Vadászott vadászok

            A légypiszkos, hatvanas villanykörte hosszú árnyékokat rajzolt az elhanyagolt helység falára. A vakolat mállott, a csap csöpögött, és a mocskos ablakon csak torz kép volt a telihold sárga tányérja. A mosogatóban több hetes mosatlan: hegynyi penészes edény, evőeszköz púposodott.

            A borostás, flanelinges férfi tűnődve nézte a konyhapadlót szaglászó patkányt. Lassan felállt a hokedliről, majd egy hirtelen mozdulattal rátaposott a rágcsáló fejére. Az állat még jó ideig vonaglott a műanyag papucs alatt, aztán kiszenvedett. Berúgta a konyhaszekrény alá a dögöt, majd a hűtőgéphez lépett. Egy ideig kapargatta az ajtóra száradt paradicsom szószt, de aztán feladta – kinyitotta a jégszekrényt.

            Hosszan kotorászott a szebb időket látott gépben, majd kivett egy összecsomózott, koszos,Tesco-s zacskót. A hűtővel szemben álló konyha asztalra lökte, majd kisietett az előszobába. Kisvártatva egy tolókocsiban ülő emberrel tért vissza. A rokkant borzalmas állapotban volt. A végtagjai hiányoztak, a száját bevarrták. Nyelőcsövén vérző lyuk tátongott, amin ezüstös lánc kígyózott le a torkába. Egyik szemgödre üresen sötétlett, míg a másik szeméről eltávolították a szemhéjakat. Nyöszörögve nézte az asztalon heverő nylon szatyrot, majd sírva fakadt.

            A borostás férfi odatolta őt az asztalhoz, majd mosolyogva felé fordult:

– Ki lesz a mai másik vendég, Vlak úr? Ó, hát csak nem a kedves felesége? Vlakné biztosan nagyon várta már ezt a remek alkalmat, hogy velünk vacsorázzon!

            Fütyörészve eltűnt az egyik szobában, majd egy láncra vert nőt vezetett a konyhába. Az asszony rémisztő látványt nyújtott a félhomályban. Karjai ernyedten lógtak, bizarr módon púposodó vállait kendő fedte. Arcáról eltávolították a bőrt, csak rúzsozott ajkait és festett szemét hagyta a fogva tartója épen. Hasán borzalmas seb gennyedzett, amiben eltűnt a lánc vége. Iszonyatos fájdalmai voltak, mert amikor a férfi megrántotta a pórázt, kétrét görnyedt, és az asztal mellett álló üres székre esett.

– Úgy – dörzsölte össze kezeit a borostás alak – Ma este vagyunk tíz évesek! – mosolyodott el. Ugye milyen hosszú idő ez? Nekem gyorsan elrepült, de önöknek biztosan megváltozott az időről alkotott elképzelésük. Apropó! Vlak úrnak még nem is mondtam, hogy erre az ünnepi alkalomra meghívtam a gyermekeiket is. Ha már kicsiket vállalt a kedves felesége...

            Lerántotta a kendőt a nő vállairól, ahova egy-egy apró, erősen oszlásnak indult fejet varrtak, értő kezek.

– Pedig olyan jó fejek voltak – vigyorodott el.

            Vlak úr nem emberi hangon nyüszíteni kezdett, a felesége pedig zihálva felsírt. Mindketten iszonyatosan erővel rángatták a láncaikat, de a fájdalom és a kimerültség legyőzte őket. Néhány perc múlva elcsendesedtek - az asztalra dőltek kínjukban.

– Talán ennyi év után joguk van megtudni, miért is élvezhették szerény hajlékom kényelmét ilyen hosszú ideig. Vlak úrnak bizonyára vannak sejtései, de a kedves felesége boldog tudatlanságban tölthette az elmúlt éveket.

            A férfi remegő kézzel vett elő egy fényképet a tárcájából, majd elcsukló hangon folytatta.

– Ez itt a kislányom, Piros. Most lenne tizennyolc éves. Vlak úr néhány évvel ezelőtt elkapta a közeli erdő mellet, megerőszakolta, széttépte és felfalta. Nem biztos, hogy ebben a sorrendben.

            A nő felemelte a tekintetét és iszonytató dühvel nézett a férjére. A flanelinges itt némi hatás szünetet tartott, majd az asztalon heverő zacskó felé bökött.

