3/7 szinopszis - isslac

Cím: A láda

Műfaj: horror

Nézőpont: E/3, múlt idő

Helyszín: Egy nagyváros Európában, napjainkban.

Ütemterv: Ahogy haladok vele, sajnos túlságosan van ihlet,nincs ihlet típus vagyok, így lehet, hogy a nagy részét egyszerre írom meg.

Szereplők:

Anett Nelson: megfontolt, fiatal nő. Nem álmodozó típus, jelszava az ˝élj a mának!˝. Barna hajú, sportol, és szereti a rejtvényeket. Sokszor megy a saját feje után, és néha nagyon türelmetlen tud lenni.

James Nelson: Anett testvére, egy londoni egyetemen tanul, és egy régészcsapat tagja. Az egyik ásatáson egy különös, antik ládára bukkannak. James a ládát egy otthoni múzeum igazgatójának szánta ajándéknak, így addig ki sem nyitja, míg haza nem ért.

Cselekmény:

James felhívja Anettet, hogy pár napig abban a lépcsőházban fog lakni, mint ő, egészen addig, míg a város igazgatójának át nem adja az ásatáson talált ládát. Beköltözik, és megmondja Anettnek, hogy nem nyúljon a ládához. Természetesen Anett ezt nem tartja be, így felnyitja a ládát, amiben tárgyakat talál. Rájön, hogy James nem is egy antik ládát, csupán egy annak kinézőt hozott haza. A benne lévő tárgyak maximum az 1800-as évekből származhatnak, állapítja meg. Különösen elbűvöli egy ékszeres doboz, amelyet felnyitva egy bohóc táncol az ékszeres dobozok megszokott halk zenéjére.
Miután kinyitja a ládát, egyre furcsább dolgok történnek: Az ég egyre jobban szürkévé válik, reggelre feketévé válnak a városon áthaladó folyók. Nem járnak a buszok, villamosok, autók, és embereket sem lehet látni az utcán. Hamarosan minden ember eltűnik a környezetéből, a házak falai megfeketednek, és az egyetlen, akit Anett lát, az egy nevető bohóc, aki hol fel-, hol eltűnik a szeme elől.
A bohóc játszani akar vele, de Anett elutasítja őt. A bohóc üldözni kezdi, miközben Anett találkozik James-szel,akivel haza mennek, és ott Anett mindent elmesél neki. Miután Anett beszámolt mindenről, a bohóc elrabolja Jamest. Anett rájön, hogy meneküléssel semmit nem old meg, így felfegyverkezve szembeszáll a bohóccal.
Követni kezdi, majd a bohóc csapdába csalja, és elmondja, hogy amiért kinyitotta a ládát, bűnhődni fog. Ellopja tőle az ékszeres dobozt, majd eltűnik. Anett nem tud menekülni, mivel egy egyik pillanatról a másikra ott termett növény lefogja kezét-lábát. A környezete kezd szétesni, a világ elemeire bomlik, míg végül nem marad más, csak ő, ahogy zuhan a feneketlen mélységbe, ahol az egyetlen hang egy ékszeres doboz távoli, halk zenéje.
Anett felébred az ágyában, és rájön, hogy az egész lidércnyomás egy álom volt. Csörögni kezd a telefon, felveszi, és a vonal túlsó végén a testvérét, James-t hallja. James elújságolja a hírt, az Anett otthona melletti lakásba fog költözni pár napra, és van egy régi ládát is magával hoz, amit szeretne neki megmutatni…

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2009-06-04 19:33 Styra

Styra képe

Gondolom az elhagyot városos kép.
__________________________________________________
Csillagból születtünk, s csillag leszünk újra
Ha életünk lángját egy széllökés elfújja.

cs, 2009-06-04 20:39 isslac

Igen :) Még beleírjam szerinted?

----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...
www.darkisland.gportal.hu ( itt ismoon néven vagyok)

cs, 2009-06-04 21:09 Dom Wolf

Dom Wolf képe

A sztori közepén, amikor jön a bohóc és a halott város, nagyon elismerően bólogattam magamban, meg talán valóban is, aztán jött a vége. Felébredt. Jó, jön ismét a doboz, de akkor sem az igazi, a közepe annyira tetszett, hogy valami borzasztó eredetit vártam.
Ek: bumm. Témánál van.
________
"Csak szidj. Előbb utóbb legyengülök, és elbukom.
Most szidd a hazád. Szidd a világot."

cs, 2009-06-04 21:42 isslac

Volt egy másik verzió, ahol egy szigeten volt a város, és ott is bohóc, eltűnések, csilingelés, de a végén hentelés is lett volna, és úgy éreztem, hogy nem férne el 20 000 karakterben... Ez vasárnap előtt 3 nappal volt. Elvetettem a sztorit, és ez volt az egyetlen épkézláb dolog, ami az eszembe jutott.
Érdekes, hogy ha rákapok a túlírás ízére ( mert nagyon túlírok mindent), akkor már nem elég a limit. Pedig egy hónapja ötezer karakternyit nem tudtam lekaparni. :)

----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...
www.darkisland.gportal.hu ( itt ismoon néven vagyok)

cs, 2009-06-04 21:55 Dom Wolf

Dom Wolf képe

A hentelősre kiváncsi lettem volna :)
Végül is, inkább írd túl... Én péntek este tízezer karakteren álltam. Vasárnap reggelre lett huszonötezer, és végül tizenhétezerre fabrikáltam, miután az első tele volt marhaságokkal. Mégiscsak jobb, mintha hétezer karakter mellé írtam volna háromezernyi marhaságot :idea:
________
"Csak szidj. Előbb utóbb legyengülök, és elbukom.
Most szidd a hazád. Szidd a világot."