-

-

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2014-07-28 13:06 Para Celsus

Para Celsus képe

"ruháikon valamennyi nagyhatalom felségjelével" - egyszerre voltak kínaiak, amcsik, oroszok, EU-sok?
"Bárki is tehette" - Bárki is tette. Indokolatlan a feltételes mód.
"a déli nap tüzét elfedték a katonák." - tudom, mit akarsz mondani, de furán jön ki. Eltakarták a napfényt, árnyékot vetettek az üregre, érted.
"az idegen szavakban csak egy téveszme dühét és egy szolga félelmét vélte felfedezni." - hm, hogy fedezheti fel egy téveszme dühét a szavakban, ha nem is érti őket? Akkor csak a dühöt érzékelheti.
"mindannyijukat." - mindannyiukat.
Jön egy hosszú szerzői közlés rész, dióhéjban, mint egy olvasónapló vagy tartalmi kivonat, aztán "
Néhány sátor, egy hétszemélyes páncéljárgány, egy kétes hitelességű dokumentum, egy antiszociális pap és egy akaratos vezető – ez a sors jutott az Underground kincsvadászaira." - mint egy film trailere.
"Virulástól mentes, annál dühösebb arcának elszenvedője" - bocs, de ez... egy arcot nem lehet elszenvedni.
"tudta bájosnak mondani az összképet. Nem is tudta, " - szóismétlés.
"James másik jobb kezeként ismerte." - eh, ez képzavar... hány jobb keze volt Jamesnek? "másik bizalmasa", "másik segítője", azt nem lehet félreérteni.
"ezüst szemei, illetve az, hogy sebhelyes arcát" - ezüst szemek, sebhelyes arc... kissé klisés, pont, mint a dögös kiborgmaca és kemény csaj karaktere.
"kiásatásra vár" - kiásásra vár.
" lágyan átvegye" - lágyan átvenni? Nem szerencsés. Inkább óvatosan.
"elég tágas " - tágas vagy sem? Az "elég" elég töltelékszó :)
"szolgáltak az álmosító félhomályért" - fogalmazd át, ez suta lett. Neonok nem szolgálnak, pláne nem félhomályért.
"ellett" - ellen.

Na, egyelőre ennyi - kicsit a Ghost in the Shellre, kicsit Walter M. Miller Jr. regényére, a Hozsánna néked, Leibowitz!-ra hajaz. De tetszik, jó a helyesírásod, a központozásod, a világ fantáziával megalkotott, és régen olvastam már a karcon jól megírt kiberpunkot.
Ígérete kezdés, nekem tetszik, na.


"The Rainmakeeeer!"

cs, 2014-07-31 19:42 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Köszönöm az elismerést! ^^*
Ezeket a csúnyaságokat minnyá' kijavítom, köszi, hogy figyelmeztettél. :) Hiába az átolvasatás 5-8 különböző téren kritikus emberrel, mindig találni lehet benne valami újat. :)

A GitSről hallottam, meg már barátkoztam is a megtekintésével a Mátrix óta, ellenben a Lebowitznak még a címével sem találkoztam ezidáig.
Amúgy arra kitérnék, hogy Black Seymour férfi. :D

Amúgy vitatkoznék pár dologgal, ha nem irritállak vele. :) Ha a lány tudja, hogy miért üldözik, akkor beszélhetnek akármilyen nyelven, a hangnemből, a hangsúlyból kiérezhet egysmást. Amúgy ez a valamennyi felségjeles téma ez nekem is fura volt, de mivel nem akarom az aktuálpolitikát zargatni a felvázolt világ múltjával (mert amúgy ez egy lassan születő regényem spin-offja csak), ezzel próbáltam kihátrálni a dologból. :) Meg gondoltam, ha ezt a csapatot egyöntetűen utálja minden állam, miért lehetne ott amcsi, ruszki, kínai, EU? :) Hm... ezt még kicsit ki kéne dolgoznom, mert erre rákoncentrálva érdekes irányt vethet még a történet.

Namindegy, tudtam, hogy ide kell csekkolnom, ha érdemleges kommentárt akarok kapni (Más oldalakon 0, azaz nulla kritikát/ kommentet/ akármit kaptam, pedig nem most kezdtem a dolgot... Csak most kezdtem újra).

Köszönöm még egyszer! ^^*

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

p, 2014-08-01 06:04 Roah

Roah képe

Azt hiszem, félreérted Parát.
Ezt írta neked:

""az idegen szavakban csak egy téveszme dühét és egy szolga félelmét vélte felfedezni." - hm, hogy fedezheti fel egy téveszme dühét a szavakban, ha nem is érti őket? Akkor csak a dühöt érzékelheti."

Te pedig ezt:

"Ha a lány tudja, hogy miért üldözik, akkor beszélhetnek akármilyen nyelven, a hangnemből, a hangsúlyból kiérezhet egysmást."

A kommentben jól írod, a műben nem.
A műben szavakról írsz, ezért jegyezte meg neked Para, hogy a dühöt (!) érezheti a karakter, de a szó jelentését nem. A kettő két külön dolog, magad írtad le a hozzászólásodban, amit ebben a kommentben ki is emeltem neked; hogy is? "Kiérezhetik egymást".
A műben, abban a mondatban a "szavak" szó elkövetése okozza a hibát, zavart, mert abban a formában nem azt jelenti, mint amit mondani szerettél volna.

...és Barabás ordított:
- Zstre kávár?! Unásztro! Brekáh unásztro! Trimáro poklodovi, csepri pölkieve gomhogtre!