– Mostmár nem is tenne ilyet, ugye? Részint fizikai akadályai vannak, másrészt pedig megbánta amit tett. Vlak úr, kérem bólintson, ha így van!

            A félszemű, megcsonkított ember vadul bólogatni kezdett.

– Sejtettem – tette hozzá sötéten a házigazda, majd a konyhaszekrényből egy széfet vett elő, és az asztalra helyezte.

– A széf időzáras, egy órára állítottam be. Amikor kinyílik, én már egy távoli ország felé tartó gépen leszek. A széfben egy kulcs van, ami Vlak asszonyság ezüst láncát nyitja. Mivel a hölgy vérfarkas – kellően felhergelt vérfarkas – és odakint telihold van... Nos kedves Vlak úr, nem lennék az ön helyében.

            Partedlit kötött mindkettőjük elé, szétvágta a férfi ajkait  összefogó damilt, majd kicsomagolta a nylonzacskóból Vlak úr letépett, aprócska hímtagját.

– Hány napja nem ettek már, nyolc? Nosza, harapjanak bátran! Hadd látom, melyikőjük lesz az angyal? Hamm-hamm!

 

4.57143
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.6 (7 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2010-07-14 09:14 Blade

Blade képe

Hát ha nem is annyira horror, de beteges és nem olvasnám sokáig...

sze, 2010-07-14 09:40 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm, a legközelebbit megpróbálom emészthetőbbre írni.

sze, 2010-07-14 10:19 Alulim

Alulim képe

Nem sok patkányt láthattál élőben. Ha láttál is, nem próbáltad eltaposni...

Mire megemelnéd a lábad, addigra a kis patkány tíz méterrel odébb lenne. Összeroppantani sem lenne könnyű. Egy papucsos embernek simán leharapná a lábujjait...

sze, 2010-07-14 10:23 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm az észrevételt, egy kedves ismerősöm is jelezte felém ugyanezt. Viszont aki le tud vadászni két vérfarkast, annak megengedem, hogy eltaposson egy patkányt. Papucsban :)

sze, 2010-07-14 11:09 Indi

Indi képe

Utóbb a kedves ismerősöd is belátta, hogy ebben a formában még ez is lehetséges :)

Reggel (reggeli közben, naná, hát mikor máskor?!) szembesültem vele, hogy Kambodzsában (?) kiscsirkéstől eszik a főtt tojást és még választhatsz is, hogy mennyi idős legyen benne az embrió. Gondolom nem minden beteg ízlésű egyén bukik egyben a tollakra is. Az a kis filmrészlet hagyott bennem hasonlóan gyomorforgató érzést :)

Én sem olvastam volna tovább, mert ez így pont elég egy adagnak. De olvasnék még... ;)

Köszi, 5 csillagos hányingerem van a rávarrt fejektől :D

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

sze, 2010-07-14 11:16 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Legközelebb majd igyekszem az ebédre időzíteni a megjelenést :) Köszönöm a véleményedet!

sze, 2010-07-14 10:03 Roah

Roah képe
5

Na, szóval nálam ez ötös, és nem pusztán a történet abszurdsága miatt. Megmondom, mivel érted el; büdös(!) Az elején nagyon jól sikerült a leírás, valahogy "büdösre" írtad. A gusztustalan konyha, az edények, a bogár meg minden...A címe fura, mert kicsit vígjáték sztorira számítottam. Nos, hát ez nem az.:) Akadt benne pár, volt, meg voltak, de nagyon megfogtál a kezdéssel.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2010-07-14 10:25 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm a csillagokat! Utólag jutott eszembe, hogy két érzékszervet is kihagytam a leírásból (hallás, szaglás).

sze, 2010-07-14 10:35 Roah

Roah képe

Biztosan még undorítóbb lehetett volna úgy, de én simán láttam magam előtt; kapásból bogár, meg csótány ugrott be. Meg a büdös.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2010-07-14 11:21 Eternaldeath

Van még faragni való rajta, de nagyon jó.

Súgok, Üvegjáró: létezik patkány, amelyik nem inal el az ember fia elől. Jó az úgy, ahogy van.

Csak szárnyaljon a  fantáziád így tovább!

Olvasnék még ilyesmit.

