Halott Világ

  Halott világ

I.                    Fejezet, A vég kezdete

 

Reggel…. Ébresztőóra…. Megint egy unalmas hétfői nap a munkahelyen….

 

Gondolta magában reggel James, miközben ráütött az ébresztőórájára. Lassan, holtfáradtan felkelt, majd egyenesen indult a fürdőszobába. Miután elvégezte a dolgát, megmosakodott, majd kiment a konyhába kávét inni. Kávé ivás közben olvasta a helyi újságot, melyben ez állt: 

 

„Észak-Korea rakétát lőtt ki az űrbe, az ENSZ meghökkent”  Majd rátért az időjárás jelentés olvasására. Miután megitta a reggeli  kávéját, felöltözött, majd a kávéscsészét bedobta a mosogatóba, mert késésben volt. Felvette az asztalról a  járműkulcsot, majd kiment, és elindult  a munkahelyére. Közben bekapcsolta a rádiót, majd az Észak-Koreai  helyzetről való beszélgetést hallgatott:

 

„Szerinted John, a rakéta valami atombomba, amit ránk akarnak dobni?

Szerintem igen, különben bejelentették volna, hogy figyu már, rakétát küldünk ki, ne parázattok” Miután elért a munkahelyére, sóhajtott egyet, majd bement az irodába dolgozni.

Azt tudni kell Jamesről, hogy  Los Angeles  belvárosában dolgozott, a Goggle egyik részlegénél. James főnöke mérges volt, mivel késett több mint 15 percet James. Miután leszidta Jamest, kiszúrásból adott neki több mint 4 óráig elég munkát: igazolja vissza reggel 8:00-12:00-ig a Goggle-hez történő regisztrációkat, mivel állítólag elromlottak a Goggle szervergépi, így most minden adatot kézzel kell átnézni. James miután 12:00-kor befejezte a munkáját, el akart menni de akkor a főnök szólt:

 

-         Mr James, hova igyekszik? Hiszen maga ma délután 2-ig dolgozik, már 1 héttel ezelőtt megígérte, hogy elvégzi a statisztikákat a felhasználók véleményéről.

-         Jaj, elfelejtettem, sajnálom uram.

 

Majd a főnök nagyképűen kiment a kijárati ajtón, és elment. James még délután 3-kor is dolgozott, mivel több ezer városi felhasználó véleményét kellet betáplálni a gébbe. Miután végzet, haza indult. James indulattal teli, fárasztó napja után ledőlt a kanapéra, és délután 5-ig aludt. A mobilja keltette fel, mivel kereste barátja, Tom.

Tomról annyit kell tudni, hogy Jamesnek az egyik legjobb barátja. Szeretnek az autóról, illetve a fegyverekről beszélni. Tom az egyik legjobb fegyverszakértő abban a városrészben, ahol James lakik. Mindig hoz neki Tom egy bizonyos fegyvertípust munka után, majd elmennek a lőtérre gyakorolni. Most is azért hívta Tom.

 

-         Helló Tom. Most épp nem érek rá, hulla fáradt vagyok. Reggel 8-15 dolgoztam, pár perces szünetekkel. Majd holnap délutánra átrakjuk a programot. Össze omlottak a Goggle Szervergépei, ezért nekünk kellet adminisztrálni

-         -  Üdv James. Nagy kár, pedig most egy Sivatagi Sast hoztam. Mindegy, majd akkor holnap, Jó pihenést, visszhall.

 

-         Hidd el, én is el akartam menni gyakorolni. Kösz, és visszahall.

 

 

Mivel James nem tudott visszaaludni, ezért nézte a TV-t. Majd  a másik pillanatban egy vészjelzést közöltek le, a helyi TV-ben:

 

FIGYELEM! EZ NEM GYAKORLAT! ISMÉTLEM, NEM GYAKORLAT! Értesítünk minden amerikai állampolgárt, aki az ország nyugati partjain él, hogy Nukleáris rakéta fog becsapódni a körzetben! Kérünk minden polgárt, hogy azonnal menjenek a kijelölt óvóhelyekre, és ne essenek pánikba!

