 2008-11-21 09:06 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Egy gyenge ötös jobb, mint egy erős négyes. Azért lett vízalatti, mert Lovecraft
mindig a mélységlakókkal jön és bekúszott a tudatalattimba.
A vesszőkben még mindig nem vagyok überfrankó.
Direkt régies az írás, vehetjük stílusgyakorlatnak.
Köszi, hogy elolvastad.

p, 2008-11-21 08:39 Creideiki

Creideiki képe

Enyhén Poe-s íze van és ez jó. Gondolom az E/1. miatt is. Van benn egy két túlcizellált mondat, de ehhez a zsánerhez szerintem ez passzol.
A végét túlmagyaráztad, amúgy viszont kellemes! Grat!

(Bődület mennyit írsz, amúgy...)
-
Frappáns de tömör aláírás helye.

p, 2008-11-21 08:46 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Köszönet, most épp Lovecraftot olvasok, de ő és Poe nagyon közel vannak egymáshoz.
Sokat írok, mert annyi ötletem van, hogy ez az élet kevés lesz mindhez. Sürget a halálfélelem.
Van egy sztorim, amit még ma meg kell írnom. Kösz a véleményt. :D

p, 2008-11-21 10:20 Kentaur

Kentaur képe

Én szeretem a régi típusú horrort, megvan a maga bája, és jól eltaláltad a hangulatot. Talán még egy picit több sejtelmesség jó lett volna bele. Tudod, az ilyen régi típusúaknak az adja a hangulatát, hogy nem mondják ki a történéseket, hanem csak utalnak rá.
Elmondom, hogy gondolom:
Egykori barátom maradékára nézek, s szemében saját őrületem látom tükröződni.
Egy üvegkalicka foglya, akár csak én.
Ez az a pillanat, amikor már tudom, hogy elmém épségének mindörökre vége...
Üvegbörtönünk épp csak akkora, amelyben egy emberi fej elfér.
Csak egy fej...

Valahogy így. :-)
Ez persze csak egy vélemény, meg izlés dolga, isten ments, hogy belszóljak a stílusodba, csak pont ez a sejtelmesség az, ami mindig megfogott a régiekben. Az utolsó pillanatig húzni a dolgok kimondását.

"mely örökölt szívbetegsége folytán minden percben rálesett." -rossz szórend, sokkal jobban hangzana úgy, hogy : minden percben lesett rá.

"A hang közben sorolja a számokat.
Egy... kettő... három!"
Kettőspont? Vagy idézőjel? Vagy vele számol fejben?
Összeségében hangulatos kis szösszenet.

----------------------------------------------------------------

"Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

p, 2008-11-21 10:26 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Örülök, hogy elolvastad, ezt most már így hagyom, de a legközelebbit már úgy írom igérem,
ha újra rám tör egy ilyen késztetés. A kettőspontot viszont beleteszem, meg az idézőjelet is.
Ha megint előtöne belőlem az archaikus ihletés, az már sejtelmesebb lesz.
Még egyszer köszi, hogy rám szántad az időd. :)

p, 2008-11-21 12:46 miyoku

miyoku képe

oda vagyok a retro horrorért, szvsz dracula óta nem írtak jobbat. :)
gyenge pontom pedig a jelen idejű, e/1 történet, én is ilyet szeretek a legjobban írni. :)
"A doktornak nyikorgós hangja " nyikorgó inkább (?)
"életem fonala hajszálvékonnyá kopott." ez szép!
"szerencsém van leendő " van után vessző
"valami fojtogatóan ölelt körül felülről, s időm sem maradt felfogni mi történik, mert jeges sötétségbe hullt minden..."
tiszta lovecraft :) szép!
"tartom őket," nem kell az őket
"mikor felnyílnak" mikor kinyílik.../kinyitom
"Borzadály és rettenet hulláma zúdul rám, amit emberi jelzőkkel képtelenség leírni, miközben az őrület feltornyosuló áradata száguld felém. " ezt a barokkos jelzőhalmozást egyedül lovecraftnak nézem el, meg az ilyen l.-hangulatú noviknak. :)

"végre a kitágult " vessző
az utolsó mondat túl szájbarágós, értjük anélkül is. :)
javítás után 5-ös.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

p, 2008-11-21 12:57 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Javítottam, jöhet a 5-ös :D

p, 2008-11-21 13:38 miyoku

miyoku képe

megy.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

p, 2008-11-21 14:14 isslac

A retro horror nem az én műfajom, inkább az új fajta vizuális típus amiben sok a vér meg démonok meg minden más, de az is csak akkor ha az én stílusomban írták. :P Pl. Darren Shan. Amúgy jó volt a novella, tetszett! :D 5*

----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...

