5. feladat elemzése

5. feladat elemzése

Az 5. feladattal mérföldkőhöz érkeztünk a Scriptorium munkájában. Az eddig tanultak figyelembevételével szinopszist kellett írni, majd a tervezet alapján egy novellát.
A feladatkiírás megengedte, hogy több műfaj és nézőpont közül lehessen választani, csak a terjedelem és a téma volt adott. Kevés határidő hosszabbítással végül 15 tag oldotta meg a feladatot sikeresen (az új tagoktól még várjuk a műveket):
• Aures
• bellamaria
• Brezsnyew
• Cartwright
• ColemanV
• craz
• Creideiki
• Eftímea
• Hantos Norbert
• Josy
• Kentaur
• Maggoth
• miyoku
• Sólyom László
• SirTelen

Az 5. feladatnak hármas célja volt:
– az eddigiekhez képest jelentősebb terjedelemmel hogyan tudnak gazdálkodni a szerzők
– mennyire tudják alkalmazni az eddig tanultakat
– melyik az a műfaj, amelyben kihozhatják magukból a maximumot

Ezek és a feladatkiírás során javasolt szempontok figyelembevételével elemezzük a novellákat.

 • Általános vélemény:

  A megadott téma senkinek sem okozott gondot, a szinopszisok alapján látható, könnyedén jöttek az ötletek – némelyeknek több is.
  Ebben a feladatmegoldásban jelentősen javult a tagolási készség, a művek szerkezete átláthatóbb lett. A szerzők nagyobb része betartotta az ütemtervet, a határidő módosítására időhiány és egyéb elfoglaltságok miatt volt szükség. A többség jól választotta meg a szereplők neveit, csak egy-két esetben tűnt zavarónak a jellegtelenség.
  „Használd bátran a fantáziádat! Belevihetsz egészséges mennyiségű erotikát, de ne legyen pornó.”
  Érdekes módon, szinte senki sem élt ezzel a lehetőséggel, pedig a terjedelem bőven megengedte volna. Klisés megoldás alig fordult elő, ott sem kifejezett, erősebb szerkesztéssel javítható. Felesleges nézőpontváltással többször találkozhattunk. Ezzel már foglalkoztunk, de úgy gondolom, még nem tárgyaltuk ki eléggé. A történetek háttere viszonylag jól megalapozott, a karakterek kidolgozása is megfelelő.

  Első cél:egy-két kivételtől eltekintve a szerzők többsége nem gazdálkodott jól a megadott terjedelemmel. Ezekre a művekre a ritmustalanság, a kapkodás, szerkesztetlenség volt a jellemző. Hiányzott a cselekmény dinamikája, a dramaturgiai ív, a megfelelő feszültségteremtés és ennek fenntartása-fokozása. A „dramaturgiai ív” kifejezéssel olyan sokat foglalkozunk, hogy már szállóigévé vált a Karcolaton, a szerzők nagy része mégsem veszi annyira komolyan, mint kellene.
  Pedig az olvashatóság-érthetőség-élvezhetőség hármasa ezen áll vagy bukik.
  Ebben a feladatban a maximális leütésszám 20 000. A szerzőknek mintegy fele volt képes ezt jól beosztani, és a történetet ennek alapján bonyolítani. A szinopszisírásnak épp az volt a jelentősége, hogy részletes terv készüljön a műről. A tizenöt novella elolvasása után nem ért meglepetés, előjött az a két probléma, amely már a szinopszisok elemzésekor sejthető volt, és amelyeket ott jeleztünk: vagy túl bonyolult a történet a terjedelemhez képest (nagy falat), vagy lötyög benne, és emiatt a szerző túlírta a művet.
  Az előbbi esetre jellemző, hogy igazából nem novella, hanem zanzásított kisregény lett az eredmény, vázlatszerű, kapkodó, ugráló cselekménysor. A másodikra pedig a rétestészta-szerű nyújtás, bár ebből volt a kevesebb.
  Összegezve: a szinopszisírás azért fontos a nagyobb lélegzetű műveknél, hogy elkerüljük ezeket a hibákat. Ne legyenek üresjáratok, és ne tömörüljön a végén a történetünk néhány oldalon, ahol a nem megfelelő idő- és helykihasználás miatt meg kell oldanunk minden felmerül problémát, el kell varrnunk minden szálat, ki kell adnunk az összes addig rejtegetett infót.

  Második cél:Az eddig tanultakat – kevés kivétellel – sikerült jól alkalmazni. Néhány tagnál még mindig gondot okoz a központozás, bizonyos kifejezések nem megfelelő alkalmazása, a szövegfolytonosság fenntartása. (ezekre a részleteknél térek ki)

  Harmadik cél: A feladatkiírásban hétféle műfaj közül lehetett választani. Ezek olyan definíciók, amelyek letisztult formákat takarnak, de a valóságban sosem ennyire fekete vagy fehér egy történet. Nem is kell annak lennie. A beskatulyázás annak ellenére nem jó, hogy bizonyos írói körök ennek alapján ítélkeznek a művek felett. Szerencsére itt senki sem törekedett a steril megvalósításra, ezért is születtek többségében egészen kellemes novellák.
  A személyre szóló elemzés során foglalkozunk azzal, hogy a szerzőkhöz, a mostani és az eddigi feladatmegoldásaik alapján vélhetően melyik műfaj áll közel.

  Részletes elemzés
  (a pontozás csak viszonyítás: mit lehetett volna kihozni a történetből a szinopszis alapján, és végül ez mennyire sikerül)
  A művek címei hivatkozások a novellákra

 • Aures

  A Pénz Mestere

  Az ötlet jó, a megvalósítás kissé zavaros. Erősebb szerkesztést igényelne, hogy elkerüljük a ki-kivel-mikor-mit csinál effektust. Ha az olvasónak többször át kell olvasnia egy adott szakaszt, mert nem érti, ott gond van. A letisztultabb szöveghez csak erősebb „meghúzással” juthatunk.
  A történet több időben és helyszínen játszódik, és ez sietésre készteti az olvasót. Mire a mű végére ér, úgy fog lihegni az erőltetett tempótól, mint egy sprinter.
  Ennek ellenére azt mondom, nem rossz történet, a karakterek jók, a párbeszédek „beszédesek”.
  Ekkora terjedelem neked nem megfelelő. Vagy lényegesen hosszabbakat vagy rövidebbeket írj, ahol több helyed van a kidolgozásra, illetve egyszerűbb a sztori.
  Az írástechnikával nincs nagy gondod – jelenleg is publikáló írók ettől sokkal több hibát vétenek.
  7,5/10

 • bellamaria

  Legtitkosabb vágyak

  A mű remekül hozza a novella kategória minden ismérvét: egyetlen valódi helyszín, kevés szereplő, előremutató cselekmény, dinamika, érzelmi hatások, olvashatóság. Rengeteget fejlődtél az első scriptes novelládhoz képest. A real time-os műfaj áll neked a legjobban. A szereplők élőek, a történet akár igaz is lehetne (megtörtént eseményeket is kiválóan interpretálhatsz).
  Külön dicséret a megfelelő szerkesztésért és a novella befejezéséért.
  Nem túl jelentősek a stilisztikai hibák – ezek az idő során javulni fognak.
  A központozásra jobban figyelj, és bátrabban húzd meg a szöveget, hogy elkerüld a túlírást!
  Javaslom, hogy hosszabb ideig pihentesd a művet, miután befejezted. Látni fogod, melyik a felesleges mondat. Nagyobb terjedelemnél ügyelj a ritmusra, a párbeszédek és a leírások arányára!
  9/10

 • Brezsnyew

  Az Anya-természet Projekt

  Az eddigi műveid egységes képet mutatnak, lassú, de biztos fejlődés figyelhető meg. Nem kétséges, hogy a sci-fi áll hozzád a legközelebb, ebben vagy képes kiteljesedni. Ez a műved nagyon jó ötleten alapul, a megvalósítása is kellemes.
  Külön dicséretet érdemel a karakterek remek ábrázolása. Ráéreztél arra, hogyan szerettetheted vagy utáltathatod meg a szereplőidet az olvasóval. A történet él, éppen akkora terjedelmű, amekkorát a keret igényel. Igazi novella.
  Írástechnikailag nincs gondod, úgy vélem, ettől sokkal hosszabb írásokat is jól tudsz kezelni. A szinopszisírás továbbra is javallott épp azért, amiért kétfélét is létrehoztál az elején.
  Ügyelj a történetvezetés egyensúlyára, a végső csattanót leszámítva az egységesebb cselekménybonyolításra! Itt arra utalok, hogy bár nem szükséges minden szereplőt azonos súllyal kidolgozni, de a karaktereik legyen elkülöníthetőbbek.
  9/10