 

 

Miután ezt James látta, 1 percre lefagyott. Nem tudta elképzelni, hogy egy Nukleáris rakéta fog becsapódni Los Angeles környékére. Gyorsan eltett pár ruhát, majd azonnal a közeli óvóhelyre sietett a kocsival. Menet közben rengeteg embert látott, amint fejvesztve menekülnek az utcán, mások pedig elfogadva  a sorsot, a helyi templomban gyülekeztek. Miután James felért az óvóhely felé vezető útra, dugóba keveredett. Fájó szívvel, de otthagyta az autóját, majd a felpakolt ruhákkal együtt elindult gyalog az óvóhely felé. Menet közben több száz embert látott, amint ők is otthagyták az autójukat, és gyalog futottak az óvóhely felé. James nem futott. Nem akart fejvesztve menekülni, mivel tudja, úgyis eljut az óvóhelyre.

Útközben fel akarta hívni Tomot, azonban a túlterhelt vonalak miatt nem tudta. Már csak pár méterre volt az óvóhely. Az óvóhely szürke színű volt, illetve zöld kapus. Az út szélén állig felfegyverkezett katonák voltak. Hol hummerel, hol csapatszállító járművekkel érkeztek a út túloldalán lévő vidékről. Miután James bejutott az óvóhelyre, a mennyezeten a 80-as évekbe illő világítást, illetve rengeteg katonát, és orvost látott. Több ember át sorban az orvosnál, mivel egyesek vagy phsziésen akadtak ki, vagy pedig a dugóban egymásba koccant autók utasai voltak az orvosi sátornál. Az embereket nem hagyták nézelődni, egyre lentebb terelték őket, James úgy látta ezt, mintha egy olyan barlangba mennének le, amelynek soha sincs vége. Egyre meredek volt az út, de a katonák csak tovább terelték az embereket. Végül, 15 perc gyaloglás után a meredek részből újra sík felszín lett: Itt voltak az ágyak, katonai állomások, orvosok, ételosztók, stb… James úgy látta az egészet, mint valami katasztrófafilmben. A katonák pedig azt követelték, hogy álljanak sorba az emberek. Mindenkinek adtak egy számmal ellátott kártyát, amelyen a neve, illetve a fekhelyének a száma látszott. Több mint 1 óra állás után James került sorra. Közben fürkészte szemével a tömeget, Tomot kereste. A katonák kérték a nevét, majd adtak neki egy számot. Ő a 121-ekt kapta. A katonák elmondták neki, hogy nagy fehér táblákon vannak elírva a számok. Ott válasszon egy férő helyet. Itt viszont már nem ágyak voltak, hanem, sátorok. James hosszas sétálás után találta meg  a 121-es számú sátort, majd sóhajtott egyet.

