Invázió

Természetesen úgy kezdődött, hogy a földönkívüliek inváziót indítottak a bolygónk ellen – már sokadszorra. Azonban most Amerika már úgy gondolta, elég abból, hogy mindig megmentik a világot. Fáradtak ehhez a melóhoz, unják nagyon, most cselekedjen a világ többi része is. Persze adnak fegyvereket, technikát, ha kell, de kikötötték, hogy abban az esetben először a saját érdekeltségeket mellőzve a remek és legyőzhetetlen USA-t szabadítsák meg először az idegenektől. Ebbe mindenki belegyezetett, és az országok egymással versenyezve kapkodtak az új lézerágyúkért és a speciális vírusokért, amikkel az ufók számítógépes rendszerét lehet megsemmisíteni. Hiszen az űrbéliek nem csak úgy, ukkmukkfukk támadtak, nem, szépen összehangolt támadásokat indítottak, amiket a központi vezérhajóból irányítottak.
Valószínűleg kivárásra játszottak, mert úgy tűnt, fegyverük és harcosuk van elég. És Amerika unta meg előbb. Ha valaki belegondolt volna, bizonyára csodálkozik, hogy miért nem tárgyalással rendezték le a nézeteltéréseket? De ha valaki belegondolt volna, akkor azt is furcsállhatta, hogy miért pont a Földet szemelték ki elfoglalandó bolygónak? Ha csak a Naprendszernél maradunk, akkor is van még pár lakatlan és kényelmes hely, ahova kiköltözhetnek, ha a túlnépesedés fenyegeti őket. De nem, az idegeneknek a Föld kellett. Miért? Rejtély – számomra, legalábbis. Talán a rabszolgák miatt, mert nem kétséges, hogy azokká akartak tenni minket, ha sikerül a leigázás. És most úgy látszott, sikerül.
Az Amerikai Egyesült Államok már kiadta a fegyvereket, és nagyképűen fittyet hányt a fenyegetésekre, amiket a földönkívüliek küldtek nekik. Nem fognak ők behódolni, mit képzel ez az űrcsürhe? Az első rakéták még el sem indultak, mikor az idegenek támadtak. Egy jelentéktelen kis amerikai falucska volt a bombabecsapódás centruma, annyira érdektelen volt, hogy a környéken lakók egy szót sem szóltak az egészről. De másról sem – ugyanis eltűntek a Föld színéről. Washington sem küldött híreket, se a többi USA-beli nagyváros. Ez rendkívül aggasztó volt, mivel a Csendes-óceán nyugati partvidékén többen is hatalmas pusztulásra következtettek a gombafelhők méretéből... de, hogy ezt az illetékes helyeken még csak meg sem érezték, az lehetetlen volt. Gyorsan felhívták Kanadát, hogy utánaérdeklődjenek az amerikai kormány hallgatásának, de onnan sem érkezett hír. Ekkor Japánban egy műholdfelvételt vettek elő, hogy az ügy végére járjanak. Mi van Amerikával?
Az igazság az volt, hogy semmi. Egyszerűen megszűnt létezni. Az egész földrész eltűnt, csak egy, a néhai partvonalat tökéletesen követő gödör maradt belőle. Ez először nem keltett pánikot. Majd a hír kitudódott. Akkor sem, csak az a több millió ember, aki az utcákon rohangált fel-le, és eszelősen ordítozott, hogy itt a világ vége. Valaki a nagy fejetlenséget kihasználva jogdíj fizetése nélkül árulta a McDonald’s-os hamburgereket, miután ráírtak, hogy eredeti amerikai íz. Ezt már a megmaradt országok kormányai sem vehették félvállról, és elkezdődtek a tárgyalások, nagy nehezen. Először az Európai Unió fogadta el az ultimátumot, aztán a behódolási hullám fokozatosan terjedt keletre, végül Japán volt az utolsó, aki beleegyezett. Más lehetőség nem volt, mert az idegenek azzal fenyegettek, hogy különben porig rombolják az adott országot, mint Amerikát (és itt megint felvetődött a kérdés, hogy ezek után mit kezdtek volna egy lakatlan bolygóval? Ennyi erővel a Marsra is mehettek volna, és még kevesebbet is kellett volna várakozni, meg nem lett volna szükség ekkora haditechnikára...), és azt mindenki belátta, hogy jobb esetleg rabszolgaként élni, mint sehogy sem.