 • Cartwright

  Tízpernyi szórakozás

  Hullámzó minőséget produkálsz. Az ötleteid jók, a megvalósítás hiányosságai a kapkodásra, türelmetlenségre, tapasztalatlanságra vezethetőek vissza. Ennek ellenére jó olvasni a történeteidet, stilisztikailag helyén van a szöveg.
  Azt javaslom, feltétlenül dolgozz ki szinopszist, mielőtt belefognál az írásba. Ezt a szinopszist aztán bővítsd ki egy részletesebbel, majd egy még részletesebbel. Ez így első hallásra furcsának tűnik, de ezzel a módszerrel el tudod kerülni a ritmus hiányát: a történeted nem fog ugrálni, a befejezésre is elegendő helyed marad.
  Ebben a novellában nagyon jó a kezdés. Remekül ábrázolod a kisember hétköznapjait, a cselekmény előremutató. Jó a másik valóságba átvivő közeg (autóbaleset), azonban ott gyakorlatilag műfajt váltasz, és kuszává teszed a sztorit.
  Ügyelj a helyesírásra és a karakterépítésre!
  Ahogy a véleményezésben is említettem, kiérződik a türelmetlenséged, ez általános jellemvonásod lehet. Leküzdheted, ha egy művet apró szakaszokra osztasz, és egyszerre keveset írsz. Hagyj időt magadnak arra, hogy már hiányozzon az írás! Ne érezd feladatnak annak ellenére se, hogy itt így nevezzük. Ne akard tökéletesre írni! Egyszerűen csak írj!
  6/10

 • ColemanV

  Határ-Idő
  Elöljáróban el kell mondanom, hogy bár ez az írás felel meg a legkevésbé a feladatnak, önmagában nem rossz a történet. Sajnos mivel egy nagyobb mű része, a tájékozatlan olvasó kapkodja a fejét, nem tudja összerakni az eddig nem ismert előzményeket a most kapott információkkal. A novella, mint műfaj nem való neked, nagyobb terjedelemben tudod kibontani a történetet, de ennek számtalan buktatója lehet. Hajlamos vagy a túlírásra, a felesleges mellékszálakra, kitérőkre. A történetet sokkal jobban meg kell szerkesztened, hogy megteremthesd a cselekmény dinamikáját, az olvasó ne unatkozzon, miközben próbál rájönni, hogy mi lehet a szerepe bizonyos helyzeteknek.
  Ebben a műben (amely nem novella), van néhány abszolút felesleges és értelmetlen kitérő. Ahogy az én véleményezésemből és a többiekéből is kitűnik (remekül szedegették össze a hibákat), a történeted olyan, mint a viharos tenger: sosem lehet tudni, mi van a közeledő hatalmas hullámon túl. Eléri-e a partot a hajótörött, vagy az idők végezetéig ott fog hánykolódni a zavaros vízben.
  Feltétlenül írj szinopszist az írás kezdetekor, és ez fokozottan érvényes a nagyobb terjedelmű művekre. Amíg nem érzed a ritmust, a párbeszédek és a leírások arányát, bizonyos helyzetek szükségszerűségét és némelyek feleslegességét, mindenképpen létre kell hoznod egy vázlatot, amelyben pontosan fejezetekre vagy akár jelenetekre lebontod a cselekményt.
  Mivel az ismert okok miatt a központozásod és némely helyesírási hibád nem nagyon fog javulni a közeljövőben, sokkal erőteljesebb műveket kell létrehoznod ahhoz, hogy ezeket kompenzálja.
  Ügyelj arra, hogy ne keverd a regényt a novellával! Unni fogjátok, de még sokszor elismétlem: a novella nem azonos a mini regénnyel!
  5,5/10

 • craz

  Föld alatt

  A látszat ellenére hosszabb történetek írására vagy képes. A legnagyobb problémát a cselekmény megszerkesztése és ennek bemutatása (tagolás) jelenti. Egy cselekménysor szinte mozdulatról-mozdulatra való ábrázolása nem egyenértékű a dinamikus cselekménnyel. Az olvasó előbb-utóbb elveszti a fonalat, és nem lesz képes maga előtt látni a történéseket.
  Ez a feladatmegoldásod nem nevezhető novellának, inkább egy szerepjáték részletesebb leírásának. Nem ismerjük meg a szereplők motivációit, a múltjukat, jelenüket, terveiket, gondolataikat. Csak a száraz valóságot, hogy mi történik épp az adott pillanatban. A karakterábrázolás nem jó, a helyesírással is bajok vannak.
  Önmagában a szöveg nem rossz, bizonyos bekezdések külön-külön élvezhetőek, de nem állnak össze egy nagy egésszé. Néhol ismétlésekbe bonyolódtál, más helyeken elnagyoltad a leírást. Mintha semmi kedved nem lett volna az egészhez.
  Gyakorlásképpen egészen rövid történeteket próbálj írni, lépj hátra néhány lépést, hogy később nagyobbat ugorhass!
  4/10

 • Creideiki

  Pókok, legyek, sáskák

  A címválasztás jó. A szinopszis alapján félő volt, hogy kicsúszol a keretből, de egészen remekül összefogtad a sztorit. A történések alapján úgy érezzük, mintha kisregényt olvasnánk, de ez mégsem zavaró, mert jól megszerkesztetted a cselekményt. Párbeszédek és leírások aránya nagyon jó, tömény, nyugtalanító, mégis szinte tapintható atmoszférát áraszt. A karaktereket jól ábrázolod, a háttértörténetet úgy dolgoztad ki, hogy az olvasónak fel sem tűnik, egyszerűen a birtokába kerül minden fontos infó, mire a sztori végére ér.
  Ügyelned kell a helyesírásra, központozásra, a kommentek megfelelő használatára, erre részletesen kitértem a véleményezésemben.
  Külön dicséret az autentikus megjelenítésért, és a látszólag klisés ötlet egyedi megvalósításáért.
  9/10

 • Eftímea

  Fekete pillangó

  Ahogy a véleményezésben is írtam, a történet kissé csöpögős, bizonyos olvasói réteg számára jelenthet élményt. Ez nem baj. Téged személyesen ismerve elmondhatom, az agresszivitás, „keménység” – ami szükséges az erőteljesebb művek írásához - teljesen hiányzik belőled, ezért ne is törekedj arra, hogy ilyen történeteket írj. Neked ez áll jól. Sőt, azt javaslom, használd ki, írj meséket gyerekeknek! Ez a látszat ellenére igen nehéz műfaj, de azt gondolom, minden adottság megvan benned.
  A történet bonyolítása jó, kevés szerkesztést igényel.
  Írástechnikailag van mit javítani, hibák a figyelmetlenségből adódnak. Olvasd át többször a művet, mielőtt beküldenéd. Az sem árt, ha pihenteted előtte egy-két hétig.
  Az első scriptes műveidhez képest javulás figyelhető meg, ami az összeszedettséget illeti.
  Túl hosszú műbe egyelőre ne kezdj, ne nagyon lépje át a 15 ezres határt!
  7/10

 • Hantos Norbert

  Egopia

  Neked írástechnikailag semmi gondod. Ez a történet jó ötleten alapul, de nagyobb terjedelmet igényelt volna. Így is jól olvasható, de ismét a „rohanás” képzetét keltette.
  A háttér információid/tudásod megalapozott, erre bátran építhetsz bármilyen sci-fi sztorit.
  Problémát látok a túlírásban. Látszólag ellentmondás van abban, hogy a történet gyors, és mégis néhány helyen feleslegesen részletes. Itt erősebben meg kellett volna húznod a szöveget. Ha jobban odafigyelsz a szerkesztésre, profi műveket fogsz létrehozni.
  Neked is ajánlatos a szinopszis írása, mert nagyobb terjedelemben hajlamos vagy az elkalandozásra, bizonyos felesleges részleteknél való leragadásra.
  9/10

 • Josy

  A szemét!

