A bolygókaraván: Törésvonalak (regény, Bevezetés)

Bevezetés

A Szaturnusz barna, opálos fénye halványan csillant a cirkáló, és a nálánál jóval nagyobb romboló felszínén. Tapinthatóvá vált a feszültség, ahogy a két űrhajó ismét egymás felé fordult. Jó ideje köröztek már egymás körül. Olyannak tetszettek, mint a kettőscsillagok, amik akár évmilliókig is járják lassú táncukat, mielőtt a természet törvényei szerint egyetlen kataklizma-szerű csók közepette össze nem olvadnak.

Itt sem történhetett másképp. Egy tizedmásodpercbe sem telt és az űrt több tucat fénycsóva szabdalta darabokra.

A csóvák aranyesőként hullottak alá. Nyomukban a vastag neoacél védőborítás szétrágva pattogzott le a kúp alakú testekről.

Egyszer csak a kisebbik hajó kettéhasadt, mint egy érett dinnye. A dekompresszió törmeléket, berendezési tárgyakat és emberforma alakokat rántott ki az űrbe, örökkévaló utazásra kárhoztatva őket a Szaturnusz körül. Még egy apró villanás bevilágította a hajó testén a japán karaktereket, aztán csak a sötétség maradt. A Yamamoto kibercirkálónak befellegzett.

A Transzeurópai Szövetség rombolója komoran oldalazott ki a köréje termett sűrű törmelékfelhőből. Testét tucatnyi repedés, izzó találat díszesítette, már-már felismerhetetlenné téve a korábban oly jól látszó „KMS Gdansk” betűket.

Nehézkesen a Yamamoto felé fordult. Torpedónyílását apró villanás ragyogta be, és a nukleáris töltet már nyíl egyenesen száguldott is a szárnyaszegett cirkáló felé.

Hatalmas, néma fénygombóc villant...

A Gdansk egyedül maradt az űr közepén. Ahol korábban az Ázsiai Unió kibercirkálója volt, most már csak alig felismerhető roncsok lebegtek, pörögtek vagy reppentek széjjel.

Pár másodperccel később, rövid jelentés hagyta el a rombolót az interplanetáris adón keresztül. Minden teherhajó megkapta a Szaturnusz Körzetben. Már csak percek kérdése volt, mikor önti el a Naprendszer összes kommunikációs csatornáját az üzenet.

A hír mégis legelőbb egy sokat látott, idős férfihez jutott el. Ő mint általában, mikor valami számára nem tetsző dologgal szembesült, akkor is csak megdörzsölte rövid, kefe szerű hófehér bajuszát...

3
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2010-02-17 21:17 Blade

Blade képe

Na itt az első részlet, a másik kettőt ráérsz beküldeni szépen lassan.

sze, 2010-02-17 22:47 Alexei B Fargas

A beküldött 3 résznél nem lesz több itt fent karcon, azért küldtem be egyszerre. Köszi, hogy ilyen gyorsan kiraktad!