 

Eternaldeath

sze, 2010-07-14 12:31 Álfröðulson

Álfröðulson képe

Ez tényleg nem horror csak gusztustalan. Ráadásul erősen hajaz a Fűrész film hangulatára. ;-)

sze, 2010-07-14 12:56 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm a válaszodat! A wikipedia szerint horrort sikerült írnom, bár nem a pszichológia vonatkozását ragadtam meg, hanem a fizikait.

sze, 2010-07-14 13:02 Indi

Indi képe

Egyszer megragadod azt is? *szépen néz* 

De csirke ne legyen benne! Főleg ne tojásban főtt :S

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

sze, 2010-07-14 13:17 Álfröðulson

Álfröðulson képe

Ebben igazad lehet, viszont engem egy horror film is úgy tud lekötni, ha az pszichológiai hatást is fejt ki rám, nem pedig csak a "szépérzetemet" kezdi ki. Ugyannakkor a mű hangulatával semmi gond, azt jól ábrázoltad. :-)

Mondhatnám úgy is, hogy ezek után várjuk a mű thriller változatát. ;-)

sze, 2010-07-14 14:20 Sren

Sren képe

Kicsit én is úgy vagyok, hogy ez inkább gusztustalan, mint horror - de érezhetően nem erre, nem csak erre apellál, ami viszont jó pont. Tényleg jó lett volna még szagokat, hangokat, erős benyomásokat, valamint egy kis pszicho-t beleszőni - máskor ne siess ennyire. Egy kedvenc Üvegjáróm már van; majd kiderül, lesz-e még egy. :)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

sze, 2010-07-14 19:23 Kelvin

Kelvin képe

Nem csillagozom, mert nem akarom lehúzni az átlagod, de ez hármasnál jobbat nem igazán ér. Kihagytad a lelkét, a motivációt csak leírtad, elénk dobtad, hogy elmagyarázd az okokat. Szerettem volna belelátni legalább az egyikük fejébe, emlékek közt kutatni, indulatokban hánykolódni. Ez így rettentően üres, csak csúnya képek egymáson, bár azok tényleg jó erősek.

Szóval a képekre adnék egy ötöst, bár már igencsak a túlzás kategóriában foglalnak helyet, de a háttér nálam teljesen értékelhetetlen. Tudom, kicsi írás, nem is az volt a lényeg, de be kell látnod, hogy nem lehet erre azt mondani, hogy "kiváló" írás. Inkább csak "jó".

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-07-14 20:21 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm a válaszodat! Legközelebb megpróbálok a test mellett, a lélekből megmutatni valamit. Nyugodtan adj rá három csillagot, ha úgy látod annyit ér - nekem a visszajelzéseitek fontosak.

sze, 2010-07-14 20:23 Kelvin

Kelvin képe

Na, reméltem, hogy nem rágsz be, és lehet veled értelmesen beszélni. Most örülök. :)

Nem adok rá hármast, és szeretném látni a többi írásod is.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-07-14 22:57 Kentaur

Kentaur képe

 

Alanytévesztéseiden dolgozz még:"Az állat még jó ideig vonaglott a műanyag papucs alatt, aztán kiszenvedett. Berúgta a konyhaszekrény alá a dögöt, majd a hűtőgéphez lépett." Szóval az állat vonaglott, aztán berúgta magát a hűtő alá...

"Tesco-s "- idegen szavaknál, ha kiejtjük az utolsó betűt, akkor egybeírandó a raggal, és ilyenkor az utolsó magánhangzó átváltozhat: Tescós.

"fogva tartója" -egybe, ne higgy mindig a wordnek. "hatás szünetet" -szintén.

Rengeteg a hibád, érzelmi ábrázolás kevés, tocsogó részletek túl sok, Z kategóriás horrorfilm.

Hm, hát azon kívül, hogy a Piroska és a farkas új és roppant beteg értelmezése...mondtam már, hogy beteg?

Kelvinnel értek egyet, csak nem mondom olyan szépen.

De lehet belőled még cserebogár. Vagy énekes halott. Akár író is.