1
Te szavazatod: Nincs Átlag: 1 (4 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2013-02-05 01:26 craz

craz képe

Halott világ / Ez most mi itt odabiggyesztve? A cím még egyszer? Minek? Ha a cím, akkor miért nincs legalább középen, ha már nem emelted ki?
I. Fejezet, A vég kezdete / Jaj mamám, remélem ez valamiféle formabontó stílusú regény lesz, és nem igazolódik be azon félelmem, hogy már megint egy nagyon rossz betűlevesnek ugrok neki, amiben apró szürke kukacokként (legalább ötven árnyalatban) hemzsegnek a hibák. Első tippre talán azért van az a nagy űr a fejezetcímnél, mert így akarod folytani: II. fejezet, III. fejezet... IIIIIIIIIIIIIIIII. fejezet - oké ez már formabontó. ;) (Amúgy a fejezetcím ilyen tekintetben nem túl bíztató.) A vesszőt azért húzd ki belőle.
Reggel…. Ébresztőóra…. Megint egy unalmas hétfői nap a munkahelyen…. (Regény, első fejezet, első bekezdés.) Nemán'! Ez most valamilyen minimalista formula? Egy regény szerintem azért regény, mert hosszú - némelyik túl hosszú, és unalmas is, mint a GYU -, és kellemesen elférnek benne hosszabb mondatok, avagy több mondat is ami egy dologról szól. Ilyenek is: Az éjszaka sötétje visszavonulót fújt a pitymallat támadóhullámai elől, nem menekülés, inkább taktikai visszavonulás okán, felkészülve egy későbbi csatára. (Reggel.) A ritmusos sípolás a frászt hozta szegény főhősre, de hát kell valami dinamikus kezdés egy regényhez, hogy felkeltse azonak a fránya olvasókank a micsodáját, hogy ne dobják félre a könyvet az első oldal közben, értetlen szemöldökráncolások utóhatásaként. (Ébresztőóra.)
Megint egy unalmas hétfői nap a munkahelyen…. / Na végre valami érdekes, nem mindenki alszik a munkahelyén, jöhet a miértre a válasz... Amúgy minek az a sok hárompont? Oda az a nem is létező lendület.
Gondolta magában reggel James, miközben ráütött az ébresztőórájára. / Mi van? Ez most mit keres itt két üres sornyi távra a fentitől? :O
Lassan, holtfáradtan felkelt, majd egyenesen indult a fürdőszobába. / No, itt lesz a kutya elásva. Vajon miért van kihangsúlyozva, hogy a fürdő felé egyenesen indult el? Hmmm... És miért van fürdőszoba a munkahelyén?
Miután elvégezte a dolgát, megmosakodott, majd kiment a konyhába kávét inni. / Terel, az író, terel, de azértis kivárom mit akart mondani az előző mondattal, szerintem a főhős másnapos lesz, azért olyan hangsúlyos az az egyenesen.
Kávé ivás közben olvasta a helyi újságot, melyben ez állt: / Kit érdekel, hogy mit iszik, azt mondd inkább, miért ment egyenesen!
„Észak-Korea rakétát lőtt ki az űrbe, az ENSZ meghökkent” / A francba, most akkor ez valamilyen szatíra lesz? Regényhosszan? Azt nem szeretem, nagyon kevés köztük a jó. De csak valami hasonló bigyó lehet, mert egy újságban így soha nem fogalmaznak, max ha épp előtte nap rúgták ki a cikk íróját, aki bosszúból tele rakta hibákkal. Sebej, lehet hogy ez a rakétás dolog is fontos lesz, nem csak az a rejtély, hogy a főhős miért egyenesen ment a fürdőszobába.
Majd rátért az időjárás jelentés olvasására. / Ezt most olyan direkt bosszantós terelés? Lehet, nem lesz jó vége.
Miután megitta a reggeli kávéját, felöltözött, majd a kávéscsészét bedobta a mosogatóba, mert késésben volt. / Lényegtelen, lényegtelen, oké, késés...
Felvette az asztalról a járműkulcsot, majd kiment, és elindult a munkahelyére. / Mi van? Akkor most otthon van? "Reggel…. Ébresztőóra…. Megint egy unalmas hétfői nap a munkahelyen…." Ez akkor átverés.
Közben bekapcsolta a rádiót, majd az Észak-Koreai helyzetről való beszélgetést hallgatott: / Mi a fenének kapcsolja be a rádiót, ha már épp elindult, és késésben is van?
Francba, olvassuk el újra...
Felesleges ismétlés, zavaró lyuk, vesszőhiba, szétvágott mondat, rossz szórend, rossz fogalmazás, abból félrevezető információk.
:(
„Szerinted John, a rakéta valami atombomba, amit ránk akarnak dobni?

Szerintem igen, különben bejelentették volna, hogy figyu már, rakétát küldünk ki, ne parázattok” / Ha ez szól a rádióból, akkor illene párbeszédként írni, és nem lenyelni a válasz végén az írásjelet.
Miután elért a munkahelyére, sóhajtott egyet, majd bement az irodába dolgozni. / Vagyis nem otthon hallgatta, hanem a kocsiban menetközben, így rossz a Közben bekapcsolta a rádiót,... mondat is, mert nem közben tette, hanem utána.
Azt tudni kell Jamesről, / Ne már, ez milyen narráció?
Azt tudni kell Jamesről, hogy Los Angeles belvárosában dolgozott, a Goggle egyik részlegénél. / Szerintem egyáltalán nem szellemes, ennyi erővel hagyhattad volna Googlenak is.
James főnöke mérges volt, mivel késett több mint 15 percet James. / Te jó ég, ilyet még Google fordítóprogramja se csinált, amikor egy Petőfi verset lefordítattam vele thai nyelvre, és vissza. :( Ha vetted volna a fáradságot, hogy beküldés előtt legalább egyszer végigolvasd, ezt tuti kiszúrod. Ha nem, akkor mehetsz festeni.
15 percet James. Miután leszidta Jamest, kiszúrásból adott neki több mint 4 óráig elég munkát: igazolja vissza reggel 8:00-12:00-ig / mutass egyetlen regényt, vagy novellát, ahol láttál számokat így kiírva. :/
el akart menni de akkor a főnök szólt: / ez is fáj
- Mr James, hova igyekszik? Hiszen maga ma délután 2-ig dolgozik, már 1 héttel ezelőtt megígérte, hogy elvégzi a statisztikákat a felhasználók véleményéről.

