3/5. szinopszis - ColemanV (Határ-idő "B" terv)

Cím:
Határ-idő ("B" terv)

Műfaj:
soft science – fiction

Helyszín:
Calhoun's Rift - Bányászkolónia.
Valahol a távoli jövőben (annak aki ismeri az Elitek c. írásom és Dade Picker első felbukkanása előtti időszak, de ugyanaz az világ)
Az űr egy kietlen pontján egy vörös törpecsillag körül keringő kolóniává alakított kisbolygó méretű aszteroida. (Össz. népessége alig valamivel több mint a mai New Yorké.)

Nézőpont:
E/3

Ütemterv:
heti 3-6 oldal

Szereplők:
Tiberius Vitek
– Senki nem tudja hány éves, talán még Ő maga sem. (rühelli a Tiberius nevet ezért mindenkivel kizárólag Vitek-nek szólíttatja magát) Biztonsági szakember, a biztonsági erőknél rendszeresített "kék" egyen páncélzat tervezője. Ebből kifolyólag pénzben nem szenved hiányt, mégis kihívást jelentő munkákat keresve járja az ismert galaxist. Szabadúszó. A történet elején Murphy Bishop, az idősen elhunyt biztonsági főnök munkakörét kell átvennie Calhoun's Rift-en.
Alapvetően becsületes, bár a "rendszer"-ben megrendült a hite, így már nem áll feltétlenül a mindenkori törvények oldalán.

Bevan Merger – harminc körüli, magas nyurga testalkatú, barna hajú férfi.
Bányászként dolgozott az elmúlt tizenkét évben a Calhoun's Rift-re visszatérő hajók legénységével. Látszólag az Ő balesete indítja el a történetet (igazából Murphy Bishop halála, de ez a végén úgyis kiderül ;) )
Az eddig felsoroltak Bevanról csak azok amiket a "helyi lakos" tudhat róla.
Amit MI tudunk az, hogy organikus android és minden 10-12 évben személyiséget és megjelenést vált, hogy ne legyen feltűnő a kortalansága.
Ilyenkor megrendezi a saját halálát, hogy új személyazonossággal folytathassa életét Calhoun's Rift egy másik pontján.
Célja saját maga fejlesztése az emberi kapcsolatok és viselkedés közeli megfigyelése által.

Eva Blending - Bevan Merger női megfelelője a soron következő személyiség és megjelenés

Mellékszereplők:
Darius Robinson - harmincas évei elején járó, optimista férfi aki Calhoun's Rift egyik lakóblokkjának területi főnöke, a biztonsági személyzet tagja, Vitek alá beosztva.
Megjelenését tekintve mediterrán alkatú, göndör fekete hajjal és sötétbarna szemekkel.

Jefferson Buttler - negyven körüli férfi. az egyik lakóblokkban fellelhető motel igazgatója és recepciósa egy személyben. Segítőkész, őszinte és kedvelte Mr. Mergert mint a motel legjövedelmezőbb vendégét.

Cselekmény:
Vitek megérkezik Calhoun's Rift-re, hogy átvegye Murphy Bishop munkakörét és első munkája Bevan Merger "szerencsétlen balesetének" szemléje.
Első pillantásra Vitek egyet ért a Robinson által, és egyszerű balesetnek véli Merger halálát. Visszatér lakrészébe, hogy megírja az ilyenkor szükséges dokumentációt, de valami nem hagyja nyugodni.
Saját fürdőjében rájön, hogy valami nagyon nincs rendben Bevan halálával, ezért visszatér a helyszínre, hogy alaposabban körülnézzen.
Az előkerülő nyomok gyilkosságra, vagy biztosítási csalást célzó öngyilkosságra utalnak, így Vitek a hullaházba megy, hogy a holttestet megvizsgálva fényt derítsen a halál valódi okára. Azonban a Bevan Merger feliratú rekeszben egy nőt talál akiről kiderül, hogy Bevan biztosításának kedvezményezettje.
Míg Vitek ezzel a felfedezéssel foglalkozik Eva Blending "előkerül" és fényt derít az egész ügyre.

Happy end meg ilyenek :D

0
Te szavazatod: Nincs