  Ez a mostani műved jól sikerült, határozott fejlődést mutatsz az első novellákhoz képest.
  Írástechnikailag nincs különösebb gondod, a történetet jól tudod csavarni. A karaktereid jók, csak egy gondolatnyit sterilek. Bátran alakítsd őket, hadd legyenek bonyolultabbak (tudom, ezt ekkora terjedelemben nehéz megcsinálni). Ügyelj arra, hogy a párbeszédeid, ne legyenek klisések, óvakodj az olcsó poénoktól!
  A novellából kiérződik, hogy örömet okozott az írás, közben magad is jól szórakoztál a párbeszédeken. Neked különösebben nincs szükséged szinopszisra, de ha nagyobb terjedelemben szándékozol írni, azért nem árt, ha írsz egy összegzést a szereplőidről.
  Kevés szerkesztéssel ez publikálásra alkalmas novella.
  9,5/10

 • Kentaur

  Pizza és apokalipszis

  Csalódást okozott ez a műved, mert tőled többet vártam. Úgy tűnik, a te stílusodhoz és ehhez a műfajhoz ekkora terjedelem túl sok. Kisebb művekben nagyobbat ütnek a történeteid.
  Írástechnikailag nincs semmi gondod, úgy csavarod a szöveget, ahogy akarod, a szereplőid is élőek. A szerkesztésre jobban kell figyelned, mert a történetet a közepén szétcsúszott. A türelmetlen olvasók ott hagyták volna abba az olvasást.
  Ügyelj a helyesírásra, a megfelelő kifejezések használatára! Kerüld a lapos, agyonhasznált poénokat, neked attól sokkal jobb humorod van! Bátran nyúlj más fűfajokhoz is, a szatirikus/abszurd stílusod jól mutatna fantasy-ben és sci-fiben is!
  Összességében tetszett a mű, de ebből tizenkettő egy tucat.
  Légy eredetibb!
  8/10

 • Maggoth

  Meztelen rémület

  Belőled szó szerint kicsorognak az ötletek. Olyan lehet az agyad, mint a méhkas, ahol hatalmas zsongás van. Időnként belenyúlsz, előkapsz egy ötletet, és pillanatok alatt leírod.
  De ez így nem jó. Ha létre akarunk hozni egy maradandó alkotást, legyen az bármi, ne ragadjunk le a tömeggyártásnál. Ne akarjunk egyetlen műbe belezsúfolni oda nem tartozó ötleteket, mert azzal tönkrevágjuk az egészet. Novellánál nem szerencsés két-három motívumnál többet követni, mert szétforgácsolódik a cselekmény. Nem szerencsés kettőnél több helyszínt bemutatni, sem kettőnél több idősíkba terelni a sztorit. Mert ha nem tartjuk be a novellaírás szabályait, egy kimérát kapunk, amely többféle létezést ötvöz, de egyik sem az igazi.
  Ez a műved se nem novella, se nem kisregény, a kettő összegyúrt és kidolgozatlan változata.
  Az ötleteid jók, külön-külön akár egy egész regényt lehetne alapozni rájuk, de idezsúfolva ütik egymást. Egyetlen vonalat kellett volna követned, és azt alaposan kidolgozni.
  Írástechnikailag nincs gondod, a szöveg jól olvasható, a stílus kellemes, látható, hogy hosszabb távon jelentősen fogsz fejlődni.
  Ha sikerülne visszafognod kicsit a lendületed, és egyszerre csak egy írásra koncentrálnod, azt alaposan kidolgozni, nem esnél a túlzsúfolás hibájába. Amennyiben nagyobb terjedelemben szándékozol írni, feltétlenül hozz létre előtte szinopszist. Majd amikor kész leszel, a benne egymást agyontaposó ötletek felét húzd ki!
  8/10

 • Miyoku

  A sziget foglyai

  A történet nagyon jó ötleten alapul, jól kidolgozva. Ez eleje meg a vége. A közepe elnagyolt, láthatóan elvesztetted az érdeklődésed. Úgy látszik, ez a terjedelem nem megfelelő neked. Vagy hosszabban kellene írnod, vagy rövid egypoénos csattanót. A nagyobb műveknél azonban több türelemre és részletesebb szerkesztésre lesz szükséged.
  Az első novellákhoz képest jelentős a fejlődés, mind írástechnikailag, mind a történet bonyolításában. A karakterábrázolásod és a háttértörténet megalapozása nagyon jó.
  Meg kellene próbálnod még több misztikumot, akár horror elemeket is belevinni a történeteidbe. Real time-mal ötvözve egyedi stílust hozhatnál létre. Légy bátrabb!
  8/10

 • Sólyom László

  Emberevő

  Azzal kezdem, hogy külön dicséretet érdemel a kitartásod. Ez előbb-utóbb meg fogja hozni a gyümölcsét. Máris látszik a fejlődés, de ekkora terjedelem még nagy neked.
  A novelládra jellemző a szerkesztetlenség. Nem tudod összefogni a cselekményt, kusza, zavaros. A párbeszédek túlírtak, ugyanakkor nagyon elemi szintűek.
  Nem érzed még az arányokat, amelyek pedig fontosak a történet dinamikája szempontjából. Gondolok itt arra, hogy ha elkezdünk olvasni egy történetet, szeretnénk újabb és újabb információkhoz jutni, ami előrevisz minket a cselekményben. Mindig kell lennie valaminek, ami tovább lendít, és arra ösztönöz, hogy ne hagyjuk abba az olvasást. A mondatoknak egymásra kell épülniük, és lehetőleg egy irányba kell haladniuk, mert ha kitérünk egy mellékszálra, eltévedünk.
  Jellemző a túlírás, melynek az egyetlen oka, hogy nem áll össze a fejedben a teljes történet.
  Feltétlenül írj részletes szinopszist (akár jelenetekre lebontva), ahol meg tudod szerkeszteni a művet. Csak akkor fogj bele az írásba, amikor már pontosan tudod, melyik szereplővel mi a célod, mi fog történni vele, bizonyos helyzetekből hova jutunk, és mi a történet vége.
  Általában nem jó, ha az író túlságosan lekerekített jeleneteket alkalmaz, ha minden túlságosan fehér vagy fekete, de szerintem neked egy darabig arra lenne szükséged, hogy élesebben el tudd különíteni a különböző szakaszokat a sztoriban.
  Nem tudom, mennyire vagy vizuális típus, de jó módszer lehet, ha egy nagy papíron lerajzolod a történet különböző fázisait, mégpedig négyzetekre vagy téglalapokra osztva a felületet.
  Ezek első lépésként lehetnek egyformák, de jobb, ha ceruzával rajzolsz, hogy radírozni lehessen.
  Írd bele az elsőbe a története bevezetését, mit szeretnél ott megemlíteni, hogyan akarod indítani a cselekményt. Aztán lépj a következő négyzetre, és ott folytasd egy következő jelenettel. Írd bele, ha ott esetleg párbeszédeket tervezel, hány szereplőt mozgatsz, beszéltetsz, mi történik velük. Utána lépj a harmadik négyzetbe és folytasd a szerkesztést. Azonnal kiderül, ha valamelyik szakaszba túl sok minden zsúfoltál, vagy épp hiányos. Láthatóvá válik, hol kell átcsoportosítanod, vagy épp a helyén hagynod a szöveget, mert a történet dinamikája ezt kívánja…
  Később már nem fontos, hogy minden négyzet egyforma legyen, mert a történeteink sem tökéletesen egyforma szakaszokból állnak, de segít láttatni, hol kell javítanunk.
  5/10

 • Sir Telen

  Hamu lett az amulett

  A véleményezésben is említettem/említettük, hogy bár az ötlet jó, a stílus jó, a turbó üzemmódtól, kissé megkergültünk. Félregénynyi történetet zsúfoltál össze, ráadásul nagyon hullámzó ritmusban.
  Neked nagyon jól áll a paródia, de vagy kisebb terjedelemben (a fantasyás verseid zseniálisak voltak), vagy nagyobb terjedelemben, de akkor jobban szerkesztve, kidolgozva, a ritmusra jobban ügyelve. Írástechnikailag nincs nagy gondod, ezzel külön nem is kell törődnöd. Neked is olyan sok az ötleted, amelyekkel ellennél pár száz évig, de nincs mögötte igazi koncepció.
  Úgy vélem, mivel még magad sem tudod, mit is szeretnél elérni az írással (egyáltalán van-e valami terved vele), nehéz így meghatározni a neked való műfajt. Mert annak ellenére, hogy jó a humorod, a történeteid kellemesek, el tudnék képzelni tőled darkosabb műveket is, amelyek mögött komoly mondanivaló áll.
  Meg kellene próbálkoznod vele!
  8/10

 • Összegzés:

  Az 5. feladat tartalmazza az eddigi legjobb novellákat. Jól érezhető, hogy bátrabban nyúltok ötletekhez, „beindult a fantáziátok”. Jó látni, hogy egymás véleményezésére mennyi energiát és időt fordítotok, azt gondolom, ez sokat segített a fejlődésben. Az én véleményeim, elemzések csak irányadóak, a munka java részét ti végzitek.
  Továbbra is számítok mindenki együttműködésére, és gratulálok a teljesítményetekhez!
  Az 5. feladat 90%-os.
  (A novella és a regény szerkezete közötti különbséget hamarosan megtárgyaljuk)

 • 0
  Te szavazatod: Nincs

  Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

  A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

  h, 2008-12-15 13:08 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Lehet tanulmányozni az elemzést! :)

  h, 2008-12-15 13:19 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Azt kell mondanom, hogy ezek nagy igazságok - egy sztori, egy ötlet; vettem - visszafogok
  egy kicsit a zsongásból... említették már mások is, hogy nem ártana néhány relaxációs
  technikát elsajátítanom.
  Külön köszönet, hogy látsz bennem további fejlődésre lehetőséget - ez rendkívül
  biztató :D

  h, 2008-12-15 14:00 miyoku

  miyoku képe

  ó, gyors vagy! köszi! :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  h, 2008-12-15 14:06 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Eve-nek tök igaza van mindenben, neked annyira egyedi a stílusod, hogy tarolhatnál vele :)

  h, 2008-12-15 14:07 SirTelen

  Köszönöm szépen! Igyekszem megfogadni a tanácsokat.
  --------------------------------------------------------------
  "hitehagyott a jó, s a rosszakat
  a meggyőződés szenvedélye fűti..."

  William Butler Yeats

  h, 2008-12-15 14:17 Alexei B Fargas

  Mindenkinek gratulálok én is! Amiket eddig olvastam, azt kell mondanom, igen böcsületesen és jól dolgozik a társaság! Büszkeséggel tölt el, hogy a közösségetek része lehetek! Köszönöm!

  h, 2008-12-15 14:18 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Ebben maximálisan egyetértek Brezsnyev elvtárssal. :D

  h, 2008-12-15 14:24 Alexei B Fargas

  w-vel. :-)
  Amúgy nevet váltotatok Alexei Brezsnyew Fargas-ra (rövidítve csak A. B. Fargas), de attól még ez én vagyok. Két hét múlva megyek ki Finnországba, és ott annyira nem tartom szerencsésnek ezt a "klasszikus" nick-et... :-D

  h, 2008-12-15 14:29 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Jesszus! Rám hoztad a sikítófrászt. Megláttam az új neved, és megállt bennem az ütő... ez meg hogy került ide, amikor csak a scripteseknek van hozzáférésük?!
  :roll:
  :D

  h, 2008-12-15 14:49 miyoku

  miyoku képe

  az avatárja a régi.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  h, 2008-12-15 15:02 Alexei B Fargas

  Kiírtam volna a "Brezsnyew"-et is középre, csak akkor nem fért ki a név, hogy a macska rúgja meg! :-)
  Ezt hívják name-hacking-nek? :-D

  h, 2008-12-15 14:35 Ndy

  Ndy képe

  Akkor az udvariassági formulákat és a bonyolult mondatszerkezeteket kezdheted elfelejteni - csak nehogy úgy maradj :D

  h, 2008-12-15 15:04 Alexei B Fargas

  Napi rendszerességgel forgatom az urban dictionary-t... :-D

  h, 2008-12-15 15:12 Ndy

  Ndy képe

  Felesleges. Lebiggysztett ajakkal, lelógó karokkal gyakorold a következő két szót:
  - Höhh?
  - Höhh!
  Ha jól megy, senki nem jön rá, hogy nem vagy született finn. 8)

  h, 2008-12-15 17:08 Alexei B Fargas

  Ez meg honnan jött???? :-D Kipróbálom!

  h, 2008-12-15 14:24 miyoku

  miyoku képe

  jujj, most elmorzsoltam egy könnycseppet. :P
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  h, 2008-12-15 14:28 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Nagyon helyes...

  h, 2008-12-15 14:47 Sólyom László

  Sólyom László képe

  Hú én kaptam a leghosszabb üzit, de ez érthető. Van még hová fejlődnöm, ahogy már többen is említettétek. Köszönöm Eve, hogy próbálsz új tanácsokat adni! Hát igen, ez is lehetett volna jobb, de én még tényleg a kezdők kezdőjének számítok, a tapasztalatlanságom ennek tudható be. Hosszú út áll még előttem, még nem tettem kijárhatóvá azt a bizonyos ösvényt (az egyik blogom témája), de majd csak sikerül! Továbbra is próbálkozom és megpróbálom a tanácsokat megfogadni, mégha nem is mindig sikerül! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  h, 2008-12-15 15:03 Alexei B Fargas

  Jól haladsz és a tehetséged is megvan hozzá. Már csak a türelmet kell megtalálnod, és tiéd az egész világ!

  h, 2008-12-15 18:57 Sólyom László

  Sólyom László képe

  Hát ha te mondod! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  h, 2008-12-15 19:07 Josy

  Josy képe

  Én szeretnék Josy El Ben Zahid Jamal, a III. lenni! Remélhetőleg a név hozná a vagyont is magával :)
  _________________________
  Gondolkodom, tehát ráérek.

  h, 2008-12-15 20:00 Sólyom László

  Sólyom László képe

  Akkor én meg lennék Lord Sólyom! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  h, 2008-12-15 17:33 Kentaur

  Kentaur képe

  "Tőled többet vártam"-ez az, ami egyszerre esik jól is, meg nem is. :-)
  Megnyugtató, hogy ennél többet látsz bennem, és én is éreztem, hogy ez nem lett az igazi.
  Nem mentség, hogy nekem ez az első ilyen hosszabb próbálkozásom, és hogy valahogy nem jött a szokott ihlet és humor.
  Nagyon bízom benne, hogy ebből most sokat tanultam és akkor máris megérte, hogy pirulok kicsit miatta. Köszönöm a fáradozást, meg a lehetőséget, meg úgy abcug.
  Meg azért tényleg nagy kő esett le a szívemről, hogy ennél azért több van bennem...Valahol, csak elő kell ásni.
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  h, 2008-12-15 17:34 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Fel a fejjel, jó vagy :D

  h, 2008-12-15 17:40 Kentaur

  Kentaur képe

  Legalábbis jobb, mint a Pizza és apokalipszis, és ez megnyugtat. :-D
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  h, 2008-12-15 17:43 Ndy

  Ndy képe

  Nem rossz az.

  h, 2008-12-15 17:46 Kentaur

  Kentaur képe

  "Nem rossz az"
  Na, ha az nem rossz, én meg jobb vagyok... Tudtok követni? :lol:
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  h, 2008-12-15 17:48 Ndy

  Ndy képe

  Hmm... izé... kielégítő?! :D

  h, 2008-12-15 17:54 Kentaur

  Kentaur képe

  Ndy, áshatod a sírod. :-)
  Bár hagyd, majd én, imádok téli estén sírt ásni, olyan hagulatos, megjön tőle az ihlet is.
  EK:anyu
  Híába hívod, EK, rád is sort kerítek egyszer még meglásd...
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  h, 2008-12-15 17:56 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Az a jó, hogy Ndy esetében nem kell túl nagy gödröt ásni :D

  h, 2008-12-15 18:03 Ndy

  Ndy képe

  8O Én mondtam, hogy félek a vörös hajúaktól. 8O Most tényleg?!
  Pályázat - legbelsőbb félelem
  Megoldás: vörös hajúak

  (nyertem, gyerekek, már le se adjátok)

  h, 2008-12-15 18:05 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  A Mikulás, a lovak és a vörös hajúak? Elég sok fóbiád van :D

  h, 2008-12-15 18:33 Ndy

  Ndy képe

  A lovak és a Mikulás nem fóbia - azoktól más is fél. :D Vagy talán Josy is fóbiás, pedig meg akarják ölni?! 8O

  h, 2008-12-15 17:49 Maggoth

  Maggoth képe

  - Maggoth
  Eddig megy, bár elég bonyolultan fogalmazol...

  h, 2008-12-15 17:44 Josy

  Josy képe

  Gratulálok a csapatnak! :D

  Fejlődni az írásban csak egyféleképp lehet: rengeteget írni... és még többet olvasni!