- Jaj, elfelejtettem, sajnálom uram. / Ezt a lyukat tudom, hogyan csináltad, de azértse árulom el, keresgélj egy kicsit az oldalon. / Érdekes párbeszéd, lehet, hogy egy főnök mond ilyet, mert játssza magát a beosztottja előtt, da ha Jaj, akkor kellene valahova egy felkiáltójel.
Majd a főnök nagyképűen kiment a kijárati ajtón, és elment. / Ilyen mondatot tud a legtöbb tízéves, szerintem feljebb kéne tolnod a lecet.
3-kor
betáplálni a gébbe. / Hová?
Miután végzet, haza indult. (!) Mi van a végzettel, és hogy kerül ebbe a mondatba?
James indulattal teli, fárasztó napja után / indulattal teli nap?
5-ig
Tomról annyit kell tudni, hogy Jamesnek az egyik legjobb barátja. / Köszöönöm, hogy legalább a voltot nem írtad a végére.
- Helló Tom. Most épp nem érek rá, hulla fáradt vagyok. Reggel 8-15 dolgoztam, pár perces szünetekkel. Majd holnap délutánra átrakjuk a programot. Össze omlottak a Goggle Szervergépei, ezért nekünk kellet adminisztrálni

- - Üdv James. Nagy kár, pedig most egy Sivatagi Sast hoztam. Mindegy, majd akkor holnap, Jó pihenést, visszhall.