Ez idő tájt én éppen az angol vizsgámra készültem, mivel a tanítást nem szüneteltették ilyen csip-csup nemzetközi ügyek miatt. A kemény tanulásban az angol nyelv könnyebb megértését vettem át, azaz zenét hallgattam. Ekkor megszakították az adást, és beolvasták a fontos híreket, hogy a Föld minden országa behódolt az idegeneknek, és nemsokára Magyarországra is várják a delegációk érkezését, hogy megmondják, ezek után mi a teendőnk. Szakképzett rabszolgákra mindig szükség van, gondoltam, és elővettem az angol jegyzeteimet, hogy tovább tanuljak. Két perc múlva anyukám bejött a szobámba, hogy lement a közértbe, vesz egy kis kenyeret. Ez azt jelentette virágnyelven, hogy elmegy a legközelebbi szupermarketbe, és három óráig vásárolgat. Öcséim és apukám edzésen voltak, így csak én maradtam a lakásban felügyelőnek. Munkám abban merült ki, hogy abbahagytam a tanulást, és beültem a számítógép elé, hogy az interneten szórakozgassak. Nem is gondoltam volna, hogy történelmi cselekedetet hajtok végre ezáltal!
Nem csináltam semmi szokatlant: megnéztem a leveleimet, körülnéztem néhány kedvenc oldalon, átolvastam pár viccet...majd kaptam egy figyelmeztető üzenetet. Egy külön ablakban bukkant fel, és nagyon szűkszavúan fogalmazott. „Földlakó! Azonnal hagyd abba, amit csinálsz, és csatlakozz! Most!” Erre mit felelhettem? Igaz, válaszolhattam volna, hogy „Persze, mondják meg, mit tegyek.” Ugyanis sosem voltam lázadó alkat. De akkor kitört belőlem minden dac, és egy durván visszautasítottam minden együttműködést. Akármilyen idegen életforma nem fog velem packázni! Ahelyett, hogy azonmód szénné égtem volna a lézersugártól, amit a megsemmisítésemre küldtek, egyszerűen csak visszaválaszoltak. Megismételték az eredeti üzenetet, és kiegészítették egy fenyegetéssel. „Ha nemet mondasz, akkor meghalsz! Mi figyelmeztettünk!” Erre bárki fejvesztve csatlakozott volna. Én nem tettem. Nem tudom, miért... egyszerűen csak nem volt kedvem hozzá. Elmondtam, hogy lusta vagyok, és nincs kedvem világleigázó mozgalmakban résztvenni, bocsánatot kérek. „Nem”-et direkt nem mondtam. Mit tehettek szegény idegenek? Valószínűleg a hajukat tépték, ha volt hajuk. Eltelt két perc, és én még mindig életem. Ez alatt az idő alatt azonban nem bújtam a takaróm alá félelmemben, hanem letöltöttem két zeneszámot, kijavítottam egy régebbi novellámat, és beküldtem az egyik írói oldalra.
Majd, minden előzetes figyelmeztetés nélkül, kaptam egy újabb üzenetet. Amit furcsállottam rajta az volt, hogy ez is egy másik ablakban jelent meg. Nofene, elfelejtették, hogy társalgunk? „Földlakó, azonnal csatlakozz hozzánk!” Hmm, szövegváltoztatást eszközöltek, mert az előző nem tetszett, vagy ez egy integalaktikus közvélemény-kutatás? Udvariasságom és hidegvérem még mindig nem hagyott el, azon egyszerű oknál fogva, hogy sosem volt belőle sok, így nem tettem mást, csak visszaírtam, hogy hagyjanak végre békén, szeretnék dolgozni. Erre, minő fordulat, a másik ablakban megkezdett beszélgetésemre jött válasz, miszerint őket nem hatják meg a fogyatékosságaim, nincs más választásom, mint rögvest jelentkezni a legközelebbi anyahajón. Vagyis szerintem ezt jelentette a „Lépj a Zeminovana fedélzetére, és vedd fel egyenruhád!”
