3/2. script - bellamaria

A lány a vízbe merült. A tó ezen a részén mély volt, Erenike bedobott kőként süllyedt lefelé. Egy darabig még visszatartotta lélegzetét, majd a tüdejéből kipréselődött levegő buborékai utat törtek maguknak a fenti világba.
Fuldoklott. Légcsövébe áradó víz nyomán testét éles fájdalom járta át. Megpróbálta kezét kiszabadítani a kötél szorításából. Túlságosan szoros volt a csomó, és a vízben még jobban megdagadt. Megfeszítette testét, és amennyire megkötözött végtagjai engedték, lökött magán egyet. Háromszor sikerült így levegőhöz jutnia mielőtt végképp elmerült volna a tó sötét vizében. Magába isteneihez imádkozott, hogy minél előbb jöjjön el a megváltó halál. A test halála, de nem a léleké. Utolsó gondolataiban az újjászületést kérő varázsigét ismételgette, reménykedve, hogy kérése meghallgatásra talál.
–Khadamhor, khadamhor! –
Elméje sötétségbe borult, megszűnt körülötte minden.
Mikor ismét öntudatára ocsúdott, narancssárga fény derengett körülötte. Érezte, hogy kellemes közegben lebeg. Földöntúli nyugalom veszi körül. A külvilág zajai megnyugtató zsongásként ölelték körül. Tudta, hogy vannak végtagjai, habár nem látta őket. Mennyi idő telhetett el? Nem volt vele tisztában. Napok, hónapok, vagy talán évek?
Ahogy telt az idő, jóleső nyugalma fokozatosan tovatűnt. Mind kényelmetlenebbül érezte magát az ölelő páncélban. Hirtelen elkezdett hullámozni körülötte minden, és egy láthatatlan erő ismeretlen irányba tolta. Egy újabb halál vár rá? Sötét helyre került, egy szűk vájat nyomorította össze a testét. Nagy nehezen keresztülvonszolta magát rajta, és a külvilág bántó fényei vették körül. Segítségért akart kiáltani, de torkát valami artikulátlan üvöltés hagyta el. Hallotta, hogy körülötte emberek vannak, lábánál fogva rázzák és pofozzák. Egy fehér ruhás alak az asztalon fekvő másikhoz hajolt, és széles mosollyal az arcán azt mondta neki
– Gratulálok anyuka, egészséges kisfia született.
***************************************
Huszonegy év múlva
***************************************
A heverő sarkában ült, maga alá húzott lábakkal. Széles, ráncos szoknyája habos tortaként terült szét körülötte. Ez volt a kedvenc ruhadarabja. Nem sok volt, két szoknya, és három csipkés blúz. Szobája kulcsra zárva, mint mindig mikor lányruhába öltözött. Szülei nem tolerálták ezt a furcsa viselkedését. Pedig mindig is nőként gondolt magára. Gyerekkorában míg a többi fiú kisautókat tologatott, ő babázott, akármennyire is haragudott rá az apja és az anyja. Most, hogy felnőtt, továbbra is nőnek érzi magát, hiába hívják Dávidnak, és ez az izé is ott fityeg a lábai között. Szülei még pszichiáterhez is kényszeríttették. Elment, csak hogy béke uralkodjon a házban. Az orvos kikérdezte mindenről. Beszélt neki fura álmairól, vízióiról.
– Uram, ön transszexuális. Alávethetjük pszichiátriai kezelésnek, de nem kecsegtetem túl sok eredménnyel – mondta az orvos – A rémálmaira, pedig felírok egy kis altatót, szedje rendszeresen és nyugodtan tud majd aludni.
– De doktor úr, én megérteni szeretném, miért álmodok ilyen furcsákat. Mint már meséltem önnek, mintha valami előző életem kísértene, amiben lány vagyok. Még a névre is emlékszem. Erenikének hívnak. Álmomban hatalmas tömeg vesz körül, és azt kiáltozza mindenki, hogy boszorkány vagyok. Majd összekötözik a végtagjaimat, és egy tóba dobnak.
Dávid az orvos körszakálltól övezett arcát fürkészte, és kifejezéstelen szemében próbálta meglelni a választ.
– Uram, – folytatta az orvos megnyugtató hangon – mindenkinek vannak fura álmai. Egyik ember repül álmában, másik fuldoklik. Próbálja kicserélni a párnáját, hátha a tollra allergiás. Tessék, itt az altató receptje, két hét múlva találkozunk, addig gondolkozzon el rajta, hogy akarja e pszichoterápiás kezelésnek alávetni magát.
–Doktor úr, én nő vagyok belül. Csak valami csúf véletlen folytán férfitestbe szorulva. Ha lehetne, én inkább nővé operáltatnám magam.
– Viszontlátásra, uram, két hét múlva visszatérünk a témára.
– Viszontlátásra doktor úr.
Becsukta maga mögött a rendelő ajtaját. Míg a klinika előtti megállóban a buszra várakozott, az utcán sétáló férfiakat nézegette. Nem tehetett róla, hogy nem a lányok érdeklik. Csak barátként tudott rájuk gondolni. Őt csak a férfi testek látványa hozta izgalomba. Alig várta már, hogy ismét szobája négy fala közt tudja magát.
Mikor hazaérkezett, bezárta az ajtót, ledobta a farmernadrágját, kedvenc szoknyájába bújt, és leült a heverőre gondolkozni. Megoldást kell találnia, hogy miért vannak ezek a furcsa álmai. Leült az íróasztalához, bekapcsolta a számítógépét, és mikor felkapcsolódott az Internetre a keresőbe a következő szót kopogta be: „Regressziós hipnózis”.

