3/7. - Miyoku

Ki a cukibb?

A hidegvérű bérgyilkos belehunyorított a távcsőbe, aztán felvonta cuki kis szemöldökét. Elege volt az egészből. Szenvedett a melegtől, és amúgy is szieszta, és mosdásidő következett.
Ásítás közben hatalmasat nyújtózkodott, aztán megvakarta szőrős, kidudorodó kölyök pocakját. A francba az egész feladattal! Órák óta lógott már az ablakban, néha keservesen fel-felnyávogva türelmetlenségében. Mégis mit várnak egy kölyök macskától? Neki most puha gombolyagokkal kéne játszania, fogócskáznia a gazdájával, de leginkább szundítania egyet. Persze, persze, ő volt az egyetlen profi abból a béna társaságból, ahol csak kivénhedt macskák dolgoztak, akik annyira rusnyák voltak, hogy még az úton-útfélen állatokat etető, macskamániás, félvak öregasszonyok is felsikoltottak volna rémületükben. Ő viszont édes volt!
A világ szinte legtökéletesebb kölyökmacskája, nem mintha erről a „gazdájának” tudomása lett volna. Gombóc, gazdának hívta a kislányt és a gyerek szüleit, akik befogadták, mert nem volt rájuk jobb szava. A rabszolga jobban illett volna. A macska szórakozottan a mancsát tisztogatta miközben arra gondolt, hogy miféle kényeztetésekre fogja rávenni a kislányt, ha végre hazaér az iskolából. Talán úgy tesz, mintha a szülők elfelejtették volna megetetni - ez volt a kedvenc trükkje, a gyerek gyakran bedőlt neki, rásegítve az amúgy is kidudorodó pocak méretére - ráveheti egy kis fülvakargatásra. Erre a gondolatra hunyorított, és közben vigyorra húzta helyes kis pofácskáját. Ettől szoktak az emberek elájulni, a két tenyerüket összecsapni, és „jajjj-de-éééédes!” felkiáltásban kitörni, miközben felocsúdva a kábulatból megtámadják szegény állatot. Gombóc egyszer a saját szemével látta, ahogy egy belvárosi utcában halálra ölelgettek egy bébi cirmost pusztán csak szeretetből. Na, ez az a sors, amire ő nem akart jutni! Tisztában volt bájaival, gyakran illegette magát a tükör előtt - olyankor a szintén vele egy háztartásban élő patkány a hátán fetrengett, és a hasát fogta a röhögéstől ketrecében, ha netán tanúja volt a jelenetnek – és elalélt, szinte csöpögött saját tökéletességétől, mégsem akart felszínes lenni. Neki nem volt elég, hogy ő Isten legnagyszerűbb teremtménye a földön, ő fontos dolgokat akart véghezvinni. Mint ez a küldetés!
Büszkén kihúzta magát, kitörölt egy kósza könnycseppet a szeméből, amit elérzékenyülésében hullatott önnön csodálatossága fölött.
Végül is a tervet túlteljesítették! A beilleszkedésül nem is mehetett volna pompásabban! Minden földi lény úgy gondolja viccesen, hogy a macskák egy idegen bolygó szülöttei, hisz nincsenek a földön náluk helyesebb élőlények: melegek, puhák, dorombolnak, szőrösek, öntörvényűek, jó szagúak, és ahogy a bajuszkájuk rezeg, jujjj, és ahogy az ember ölében dagasztanak, ha megkapják azt a kis fültő vakarást, és… A francba, ismét a könnyek. Gombóc látása elhomályosodott, aztán megrázta a fejét, hogy kitisztuljon a szeme. Bármelyik emberi lény, legyen bár felnőtt vagy gyerek, a kölyökmacskára szavaz, ha megkérdezik, hogy mi a legédesebb, legkönnyfakasztóbb, legszipogtatóbb teremtmény a világon. Erre a kérdésre egy válasz létezik: a kölyökmacska!