Kifejezetten idegesített a kétcsatornás földönkívüli-kommunikáció, ezért azt az egyszerű megoldást választottam, hogy kikapcsoltam mindkettőt. Egy darabig nem vehették észre, de tíz perc múlva megjelent mellettem két „idegen”. Arcuk olyan volt, mint amilyennek ábrázolják őket: kifejezéstelen, zöldes-szürke bőr, hatalmas, vágott szemek… bamba pofák, elismerem. Mivel a rossz oldalon, azaz az erkélyen álltak meg (nem tehetek róla, hogy a gépünk az ablak mellett van, ami a balkonra néz… az sem az én hibám, hogy rossz koordinátákat ütöttek be, és nem a szobába teleportálódtak), bekopogtattak az ablakon. Én kedvesen mosolyogva odafordultam, és kinyitottam nekik az erkélyajtót… persze, majd éppen én! Igazából egy gúnyos vigyorral kiintegettem, és tovább gépeztem, de, hogy az üvegen kaparászó rondaságokról eltereljem a figyelmemet, bekapcsoltam, majd maximális hangerőre csavartam egy rock számot. Annyira felhangosítottam, hogy kihallatszott hozzájuk is, mire fej- és egyéb testrészvesztve rohantak vissza a ház fölött eddig észrevétlenül – számomra legalábbis – lebegő hajójukra. Egyesbe tették a masinát, és elsiettek, hogy a lézer kiakadt volna tőlük. De az égen eddig nem vezették be a sebességkorlátozást, így büntetlenül száguldozhattak. Felháborító, hogy csak a földieket sújtják ezzel az átokkal!
Az esti híradóban közölték a hatalmas örömhírt, hogy felszabadultunk az idegen elnyomás alól, érthetetlen okból ugyanis távoztak az idegenek. Állítólag különböző kínzóeszközöket vetettek be ellenük ismeretlen országokban, ezért úgy döntöttek, más bolygót igáznak le. Szintén ezen megnevezetlen országok valamelyikében közölte egy megnevezetlen miniszterelnök, hogy menjenek a Marsra, és ők ezt a jó tanácsot azonnal meg is fogadták. Nem hivatalos források szerint a kérdéses állam kicsiny hazánk volt, és az egyik politikus nem tett mást, mint tévesen marslakóknak nevezte őket… Ki tudja? Talán nem szerették a rock számokat, és a hideget, ettől megsértődtek – ez a gondolat tetszett nekem, mert így nemzeti, sőt, világmegmentő hőssé válhatok. Megemlítettem a délutáni beszélgetésemet szüleimnek is, de ők, ahelyett, hogy kitörő örömmel a nyakamba borultak volna, egyszerűen, és gimnazista létemre, szobafogságra ítéltek, mert tanulás helyett játszottam a gépen. Hogy megmentettem a világot az másodlagos szempont, többet elő ne forduljon!
Pár nap alatt minden visszaállt a rendes kerékvágásba, és az új marslakók üdvözletüket küldték hazájukból, amelyhez csatoltak egy kis ajándékot is, bár a világ megmaradt országai hevesen tiltakoztak ez ellen: Amerikát. Hiába mondtuk, megleszünk mi nélkülük, mégis reggelre újra ott állt a kontinens, összes lakójával együtt. Szomorú, de ez még nem volt elég! Az USA nagyképűen közölte, hogy bár elrabolták őket, de szupertechnikájuk segítségével visszatértek, és emiatt mindenkin behajtották a világmegmentés és a bérbe adott fegyverek árát. Hiába hangoztattam minden fórumon, én mentettem meg a világot, nem hitték el. Ki dől be egy ilyen képtelen történetnek, amit egy szellemileg nem egészen ép lány ad elő? Ugyan kérem, ez olyan képtelenség, mint az, hogy léteznek marslakók! Elvégre a XXI. században élünk!