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2008-06-23 13:27 Eve Rigel

Eve Rigel képe

A legeredetibb megoldás.
Valóban szabadon használtad a fantáziádat.
Erenike megmenekült, még ha nem is a saját idejében.
Jó a novella felépítése, a kétféle idősík összedolgozása.

h, 2008-06-23 14:39 miyoku

miyoku képe

;)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-06-23 15:54 ColemanV

ColemanV képe

Evenek teljesen igaza van. :)
Tényleg eredeti megoldás és a két idősík közti váltásnál sem érezni zökkenőt a történetben.
Az egyetlen baja, hogy most már kíváncsi vagyok, mi lett a hipnózis eredménye? :D
.
Virágot az öltözőbe? :D
Simán ötös az értékelése ;)
NAGY Gatula! ;)
.
---------------------------------
Minden hozzászólásod segítség,
Minden értékelésed öröm,
Minden örömöd megtiszteltetés. ;)
---------------------------------

h, 2008-06-23 16:21 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

"azt mondta neki" Lemaradt a kettőspont, a köv mondat pedig jöhetett volna ennek a sorába.
"mondta az orvos" - lemaradt a pont.
"A rémálmaira, pedig" - nem kell vessző.
"– Uram, – folytatta az orvos megnyugtató hangon –" - nem biztos, de vesszőt inkább komment után kellene rakni: "– Uram – folytatta az orvos megnyugtató hangon –, "
"akarja e" - akarja-e
Uah. Tényleg eredeti megoldás. Kicsit hirtelen sakad vége, mintha ollóval elvágták volna... Egy minikülöndíjat azért megérdemel. ;)
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

h, 2008-06-23 16:43 bellamaria

bellamaria képe

köszönöm, ezekkel a vesszőzésekkel még bajban vagyok.
(írás közben pedig a fulladásos halállal voltam gondban.)