Senki sem sejti, hogy a macskák valóban a világűrből származnak! Egy messzi-messzi galaxisból, ahol egy másik fajjal az ufó magazinokból és az X-aktákból ismert kis szürkékkel osztoznak bolygójukon. A kis szürkék nem találják elragadónak a cicákat, az ő ízlésüknek túl melegek, puhák, szőrösek, satöbbi, satöbbi. Ők jobban szeretnék a kígyókat, ha ismernék őket, de arrafelé nem élnek hüllők. A kis görcstestűek szerint a macskák fújjj, viszont a monitorjaikon tanulmányozták a föld élővilágát, és úgy gondolták, hogy oda remekül beilleszkedhetnének a macskák. Akkoriban fejlődtek ki az első emlős állatok, és egészen hasonlóak voltak, mint a bolygónkon macska néven ismert D-121-es faj. Némi biológiai manipulációt kellett végrehajtani rajtuk, kicserélni a belső szerveiket, hogy jobban hasonlítsanak az itteni állatokhoz, vagy száznegyven évvel megrövidíteni az élettartamukat, befogadóvá őket a fertőzéseknek, betegségeknek, de a cukiságuk eszenciájához és az agyukhoz nem nyúltak.
Senki sem gondolta, hogy ekkora sikerük lesz! Úgy vélték, hogy az olyan egyszerű gondolkodásmóddal rendelkező állatokat fogadja el majd az ember, mint amilyen a kutya. A biztonság kedvéért a D-121-esek kitenyésztettek néhány nagymacskaként ismert fajt is. Az egész beilleszkedés célja az volt, hogy segítség előkészíteni a terepet a kis szürke gyarmatosítok számára. Remek terv, csak épp feledésbe merült. Hallani néha magányos ufó leszállásról, Roswellben, itt-ott, mégsem jön senki bolygót elfoglalni, nőket erőszakolni, gyerekeket rabolni, és a D-121-esekről is megfeledkeztek.
Gombóc nagyot sóhajtott. Néha látni szerette volna ősei földjét, nem mintha a csúnya, ormótlan szürkékre lett volna kíváncsi, de vonzotta a gondolat, hogy egy egész halom fajtája béli között lehet, akik értik a beszédét, nem úgy, mint az emberek. A macskák büszkék voltak múltjukra, mindenre, amit elértek, még annak ellenére is, hogy áldozatokat kellett hozni, és sokan közülük kiszolgáltatott, nyomorúságos helyzetbe kerültek. A többség szeretett itt élni! A föld sokkal szebb, mint ahonnan őseik jöttek, itt alkalmuk nyílik pillangókat kergetni, füvet enni, a világ csupa szín és szag! Otthon senki sem vakarta őket, itt pedig az emberek önkéntes rabszolgáik. És miért? Mert a macskák ennivalóak!
És ebbe rondítottak bele a rohadt patkányok!
Minden, ami a macska, annak ellentéte a patkány. Az emberek utálják, üldözik, megvetik őket, és undorodnak tőlük. Kicsit jobb lett a propagandájuk mióta bemutatták a Lecsót, nade a csatornák nincsenek tele cuki patkányokkal. A kínai horoszkóp szerint 2008 a patkány éve volt, akkor valamelyest többen vásároltak belőlük, de még mindig az undorlista elején szerepelnek. Gombóc is rossz véleménnyel volt róluk, míg be nem költöztettek egyet a lakásába – mindenre úgy gondolt, mintha az ő, és nem az emberek tulajdona lenne. Dezső rendes tag, tiszta, csöndes, bátor, és tiszteletben tartja a szabályokat. Még játszanak is néha, ha az emberek nem látják, titokban, nehogy csökkenjen a macska tekintélye.
Dezső amolyan trendi patkány, pont az a fajta, akikkel meggyűlt a D-121-esek baja. Nyilvánosan Gombóc is háborgott miattuk, de Dezső óta más szemszögből is rálátása lett a dologra.
Tiszta véletlenül történt a baleset. A tudósok patkányokon kísérleteznek, így nyilvánvaló, hogy náluk ütött be a bibi. Egy új rákgyógyszeren kísérleteztek, amikor az egyik kutatónak jó reggelt kívánt a kísérleti patkány. A gyógyszer mellékhatásaként – ami a rákot nem gyógyította – megtanultak a patkányok beszélni. Erre rögtön lecsaptak a rágcsáló tenyésztők, és azóta szinte minden otthont elözönlöttek a beszélő patkányok. Ki került heteken belül a cukiság listák élére? Természetesen a patkányok!
