A megtisztítás

Dátum: 2015. szeptember 18, csütörtök
Név: 1 375 326. számú tesztalany
Születési idő: 1997. szeptember 13.
Születési hely: Győr
Magasság és súly: Átlagos
Hajszín: Barna
Szemszín: Zöld
Családi állapota: Hajadon
Egyéb vonatkozó adatok: Heteroszexuális párkapcsolat középső, második gyermeke, egy báty és egy húg testvére. Egyetemi hallgató, 4,4-es tanulmányi átlaggal, 120-as intelligenciahányadossal. Jelenleg a főváros IX. kerületében tartózkodik.

Az alany megfigyelőjének személyes észrevétele: Magas fokú érdeklődés a művészetek és a sport iránt. Szociális tevékenysége erősen korlátozott, társasági élete a nullához konvergál. Magának való, mániákus önfejlesztő, az ellenkező nemhez távolságtartással viszonyul. Erős média- és társadalomkritikai megnyilvánulások vonatkozó internetes fórumokon, cirádás fogalmazásmód, bántóan objektív, következetes világnézet. Szülei (324 128-as számú, 421 853-as számú próbaalany) a Megtisztítás kezdeti, próbafázisában lettek sikeres beültetés és eredményes lefojtás élvezői.

Kedves 1 375 326-os számú alany, üdvözöljük a Megtisztításban! Kormányzatilag felügyelt programunk immáron tíz éve szolgálja a hazai szociális háló gördülékeny átformálását. Működésünk fő célja a nagykorú státuszban lévő, az átlagos intelligenciaszintet meghaladó lakosok detektálása, begyűjtése és fennakadásmentes átprogramozása a kor uralkodó médiaszínvonalának szintjére.
Tevékenységünk történetének részletes ismertetéséhez kérjük, nyomja meg az egyes gombot.
Már átprogramozott alanyok kiértékelése és élménybeszámolója: kettes gomb.
Személyre szabott instrukciók, hármas gomb.
Amennyiben kérdése lenne…

Egyes gomb:
A Megtisztítás egy évtizedes múltra visszatekintő kormányzati program, mely a hazai valóságshow-k, ál valóságshow-k, vetélkedők, celebműsorok, reklámok, összegző nevükön TAM-ok (Totális Agyi Minimum) visszhangmentes elfogadását segíti elő. 2004-es megalakulásunk óta fő profilunk a hazai médiarendszer szolgálatába állítani az arra önszántukból kevésbé alkalmas és/vagy hajlandó lakosokat. Olyan átlagos intelligenciaszintet meghaladó személyek felkutatása a feladatunk akik, ha úgy tetszik, ösztönös elutasítással viseltetnek még kialakulófélben lévő, dekonsruktív médiapolitikánk iránt. Örömmel jelenthetjük ki, hogy a kezdeti kísérletező időszak után programunk jelenlegi helyzete biztosítja az alanyok zavartalan és mindössze minimális kockázattal járó szellemi lefojtását, alkalmassá téve őket ezzel a tudatlan fogyasztásra. Visszatérése után a főmenübe részletes és személyre szabott tájékoztatást kap a beilleszkedés elvárható menetéről, valamint az Érzéktompító MO-2015 megfelelő használatáról.

Főmenü:
Tevékenységünk történetének részletes ismertetéséhez kérjük, nyomja meg az egyes gombot.
Már átprogramozott alanyok kiértékelése és élménybeszámolója: kettes gomb.
Személyre szabott instrukciók: hármas gomb.
Amennyiben kérdése lenne…

Hármas gomb:
A munkatársunk által átadott dobozban a beilleszkedésre vonatkozó utasításokat tartalmazó hangüzenet mellett megtalálja az Érzéktompító MO-2015 bővebb használati utasítását is.

Egyes alpont: Az Ön beilleszkedése.
Kettes alpont: Érzéktompító MO-2015.
Hármas alpont: Lejárt jogosítvány meghosszabbítása.
Négyes alpont: Biztonsági előírások, személyiségvédelem, reklamációk.

