Álarcosbál

Itt e bál, e táncos bál. Megannyi maszk és táncos láb. Cifra ruha, drága kelme, forog-pörög a táncparketten. Sürögve, pörögve ropják a táncot. Balra kettőt jobbra hármat, így megy gyorsan kapd a lábad. Le ne késd az ütemet, mert rálépnek cipődre.
Mekkora egy forgatag, elveszhet itt emberfia. Maszkok mögött furcsa népek, felfedni kilétüket? Nincs arra ideje, még az atyaúristennek se. Néha cserélik a maszkot, hogy a káosz növekedjen. Rendre térni felettük, számomra oly nehézkes.
Pörgesd meg a leánykát, hogy ne maradjon árván. Ismerős arcok előttem, e bál ismert térkép nekem. Ismerem jól a táncot, mit vígan ropnak népek. Mégis eltévedek, mi lehet én velem?
Minden csipkén új szem, mit csak most lát meg szemem. Díszek szépségét, csak most nézem meg jobban. Elmerülök a részekben, de így az egészre hull homály.
Forgó pontok, pörgő pöttyök. Egész a rész, csak így válhat teljessé. Világ követni nem bírja táncom, mert új regét próbálok, zengeni én!

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2005-02-08 20:48 Stonehenge

Stonehenge képe

Nálam ez 90%-os. Valószínűleg azért, mert ismerem a stílusod, és hogy miket írsz. Ahhoz képest ez szép fejlődést mutat, bár még mindig van helyesírási ilyen kis terjedelemben is:-)
Aprópó, terjedelem! Ennél azért hosszabbra gondoltunk! Ez vonatkozik rám is...
A koncepciód jó, a beállítottságodra rá lehet ismerni, egy bajom van vele, hogy túl általános az egész. Olyan fant-klisének tűnik. De annak jó. Csak egy kicsit többet kéne tudni rólad!
Nem baj, lesz majd egyedi feladat is, én már tudom, hogy a tiéd mi lesz:-)

"Csak akkor lesz bármid is, ha már elvesztettél Mindent"

k, 2005-02-08 21:36 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ebből számomra nem sok derült ki Rólad, konkrét nincs benne. Túl általános. De ettől függetlenül nagyon jó, egy szabadvers-etűd. Mint Mese mondaná. (Elnézést, hogy elhasználtam ezt, Mese, találj ki valami mást. Biztos menni fog.)
Valahol volt benne egy helyesírási hiba, azt hiszem, mintha találkoztam volna ilyennel.
Na, szóval az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy nem volt benne sok személyes információ.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

k, 2005-02-08 22:07 Rem

Rem képe

Szerintem rövid velős és lényegretörő. ;) A stílus választása tudatos volt és célt szolgált! ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-02-09 17:12 Mesemondó

Mesemondó képe

Mesteri alkotás, abszolút értem mi vonatkozik ebből rád, és meg is értem amiért így látsz dolgokat hasonlóan szemléljük valószínű a világot. A szóismétlések zavartak az elején, ez -1 pont...
A téma a hangulat a forgatag a jelképek az utalások, az egész méga megszokott szimbólumokkal is volt jelen...érthető volt. Inkább zt érzem te hogyan látod a világot, de te az vagy, mint egó aki látja a világot ezzel lehet jellemzni a legjobban. Nekem tetszett. Ez jó kis pszichológiai játék ez az első feladat:)
Szóval 10/9.
... a fű nő magától.

sze, 2005-02-09 20:12 Rem

Rem képe

Az esetleges szóismétléseket a rímek miatt építettem be. ;) (Elnézed ezt nekem? :roll: )
______________________
Az öreg dobozoló sámán

p, 2005-03-04 21:56 Fatyol

Fatyol képe

Hogy te miket tudsz írni!!-))) Nem is tudtam, hogy mélyen benned egy lírikus veszett el, örömmel tettem most erről felfedezést. Nagyon tetszik, éppen ugyanaz a bajom, mint stone-nak, hogy rövid.
_______"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero)

p, 2005-03-04 22:27 Rem

Rem képe

Nem ragoztam túl a dolgokat, ahogy szoktam a való éltben. Esetleg újra előveszem, de most a második feladatnál tartok. Lírikus én? Távol áll tőlem. Csak néha jön rám, de akkor... ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

szo, 2005-04-02 00:03 Csatrad

Csatrad képe

Szóval te az élet szerint táncolsz? Úgy ahogy kapod az ütemet. Simán igazad van. Kiismerni egy személyiséget? A feladatra kizárólag örökéletüek jelentkezzenek, Igazad van! Olyan sok színü az ember alapból, ha a kénye kedve már nem tud dönteni, akkor az élet üteme ;), életművész, íróban :), azt a mindenevő fogsorodat :lol: TÁNCOLJ

sze, 2005-04-06 00:23 Stonehenge

Stonehenge képe

Rem csak lazul, amíg mi görcsölünk:-)

"Csak akkor lesz bármid is, ha már elvesztettél Mindent"

h, 2005-07-04 22:13 Rem

Rem képe

Valahogy úgy ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-07-05 04:21 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Olvasgatom,olvasgatom,értelmezni próbálgatom...mintha a mai társadalom vitustáncát,a hiúság vásárának forgatagát boncolgatnás.És mi van,ha lehull az álarc? Nem marad mögötte semmi.
Bogumil