A D-121-esek ezt nem hagyhatták annyiban! Azonnal cselekedniük kellett, hogy megakadályozzák ezt a gyalázatot. Gombócot bízták meg a feladattal, hogy semmisítse meg a beszélő patkányok választott vezérét. Pontban háromkor lép be a szemközti üres telek kapuján, hogy a haverjaival találkozzon. Gombóc az órára nézett. Három perccel múlt három. Hol ez a szerencsétlen?
Várt még néhány másodpercet, aztán ismét a keresőbe nézett. Abban a pillanatban tűnt fel a várva várt rágcsáló. Azt a nagyképű pockot – ámult el Gombóc –, ez két lábon jár! Mancsát máris a ravaszra helyezte, kis híján meghúzva, mikor felfigyelt valamire. Az állat színe angolkék volt, dumbo fülekkel. Pont, mint Dezső, és a fején lévő fehér folt… Gombóc csalódottan engedte le a puska csövét, majd tanácstalanul a fejét kezdte vakarászni. Ez a patkány Dezső. Mégsem lőheti le a lakótársát! A rabszolga-gazdi is dühös lenne. Mit tegyen?
Kulcscsörgés zavarta meg a macska gondolatait, aki egyetlen gyors mozdulattal a rejtekhelyére rakta a fegyvert. A francba! Most gondolkozhat, hogy mit mond a tanácsnak.
Az ajtó kinyílt, és belépett rajta a kislány-rabszolga, kedvesen gügyögni kezdett Gombócnak, aki kötelességtudóan legcukibb hangján nyávogott, közben az éhező pofa kifejezést próbálta magára ölteni. Szeretett volna gondolkozni még legalább néhány percig, mielőtt átadja magát a hátvakarászás gyönyöreinek. A szorult helyzetből a megcsörrenő telefon mentette meg.
Gombóc agya lázasan, az emberi agynál százbilliószor gyorsabban forogni kezdett, és a macska egyfajta révületbe került. Végre felszabadult, hogy használhatja különleges képességei egyikét, amit itt a Földön ritkán tett meg. Itt minden olyan lassú. Az emberek szörnyen lassúak, nehezen megy nekik a gondolkozás, a beszéd, a mozgás. Sokkolná őket, ha látnák a macskák valódi sebességét!
Lássuk! Dezső elment délután, még szólt is, hogy fedezze, ha valamelyik rabszolga előbb hazajönne – a fedezés alatt azt értette, hogy ugorjon a macska a rabszolga ölébe, és csináljon valami übercukiságot, amitől a gazda nyáladzva feledkezik meg minden másról a vakaráson kívül – de azt nem mondta, hogy beszélő patkánygyűlésre menne. Ami azt illeti, Gombóc nem is tudta, hogy ő az újpatkányok vezére! Talán köthetnének valamilyen kompromisszumos megoldást, például lehetnének a patkányok kevésbé helyesek. Egy kis harapás itt, egy kis káromkodás ott…
A macska légzése lassult, szívverése beállt normálisra, kezdett magához térni. Oké, még talán rendbe lehet hozni a dolgokat. Majd egyességet kötnek ezekkel a fura rágcsálókkal, vagy ha nem megy, hát felrobbantja az egész rohadt kócerájt, persze Dezsőt itthon tartja valamilyen ürüggyel. Ő úgysem szuperzseni, nem jött idegen bolygóról, csak egy össze-vissza karattyoló patkány. Minden rendben lesz!
A gyomra korogni kezdett, és ő megpróbálta felerősíteni a hangot, hogy a rabszolga is hallja. Na, végre, az ember letette a telefont.
A szőke kislány a szőnyegen heverő ennivaló cicához lépett.
– Kaptál enni, Gombóc?
A macska nyelt egyet, és megpróbálkozott a nyálcsurgatással, amit az ételt kunyeráló kutyáktól lesett el.
A kislány lehajolt és karjába vette a macskát, aki hálásan dorombolt. Kimentek a konyhába, ahol Gombóc az asztalon foglalt helyet. Egy pillantást vetett az aznapi újság címlapjára, és olyan keservesen nyávogott fel, hogy a gyerek elejtette a macska tálját.
Az újság első oldalán ez a szöveg állt:
„Új sláger! Lepje meg gyerekét cuki, több színben is kapható szobatiszta kiscsibékkel!”

