Lázongó ifjúság

A mű: [Lázadás. Írta: Kovács Balázs] A mű vége.

Tanár: Hol itt a lázadás?
Diák: A papíron, Tanár Úr!
Tanár: Nem látom. Mutassa meg, hol kezdődik és hol ér véget?
Diák: Itt kezdődik. - mutat a lap tetejére - és itt ér véget egy frappáns befejezéssel. - bök a lap túlsó felének aljára.
Tanár: De hol itt a lázadás?
Diák: Vagy úgy... Hát tudja Tanár Úr a betűk fellázadtak. Nem voltak hajlandóak rendezett szavakat alkotni és a szavak meg nem akartak mondatokba állni, így aztán az Esszé is követte példájukat és csak a szóközök maradtak a papíron.
Tanár: Ja, vagy úgy. Értem már. Akkor engedelmével le is osztályzom. Tartalom jeles, helyesírás elégtelen, fogalmazás elégtelen...
Diák: Elégtelen? -kérdezte
Tanár: Igen. Nincs bekezdés, leírás, befejezés. Nem is beszélve a többi "apróságról". Sok a szóismétlés, a helyesírás pedig... hmmm ahhoz írni is kéne valamit, ugyanis osztályzathoz a cím és a név kevés. Engedelmével be is írnám az indexbe. -ezzel elő is vette tollát, de a papírhoz érve megállt.- Nem akar fogni a tollam, biztosan fellázadt. Tudja mit? Töltse meg látható és olvasható szavakkal ezt az ötezer szóközt, akkor talán a tollam is felhagy a háborgással.

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2005-04-02 11:58 Mesemondó

Mesemondó képe

No prob a formai hiányokért:)
Aranyos történet! Mivel általában egy embertől egy novit fogadunk a scriptbe ezért ezt ilyen kis plusz munkának tekintem ha nem baj:) Azért egy véleményt megér...
Aranyos furmányos munka alap poénra épül, kiszámítható, de ötletes, inkább szórakoztató. Ez talán még jobban is tetszik, mint az előző:)
Külön a fogalmazásról nehéz itt beszélni, hiszen elég kevéske szöveg de alapvetően jó... tudod: nincs bekezdés, leírás, befejezés;)
És most lesz értelme igazán ennek a műnek, hiszen ha akartad, ha nem, ha tudatos volt, ha nem formailag követted ugye a tartalmat:)
A lezáró poén,a tanár jellemfejlődése viszont kifejezetten tetszik, szóval ez megér egy olyan 9-10 pontot... ha értékelni kéne:) Azt gondolom ennyi művedet olvasva te egy igen tehetséges írópalánta vagy:) Hajrá, írj még nekünk sokat!!! :D

... a fű nő magától.

szo, 2005-04-02 20:29 Pigeon

Pigeon képe

1000 köszönet :)
---------------------
Varázslat mit velem tett az éjj.
Álmodtam, s az álom reggel is elkísért.
Mesébe költözött a táj és az emberek.
Hittem, hogy minden szebb lesz, mint volt,
Tévedtem. Éjjel rémálmom volt,
És reggel is elkísért.

sze, 2005-04-06 01:12 Stonehenge

Stonehenge képe

És jó válasz volt a feladat-kiírásra is!:-) Ha a helyesírásod renben lesz, jó lesz az egész! Még pár hónap, és képzett kezdő író leszel!

"Csak akkor lesz bármid is, ha már elvesztettél Mindent"

sze, 2005-04-06 08:07 Blade

Blade képe

Hogy aztán az mit jelent, ki tudja...:)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

sze, 2005-04-06 10:34 Stonehenge

Stonehenge képe

Ez a lényeg:-) Amit gondolunk mögé:-)

"Csak akkor lesz bármid is, ha már elvesztettél Mindent"