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

cs, 2010-07-15 08:11 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm a javítást, nemsokára újraírom a történetet.

cs, 2010-07-15 09:08 Windyllan

Windyllan képe
5

Gondolatban tovább szövődött bennem a "jelenet" :) tulajdonképpen az egész számomra olyan volt, mint egy bevillanás, amit az ember valahogyan megakar ragadni. Te elgurítottad, bennem tovább gurult és bár nem ástál a dolgok mélyére, egy élmény volt. Ami a brutalitást illeti, nekem is a fűrész jutott eszembe (bár lehet csak azért, mert pár napja néztem meg az utolsó részét.. nem voltam tőle elájulva).
Így belegondolva talán azért állt ilyen "közel" hozzám ez a szösszenet (már bocsánat, nem a hosszát akarom cikizni, főleg így, hogy még nem küldtem be értékelhető firkálmányt..) mert átéreztem benne az apa ürességét. Az egész történet úgy kongott, ahogyan a borostás fickó empátiája. Tulajdonképpen szörnyeteggé változott, pont olyanná, mint amilyenre vadászott. Persze ez valószínűleg akkor már nem sokat számított. Az én édesapám is hasonló brutalitással vagy randábban járt volna el, ha velem történik hasonló. Vannak határok, ami után tényleg ott húzódik a nagy betűs SEMMI.
Amikor már semmi sem számít.

----------------------------------------------------------------

"Kérem ne etessék az állatokat. Nem élnek."

cs, 2010-07-15 18:59 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Lassan nem ártana megnéznem a fűrészt. Annak az elején van az a bábu, ami hasonlít egy jól ismert politikus nőre?

cs, 2010-07-15 23:17 Windyllan

Windyllan képe

Passzolom, ennyire azért nem merültem bele. A fűrészből maximum az első rész tetszett, a többi nem fogott meg.. viszont érdekesség, hogy a Dead Silence és a Fűrész zeneszerzője azonos.. továbbá az a bájos kis bábú, ami a triciklin teker fellelhető a Dead Silence-ben is :D Persze ez lehet csak nekem volt újdonság, de mikor "kúszott" a kamera és egyszercsak mint egy mellékesen ott üldögélt Őnagysága.. mi tagadás, elvigyorodtam. Mindjárt meg is mondom, mikor van a jelenet - 1:14:14-kor ha kimerevíted a képernyőt.. (Nem, nem vagyok fanatikus!)

A baba --> image.hotdog.hu/_data/members2/298/634298/freeimages/766f87bdadc6cb7f5379aa456a21aa63_2.jpg

----------------------------------------------------------------

"Kérem ne etessék az állatokat. Nem élnek."

cs, 2010-07-15 23:22 Windyllan

Windyllan képe

Egyébként ha TÉNYLEG értelmetlen brutalitást szeretnél, akkor az Antichrist (2009) nagyon szép :)

----------------------------------------------------------------

"Kérem ne etessék az állatokat. Nem élnek."

p, 2010-07-16 08:28 Roah

Roah képe

Windy, azért érzed a hasonlóságot a két film között, mert ugyanaz a rendező (James Wan)készítette. (Legalábbis az első Fűrészt ő dirigálta.) Igen, Charlie Clouser szerezte mindkét film zenejét, és a harmadik Resident Evil-ét is. Nagyon jellegzetes stílusa van a pasasnak. (És ő..ide nem merném leírni, mennyivel durvább filmek vannak még - komolyan, szavak nincsenek rá -, de azt tudom, hogy a Halálos Hallgatás egy rajzfilm mondjuk a Mártírokhoz képest, és a...á, abbahagyom, mert a végén megnézed.:)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2010-07-16 17:02 Windyllan

Windyllan képe

Köszönöm a felhomályosítást, sajnos a Fűrész nem kötött le igazán, így párhuzamokat sem tudtam vonni más filmekkel :) de mostmár tudni fogom!
A Mártírokat láttam, csodálatosan fekete és hihetetlenül beteg humoromnak köszönhetően végigmosolyogtam meg kuncogtam az egészet.. ellenben mivel ez egy nem túl elterjedt alkotás, érdekelne, hogy miket vonultattál volna még fel a "nem kellene megnézned"-listádon :) hátha találnék pár gyöngyszemet a gyűjteményembe..

----------------------------------------------------------------

"Kérem ne etessék az állatokat. Nem élnek."

p, 2010-07-16 09:16 Álfröðulson

Álfröðulson képe

William Dafoe miatt lehet, megnézem. A trailer alapján érdekesnek tűnik. Vagy amúgy nagyon véres film?