  _________________________
  Gondolkodom, tehát ráérek.

  h, 2008-12-15 18:11 Ameli Eftímea Paitha

  Ameli Eftímea Paitha képe

  Mindenkinek gratulálok, úgy látom, azért jól dolgoztunk. :-)
  Eve! Köszönöm, még egyszer.
  Akinek pedig adós vagyok legkésőbb a karácsonyi szünetben azokkal is megleszek.
  *-*-*-*-*
  ÁlomÁlmodó
  http://www.youtube.com/watch?v=TB16jyHX2N4&feature=related

  h, 2008-12-15 18:32 Creideiki

  Creideiki képe

  És mi ez a név változtatás mánia??:)
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  h, 2008-12-15 18:50 Alexei B Fargas

  Lassan kell egy KOMOLY írói álnév és a Brezsnyewet nem tekintem annak. Arról nem is beszélve, hogy távol áll a politikai korrektségtől.

  h, 2008-12-15 19:11 Creideiki

  Creideiki képe

  Hmm. Értem. És Timi?
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  h, 2008-12-15 19:45 Alexei B Fargas

  Amúgy tudod, honnan jön a Fargas?
  Az egész a finnek miatt van! Kapcsiból Fargas-t írnak Farkas helyett a nyomtatványokra!
  Gondoltam, megkönnyítem a helyzetüket. :-)

  h, 2008-12-15 19:14 Kentaur

  Kentaur képe

  Én is gondolkozom valami komolyabban... vérmes remények ugyebár... a Kentaur nem mutat úgy egy borítón. :-D
  Na itt nem tartok, de azért...
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  h, 2008-12-15 19:33 Creideiki

  Creideiki képe

  Nekem a polgári neved is nagyon tetszett.
  Meg tetszik is...
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 09:09 miyoku

  miyoku képe

  ne viccelj már! saját névvel nem lehet? végre vkről tudnám, h magyar író, és nem vm hablabla angol névve tarol.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 09:36 Hantos Norbert

  Hantos Norbert képe

  Nem voltál ott a találkozón? Dehogynem. :) Külföldí írók kelendőbbek. Így el kell hitetni a jónéppel, hogy külföldi író vagy. :P
  ___________

  "Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

  k, 2008-12-16 09:47 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Amikor Nemes István kiadta a Káoszt John Caldwell néven, a kötetben úgy szerepelt, hogy fordította Nemes István, mert nem vették volna meg. És nagyon sokáig azt is hitték az olvasók a későbbi regényeiről is, hogy csak fordító. :D

  k, 2008-12-16 09:52 Hantos Norbert

  Hantos Norbert képe

  Hmm, cseles! Álnév is, ugyanakkor az eredeti is ott szerepel a belső borítón! :P
  ___________

  "Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

  k, 2008-12-16 10:35 Ndy

  Ndy képe

  Úgy nézett ki a dolog anno, hogy Nemes - a piaci viszonyokat szem előtt tartva - szólt, hogy aki regényt is akar, az keressen valami jól csengő álnevet. Tehát antológiában még megjelenhetett a saját neveden a sztori, önálló regényben már nem. Nekem semmi értelme nem lett volna kiadni az írásokat a polgári nevemen, majd később - ugyanazzal a főszereplővel - regényben, álnéven a folytatást.

  k, 2008-12-16 11:07 Josy

  Josy képe

  Hehe, nekem is ez volt a gondom a seregben :D
  Vagy tízszer kellett kibetűznöm a főtörzsnek, mire le bírta írni, de aztán alighogy megjegyezte, azt üvöltözte egyfolytában.
  Sz'al nem hiába négybetűs a nicknevem...

  EK: Kuki... nem, nem ez a négy betü. Hülye egy humorod van, EK.
  _________________________
  Gondolkodom, tehát ráérek.

  k, 2008-12-16 11:12 Creideiki

  Creideiki képe

  Na erről én is tudnék mesélni...ahány verzióját láttam már a nevemnek nyomtatásban...
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 11:11 Creideiki

  Creideiki képe

  Ez tényleg hülyeség lett volna. De pl. ott van Gáspár András, akinek frankón bejött a magyar név.

  Tényleg mi van, ha valaki nem angol álnevet választ.
  Saját tippjeim:

  Alain Patisson
  Giuseppe Lasagne

  :D

  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 11:16 Ndy

  Ndy képe

  Crei: nem jött be. Andris egyedül Wayne Chapman néven tudott üzletileg nyereséges regényeket írni, a saját néven kiadott könyvei mind veszteségesek lettek.

  k, 2008-12-16 09:54 Hantos Norbert

  Hantos Norbert képe

  Hmm, és akkor lehet, hogy Angliában él egy John Wellington nevű író, aki nem meri a saját nevén megjelentetni a művét Angliában, inkább magyar álnevet használ, mert a "külföldí" írók kelendőbbek, és felveszi a Kiskunbajzai Klapka Sebestyén írói álnevet. :D
  ___________

  "Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

  k, 2008-12-16 10:12 miyoku

  miyoku képe

  hát, nem tudom. így sem reklámozzák, úgy sem, tehát az átlag olvasó, aki nem hallott mondjuk john smith-ről, az úgy sem biztos, h szívesebben venné, mint kovács jánosként. szvsz. én jobban csípem a magyar neveket, legalább rögtön vágom, h az író magyar. :)
  ráadásul kentaurnak gyönyörű neve van!
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 10:17 Josy

  Josy képe

  KENTAUR!
  ELJÖTT AZ IDŐ!
  FEDD FEL ELŐTTÜNK IGAZI NEVEDET!
  AMIT AZ ISTENEK ADTAK NEKED!
  _________________________
  Gondolkodom, tehát ráérek.

  k, 2008-12-16 10:30 Kentaur

  Kentaur képe

  No, igen, több okom is lenne... egyrészt tényleg nem annyira hangzatosak és kelendőek a magyar nevek. Most őszintén, ez van!
  Másrészt nem az a név, amit könnyű helyesírásilag megjegyezni, fülbemászóbb jobban jön ki.
  Harmadrészt nagyon rühellem az idősebb korosztály kérdését, miszerint ugye rokona vagyok Czinkóczi Zsuzsa művésznőnek?
  IGEN, nagyon valószínű, de mit számít ez?

  Az istenek még nem nagyon súgták a fülembe a nevem, csak pusmognak, egyenlőre a Christin Ardens- nevet vélem kihallani. De ez változhat.
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  k, 2008-12-16 11:03 Creideiki

  Creideiki képe

  Képzeld el akkor Crystalheartot. Valószínűleg őt is faggatnák, hogy nem-e az apja fia.;)
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 11:04 Creideiki

  Creideiki képe

  Akkor inkább legyen Christine.
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 11:18 miyoku

  miyoku képe

  "egyrészt tényleg nem annyira hangzatosak és kelendőek a magyar nevek. Most őszintén, ez van!"
  ne viccelj már, rengeteg magyar kortárs író/költő a saját nevén alkot, publikál és nincs ezzel az olvasóknak semmi baja.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 11:22 Ndy

  Ndy képe

  Nem is adnak el elegendő példányszámot - ezen lehet vitázni, de így van.

  k, 2008-12-16 11:35 miyoku

  miyoku képe

  kicsoda? varró dani, parti nagy, zalán, vámos miklós, tisza kata, karafiáth...
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 11:39 Ndy

  Ndy képe

  Igen, ők. (Tán Vámost kivéve, bár azt sem tudom) Meglepődnél, mondjuk egy Caldwell-hez viszonyítva.

  k, 2008-12-16 11:44 miyoku

  miyoku képe

  és biztos azért, mert magyar nevük van...
  egy részük megél mégis szinte csak az írásból + színdarabok, ilyesmi.
  vámos meg tuti, h nagy példányszámot produkál, egész népes rajongótábora van... varró dani is + parti nagy, aki az egyik legnépszerűbb költő. ne legyünk már eltévedve! érdekes róluk hallani, pedig nem úgy hívják őket, h john smith.
  ez tök hülyeség!
  sokkal szívesebben vennék több magyar könyvet, ha egyáltalán képben lennék, h ki magyar, és ki nem. tök nem a neven múlik. "szépirodalomban" szinte mindenki a saját nevén alkot.
  az általam felsorolt írók, érdekes magyar névvel is azért elég rendesen jelen vannak a magyar médiában, és az olvasók könyvespolcain.
  persze, felölem mindenki olyan néven publikál amilyenen akar, akár hulala hyper néven is, csak ne írjunk már le ilyeneket, h népszerűbbek az angol nevek, mikor az eladási listákat vezető magyar írók nagy része teljesen jól boldogul a saját nevével.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 11:54 Ndy