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2009-06-14 05:36 Eve Rigel

Eve Rigel képe

"A macska nyelt egyet, és megpróbálkozott a nyálcsurgatással, amit az ételt kunyeráló kutyáktól lesett el."
:D
EK: harap

v, 2009-06-14 12:46 Alexei B Fargas

Szia!
Hát öööö...
Sikerült pont olyanra beállítanod a tetszésfaktoromat, hogy pont semmit nem érzek a történeted iránt. Ennek leginkább két IGEN komoly oka van: az egyik, hogy az alapötlet és a karakterek fenomenálisak, hitelesek, ötletesek, de a dramaturgia, amit kihoztál belőle, nekem annyira abszurd és gyerekes, hogy nem tudok a "gagyin" kívül más szót ráhúzni. Miért kellett bekeverni ezt az űrlényes maszlagot? Nem lehetett volna simán csak "beszélő" macskákkal dolgozni? Arról nem is beszélve, hogy ezzel a kavarászással rengeteg logikai hibát sikerült elhintened (pl: Ki az űrlény? A kölyökmacskák vagy a macskák cuzammen?; Illetve, ki kinek a rabszolgája Gombóc szerint?)
Zavaros mondatok, vesszőhibák.
Ezt most összecsaptad, igaz? Siettél vele?

v, 2009-06-14 20:01 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

"A hidegvérű, bérgyilkos" - ilyesfajta vesszőhiba már ordít arról, hogy nem nézted át elégszer. Pedig ez még csak az első mondat.
"Persze, persze " - Vagy egy persze, vagy két vessző
"macskamániás félvak öregasszonyok " - vessző
"Gombóc gazdának hívta a kislányt" - nagyon-nagyon sokáig nem esett le, hogy Gombóc az a macska neve. Ebből a mondatból arra következtettem, hogy a gazda neve volt Gombóc gazda.
"hívta a kislányt, és a gyerek szüleit" - nkv (nem kell vessző
"Talán úgy tesz, mintha a szülők elfelejtették volna megetetni - ez volt a kedvenc trükkje, a gyerek gyakran bedőlt neki, rásegítve az amúgy is kidudorodó pocak méretére - ráveheti egy kis fülvakargatásra. " - széetesett a mondat. A végét nem tudom hova rakni. Most az ott két gondolatjel egy mondatban, vagy közbeékelt komment? Sehogy se jön ki.
"miközben felocsúdva a kábulatból megtámadják szegény állatot. " - megtámadják? Heh?
"halálra ölelgettek egy bébi cirmost pusztán csak szeretetből. " - ööö, van ilyen?
"mégis nem akart " - mégis nem = mégsem
"hullatott, önön csodálatossága fölött." - nkv, önnön
"Végülis a tervet túlteljesítették! " - végül is (ezt egy életre megtanultam)
"felnőtt, vagy gyerek" - nkv
"a kölyökmacskára szavaz, ha megkérdezik, hogy mi a legédesebb, legkönnyfakasztóbb, legszipogtatóbb teremtmény a világon. " - és mi van a kutyás típusokkal? Ismerősöm például utálja a macskákat. Leginkább azért, mert ők is utálják őt.
"az ufó magazinokból, és az X-aktákból " - nkv
"A kis szürkék nem találják elragadónak a cicákat, az ő ízlésüknek túl melegek, puhák, szőrösek, satöbbi, satöbbi" - hihi, ez jó mondat. :)
"Ők jobban szeretnék a kígyókat, ha ismernék őket" - mire alapozza a feltevést?
". A kis görcstestűek szerint a macskák fújjj" - ööö, ennek a mondatnak nyelvtanilag nincs értelme.
"mint a bolygónkon macska néven ismert D-121-es faj. " - macska címszó alatt több száz, ezer, nem tudom mennyi faj ismeretes. Inkább "a D-121-es macskafaj." Lásd wikipedia: "A macska (más néven házi macska, tudományos nevén Felis silvestris catus) egy kisebb termetű húsevő emlősállat, amely a macskafélék (Felidae) családján belül, a Felis nem Felis silvestris fajához tartozik, a vadmacska alfaja. "
"de a cukiságuk eszenciájához, és az agyukhoz nem nyúltak." - nkv
"néhány nagymacskaként ismert fajt is" - a néhány az itt többezer, ugye?
"mindenre amit elértek" - v
"csupa szín, és szag" - nkv
"itt pedig az emberek önkéntes rabszolgáik. És miért? Mert ennivalóak!" - az előző mondat alanya az emberek. Tehát következtetés a második mondat alanyára: "Mert az emberek ennivalóak!"
"Minden, ami a macska, annak ellentéte a patkány. " - na és mi a helyzet az egérrel?
"Kicsit jobb lett a propagandájuk mióta bemutatták a Lecsót" - vessző. Ez a mondat igazán nem kellett volna...
"A kínai horoszkóp szerint 2008 a patkány éve " - ahogy még egy csomó más év is...
"A gyógyszer mellékhatásaként – a rákot nem gyógyította – megtanultak a patkányok beszélni. " - Érdekes... Egyébként kéne egy "ami" a kommentbe
"Pontban háromkor lép be a szemközti üres " - fog belépni
"Azt a nagyképű pockot – ámult el Gombóc – ez két lábon jár! " - v: "Azt a nagyképű pockot – ámult el Gombóc –, ez két lábon jár! "
"az éhező pofakifejezést " - nem a kifejezés éhezik... "az éhező pofa kifejezést "
", az emberi agynál százbilliószor gyorsabban forogni kezdett" - fontos a mennyiség?
"amit itt a földön ritkán tett meg" - föld = talaj, Föld = bolygó
"übercukiságot" - eh, fránya szleng, nem kell túlzásba vinni...
"Ami azt illeti, Gombóc nem is tudta, hogy ő az újpatkányok vezére!" - ezt meg miből gondolja?
"Ő úgy sem szuperzseni" - úgysem
"csak egy össze-visszakarattyoló " - össze-vissza karattyoló
"– Kaptál enni Gombóc?" - megsz, vessző
*
Eléggé tele van logikai bukkanókkal. De tegyük fel, hogy mese kategória a novella, akkor ezek még elfogadhatók; viszont akkor nagyon nem kellett volna bele az Ufós mellékmagyarázat... Mintha a novella hol ide, hol oda akarna billenni, nem tudom helyre rakni.
*
Tagolatlanság. Sok helyen jót tett volna neki egy enter. Ha másról kezdesz beszélni, pl. a karakter felocsúdik a merengésből, üss entert.
Kötőjelek vannak gondolatjelek helyett.
*
Összecsapott, ezerszer emlegetett hibák bukkannak fel benne.
*
Az egyetlen pozitívum a nagyon erős csattanó, ott hangosan felnevettem. Na neeeee! :lol: az nagyon jó lett!
De meg tudtad volna ezt jobban is írni, az alapötlet nagyon jó, a karakterek is.
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

