3/7. b) Szinopszis - Hantos Norbert

Cím: A Fantom kalózhajó
Műfaj: n/a (Krimi? Nem tudtam besorolni.)
Helyszín: fiktív helyek a Karib-tengeren
Idő: XVII. század, a kalózkodás fénykora
Elbeszélésmód: múlt idejű E/3
Ütemterv: már megírva
Választott kép: na vajon? :)
 
Szereplők:
Jonathan Reinhard Fitz Barnaby kapitány: főszereplő, a Fürge Kolibri névre keresztelt fregatt újonnan kinevezett kapitánya. Tapasztalt, mogorva, szigorú ember, nem tűri a hanyagságot, dicsérni csak fejben képes, de hangosan kimondva soha. Mérhetetlenül utálja a kalózokat.
James Rothen első tiszt: A Fürge Kapitány első tisztje. Sokkal megértőbben bánik embereivel, mint Barnaby kapitány. Nem nézi jó szemmel a kapitány módszereit, de nem emeli fel a szavát ellene. Jó emberismerő.
Egyéb szereplők:
Thomas Attroney (szakácssegéd)
A Fürge kolibri kormányosa
Weretlon városának kormányzója
A Fantom kalózhajó kapitánya
 
Cselekmény:
Miután Andrew kapitány, a Fürge kolibri előző kapitánya megőrült abban, hogy képtelen volt elkapni a Fantom néven ismert kalózhajót, Barnaby veszi át a helyét. „Udvariasan” bemutatkozik a legénységnek, és tisztázza a helyzetet, miszerint addig nem nyugszik, amíg el nem kapja a Fantomot. Tom közli vele, hogy egy szellemhajót nem lehet elkapni, mire Barnaby azt feleli, hogy nem hisz a babonákban, és ajánlatosabb, ha ők is leszoknak erről. Elindulnak Port D’estből Weretlonba, mivel legutóbb ott látták a Fantomot.
Weretlon kormányzójának a beszámolója szerint nyolc nappal ezelőtt (pontosabban éjjel) valóban megtámadták a várost, de a hajó nagyon gyorsan fordult, nem valószínű, hogy a viszonzott tűzzel eltalálták volna. A legénysége is minden jel szerint túlvilági. Barnaby erősen kételkedik ebben, és közli, hogy a Fürge Kolibrinál nincs gyorsabb hajó, már csak emiatt is ők a legalkalmasabban a kalózbanda elfogására. A kormányzó elmondja, hogy kelet felé távoztak, és hogy itt hagytak egy levelet. Az üzenetet a Fantom kapitánya írta, melyben figyelmezteti az őt üldözőbe vevő hajó kapitányát, hogy hagyjon fel az üldözéssel; amennyiben mégsem, ütközzenek meg az Őrtorony-szoros előtt. Barnaby személyes sértésnek veszi az üzenetet, és azonnal elindul.
Nem találják ott a Fantomot, de Barnaby kieszel egy tervet arra, hogyan csalja csapdába a későbbre várható ellenséget. A szoros túloldalán Ferisch városának kikötője van, ő pedig megbújik az éj sötétjében a szoros fala mellett – ha a Fantom megérkezik, két tűz közé szorítják. A kereszttűz miatt öngyilkos művelet ez rájuk nézve is, de Barnaby bízik benne, hogy egy ilyen váratlan lépés meglepi még a Fantomot is.
James figyelmezteti, hogy lehet, hogy éppen a Fantom csalja tőrbe, hiszen ő hívta meg őket ide, de Barnaby bízik az eddig csalhatatlan megérzéseiben.
Éjjel köd ereszkedik rájuk, de Barnaby ezt előnynek tekinti: nagyobb eséllyel lephetik meg az ellenséget.
Reggelre Barnaby megdöbbenve veszi észre, hogy a nagy várakozásban elbóbiskolt; valamint azt, hogy Ferisch városát megtámadta a mostanra már mesze járó Fantom. A kapitány dühét a legénységen vezeti le, akik hagytak maguk mellett észrevétlen elosonni egy jól felszerelt hadihajót.
Barnaby azonnal visszaindul a parancsnokságra Port D’westbe, hogy ha kell, erővel verje ki belőlük az erősítést.
Éjjel nyugtalanul alszik; azt álmodja, hogy utolérték a Fantomot. Felkel, és rájön, hogy nem álmodta: a beszűrődő zöld fény valóban a Fantomra utal. Magához veszi fegyverzetét és kiront a fedélzetre, ám amit lát, még őt is (és a legénységét is) mérhetetlenül megdöbbenti…

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2009-06-04 19:15 Styra

Styra képe

Na, ez már oké :)
__________________________________________________
Csillagból születtünk, s csillag leszünk újra
Ha életünk lángját egy széllökés elfújja.