  Ndy képe

  Nem én mondom ezt, hanem a tények. És nem azt jelenti, hogy ez nekem tetszik is. Csak az írásból biztos nem élnek meg... más kapcsolódó tevékenységekkel együtt lehet. Valahogy. Ők is kevesen vannak és mindegyikükre jut száz ugyanolyan tehetség, akiknek viszont annyi meg egy bambi.

  k, 2008-12-16 12:00 miyoku

  miyoku képe

  nem a megélhetésből, hanem a befutásról beszélek! amúgy vámos, és parti ebből él pl. lehet vk sikeres anélkül, h álnevet használna. a megélhetés egy másik tészta, mert angol néven sem fog megélni! magyarországon az írásból kb egy maroknyi ember él meg. de nehogy már a sikerhez vm csecse név kelljen!
  amúgy itt a bookline heti sikerlistája, milyen különös, szép számmal találtam köztük magyar neveket (is), és most nem csak a médiahuszárok könyveiről van szó.
  http://bookline.hu/sortlist/sortlist!page.action?id=378&PageStart=0&pageLength=10
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:06 miyoku

  miyoku képe

  most néztem meg a neten: vámos miklós: apák könyve túllépte a százezres példányszámot. és mégis milyen egyszerű neve van a csókának. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:15 Ndy

  Ndy képe

  Ha már mögöttem áll a média, lehet a nevem akár Irástudatlan Palomini, akkor is meg fogják venni :D

  k, 2008-12-16 12:17 miyoku

  miyoku képe

  az a könyv k jó, olvastam. amúgy csípem vámos stílusát. nem tartozik a hűde kedvencek közé, de nem rossz! amúgy meg (nem róla beszélek), szerinted olyan nincs, h vkt azért nyom a média, mert tényleg tehetséges?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:20 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Többnyire nem. Azért nyomják, mert valakinek a valakije, egy bizonyos csoporthoz tartozik... stb. Szerinted pl. Győzike olyan kib...szottul tehetséges?
  Aki valóban tehetséges, azt nem kell nyomni, mert az simán befut.

  k, 2008-12-16 12:30 miyoku

  miyoku képe

  nem győzike term. baromi szar :)
  ettől függetlenül láttam már reklámozni olyan könyveket, zenéket, filmeket, amik igényes alkotások. persze nem a story magazinról beszélek. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:22 Ndy

  Ndy képe

  Ha pénzt is látnak benne, akkor talán eltűrik, hogy tehetséges - bár a középszerűeké a világ, ők jobban kezelhetőek :D

  k, 2008-12-16 12:08 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Karafiáth Orsikát és Tisza Katát inkább hagyjuk! Két liba, akiket totálisan érdemtelenül nyom a sajtó. Nincs igazi tartalom a ténykedésük mögött. Egyébként teljes mértékben politika és műfaj függő, hogy ma Magyarországon kit futtatnak és kit nem, és hogy milyen néven.
  Régi vita ez már a különböző írókörök és szekértáborok között, de Ndynak tudok igazat adni, ő régóta képben van.
  Fantasy, sci-fi, horror, misztika... ezekben alig-alig jelennek meg magyar néven olyan szerzők, akik népszerűek. Ha csak Lőrincz L. Lászlót vagy Vavyan Fable-t vesszük alapul, minden érthetővé válik.

  k, 2008-12-16 12:12 Ndy

  Ndy képe

  Ezek a sikerlisták kb. 5 eladott példány alapján állnak össze.
  A tapasztalat azt mutatja, hogy mikor egyazon író kiadott álnéven és polgári néven is regényt: az utóbbi rendszerint bukás lett. Azért bukás, mert a "ponyva" árakat kísérelték meg tartani... ha ezerrel többért adják, talán kijön nullára.
  De válassz: eladod saját neveddel a könyved fele példányszámban, vagy álnéven a duplájában. Nem a pénz miatt, hanem mert tudod, hogy úgyis a tartalom a lényeg.
  Csecse név? :D De, az is kell - többek közt.

  k, 2008-12-16 12:10 Cartwright

  Cartwright képe

  Hehe. Nemere is álneveket használ. Van neki több tucat, férfi, női(!!!), francia, német. Az ő véleménye is a "külföldi álnéven jobban fogy" elv. Meg, ahogy mesélte, a kiadó sokszor szól, hogy nehogymá' Kis Pista néven publikálj wazze.
  ---------------------------------------------------------------
  http://irokor.hu/ ;)

  k, 2008-12-16 12:14 miyoku

  miyoku képe

  de ez olyan szörnyen szomorú!
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  h, 2008-12-15 18:36 Creideiki

  Creideiki képe

  Óriási, eszetlen nagy királyok vagyunk! :> :D

  Eve, akkor én most mit írjak? Családregényt, vagy pici szösszeneteket?;)

  Ja és örülünk, hogy most már Ndy is itt cincál minket...

  EK: DUHAJ - Azt én nem tudom, mert már nem voltam a West End Pubba...
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  h, 2008-12-15 18:39 Ndy

  Ndy képe

  Csak megivott egy sört és hazament. (Bár szerintem a sört is nekem adta)

  k, 2008-12-16 12:18 miyoku

  miyoku képe

  na, h h emlékszel? milyen volt a konci?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:25 Ndy

  Ndy képe

  Miért ne emlékeznék? 8O A koncerten közbotrány keletkezett :D - azt a mai napig állítom, hogy nem miattam -, majd az egyik ex kimenekített és ágyba dugott :D

  k, 2008-12-16 12:27 miyoku

  miyoku képe

  "Miért ne emlékeznék? " a sok pálesz miatt. :)
  mi történt? :o
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:39 Ndy

  Ndy képe

  Rossz szervezés, amatőrök. Mikor odaértem, még nem szólt a cuccuk, de szerintük már játszanunk kellett volna. Persze, meg is mondtam, hogy egy kis bivajbasznádi pankzenekar előtt nem játszom, azt felejtsék el. A csávó ugatott, én pedig mondtam neki, hogy azt azért ne felejtse el, hol a helye, és nézze reálisan a dolgokat. A "törzsközönségük" keménymagja - 2-3 fő :D - ideges lett, mi pedig eljöttünk. (De büszke vagyok magamra, mert senkit nem vágtam szájon... igaz, lehet, idejében elhoztak :D )

  h, 2008-12-15 18:44 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Neked mindegy :)

  h, 2008-12-15 19:11 Cartwright

  Cartwright képe

  Köszönöm, Eve!
  ---------------------------------------------------------------
  http://irokor.hu/ ;)

  h, 2008-12-15 19:26 Hantos Norbert

  Hantos Norbert képe

  Gratula mindenkinek, ügyesek vagytok.
  ___________

  "Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

  h, 2008-12-15 19:36 Aures

  Aures képe

  Gratulálok mindenkinek! Ragyogunk emberek! :D
  Köszönöm a véleményt, és tanácsokat Eve. (A lényegesen hosszabb kategória felé hajlok, már nagyon régóta :) )
  Jó veletek lenni!
  EK: Perm.
  Hol vannak a sárkányok?
  _______________
  Behunyom a szemem, hogy lássak.

  k, 2008-12-16 09:10 miyoku

  miyoku képe

  mégegy "jó veetek lenni", és seggberúgom az illetőt! :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:24 bellamaria

  bellamaria képe

  (: befogja a pofáját: ) pedig én is ezt akartam mondani
  :roll:
  EK ma jó kedvű: coca

  hozászólás pö.sö.-je: ez jó! Mindenki vérszemet kapott, és írói álneveken gondolkozik 8)

  k, 2008-12-16 13:26 Sólyom László

  Sólyom László képe

  jó veletek lenni! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  k, 2008-12-16 12:38 Blade

  Blade képe

  Lassan dukál Eve-nek egy nagy ajándékkosár a scriptesektől ;)

  ---- ----
  Az ember szerint az idő múlik, az idő szerint az ember.
  ----
  "Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
  ---- ----

  k, 2008-12-16 12:44 miyoku

  miyoku képe

  v egy láda sör. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:47 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Lassan?! :roll: :P

  k, 2008-12-16 12:54 miyoku

  miyoku képe

  csináljunk talit!
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 12:59 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Te kis mohó. :D

  k, 2008-12-16 13:02 miyoku

  miyoku képe

  csak pesti :D
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:06 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Majd szólunk Mansfieldnek, hogy hozzon páleszt. :P

  k, 2008-12-16 13:11 miyoku

  miyoku képe

  viszek én, ha erről van szó! egy karcos újév köszöntés?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:11 Ndy