k, 2009-06-16 08:31 miyoku

miyoku képe

thx norbi! a vessző hibákat akkor sem tudom kiküszöbölni, ha 800x nézem át a szöveget. :(
"megtámadják? Heh?
- ööö, van ilyen?" igen, létezik
""Ők jobban szeretnék a kígyókat, ha ismernék őket" - mire alapozza a feltevést?" mert a macskák ismerik a szürkéket
""Minden, ami a macska, annak ellentéte a patkány. " - na és mi a helyzet az egérrel?" az egereket a népek nem tartják annyira koszosnak, és gusztustalannak, mint a pateszokat
""Ami azt illeti, Gombóc nem is tudta, hogy ő az újpatkányok vezére!" - ezt meg miből gondolja?"
az volt a feladat, h a górét nyírja ki, aki akkor fog belépni a kapun
a többi jogos.
logikai buktatókkal nem értek egyet.
tök gondolatjeleket írtam, nem tudom mit bénázik a word. :(
javítva.

- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

v, 2009-06-14 20:38 Ndy

Ndy képe

Igazából tetszik, bár kérdése, hogy mit szedtél, miközben írtad... :D
No persze, volt már ilyen:
http://www.napantik.hu/catalog/product_info.php?products_id=36
(jobb linket, most nem találtam), de ez a novi annyira idétlen, hogy jó. A fogalmazásra még ráfér néhány simítás, de gondolom, az előbb-utóbb meglesz.