- Hidd el, én is el akartam menni gyakorolni. Kösz, és visszahall. / Ezt már nem beszem, be hogy valaki így beszéljen a legjobb barátjával. Most vagy alapból pszichopata a krapek, vagy a párbeszéd életidegen. De legalább a Sivatagi Sasnál elvigyorodtam, mert beugrott Vinnie Jones, és az ő golyós monológja. (Vagyis ez az írás egyáltalán nem köt le, de már csakazértis végigszenvedem, max jó időre ez lesz az utolsó regényrészlet, amire ránézek itt a Karcolaton. :/
Mivel James nem tudott visszaaludni, ezért nézte a TV-t. Majd a másik pillanatban egy vészjelzést közöltek le, a helyi TV-ben: / TV? Ne! Esküszöm kipróbálom, hogy egy véletlenszerű szöveget addig fordítgatok oda-vissza, amíg ilyen szörnyű mondartokat nem kapok... :O
FIGYELEM! EZ NEM GYAKORLAT! ISMÉTLEM, NEM GYAKORLAT! Értesítünk minden amerikai állampolgárt, aki az ország nyugati partjain él, hogy Nukleáris rakéta fog becsapódni a körzetben! Kérünk minden polgárt, hogy azonnal menjenek a kijelölt óvóhelyekre, és ne essenek pánikba! / Érdekes ez az alternatív Amerika. A turista meg dögöljön meg?
Miután ezt James látta, 1 percre lefagyott. / Komolyan?
Nem tudta elképzelni, hogy egy Nukleáris rakéta fog becsapódni Los Angeles környékére. / Ez már egy akkora hatalmas bomba, hogy nagybetűvel kell írni?
Gyorsan eltett pár ruhát, majd azonnal a közeli óvóhelyre sietett a kocsival. / Miért pont ruhát?
Menet közben rengeteg embert látott, amint fejvesztve menekülnek az utcán, mások pedig elfogadva a sorsot, a helyi templomban gyülekeztek. / Ezek voltak a jósok (volt belőlük jó sok), akik előre látták a sorsot?
Fájó szívvel, de otthagyta az autóját, majd a felpakolt ruhákkal együtt elindult gyalog az óvóhely felé. / Nem értem ezt a ruhamániát.
James nem futott. Nem akart fejvesztve menekülni, mivel tudja, úgyis eljut az óvóhelyre. / Akkor ő olyan jövőbelátó, akinek más a sorsa?
Már csak pár méterre volt az óvóhely. Az óvóhely szürke színű volt, illetve zöld kapus. / Szerintem ezt direkt csinálod! :(
Hol hummerel, / autómárka, nagybetű
Hol hummerel, hol csapatszállító járművekkel érkeztek / És itt éppen melyikkel?
Hol hummerel, hol csapatszállító járművekkel érkeztek a út túloldalán lévő vidékről. / Ja, ott nincs dugó.
Miután James bejutott az óvóhelyre, / Direkt megnéztem, itt írod le utoljára, hogy óvóhely. Ha van kedved, számold meg előtte hányszor...
Miután James bejutott az óvóhelyre, a mennyezeten a 80-as évekbe illő világítást, illetve rengeteg katonát, és orvost látott. / Az a szemét antigravitáció!
Több ember át sorban az orvosnál, / Melyik orvosnál, a plafonon látott rengeteg közül?
Több ember át sorban az orvosnál, mivel egyesek vagy phsziésen akadtak ki, / Ööö, vagy az izületeiknél fogva? Az a ficam, ugye?
Több ember át sorban az orvosnál, mivel egyesek vagy phsziésen akadtak ki, vagy pedig a dugóban egymásba koccant autók / egymásba koccant autók?
Több ember át sorban az orvosnál, mivel egyesek vagy phsziésen akadtak ki, vagy pedig a dugóban egymásba koccant autók utasai voltak / A sofőröket meg otthagyták?
Több ember át sorban az orvosnál, mivel egyesek vagy phsziésen akadtak ki, vagy pedig a dugóban egymásba koccant autók utasai voltak az orvosi sátornál / Az orvosi sátor is a plafonon van?
Az embereket nem hagyták nézelődni, egyre lentebb terelték őket, James úgy látta ezt, mintha egy olyan barlangba mennének le, amelynek soha sincs vége. / Akkor neked is. Légy szívest ezt a mondatot írd le még négyféleképpen, tuti lesz bennük jobb, mint az eredeti.
Egyre meredek volt az út / De fél kettőre lankásodott? :O
Végül, 15 perc gyaloglás után a meredek részből újra sík felszín lett: / nem kell vessző, tizenöt, ki gyalogol?, átváltozott? de előtte már volt sík, mert újra, mit keres itt az a kettőspont?
Itt voltak az ágyak, katonai állomások, orvosok, / ezek az orvosok aztán mindenütt ott vannak :D
stb… / ilyet ne!
James úgy látta az egészet, mint valami katasztrófafilmben. / Miért ott hogy látják az egészet?
A katonák pedig azt követelték, hogy álljanak sorba az emberek. / Gondolom átnyújtottak egy sorbanállást követelő petíciót az orvosoknak. ;) Az orvosoknak miértm kellett volna sorbaállni, vagy ők nem emberek? :O
Mindenkinek adtak egy számmal ellátott kártyát, amelyen a neve, illetve a fekhelyének a száma látszott. / Na ez tuti előre megszervezett bombatámadás, jövőbelátók segítségével, akik előre tudták, hogy kik menekülnek fejvesztve az ÓVÓHELYRE!
Ő a 121-ekt kapta. / Tudom, ez valamilyen titkos katonai kód...
A katonák elmondták neki, hogy nagy fehér táblákon vannak elírva a számok. / Mert ezt akarták, hogy a főhős javítsa az elírást? :O Na ez nem semmi poén, mintha előre láttad volna, hogy tele lesz hibával ez a regényrészleted, de akkor meg direkt csináltad! Ez nem Fair! :(
Ott válasszon egy férő helyet. / férőhelyet
James hosszas sétálás után találta meg a 121-es számú sátort, majd sóhajtott egyet. / Hidd el, én is azt teszem! :)

Na most akkor én is jövőbelátó leszek. Látom a jövőt. Nemsokára senki se fog tudni regényrészletet beküldeni! Muhaha!

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

k, 2013-02-05 09:10 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

A komment hosszabb volt, de azt végigolvastam.

Jó lenne tudni a szerző életkorát, ha nem sokkal múlt tíz, akkor a helyzet kevésbé reménytelen

A formai hibákon túl komoly gond van a tartalommal is. Nem csak az a baj, hogy életszerűtlen. Nekem olybá tűnt, mintha az index cikkei ihlették volna.