  Ndy képe

  Már szóltam, hogy legyen csak szépen permanens a dolog :D

  k, 2008-12-16 13:20 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Andy, tudtad, hogy ő is Mészáros?

  k, 2008-12-16 13:23 miyoku

  miyoku képe

  mivel mindenkinek bőszen osztogatta a névjegyét, ezért csak feltűnt ndynek is. :)
  bejelenteni valóm van, igényelnék egy aranytollat! :D
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:27 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Nocsak! Mé?

  k, 2008-12-16 13:28 miyoku

  miyoku képe

  a pöttyök itt:
  http://husegprogram.kisalfold.hu/
  (a középső: tündértitkok) megjelent.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:31 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Ööö.. ez mi?

  k, 2008-12-16 13:33 miyoku

  miyoku képe

  egy frissen megjelent mesekönyv. v "a pöttyök" mi? az az ide ezeréve (fél éve) felrakott mesém.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:35 Ndy

  Ndy képe

  Ügyes vagy. :)

  k, 2008-12-16 13:38 miyoku

  miyoku képe

  thx!
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:35 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  De én azt nem látom.

  k, 2008-12-16 13:37 miyoku

  miyoku képe

  mit?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:38 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Azon az oldalon látok egy mesekönyvet. De hol a te meséd?

  k, 2008-12-16 13:32 bellamaria

  bellamaria képe

  gratulálok! :)

  k, 2008-12-16 13:33 miyoku

  miyoku képe

  köszönöm! :)
  ek: szuka. anyád! :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:34 Sólyom László

  Sólyom László képe

  Én is gartulálok miyoku! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  k, 2008-12-16 13:36 miyoku

  miyoku képe

  thx! és ha bizonyíték kell, nem ígéret :)
  akkor van egy ilyen is, bár reggel 7-kor hívtak föl és tök kómás voltam, azért mondtam annyi hülyeséget. :)
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/mesevel_a_mulo_ido_ellen/2064821/
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:04 Sólyom László

  Sólyom László képe

  "– Novellákat, fantasztikus történeteket írtam már, de ez az első mesém. Hogy jól sikerült, jelzi, szüntelen ezt kérik tőlem az ismerős gyermekek. Fontos, hogy a tanulságot színes történetbe rejtsük. Ne legyen hosszú és mindig szeretetet ajándékozzon a hallgatónak, az olvasónak. És az üzenet mindig pozitív legyen, vagyis ne veszítsük el fejünket, ha elvesztek a pöttyeink, mert mindig mellénk áll egy barát."
  Aranyos hozzászólás! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  k, 2008-12-16 14:05 Sólyom László

  Sólyom László képe

  Én is kérek egy mesét! :D
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  k, 2008-12-16 14:07 miyoku

  miyoku képe

  :)
  hát, csak nagyjából mondtam ezt, azért rendesen átvarázsolták.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:12 Sólyom László

  Sólyom László képe

  Hát igen a sajtó már csak ilyen!
  _________________________________________
  Minden célon túl ott vár a következő.

  k, 2008-12-16 13:27 Ndy

  Ndy képe

  Mit írtál?

  k, 2008-12-16 13:25 Ndy

  Ndy képe

  Igen, én tudtam, mondtam is neki ott, erre másnap tiszta erőből csodálkozott, hogy jééé :D
  EK: hoz

  k, 2008-12-16 13:45 miyoku

  miyoku képe

  na, és rokonok vagytok? :)
  ek ma nagyon szeret: marha
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:50 Ndy

  Ndy képe

  Tudtommal nem nagyon vannak rokonaim 8O

  k, 2008-12-16 13:52 miyoku

  miyoku képe

  :) kinyírtad őket?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:55 Ndy

  Ndy képe

  Meghaltak maguktól.

  k, 2008-12-16 13:57 miyoku

  miyoku képe

  :(
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:03 Kentaur

  Kentaur képe

  Egyébként az a meséd nagyon népszerű, terjed a neten, én először emailben kaptam valahonnan, hogy ezt olvasd el, és csak utána tudtam meg, hogy itt van fönn, és te írtad.
  (Le is hordtam az illetőt, hogy tüntesse föl az alkotót, forrást, vagy valami.)
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  k, 2008-12-16 14:06 miyoku

  miyoku képe

  hoppá! :o
  nálatok is hasonló lehet a heyzet, mert ha vm jót olvasok, azt rendszeresen ellinkelem a barátaimnak. :D
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:21 Kentaur

  Kentaur képe

  A linkelés más, én csak magát a szorit kaptam, mint afféle egymásnak küldözgetős bölcsességet.
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  k, 2008-12-16 14:22 miyoku

  miyoku képe

  hát lehet, h a te művedet is később "kilinkelik" aszt küdik csupaszon. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:51 Creideiki

  Creideiki képe

  :~(
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 13:41 Kentaur

  Kentaur képe

  Nagyon gratula Miyoku!
  Az tényleg egy szupi mese.
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  k, 2008-12-16 13:44 miyoku

  miyoku képe

  köszönöm!
  szerintük is fantörpikus! :lol:
  kicsit nehéz volt eddig magamba tartani az infót. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:47 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Én több infót kérek. Tartalomjegyzéket stb. :)

  k, 2008-12-16 13:48 miyoku

  miyoku képe

  jövőhéten kapom meg (remélem), postán küldik, akkor fénykép ok a tartalomjegyzékről?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:50 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Azért kellene tartalomjegyzék, meg fülszöveg meg borító, hogy kitehessük ide könyvajánlónak. :)

  k, 2008-12-16 13:54 miyoku

  miyoku képe

  aha. akkor mit csináljak a könyvvel, ha már a kezemben lesz? fotózgassam?
  amúgy állítólag tök szép, még kép is van rólam :) (nem ezért szép, hanem mert rajzos gyerekek illusztrálták).
  amúgy baromi drága.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:57 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  A képet majd megoldjuk valahogy, de a tartalomjegyzék kellene, és itt ezen az oldalon nincs fent.
  Jó lenne minél előbb, hogy még karácsony előtt reklámozzuk kicsit. :)

  k, 2008-12-16 13:48 Ndy

  Ndy képe

  De miért tartottad magadban? 8O

  k, 2008-12-16 13:56 miyoku

  miyoku képe

  mert akkor szeretek örömködni, ha vm már tuti. még meghalhatott volna a szerki, felrobbanhatott volna a szerkesztőség...
  meg ugyis csak megjelenés után kapom meg a tollamat :D
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 13:58 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Így már más a leányzó fekvése!
  Juhéj, van indok egy kis ünneplésre :D
  EK: FAGY
  (a pálesz melegít)

  k, 2008-12-16 14:02 miyoku

  miyoku képe

  minden srictes vendégem egy sörre + a szerkik + ndy
  a következő talin, v bármikor be lehet váltani a kuponokat! :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:11 Ndy

  Ndy képe

  Köszi :) Szervezzétek le, tényleg.

  k, 2008-12-16 14:12 Creideiki

  Creideiki képe

  Én is benne vagyok, sokat járok mostanába Pesten.
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 14:12 miyoku

  miyoku képe

  két ünnep között ráértek? v legyen január?
  január második 7végéje?
  (így talán gyorsabban reagálnak, h potyasör is kilátásban van :))
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:23 Creideiki

  Creideiki képe

  Az jó addigra talán Maggoth meg én is kint leszünk...:)
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 14:24 miyoku

  miyoku képe

  ti mikor jelentek meg?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:30 Creideiki

  Creideiki képe

  Elvileg december, de áttolódik januárra. Aztán majd meglátjuk, én sem szeretném elkiabálni.
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 14:32 miyoku

  miyoku képe

  jó, h 2 in 1 van, így csak egyet kell vennem, aztán aláfirkáltatni mindkettőtökkel. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:24 Ndy

  Ndy képe

  Két ünnep közt biztos, januárban remélem :)

  k, 2008-12-16 14:45 miyoku

  miyoku képe

  köszönöm a gyors ügyintézést eve! ha mindenhol így menne a bürokrácia, szebb lenne a világ! :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:07 Creideiki

  Creideiki képe

  Igen Miyoku, miért?? És miért vágattad le a hajad? Hétvégén még hosszú volt...;)
  Amúgy meg nagyon ügyes vagy, drakulálok! :D
  Aranytollat neki!
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 14:14 miyoku

  miyoku képe

  tavasszal még hosszabb volt, csak a kép kb másfél éves. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:26 Kentaur