p, 2008-11-21 14:20 miyoku

miyoku képe

ne má'! nem szereted poe-t, draculát, frankensteint? :o
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

szo, 2008-11-22 17:26 isslac

Hát Dracula eléggé véres nem ? ;) karót döfködni a másik szívébe :P Én Draculát meg Frankensteint inkább Erdély vidéki horrornak mondanám :) mindkettő egy valós sztoriból született ( állítólag ). És vajon ki tudja, hogy a mi kis Draculánkat épp Mátyás király végezte ki? :lol:
Én úgy tudom, hogy 13. Vald Tepest ( vagy hogy hívták) hívta a nép Draculának, mert aki rosszalkodott azt szépen karóba húzatta egy hegyen ( állítólag a fürdőszobájának az ablaka épp erre a hegyre nézett). És Mátyás király pedig kapott egy fülest miszerint Vald Tepes ellene szervezkedik, így fogta, Budára vitte és kivégeztette. Nem tudom honnan ered az, hogy Dracula vámpír volt, de ha így volt akkor biztos :D
Leslie Nilsen nagyon jó Dracula volt a ˝Dracula halott és élvezi˝ c. filmben :) Valamelyik nap ment is a tévében.

----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...

szo, 2008-11-22 18:54 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Áh, a Drakula mítosz. Egy egész Rubiconom van róla. :P
Frankeinsteint erdélyi horrornak nevezni... - svájci a történet, Genfi-tó. ;) Olvastad is? (Érdemes, bár nekem túl romantikus, a gótikus romantika annyira nem is jellemzője.)
Drakulára még büszkék lehetünk Lugosi Béla miatt. :)
(Ja, ha rendelkezel egy Három rémtörténet című kötettel, ami Frankeinstein, Drakula, Dr. Jekyll és Mr. Hyde egyben, plusz elé egy King előszó, akkor szerencsés vagy. :) )
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

szo, 2008-11-22 19:05 miyoku

miyoku képe

"(Ja, ha rendelkezel egy Három rémtörténet című kötettel, ami Frankeinstein, Drakula, Dr. Jekyll és Mr. Hyde egyben, plusz elé egy King előszó, akkor szerencsés vagy. )"
büszke tulajdonosa vagyok a könyvnek! :)
frankensteinért annyira nem vagyok oda, de a másik két történetet imádom! king előszó meg hab a tortán! (az úriember magyarul megjelent összes könyve is megvan)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

szo, 2008-11-22 19:10 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ezzel én is így vagyok. King meg a legjobban az utolsó műért lángolt, ez egyértelműen kiolvasható az előszavából.
EK: ugrom. Hülye vagy?! Ebben a hidegben?
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

szo, 2008-11-22 19:32 isslac

Frankensteinre nem emlékezte, hogy svájci sztori :) Dracula bekavart kicsit.

----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...

p, 2019-02-01 06:07 Gitáros

Gitáros képe

Helló!

Élvezettel olvasom a sok, jobbnál-jobb hozzászólást, egy aprócska korrekciót azért hadd engedjek meg magamnak:
Helyesen nem Vald Tepes, hanem Vlad Tepes ennek a minden emberi mivoltából kivetkőzött perverz, szadista állatnak a neve, akit Drakulaként ismerünk manapság!

Maggoth novellája egyébként hatalmas!

Üdv!

Miki

p, 2019-02-01 12:25 Maggoth

Maggoth képe

A Vald csak véletlen elírás lehetett a kolléga részéről, köszönöm az elismerést! :)

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

p, 2008-11-21 14:30 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Kösz az 5*-ot, különben ezek a modernek nem létezhetnének a régi nagy
öregek nélkül, Darrent én is nagyon csípem!

p, 2008-11-21 14:37 Bloody Dora

Bloody Dora képe

"a modernek nem létezhetnének a régi nagy öregek nélkül" - Na ja, valahol el kellett kezdeni... :)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

szo, 2008-11-22 17:30 isslac

Darrennek nem csak a Vámpíkönyvei, hanem a Démonvilág sorozata is nagyon jó :) Én most azt gyűjtöm, most jött ki a hetedik kötet magyarul, de sajnos csak karácsonykor lesz pénzem :P

----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...

p, 2008-11-21 14:27 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Nekem is tetszett. Hangulatos, ügyes. :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

p, 2008-11-21 14:31 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
kösz, Süti, hogy elolvastad!

p, 2008-11-21 14:43 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Nincs mit. Olvasnék tőled mást is, de olyan nehezen tudom magam rávenni, hogy egy hosszabb írást elolvassak a gép előtt. Időm is kevesebb van mostanság. Csak a rövidebb történetekre futtya. :( Te pedig hosszabbakat szoktál írni.
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

p, 2008-11-21 14:45 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Oksa, majd tolok rövidebbeket is!