A jövőbelátó képességed kiicst elkeserített: "Na most akkor én is jövőbelátó leszek. Látom a jövőt. Nemsokára senki se fog tudni regényrészletet beküldeni! Muhaha!" - Ugyanis épp azon töprengtem: küldjek-e újabb regényrészletet? :)

k, 2013-02-05 09:47 Kelvin

Kelvin képe

Minek? Úgyse olvassa senki. De Craz kritikája jó volt, az antigravitációs résznél elröhögtem magam.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

k, 2013-02-05 09:59 Sren

Sren képe

Várj egy kicsit, néhány napon belül kisakkozzuk. ;) Komoly szervezkedés megyen a kulisszák mögött ez ügyben. :)

Kelvin, ne vedd el az írók kedvét. Azon vagyunk, hogy segítsünk nekik.

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

k, 2013-02-05 18:01 tibi2015

Már el is vették a kedvemet... Hol lehet letörölni a regényt?

k, 2013-02-05 18:22 Sepi

Szia Tibi!

Ne menjen el a kedved!
Nem kell mindent komolyan venni, amit mások kritikaként írnak! Sokszor az inkább szól magukról, semmint arról, amit kritizálnak.

Azt nyilván te sem gondoltad, hogy az első írásodra irodalmi Nobel-díjat fogsz kapni.
Ez a műved valóban rossz, de ne add fel, akkor fejlődni fogsz!
És ne egyből regénnyel kezd!
Ide - vagy hasonló oldalakra - meg pláne ne regényrészleteket tölts fel, mert az eleve hátránnyal indul egy novellával szemben, hiszen nincs eleje, nincs vége, nincs egy kerek története, így jobban kitűnnek a formai, stilisztikai hibái, mert azokat nem tudja elfedni maga a történet.
Ráadásul itt ennyiből is világos, hogy nincs olyan eredeti ötleted, ami egy regényt megérne, csak "ZS" kategóriás amcsi filmek kliséit rakod össze.
Nem baj, a lényeg, hogy vágyat érzel az írásra!
Majd megjön az ötlet a témára, majd kialakul a stílus.
Addig írj olyasmiről amit ismersz, amit megélsz, amit gondolsz!
És olvass rengeteget!

Ha rám hallgatsz - nem kötelező, ez csak egy jó tanács - nem törlöd ezt az írást, hanem elmented a linkjét, és két év múlva jóleső érzés lesz összehasonlítani az akkori teljesítményeddel.

Fel a fejjel!
:-)

Sepi

k, 2013-02-05 18:25 Sren

Sren képe

Innen három hónapig nem törölheted. Segítség menüpont. Azért jó lenne, ha tájékozódnátok beküldés-ügyben, mielőtt csakúgyból felnyomtok valamit ide.
(Bocs, Tibi, ez nem okvetlen Neked szól, csak túl sok ilyet láttunk már.)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

k, 2013-02-05 18:07 Obb

Esküszöm behívom a kutyámat...
Most felolvasom neki...
- Barka, te tudnál hasonlót írni?
- Vau, vau.
- Jólvan, kiskutyám, akkor ennyi. Itt a jutalomfalat.

sze, 2013-02-06 22:05 Horváth János

Horváth János képe

Egy kicsit ki kéne kerekíteni. A téma nem rossz ;)

szo, 2013-02-16 22:08 Frostler (nem ellenőrzött)

Szia!

Jól van, azért nem annyra reménytelenek itt a dolgok, mint néhány komment állítja. Kezdő vagy még, kicsit bele kell rázódnod, ez érződik az íráson.
Amire szerintem figyelj, azok a szóismétlések. Hidd el, nagyon zavaró tud lenni, ha egy mondatban többször is olvassuk ugyanazt a szót vagy nevet. Próbálj meg szinonímákat keresni, azzal ezt ki tudod küszöbölni.
Helyesírási hibák is akadtak, azok kijavítására a legjobb módszer a többszöri átolvasás. Nem tudom, átolvastad-e a művet, mielőtt beküldted, ha igen, akkor legközelebb próbálj meg jobban figyelni, sőt, ha elfogadsz egy baráti jótanácsot, olvasd hangosan, így könnyebb észrevenni a hibákat.

Ha megengeded, ezt az írásodat most nem pontoznám, de én is azt tanácsolom, hogy ne add fel, és próbálkozz tovább, előbb-utóbb menni fog! :) Én várom a következő írásodat! Sok sikert!