p, 2010-07-16 16:47 Windyllan

Windyllan képe

Nekem személy szerint nagyon tetszett, az egyik kedvencem lett :) hihetetlenül igényes, gyönyörű, elvarázsolt jelenetek és szövegek vannak benne. Ám magának a filmnek semmi értelme.. erre én is csak akkor jöttem rá, mikor már mindent belemagyaráztam és végül utána olvastam. Az egész film tulajdonképpen a rendező félelmeinek "kövér bokrétája" egy történettel összefogva. Az eleje unalmas lenne és vontatott, ha nem lenne olyan gyönyörűen megcsinálva :D amúgy néha érdemes kimerevíteni a képernyőt, mert érdekes dolgokra bukkanhat az ember! (majd ha megnézted és érdekel, adok tippeket :) igen, mániákus vagyok!)
Ami a vért illeti.. nem sok van benne, inkább a lelkedre telepszik rá és olyan hangulatot teremt, amitől nem lehet szabadulni. A brutálisabb jelenetek olyanok, mintha az emberek ösztönös perverzióját használnák ki.. tudod, mi következik. Tudod, mit fogsz látni. Nem akarod látni. De megnézed.

----------------------------------------------------------------

"Kérem ne etessék az állatokat. Nem élnek."

p, 2010-07-16 17:08 Álfröðulson

Álfröðulson képe

Az út című filmet láttad már? Annak a témája is igen csak rá tud telepedni az ember lelkére. De remélem azért vidámabb filmeket is nézel. :-)

 

p, 2010-07-16 17:24 Windyllan

Windyllan képe

Még nem láttam, de utána nézek :)
"vidámabb filmeket"? .. beugratós kérdés. Ha azt mondom nem, akkor beteg vagyok. Ha azt mondom igen, hazudok. Tehát.. vannak filmek, amiken nevetek, akárminek is szánták őket :)

----------------------------------------------------------------

"Kérem ne etessék az állatokat. Nem élnek."

cs, 2010-07-15 16:28 Maggoth

Maggoth képe
5

Ez egy kedves történet, és szerintem humoros is :D

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

p, 2010-07-16 20:29 brana

Jujjjjjj... ezt én reggeli előtt olvastam és rögtön el is ment az étvágyam. Vékony vagyok, így aztán hasznát nem vettem, de fogyókúrás ismerősöknek ajánlani fogom :-)

Üdv, Brana

szo, 2010-07-17 18:04 Mickey Long

Mickey Long képe
4

Gusztustalannak gusztustalan a novi, és ez nálam jó pont. :D Egy hibát találtam: Azt írod már tíz éve szenvednek. A másik mondatban pedig, hogy néhány évvel ezelőtt erőszakította meg a kis Pirit. Szerintem néhány év, az nem tizenvalamennyi... ;)
Jó lett volna, ha nem csak fröcsögős részre mész rá (mondtam már, hogy szeretem belezős írásokat?), hanem egy kis háttérzenét is adsz hozzá. Kicsit mélyebben megismerve a sztorit.

Kiváncsi vagyok a következőre. :D

----------------------------------------------------------------------------

Ifjú Titán

"A valóság az, amit a tudatod azzá tesz." (Morpheus)

szo, 2010-07-17 18:36 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm az értékelést! A lány a történet estéjén lett volna tizennyolc, és a vadász tíz éve kapta el a két vérfarkast - közvetlenül a bűntény után.

szo, 2010-07-17 18:50 Mickey Long

Mickey Long képe

Értem én. De éppen ezért furcsa a "Vlak úr néhány évvel ezelőtt elkapta " mondatod. Gondolj bele, ha veled történik valami tíz évvel ezelőtt, te sem mondod úgy, hogy néhány éve... ;)

----------------------------------------------------------------------------

Ifjú Titán

"A valóság az, amit a tudatod azzá tesz." (Morpheus)

v, 2010-07-18 18:41 Obb_régi

3

Sokkal nagyobb hatást értél volna el, ha nem keveredünk vérfarkasok közé, hanem megmaradunk az emberi lelkek eldeformálódásának a lehetőségénél, ez számomra sokat ront, ezért hármas, jó képek, és néha tényleg elszálhatnak a dolgok meg az elme, és kicsúszhat az irányítás visszafordíthatatlanul. Amúgy valószínűleg ötöst adtam volna.

v, 2010-07-18 21:19 gwalker

gwalker képe

Remek ellenpontja a blogban megjelent verseknek :)

Hot sun, global fun Needed action, start to run.

v, 2010-07-18 21:21 Üvegjáró

Üvegjáró képe

Köszönöm a csillagokat Obb! Két vérfarkast könnyebb volt megkínoztatnom. Nem vagyok olyan jó az írásban, hogy ugyanezt meg tudjam tenni "igazi" emberekkel is.