h, 2008-06-23 17:18 Ameli Eftímea Paitha

Ameli Eftímea Paitha képe

Szia!
Nagyon jó. Ha a sok lehetőség közül nem a másikat választom, most nekem is reinkarnált boszim lenne :) Igaz nem fiú testében, de én is kacérkodtam a gondolattal, csak nem mertem nekiállni. Azt hittem, az nem igazi túlélés lenne.
Amúgy gratulálok, a múltkori történethez képest ez sokakl jobb. Jobban kidolgoztad, szebbek a mondatok, tényleg jó lett :)
*-*-*-*-*
ÁlomÁlmodó

h, 2008-06-23 21:03 Alexei B Fargas

Remek befejezés. :-) Ezt olvasva már nagyon sajnálom, hogy nem tudtam befejezni időre a Monty Python-os Erenike-befejezésemet... :-?

h, 2008-06-23 21:17 Creideiki

Creideiki képe

Na azt én is...:D
-
Frappáns de tömör aláírás helye.

h, 2008-06-23 21:23 Alexei B Fargas

Nem volt erőm hozzáigazítani az elejéhez... sajnos. A lényege az, hogy semelyik boszikereső módszer sem működik. A végén persze előkerül egy kacsa...:-D

h, 2008-06-23 21:27 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Amikor kiírtam a 2. feladatot, az íróbarátom, Gabriel Wraith, fogadni akart velem, hogy lesznek, akiknek eszébe jut az a bizonyos montypythonos jelenet a boszorkánnyal meg a kacsával...
Végül azért nem fogadtunk, mert én is biztos voltam benne. :D

k, 2008-06-24 00:21 Alexei B Fargas

Majd egyszer megírom. :-)

h, 2008-06-23 21:28 Creideiki

Creideiki képe

Én nem is írok semmit. Bátor volt és bejött.
Nem értek egyet az egyik előttem szólóval: Az utolsó bekezdés még egy klasszist dob az egész novella élvezeti értékén, ami amúgy is nagyon frankó. Frappáns!
-
Frappáns de tömör aláírás helye.

h, 2008-06-23 21:30 a.peterfy

Szia!

Nekem is tetszett a megoldásod, igaz, egy kicsit soknak tűnt, hogy a nemét is megváltoztattad.
De ez legyen az én bajom! :)

Gratulálok hasonlóképpen az írásodhoz mint az előttem szólók! :)

k, 2008-06-24 10:05 Kentaur

Kentaur képe

Öhhh...tényleg nagyon jó, és eredeti, szerintem picit ez csalás azért!
Mert ugye mégis meghalt a lány(igaz, utána újászületett,de meghalt, mikor pedig a megmentése volt az egyik kikötés)
De látom, csak én szőrözök, mindenki más elfogadta ezt, úgyhogy akkor én is befogom a csőröm, és legközelebb simán nem veszem annyira mereven én se a kíírást, aztán hajrá.
Szóval gratula, mert tényleg jó. És tekintsetek el a szőrözéstől... :roll:
----------------------------------------------------------------

"Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

sze, 2008-06-25 08:10 Josy

Josy képe

Marika, hát én ezen behaltam! :D
Remek húzás, hogy fiúban született újjá.
A doki reakciói méginkább! "Cseréljen párnát, hátha a tollra allergiás." Ja, az mindent megold :D
_________________________
Gondolkodom, tehát ráérek.

sze, 2008-06-25 20:09 Aures

Aures képe

Ez nagyon nagyon! :D
Csak ennyit tudok mondani.
_______________
Behunyom a szemem, hogy lássak.

v, 2009-04-12 15:45 Györeizé

Györeizé képe

Bevallom, először én is picit csalásnak éreztem ezt a megmenekülést, de mire a végére értem, már totál nem bántam. Egyedül a pszihomókust éreztem picit klisésnek, de lehet, hogy csak azért, mert ilyennel még nem találkoztam; velem mindig normálisak a dokik, ha bevisznek. :P :) Ez vicc volt. Nem azok. :P
Szóval tetszett, nagyon.
EK: TAUC: így van, te már tauc valamit :)
__"Nem muszáj. A lényeg, hogy megtehetnéd."
L'ibress, Jedi-nagymester
__"Kár, hogy öntelt vagyok. Így már nem fér több belém magamból."