  Kentaur képe

  Az előző témához még annyit, hogy a Christine Ardens, az nem is angol név lenne, mert a Christine is latin, meg az Ardens is. Ardens:tűzvörös. :-D
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  k, 2008-12-16 14:28 miyoku

  miyoku képe

  jujjj, de utánanéztünk! :D
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 14:32 Ndy

  Ndy képe

  Jó az. Nekem Varga Illés találta ki a nevem, mert teljesen részegen futottunk az ellenőrök elől az Asztoriánál, és gyorsan kellett egy írói álnév :D

  k, 2008-12-16 14:34 Creideiki

  Creideiki képe

  Az egyik legjobb barátomat, aki egyébként lány, tehát barátnőmnek kéne hívnom, de az kétértelmű, na szóvalőt Christine-nek hívják, és ő eléggé angol. Illetve amerikai, de walesi származású, meg ír. Meg nyolcadrészt cigány. :D
  Ja és folyékonyan beszél magyarul.
  Bocs az off-ért. ;)
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 15:15 Kentaur

  Kentaur képe

  Off off: na de mint oly sok név, a Christine is latin eredetű, Krisztus-hoz tartozó, ezt jelkenti, a Krisztus meg ragyogást jelent-cristal-ragyogó-tehát végeredményében Christine Ardens= tűzvörös ragyogás. :-D
  Na jó, abbahagyom, mielőtt hülyének néztek. Késő?
  ----------------------------------------------------------------

  "Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

  k, 2008-12-16 15:17 Ndy

  Ndy képe

  Nyugi, a Cain-nak is van bibliai jelentése :D

  k, 2008-12-16 15:19 miyoku

  miyoku képe

  szervezés alatt áll a tali. nyitottam egy topikot, majd feldobják.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 15:23 Ndy

  Ndy képe

  Huhh... első publikáció. Most jut eszembe, milyen is volt :) Ma te vagy az ünnepelt, figyeld meg, mindjárt létre is hozzák :)
  EK: CSATT... vagy mégsem?

  k, 2008-12-16 15:24 miyoku

  miyoku képe

  kézbe venni lesz fura. :)
  lassan nyithatok egy karcos könyvespolcot. kijön nemsokára maggoth, a kék baba, norbi... :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 15:30 Creideiki

  Creideiki képe

  Ja de mi nem könyben leszünk...szóval király vagy!

  Ndy! Milyen volt?
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 15:32 miyoku

  miyoku képe

  ndy, mesélj, milyen volt az első? ;)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 15:41 Ndy

  Ndy képe

  Hehe, ha az igazat akarjátok hallani, hát azt soha nem is láttam. :) Tizenhat éves koromban egy irodalmi szaklapban közölték le - még a címét sem tudom. Amúgy érdekes: írogattam kritikákat, ismertetőket - rendre azokból sem kaptam. Na, ezek után elhelyezkedtem egy stúdióban, elég sok lemezen játszom a rapp-től a tánczenéig... azokból... sem kaptam. :)

  k, 2008-12-16 15:43 miyoku

  miyoku képe

  ndy az író, aki sosem látta nyomtatásban műveit. :)
  én sem kapok.

  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 15:50 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Szeretnék csinálni egy összesítést a scriptesek egyéni sikereiről.
  Aki tag, és már valaha megjelent valamilye, akár a script tagság alatt, akár előtte, jelezze, hogy összehozhassam az anyagot. Lehetőleg priviben tegye, mert itt szanaszét szaladnak a hsz-ek.
  Ndy te is tag vagy. :)

  k, 2008-12-16 20:07 Aures

  Aures képe

  A "nyári élmény" fogalmazások is idetartoznak? Azokkal mindig taroltam! :D
  (Meg néhányszor odabiggyesztették, hogy az évfolyam legjobb fogalmazása, stb., de semmi extra.)
  _______________
  Behunyom a szemem, hogy lássak.

  k, 2008-12-16 20:30 miyoku

  miyoku képe

  ó, de ügyi vagy! engem utált a magyartanárnőm, és utáltam az ilyen témákat. főleg, h nem szőhettem bele vm jó kis sci-fi elemet... :)
  mikor lehet téged megvakargatni? következő talira jössz?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 20:58 Creideiki

  Creideiki képe

  Én meg nyertem énekversenyt...
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 21:05 Josy

  Josy képe

  Én életemben egyszer nyertem, gyerekkoromban egy kresz-versenyt. A végén két táblacsokit tartottak elém, hogy válasszak. Az egyik kicsi volt és keskeny, a másik nagy és vastag. Hát persze, hogy az utóbbit választottam gyerekfejjel. Hát persze, hogy étcsoki volt. A másik meg finom mogyorós...

  És ezzel elmondtam magamról mindent.
  _________________________
  Gondolkodom, tehát ráérek.

  k, 2008-12-16 21:37 miyoku

  miyoku képe

  azt én is. tanultam is énekelni.
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 21:57 Ndy

  Ndy képe

  Azt én is. (Bár felnőtt fejjel nézve, kissé buzis dolog :D )

  k, 2008-12-16 22:00 Hantos Norbert

  Hantos Norbert képe

  Én nem tanultam énekelni, és nem nyertem énekversenyt.
  Azóta is keresem, vajon milyen rejtett értelme lehet ennek, és milyen hatással volt az életemre...
  :D
  (Na jó, az igazság az, hogy jártam énekkarra két évig. )
  ___________

  "Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

  k, 2008-12-16 22:04 Ndy

  Ndy képe

  Masszív hetero életszemlélet? Kockák?! 8O

  k, 2008-12-16 22:06 Alexei B Fargas

  Nálam a lágy tenor durva hörgős metállá torzult a mutálás és a züllés évei alatt. :-)

  k, 2008-12-16 15:50 Ndy

  Ndy képe

  De a H és V-ből például kaptam 12 darabot. (De már nincs egy példányom sem, lenyúlták :D )

  k, 2008-12-16 15:49 Creideiki

  Creideiki képe

  Melyikből lehet szarabbul megélni: az írásból vagy a zenélésből?

  Ja és hol az elemzésem? ;)
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 15:53 miyoku

  miyoku képe

  szvsz zene! zenéből jobban.
  megnyilt a talis fórum, tessék reagálni. kinek, mikor, hol...
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 15:53 Ndy

  Ndy képe

  Írásból. A zenéből azért sokan megélnek valahogy. Még Maggoth-nak is lógok, de ma csak tengek-lengek :( Igyekszem.

  k, 2008-12-16 15:58 Ndy

  Ndy képe

  Azt azért nem árt hozzátenni, hogy én profi zenész vagyok, és csak amatőr író. Én a zenéből évekig fent tudtam tartani magam - de ahhoz elég jónak kell lenni :-?

  k, 2008-12-16 16:01 miyoku

  miyoku képe

  nade mitől profi a profi író? ezt mégsem lehet úgy kategórizálni, mint a zenélést. a zenélés konkrétabb. ha vk elvégzi pl a zeneművészetit, és tehetséges, akkor profi zenész, nade az írás?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 16:02 Eve Rigel

  Eve Rigel képe

  Profi író, aki megél az írásból.

  k, 2008-12-16 16:07 miyoku

  miyoku képe

  aha. és ha rossz? olyan is van, nem?
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen

  k, 2008-12-16 16:10 Ndy

  Ndy képe

  Lehet még annak nevezni azokat, akik valamikor megéltek belőle - vagy most megélnének belőle egy normális gazdasági helyzetben. De én mondjuk, ahhoz sem lennék elég jó.

  k, 2008-12-16 15:33 Ndy

  Ndy képe

  Meg Eve, meg én. Nyithatsz polcot :)

  k, 2008-12-16 15:37 Hantos Norbert

  Hantos Norbert képe

  Ne feledkezzünk meg Raves Domarról, az 5. karcpályázat győzteséről sem!
  ___________

  "Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

  k, 2008-12-16 15:37 Creideiki

  Creideiki képe

  Meg Cornelius is.
  -
  Frappáns de tömör aláírás helye.

  k, 2008-12-16 15:38 miyoku

  miyoku képe

  jó, de ti már "vén" róka írók vagytok. :)
  ek: janus. ek segíteni akar, kentaur, ek üzeni, h a janus pannonius álnévre gondolt. :)
  - . - . - . - . - . - . - . -
  S im egyszerre ajtóm roppan,
  Mintha egy kéz félve koppan
  – dobban ajtóm csöndesen