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (5 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2005-12-15 12:06 Blade

Blade képe

Egyáltalán nem lett borzalmas, sőt, egészen szórakoztató... :)

Az pedig nagyon érdekes ötlet, hogy amerika helyén csak egy gödör maradna...;)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

p, 2005-12-16 14:59 d

d képe

Egész jó lett. A fóromosok meg csak azt hiszik el amit látnak.
De ne szomorkodj - én hiszek neked. :roll:

szo, 2005-12-17 17:00 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Ha már Amerika, akkor helyesebb lenne az UckMuckFuck kifejezés. ; )
De az Űrcsürhe szó nagyon ötletes. : )

p, 2006-06-23 21:05 Engelmann

Hááhááhááá
A hölgy mentalitása szuicíd.
Könnyen leolvasható hogy a kreativitással nincs gond, és a megvalósítás is tökéletes.
Ám,
ám,
ám, itt virnyog hogy ez nem elég jó meg minden.
tehát a motiváció a probléma.
.
Nos, az a központi probléma, hogy amilyen módszereket használt a kreativitásának és a megvalósításának a csiszolására, ami nagyban csökkentette a motiváció kifejlődésének esélyeit.
ez nem volt okos lépés.
Hozzá kell tenni, célravezető, lévén ez a két tulajdonság az amire egy szabad alkotónak a legnagyobb szüksége van, és a legkissebb a valószínűsége, hogy képes külső forrásból gyorsan, és eredményesen csiszolni. (A motivációval ellentétben)
.
A lehető legintelligensebb lépést választotta a céljainak elérése érdekében.
.
A legnagyobb probléma az, hogy ennek a lépésnek a végrehajtása nagyon kevés asszociatív és kreatív agymunkát igényel. Ez a két lépés az, amit a robotok a lehető legkevésbé képesek megtenni:
Tehát a hölgy tökéletes droidnak képezte ki magát, ami a kultúrális/művészeti irányvonalat jelenti.
.
nos.. Ez minden esetben elég a középszerűséghez, és nem zárja ki a zsenialitást.
Ám amellett, hogy nem zárja ki, sajnos nem is igazán segíti elő különleges mértékben.
.
Vegyünk egy másik példát, névszerint engem.
Én hátam közepére sem akartam a megvalósítás eszköztárának lehetőségeit, viszont a mérhetetlen mennyiségő agymunkának köszönhetően, a kreativitásomat sem igazán fejlesztettem, hanem hagytam, hogy a puszta, és magasan tartott motivációm pótolja a két hiányosságot.
.
Valójában a motiváció alatt azt a pluszt értem, amit nem lehet könyvből, vagy pedig puszta tapasztalatok útján megszerezni, hnem a tapasztalatok értelmezése fölé emelkedve, amolyan belterjes módon kell előállítani. Amolyan tapasztalatokkkal kapcsolatos tapasztalatokként.

Ezt hívják hülyeségnek. Estenként, ha a végeredmény kedvező, akkor zsenialitásnak.
Mint kikövetkeztethető, ez a módszer, nagyban támaszkodik a motiváció által nyújtott támogatásra, ami a kreativitás és a megvalósítás terén megjelenő hiányosságokat hivatott elfedni.
Példával:
-Ha egy szónak nem vagyunk biztosak a helyesírásában, esetleg a toldalékolásában, könnyn lehet szinonimát használni, és kiigazítani az összképet, a végeredmény sérülése nélkül. Akár elmenve az extremitásokig, és az egész jelenet/gondolati egységet alapvetően máésfelé terelni, hogy a kifejezést ki lehessen kerülni.
-ha valami illogikus, hamar lehet rá magyarázatot találni, lévén nem kell ragaszkodni az előre eltervezett történet kötöttségeihez, hanem szabadon lehet alakítani a történéseket.
.
És ennyi.
.
Nos, ez egy amolyan, neked nincs igazad nekem igen dolog, amerikai módra, ahol a nem favorizált módszer előnyeit, és a favorizált módszer hátrányait egyszerűen levegőnek nézzük.

v, 2006-11-05 23:01 ColemanV

ColemanV képe

Igen tisztelt Ms. Bloody!

Az elmúlt 6,25 percet azzal töltöttem, hogy elolvastam Invázió c. művét és feltétlenül ki kell fejeznem nagymértékű tetszésemet. :)
Népiesen szólva: Tecccik wazze! :D

Kitörő örömmel tudatom továbbá hogy, fent említett írása alapján, megfelelőnek tűnik az - nyilvánvalóan valami galaktikus véletelen folytán - általam, prózai egyszerűséggel csak "Invázió"-nak keresztelt írásom kiegészítő elemeinek elkészítésére.

Természetesen, csak amennyiben ön is megfelőnek ítéli szerény személyem írói képességeit arra hogy zsenialitását latba vetve, valami új és nagyszerű történetbe vágjon.
(referencia anyag a következő helyen lelhető fel: - http://w3.enternet.hu/colemanv/Coleman.html - természetesen az Invázió még nem, mivel kiegészítésekre szorul a nagyérdemű olvasóközönség elé tárása előtt...)

Köszönöm kitüntető figyelmét, valamint várom válaszát.

Virgil Coleman

/a megmagyarázó/

h, 2006-11-06 11:00 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Véletlenek nincsenek. A Karcolat a gondolatolvasók gyűjtőhelye. Vangyunk már hárman, bár én még mindig tagadom, hogy a csoporthoz tartoznék.
Szóval megfelelek egy kiegészítésre? Izé... legyen. Bár fogalmam sincs, mit is kéne csinálnom, de ha feltünteted, hogy ezt és ezt az emberiség ellen elkövetett bűntettet én hajtottam végre, akkor bármibe belevágok.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

k, 2006-11-07 23:21 ColemanV

ColemanV képe

pszt.. tessék megsasolni a privát üzeneteit.. oda válaszoltam tegnap.. :)

p, 2009-12-25 19:45 littledragon

littledragon képe

Miért a Föld?