k, 2009-06-16 08:33 miyoku

miyoku képe

örülök! :)
reméltem, h a hibáktól függetlenül tartalmilag bejön a scripteseknek, de hát tévedtem. :(
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

v, 2009-06-14 20:39 bellamaria

bellamaria képe

Vannak benne nagyon eredeti és aranyos részek. Az ufós szálat feleslegesnek érzem.
Ugyanaz a véleményem a te novelládról is, mint a sajátomról. Kisebb keretben nagyobbat ütne.
Nekem az rögtön leesett, hogy a macska a Gombóc, az enyémet is úgy hívják :).
Norbi, igen, van olyan, hogy agyonszeretgetik a kismacskát. Mikor kislány voltam és nyaggattam a kiscicákat, az anyukám mindig mondta, hogy "Ne bántsd őket, mert elfostosodnak, és megdöglenek"

h, 2009-06-15 02:31 craz

craz képe

Én, a kis szürkék tiszteletbeli vezére ezennel megkérlek arra, hogy semmisítsd meg e fenti írást!
Megbolondultál? Lebuktatsz minket!
Hiába kísérleteztünk ennyit, hogy nagyobbak és színesebbek legyünk?! Még nem tudhatják meg, hogy itt vagyunk a Földön!
Még a végén elkezdenek kölyökmacskákkal mászkálni, találomra hirtelen előrántani a légmentes tartódobozukból, s megkérdezik: - Ugye milyen cuki?

ui.: A kígyók, na azok tényleg cukik!

h, 2009-06-15 09:49 miyoku

miyoku képe

h h miért kevertem bele az ufokat?
szerintem a macskák tényleg földönkívüliek.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2009-06-15 14:27 Kentaur

Kentaur képe

Jaj, Miyo drága...egyrészt ooooolyan cuki vagy! :-D
Másrészt meg nagyon látszik rajta az a bizonyos "összedobtam két óra alatt"-című mondat.
Olyan is... pedig lehetett volna ütősebb, néhol tök jól átjön a stílusod, pl a végefelé.
Ez most nem lett tőled jó, pedig lehetett volna, olyan, mintha eltrehánykodtad volna...és tényleg nagyon sok olyan hiba van benne, ami egy eddig eljutott scriptestől már ejnye-bejnye!
----------------------------------------------------------------
"Az írás olyan, mint a herpesz:tünetmentes lehetsz, de gyógyult nem!"

k, 2009-06-16 08:24 miyoku

miyoku képe

a hibák 95%-a vesszőhiba. abban meg sosem voltam jó.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2009-06-16 11:17 Kentaur

Kentaur képe

Nekem is a vesszők voltak a nagy gyengéim, még most is mindig van benne egy-kettő vesszőhiba, de azért meg lehet azt tanulni...
Amúgy jó a tartalom, az tetszik, csak ugye az se jön át annyira, ha rossz a tagolás. (az eleje széthúzva, a közepe túlmagyarázva, a vége az viszont okés)
----------------------------------------------------------------
"Az írás olyan, mint a herpesz:tünetmentes lehetsz, de gyógyult nem!"

p, 2009-06-19 06:25 gwalker

gwalker képe

Nagyon sok benne a szóismétlés. Vannak olyan hat-hét mondatos bekezdések, ahol háromszor is szerepel a macska, kölyök, gazda vagy a kislány szó. Az ötlet szerintem jó, de a földönkívülis bekezdés, valahogy nagyon nem illik bele a képbe. Nekem olyan írásnak tűnik, amit többször át kellett volna még olvasni, és elég sok mindent kihúzni belőle - leginkább a szóismétléseket.
------------------
gwalker.sfblogs.net
------------------
Hot sun, global fun
Needed action, start to run.

p, 2009-06-19 08:53 Muraközy Konrád (nem ellenőrzött)

Hmmm... osztom a korábbi hozzászólók véleményét, túlságosan is összecsapottnak tűnik (szóismétlések, néhol pongyola fogalmazás). Az ufós rész nem fölösleges, jól illeszkedik a történetbe, viszont ez a gazda-rabszolga viszony zavaros. Ha rabszolgának tekintenek az emberekre, akkor semmi szín alatt nem nevezik őket gazdának!

p, 2009-06-19 09:13 SirTelen

"A francba az egész feladattal!"
Azt mondják az okosok, hogy az író önkéntelenül is beleírja a művébe a gondolatait.
...De ez bizonyára marhaság! :)
--------------------------------------------------------------
"hitehagyott a jó, s a rosszakat
a meggyőződés szenvedélye fűti..."

William Butler Yeats

p, 2009-06-19 10:34 Aures

Aures képe

Nem volt ez olyan rossz; legalább is tartalmilag nem. Szerintem.
A szöveg nagyon jó! :D
_______________
Behunyom a szemem, hogy lássak.