Egyes alpont:
Gratulálunk, ön sikerrel vette selejtezőnket! Következő lépésként ismertetném beilleszkedésének pontos menetét. Ügynökeink a tegnapi éjszaka folyamán behatolást hajtottak végre lakóhelyén, majd a beültetés végrehajtására alkalmas kutatóközpontunkba szállították. Felügyelt altatás után különböző teszteknek vetettük alá magát, hogy feltérképezzük agyának komplexitását, és elkészíthessük belső hálózatának digitális változatát. Ezután orvosi stábunk elvégezte azt az operációt, mely során egy mikrochipet implantáltak az agy kritikus gondolkodásért és kreativitásért felelős oldalába. Ön ebből semmire sem emlékszik, nem is emlékezhet, a hatékony orvosi fájdalomcsillapítók és altató hatása a pillanatnyi emlékezetvesztés. Ma reggel, pontban 7 óra 07 perckor munkatársunk átadta önnek a jelen instrukciókat is tartalmazó kazettát, benne a beilleszkedését teljessé tevő Érzéktompító MO-2015-öt, és a különböző kiegészítőpontokat. A kettes alpontban erre vonatkozó utasításokat kap majd.

Kettes alpont:
Gratulálunk, ön sikeresen lépett szintet! Az utasítások tudomásulvétele után nincs más hátra, mint üzembe helyezni, és kiélvezni a szerkezet nyújtotta édes tudatlanságot. Az Érzéktompító MO-2015 egy neves szakértői csoport által kifejlesztett se hall, se lát, se szól szerkezet, mellyel élhetőbbé tesszük mindennapjait, nézhetőbbé műsorait. Fontos tudnia, hogy a mechanika az ön érdekeit szolgálja. Általa tompább lesz az általunk kínált pofátlan hazugságok áradatára. A dobozban talál majd egy rövid, de velős használati utasítást az Érzéktompító pontos használatát illetően, az ön érdekében érdemes ezeket pontosan lekövetni. Üdvözöljük hát a Való Világban!

Hármas alpont:
A program sajátja a természetes beilleszkedésre képtelen alanyok segítése. Ezért a bemért lakosok mesterséges úton történő lefojtása társadalmunk rendeltetésszerű működésének alapköve. A beültetés és beüzemelés után számított két éven belül ismételt kivizsgálásra lehet számítani, mely során felmérjük, szükséges-e jogosítványának megújítása. Amennyiben az elvégzett teszteken megfelel, immár az Érzéktompító áldásos tevékenysége nélkül kerülhet vissza társadalmunk térképére, mint teljes értékű tag. Sikertelen vizsga esetén elrendelhetjük az Érzéktompító további fél, egy vagy kétéves meghosszabbítását. Kérjük, a használati utasítás figyelmes átolvasására, majd a gép előírásokhoz ragaszkodó beüzemelésére. Zavartalan működést kívánunk!

Négyes alpont:
Köszöntjük ismertetőnk végén, kedves Mintapolgár! Örömmel értesítjük, hogy kipucolása sikeres volt. Kötelességünk tájékoztatni arról, hogy az eredményes chipbeültetés megállapítása után – mely a tájékoztató első felében meg vagy meg nem nyomott négyes gombnál dől el – szándéka többé nem választás kérdése. Tudatát, gondolkodását és kreativitását sikeresen kötöttük hálózatunkra, melyet 24 órás megfigyelés alatt tartva kontrollálunk majd. Hangüzenetünkbe foglalt tájékoztatónk így puszta formalitás, személyiségi jogainak képletes tiszteletben tartása. Jelen soraim után a hangüzenet önmegsemmisítésre, rövidtávú memóriája pedig törlésre kerül. Produktív működést kíván az Együtt a Kollektív Tudatlanságért program csapata!

Négyes gomb:
Amennyiben kérdése lenne, úgy a beültetés sikertelen volt, az ebből következő problémák orvoslása ajtaja előtt várakozó kollégáink feladata. Saját biztonsága, és majdani büntetésének enyhítése érdekében kérjük, ne tanúsítson ellenállást!

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2015-09-23 14:08 Sren

Sren képe
5

Hát kösssz, ettől egészen rendesen kirázott a hideg. Nem tudom, ki hogy van vele, nálam ötös. Csak! Teljesen átjött.
Egyetlen olyasmit említenék, ami nekem döccenő volt:
"Szülei (324 128-as számú, 421 853-as számú próbaalany) a Megtisztítás kezdeti, próbafázisában lettek sikeres beültetés és eredményes lefojtás élvezői." - Ide (szerintem) annyira klappol az "élvező" szó, mint elefántra a lila bikini, de lehet, hogy nem jól látom.

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

cs, 2015-09-24 13:29 cukidani

Mivel a szöveget a program egyik képviselője mondja fel, így mégsem fogalmazhat negatívan (eredményes lefojtás szenvedői) azzal kapcsolatban. Meg egyébként is úgy éreztem, hogy növeli a dolog abszurditásérzetét.

cs, 2015-09-24 14:48 Kyle

Értem én, mit akarsz mondani, de szerintem nem 2015-öt kellett volna írnod, hanem valami későbbi évszámot. Mert 2015-ben vagyunk, mégsem ültetnek mindenkibe chipet. Emiatt pedig szerintem veszít az éléből az írás, mert kevésbé lesz hiteles.

