Dugóban

Már tíz perce is elmúlt, hogy a forgalom semmit sem haladt előtte. Fülledt, nyári éjszaka volt. Az utcát elözönlötték a szórakozóhelyekről kiáramló emberek, részegek, és drogosok csetlettek-botlottak az úttesten a veszteglő autók között. Idegesen dobolt a kormányon az ujjaival, halántékán kidagadtak az erek a melegtől. – Mi van? Mi lesz már? Meddig állunk még itt? - nézett körül egyre idegesebben. Bekapcsolta az autóban a rádiót, és egy régi kedvence szólalt meg :Temptations: papa was a rollin’ stone. Körbenézett. A pár centire mellette álló autóban a férfi kedélyesen túrta az orrát, női utasa éppen egy jointot tekert. A másik oldalon fiatalok püfölték egymást.. Hatalmas limuzin akart befordulni a kis utcába. Fehéren fénylett, fekete ablakai titkokat rejtettek. Mellette a sarkon, alvó kolduson lépkedtek át. A virágáruslány már ingyen osztogatta a rózsákat, egy fiatal fiú az autók tetején szaladt át a túloldalra. Utcalányok kóvályogtak a tömeg között üzletet remélve. Fiatalok voltak, és teljesen belőve. Valaki megkopogtatta az ablakot pénzt kéregetve.Csak intett a koldusnak az autóból, hogy ne reménykedjen, majd az csalódottan odébállt. Egyre jobban unta már a várakozást. Az előtte álló autókon át nem lehetett kivenni, hogy milyen hosszú a kocsisor. – Csapdában vagyok – gondolta. – Se előre, se hátra. Egyre fullasztóbb lett a levegő, egész teste izzadságban fürdött, haja csapzottan ragadt hátul a tarkójára. A rádióban felcsendült a következő szám. Take me to the river. Teljesen felhangosította, és lehúzta az ablakot. Mellette elhaladó fiatalok meghallották a zenét, táncolni kezdtek, és bemosolyogtak az ablakon. Halványan visszamosolygott. – fiatalok – elővette a cigarettásdobozt és kihúzott egy szálat. Ajkai közé helyezte, és abban a pillanatban benyúlt egy kéz az ablakon, egy meggyújtott öngyújtóval. – Nekem van gyújtóm, de nincs cigim. Adnál egyet? – nagy széles mosoly követte a lángot, a tulajdonosa lila rasztahajával koronázva. A meglepetéstől felháborodni sem tudott, bátortalanul pislogott vissza, és odaadott egy szálat a kéregetőnek. Az ugyanolyan széles mosollyal megköszönte, és átadta a mellette kocsinak támaszkodva álló kis szőke lánynak, majd felkapta a lányt, mint egy pillét, és a karjaiban vitte tovább. Az szeretettel beletúrt a lila rasztásított hajba, átkarolta lovagját, és megcsókolta. Csak állt a fiú az autók között, kezében tartva az apró lányt, és csókolóztak megfeledkezve mindenről, és mindenkiről, aztán egy perc múlva haladtak tovább. Ahogy egyre távolabb értek, akkor látszódott, hogy a lánynak hiányzik az egyik lába.
És a rádió elkezdte játszani a shade of the pale-t. A forgalom megindult lassan haladva a sétáló tömeg mellett. A lila rasztahajú fiú nyakában az apró szőke lány kezével mosolyogva lépkedett a tömegben, mintha a világ legnagyobb kincset vinné.A visszapillantó tükörben hosszasan követte őket a szemével, és tudta, hogy a fiú valóban a világ legnagyobb kincsét birtokolja. Szerelmes

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2005-03-15 08:51 Rem

Rem képe

"lila rasztásíott haj"? szép madár lehtett :lol: Rövid de frappáns nekem nagyon bejött. Legondolkotató írásaid közül ez eddig a legjobb. Kicsit az egy perces novellákra hasonlít, emiatt még gondolatibb. Egy szó mint száz nekem tettszik, ahogy van. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-03-17 20:21 Fatyol

Fatyol képe

Van itt néhány díszpéldány-)) örülök, hogy tetszett-) Kérdés, hogy megfelel-e a kiírásnak. Nos erre majd Főnagykőtől megtudom a választ.
_______
"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero)

k, 2005-03-15 11:33 Blade

Blade képe

Csak szerelem, szerelem, szerelem,
szerelem reggel, szerelem délben, szerelem este...

és mégis csöpög az az átkozott csap!!

:)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

cs, 2005-03-17 20:23 Fatyol

Fatyol képe

Ehh...gondolj bele a világ forgásába, és rájössz, hogy a miértek között nagyon is nagy szerepe van ennek az elcsépelt érzésnek. A világ bonyolultsága mögött, patetikus egyszerűség rejlik. Nem képzavar,csak filozófálgatás.
_______
"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero)

szo, 2005-04-02 00:48 Csatrad

Csatrad képe

Tökéletes pont

sze, 2005-04-06 00:27 Stonehenge

Stonehenge képe

Kata, ehhez nem fűzök sokat! Elfogult vagyok:-) Te ez vagy, és kész. Viszont nekem ez csak egy szelete az egésznek, és semmi újat nem mondtál! A stílusod szokásosan jó, ajánlom a Tündérkezet mindenkinek további tanulmányozásra:-)
Semmi váratlan bumm, csak halad a víz, a búvópatak folyammá válik, az élet pedig szép:-)

"Csak akkor lesz bármid is, ha már elvesztettél Mindent"