p, 2008-11-21 14:48 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Köszi! :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-11-22 23:52 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Már tudom, honnan ismerős! Talán Rascall írta, a Stigma című novellát. Nekem nagyon nagyon tetszett, ahogy ez is. Nem olvastad?
________________
Az élet egy rohadt nagy háború. A te dolgod, hogy élvezd - vagy takaríts a körletet.

h, 2008-11-24 16:22 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Nem olvastam, de érdekel, ha te mondod biztos nem rossz.

cs, 2008-11-27 16:30 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Az író Raul Reiner, és inkább úgy fogalmaznék, ha erre hasonlít, biztos nem rossz.
________________
Az élet egy rohadt nagy háború. A te dolgod, hogy élvezd - vagy takaríts a körletet.

cs, 2008-11-27 18:20 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Mondassz valamit :D

h, 2008-12-15 16:45 szabojoci

szabojoci képe

igen régi barátként egyetlen kérdésem lenne:
Hogy segit rajta, ha lefagyasztja a fejét,és a testét kidobja, ha egyszer agytumora van? :-)
Mosthogy magamtól, és nem erőszak kényszere alatt olvasom, van iőm megrágni az írást.
Teteszenek a mondatok, csigázások.
Miután olvasom a hozzászálásokat, tudom, hogy miunkaidőben dolgozol. Hajrá. (de azért figyelj a munkádra is, és tarts rendet az irodában)
A fönök.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy sok nyelvtani hibában igazuk van kedves hozzászólóknak, én is megbuknék angliában magyar nyelvtanból. Nem gondoltál még rá, hogy keress valakit aki korrepetál? Ráérő olcsó egyetemistát pl?

h, 2008-12-15 16:53 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Figyelj má' öreg, a figura marhára nem akar segíteni rajta, csak egy dilinyós, aki
szeret levágott fejeket lefagyasztani...
Szerintem eddig is gyanítottad, hogy munkaidőben írok - és figyelek a munkámra,
például ma is hosszabítottam két bérletet a 121-est és a 154-est...
Ráérő olcsó egyetemista :D esetleg bentlakással, mi? És akkor, mikor tanulom meg én
a hejesírást :D , he?

h, 2008-12-15 17:29 szabojoci

szabojoci képe

Nem hiszem ,ha előveszel egy magyar nyelvtan könyvet, akkor azt elsőre megfogod érteni, és menni fog a magyar nyelv hejes használata. Viszont elég nehéz jó írónak lenni, ha nem vagy tisztában az alany, állitmány, tárgy, stb. helyes használatával. Vagy fordulj anyámhoz, ő jó helyesíró, bár nem tudom az alapjaival tisztában van é. Az olcsó egyetemistát, mondjuk egy nyelvész sokadik éves korrepetálást vállalóra értettem.

h, 2008-12-15 17:32 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Nincs rá időm két munkahely mellett és lovém se, de az ötlet jó, majd feljegyzem és
ha egyszer menő leszek az lesz az első, hogy megtanulok magyarul - tényleg, adhatnál
egy kis fizetésemelést :D

h, 2008-12-15 17:45 szabojoci

szabojoci képe

dolgozom rajt,a de sajnos akkor a munkád is több lesz :-)

h, 2008-12-15 17:48 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Egy harmadik hely? Haza már felesleges is járnom, a gyerek meg majd felnő valahogy... :(

h, 2008-12-15 18:30 szabojoci

szabojoci képe

nem, nem ...

k, 2008-12-23 10:18 Along

Lovecraft jöhet csőstül. Régi álmom egy ilyen megírása, de még nem merek belefogni. Majd ha biztosra megyek...
Kicsit magyarázol, csak ennyi a kifogásom, a szórendi hibákat, satöbbit kitárgyalták előttem. Rövidke szösszenet, nem akar több lenni, ezért jó.
A vámpírokról csak annyit tudok, hogy a karózásnál hova kell állni...:D

sze, 2008-12-24 08:05 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Igen, a Dracula halott és élvezi alapfilm ebben a témában, köszi, hogy elolvastad.
Mindig biztosra menni uncsi, kockáztatni kell néha...

cs, 2008-12-25 08:55 miyoku

miyoku képe

maggoth, igazán fantasztikus lenne, ha előkerülnél végre, és átvennéd az irányítást a SAJÁT postafiókod fölött! beszélnünk kéne, csodálom, h eddig nem kerestél! :o
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

sze, 2019-01-30 17:23 vman95100

vman95100 képe
5

Király.

sze, 2019-01-30 22:10 Maggoth

Maggoth képe

Thx!

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.