Bár lehet, nem kéne megkérdőjeleznem. :)

v, 2015-09-27 14:52 DrSamson

DrSamson képe

Először is, nem kötekedni akarok! :)

Másodszor, honnan tudod, hogy nem így van? Ha szétnézel bárhol, akármelyik városban, rengeteg ilyet látsz. Valóság show-kon nevelkedett, szemellenzős IQ betyárokat.

Nem kell ehhez chip beültetés, hogy ilyenné váljanak az emberek, elég hozzá a csordaszellem. És manapság ez eléggé felerősödött.

A chipek helyére nyugodtan be lehetne helyettesíteni a TV-ket, ugyanaz lenne az eredmény. Ha így nézed, akkor teljesen helytálló a 2015-ös év.

Persze ezt csak én gondolom, korántsem biztos, hogy igazam van.


Az őszinteség a legjobb politika, de hazugnak áll a világ

cs, 2015-09-24 19:41 polgarveronika

polgarveronika képe
5

Ez nagyon rendben van...
Grat!
(de a Mintapolgár ugye nem én vagyok??:DD)

Üdv: V.

 

_______Tertium non datur ______

cs, 2015-09-24 20:08 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe
5

Szerintem ez nagyon jó lett. Az pedig, hogy a történet napjainkban játszódik, külön pikantériát is ad a dolognak, mivel nem egy, jelen társadalmunkkal kapcsolatos, idáig megfejtetlen kérdést is megválaszol. Bevallom, bennem is helyretett egy-két dolgot, ami a párom és édesanyja viselkedése körüli misztikumot illeti. Mióta olvastam a novellát, más szemmel nézek rájuk. :) Köszi, hogy olvashattam!

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

szo, 2015-09-26 17:29 Z. Cz. Domonkos

Szia!
Nagyon megtetszett ez az írás, akartam is írni valami hozzászólást, hogy ezt meg azt így meg úgy gondolom, vagy hogy valami különösen testszett vagy mit tudom én, aztán nem sikerült semmi értelmeset elkövetnem. Na mindegy, nem tom mi van.
Mindenesetre nekem tetszett. Köszi!

szo, 2015-09-26 19:11 polgarveronika

polgarveronika képe

Tudod, az a jó, amikor az embernek nem kell érvelnie, hanem azt mondja, hogy CSAK, és marad az élmény, valahol legbelül.
Üdv: V.

 

_______Tertium non datur ______

v, 2015-09-27 15:18 DrSamson

DrSamson képe
5

Nekem bejött. Hideg, távolságtartó és kíméletlen!
Annak ellenére, hogy tetszett, el is szomorít.

Egy észrevételem van:

,,Kérjük, a használati utasítás figyelmes átolvasására, majd a gép előírásokhoz ragaszkodó beüzemelésére."
Ehelyett hogy hangzik ez?

Kérjük, figyelmesen olvassa át a használati utasítást, és a gépet pedig az előírásokhoz ragaszkodva üzembe helyezni.

Talán jobban felhívja a figyelmet a ,,figyelmesen" szóra. Vagyis figyelmesen olvassa el a használati utasítást, mert ha nem, akkor jaj lesz magának!

Aztán lehet, hogy hülyeséget írtam...


Az őszinteség a legjobb politika, de hazugnak áll a világ

k, 2015-09-29 07:36 Para Celsus

Para Celsus képe

Nem rossz, de valamit megjegyeznék:
"A Megtisztítás egy évtizedes múltra visszatekintő kormányzati program, mely a hazai valóságshow-k, ál valóságshow-k, vetélkedők, celebműsorok, reklámok, összegző nevükön TAM-ok (Totális Agyi Minimum) visszhangmentes elfogadását segíti elő" - itt érzésem szerint fordítva ülsz a lovon - inkább a valóságshow-k, vetélkedők, celebműsorok valók arra, hogy eltompítsák az embereket, nem pedig az eltompítás kell arra, hogy az emberek elfogadják ezeket a műsorokat. Persze ez egyéni vélemény.


"The Rainmakeeeer!"

cs, 2015-11-12 18:38 Nimretil

Nimretil képe

Inkább az a szomorú, hogy ehhez a folyamathoz még csak chipre sincs szükség. Azt nem vágom, ha ez úgyis kényszer, akkor minek ismertető, plusz ha a szöveg pozitívan akar nyilatkozni, akkor miért állítja, hogy pofátlan hazugságokat terjeszt, de amúgy maga az ötlet tetszik.