Egy űrben utazó vírus nem választhatja meg, hova fog leesni.

p, 2009-12-25 19:46 littledragon

littledragon képe

Ja, csak vicc volt, lemaradt a vigyor

 

xD

 

 

p, 2009-12-25 19:55 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ezt magaddal társalogtad, vagy nekem írtad? (Márhogy honnét maradt le a vigyor? A novellából? Mert onnan nem.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2009-12-25 19:59 littledragon

littledragon képe

Látom, nem én támadok, hanem ti kerestek ellenséget.

 

p, 2009-12-25 20:03 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem mi keresünk, jönnek maguktól. De a kérdés akkor is áll: nekem írtad, vagy maganak? Azaz: válaszoljak, vagy sem? (Tényleg nem értem.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2009-12-25 20:09 littledragon

littledragon képe

"hogy miért pont a Földet szemelték ki elfoglalandó bolygónak?"

 

Ezt írtad, erre írtam valami hülyeséget, mihez később hozzátettem, hogy csak vicc volt.

Semmi más nem történt.

 

Vissza a mákosbeiglihez..    ,-)

 

p, 2009-12-25 20:16 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Így már teljesen világos, köszi. (Én genetika tanulás közben funkcionális analfabéta vagyok. Plusz a fórumbeálltásaim olyanok, hogy az új hozzászólást feljebb teszi, mint a régebbit, így ha nem a "válasz" gombot használod, nekem egy őskáoszon kell átverekednem magamat, hogy kitaláljam, most mihez és hova tartozik az a megjegyzés.)

Bejglihez jó étvágyat.

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2009-12-25 20:26 littledragon

littledragon képe

genetika

 

auch, a legrosszabb helyre csapódtam be.

 

Tanulás közben nem kellene fórumozni. Igazából a kulcsingerek miatt olyan körülmények közt kellene tanulnod, amilyenek majd a vizsgákon lesznek.

 

Vagy vizsgán is fórumoznod kell majd, akkor beugranak azok a dolgok, amik most mindörökre összekapcsolódtak azzal, amiket én írtam..

P

 

p, 2009-12-25 20:34 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Szerencsére a kulcsingereknek ehhez kevés közük van, mivel nem viselkedést kell kiváltani. ;) A viselkedési mintázatom meg pont a vizsgának megfelelő: ülök szoknyában és rohadtul elegem van az egészből. Majd felemlegetem neki a Karcolatot, hátha kapok plusz pontot érte. (Vagy nem. Akkor megkérem, hogy csak írja be az ötöst, sietek befejezni azt a tanulmányt, amit a következő konferencián be akarnak mutatni. Ha van szíve, megteszi, ha nincs, megbeszéljük, mit is csinálok.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2009-12-26 09:33 littledragon

littledragon képe

Az agy úgy működik, hogy az azonos idejű ingerek összekapcsolódnak.

Nem az a lényeg, hogy most viselkedés kiváltása a cél.

 

Egy megtanult dolog könnyebben beugrik, ha a körülmények olyanok, mint amikor azt a dolgot megtanultad. Ez azért van, mert az agy fő funkciója a túlélés biztosítása.

Megmenekülsz egy vadállat elől, közben az agyad mint egy videokamera rögzít, és közben összelinkel minden apró részletet.

A legtöbb megtanult dolog nem is tudatosul benned. De amikor újra ugyan abba a szituációba kerülsz, az agyad minden kis mozzanatra megpróbál ugyan úgy reagálni, mint akkor, amikor túlélted ugyan ezt a helyzetet.

 

szo, 2009-12-26 20:46 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Te most magyarázol egy diplomás biológusnak valami olyanról, ami nem teljesen igaz... Mindegy. A kulcsinger definícióját ezek szerint nem ismered - mivel az definíció szerint viselkedést vált ki. ;) De ez már annyira offtopic, hogy hagyjuk itt abba.

_____________________
Dr. Bloody Dora

h, 2010-02-08 19:13 dwd

Tudod, egyszer majd rajossz, hogy igazat irtam, fuggetlenul attol, hogy rosszul hasznalom a fogalmakat.

 

Tudod azt is tanitjak, hogy nincs eter.

Pedig ez egyszeruen nem igaz. Ilyen ez a mai vilag.

 

Legyen szep eleted.,

p, 2009-12-25 20:28 littledragon

littledragon képe

Sárkányok fogmosás után nem esznek, főlek mákosat nem..

 

p, 2009-12-25 20:05 littledragon

littledragon képe

Imádom olvasni amit a nők írnak.

El nem tudod képzelni, mennyi mindent tudok kiolvasni ebből a pár sorból . Imádom.

 

Természetesem megtartom az infogmációt magamnak. Ez senki másra nem tartozik.