3/5. szinopszis - James Wal

Cím: Az utolsó kedves szó

Műfaj: Cyber Ghotic-Disutópisztikus Sci-fi (Itt kicsit bajban voltam :) )

Helyszín: Corranaron pusztuló kolóniája

Ütemterv: Ahogy jön…naponta minimum két oldal.

Szereplők:
- Rovan Vorvez hatalmas növésű, jóképű fiatal férfi, aki értelmi sérülten született, így saját bátyára van utalva.
- Fergus Vorvez, az idősebbik testvér, alacsony, gyenge. Béna lábait csakis egy zajos és esetlen gépszervo segítségével képes használni. Viszont mentálisan igen fejlett, gyors esze már rengetegszer mentette meg a furcsa páros életét.
- Diarrae az egykori lázadók hírhedt vezérének Harjoulu-nak a volt neje, ő volt, aki a Vorvez család meglincselése közben a két legfiatalabb gyermek életének védelmére kelt.

Történet:
A Vorvez testvérek nap-mint-nap az életükért küzdenek a középkori körülmények közé visszazüllött emberi kolónián. Egymásra vannak utalva. Fergus hatalmas célt tűz ki maguk elé…meg akarja találni Tiarron városát, az egyetlen helyet ahol sikerült egy kis izolált szeletkét megőrizni a kolónia eredeti állapotából, ahol még a törvények és a technológia az úr. Meg akarják találni a legendás várost, és onnan űrhajóval a földre utazni ahol, képesek Rovan betegségét kezelni. Viszontagságos utazás veszi kezdetét, folyamatos veszélyben, rablótámadásoktól, éhes állatoktól, zsoldosok akcióitól kísérve. Számtalan társuk akad az út során. Egyikük Diarrae a régi lázadó, aki hosszú ideje zsoldosként tengeti életét. Itt fény derül számos igazságra, a főszereplők múltjával kapcsolatban. Végül elérnek a város falai alá, de nem engedik be őket. Több hónapot töltenek ott, közben kialakul egyfajta bensőséges viszony, Diarrae és Rovan között, és Fergust féltékenység gyötri . Aztán eljön a nap mikor végre elszánják magukat: támadnak. Hosszas harc után sikerül betörniük, de szinte az egész csapat megsemmisül (Diarrae is.). A Vorvez testvéreknek sikerül eljutniuk egészen az űrkikötőig, ahol azonban véget ér a játszma. Fergus Géplábait szétveti egy robbanás, jobb keze eltörik és képtelen segíteni testvérének, akit körbevesznek a város védői…Fergusnak tehetetlenül végig kell néznie, ahogy Rovan hősies küzdelemben meghal. Tehetetlen kínjában, üvölt, ordít, és titkon reméli keserves hangja, elhallatszódik egészen a földig, ahol Corranaron lassú pusztulását előidéző politikusok bársonyszékeikben pöffeszkednek.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2008-12-21 14:01 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Ígéretes történet. :)
Ügyelj arra, hogy honnan indítod a cselekményt, mert így, első olvasatra többnek tűnik, mint amennyit a keret elbír.

v, 2008-12-21 16:45 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Pár kérdés, amit ne felejts el majd megválaszolni.
Mi szorította vissza őket középkori körülmények közé?
Miért csak Tiarron városból érhető el a Föld?
Első ránézésre nekem egy 2-300 oldalas regénynek tűnik (bár ahhoz kissé értelmetlennek találom a végét.)
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

v, 2008-12-21 16:51 Creideiki

Creideiki képe

Sok lesz... De amúgy ígéretes!

-----------------------------------------------------------------
http://creideiki.sfblogs.net

v, 2008-12-21 16:51 Creideiki

Creideiki képe

Sok lesz... De amúgy ígéretes!

-----------------------------------------------------------------
http://creideiki.sfblogs.net

v, 2008-12-21 16:52 Creideiki

Creideiki képe

Déja vum van...
-----------------------------------------------------------------
http://creideiki.sfblogs.net

v, 2008-12-21 18:44 James A. Wal

James A. Wal képe

Mi szorította vissza őket középkori körülmények közé? - MIvel Corranaron bányászkolónia, és a bolygón képtelenség növényt, és nagyobb mennyiségben állatot tenyészteni ezért a Földre vannak utalva, és egy kevésbé szép napon elapad az ételszállítmány. Innentől elszabadult a káosz. A nép fellázad.
Miért csak Tiarron városból érhető el a Föld? - A többi várost vagy lerombolták a lázadók vagy belülről rohadt szét. Három város volt ahol űrkikötő is leledzett. Mára csak egy áll...Tiarron.
Első ránézésre nekem egy 2-300 oldalas regénynek tűnik (bár ahhoz kissé értelmetlennek találom a végét.)- Nekem is de okosan össze fogom tömöríteni...észre sem fogjátok venni ;)

U.I. REKLÁM :D: Nemsokára 3-4 nap+ a cenzúrázás ;) és jön az újabb Rendszer részlet. Kb 7-8 oldal, ha nem szalad meg a kezem.
__________________________________
Failure is the weakness of the enemy