Érted a szavakat? ;)

A szavak mögötti (!) arroganciát valóban lehet érezni, akkor is, ha nem ismered az idegen nyelvet, vagy annak szavait. Akkor ezt kell leírni, olvasó számára érthetően kell belefogalmazni a mondatba, és pá. :))))

Taves Baxtalo! :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2014-08-01 06:17 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Igaz :) Mégiscsak megérzem azt a két év kihagyást, no. :3

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

p, 2014-08-01 09:13 Para Celsus

Para Celsus képe

Misunderstanding... :D
"ruháikon valamennyi nagyhatalom felségjelével." - ezzel konkrétan az baj, hogy nem jelent mást, mint hogy minden egyes katonának jobb karján usa-felségjel, bal karján brit, mellrészén kínai zászló, a seggükre is jut egy orosz és egy német felségjelzés. Vagyis hogy mindegyik katona ruháján ott virít valamennyi nagyhatalom felségjelzése. Elég, ha annyit írsz, "nemzetközi csapat üldözte", vagy a "nagyhatalmak egyesített hadereje", vagy mittudomén. A narrátor úgyis "mindentudó" típusú (látja-közli a szereplők gondolatait is, erre értjük), vághatja azt is, hogy milyen zsoldos-banda kergeti a szavannán a mártír-bigét.
"Amúgy arra kitérnék, hogy Black Seymour férfi. :D" - tudom. Arra kitérnék, hogy Jenny a kemény-dögös kiborgmaca, ennyi első olvasásra is lejött. :P

A Mátrix alkotói sokat nyúl... vettek át a GitS-ből (az eredeti, 1995-ös filmet ajánlom megtekintésre, a 2000-es években készült sorozat, a Stand Alone Complex sem rossz, de ott pont egy klisés dögös-kiborgmacát csináltak Kusanagi Motoko őrnagyból, pedig a mozifilmben - harci skilljei mellett - az intellektusával hódított. http://www.youtube.com/watch?v=YZX58fDhebc

http://www.youtube.com/watch?v=AsIQ_kA77b4
Fekete háttér előtt pörgő zöld betűk? Hm... honnan olyan ismerős? :D
)
A Hozsánna néked, Leibowitz! egy atomháború után játszódik, mikor a szerzetesrendek megpróbálják összegyűjteni és megmenteni a civilizáció maradványait, a tudásanyagokat tartalmazó iratokat, a "memorabíliákat". Nem kiberpunk, inkább poszt-apokaliptikus sci-fi/fantasy.


"The Rainmakeeeer!"

cs, 2014-07-31 07:15 Roah

Roah képe

Bemelegítéshez? (Edzés avagy tánc előtt is javallt, bár utóbbinál rendre ellógom.)

http://www.youtube.com/watch?v=0R6WIbx8ysE

(Off: a Teen Wolf második részének muzsikája. Kíváncsi vagyok, mikor cuppanak rá a dízsék, prezent déj, ezt még nem dolgozták fel, csak egyszer.)

Na, gyere, edzünk.
Megnéztem, mit alkottál a Karc sajátos tornatermében. ;)

„Kicsit megállt, hogy megigazítsa a kopott fejhallgatót, és hátranézett.”

Van nagyon megállt is? ;)

„A lány tudta, milyen sors vár rá, hiszen mit érhettek gyengült végtagjai pár harcedzett katonáéval szemben?”

Sokat markol, kis kézzel?

„Talán maga a lány sem gondolta volna, hogy haláltusájának valaha foganatja lesz. Ő maga is abba a kétes hírű szektába tartozott, akik fejükbe vették, hogy egyszer minden számítógépes adat elvész, így feladatuknak tűzték ki, hogy minden ember számára baráti adatot, zenét, filmet, programot megmentsenek az utókor számára.”

Talán?
Bizonytalan szerzőre vall, kerüld.
Maga-maga, duplán – minek? Azt a két szót, „Talán maga” húzd ki, a mondat indulhat a „A lány-tól, sem helyett nem, és cső.

Te, nem erről szólt a Die Hard három? Vagy a négy? Vagy valami ilyesmiről? Amikor giga-hekkerkedés okán elszállnak az adatok a jó semmibe? (Mondjuk Willisék megoldották a Jó Öreg Amcsiba, nem kellett hozzá Afrikáig menni.)

„Mikor kitört az atomháború, úgy tűnt, félelmeik beigazolódtak, és elindult az őrült verseny a hatóságokkal, hogy az adatok hordozóit biztonságba helyezhessék a hadakozó országok elől.”

Már megint atomwór – miért mindig az atom?

„A világégést egy másfél emberöltőnyi civilizálatlan, sötét kor követte, majd a megmaradt polgárok elkezdtek építkezni, hogy onnantól kezdve egy államon belül szervezkedhessenek.”

Ha atom, akkor jön a világégés is. Mint Stan és Pan…

„A pletykák szerint ez a retro-gótikus kiborg James jobbkeze, akit mind virtuális, mind valós síkon a besurranás és kémkedés mestereként emlegették.”

Csak a szokásos, de kár.
Egy fontos észrevétel, mert nem vagyok biztos benne, hogy tudsz erről: rettentő bizonytalanul írsz. Jelents ki határozottan, nyugodtan. Ez a pletyka szerint is erre utal; próbálod a sztori cselekményére hárítani a felelősséget, ha nem vagy magabiztos abban, amit leírsz. Hát azt mondom, légy bátor!

„- Ne feszülj.”

Felkiáltójel.

Szívesen olvasnék tőled valami mást is.

Ismered ezt a mozit? Jó régi, de az ötlet, és a kivitel kedvelhető.
Egy cyborg doktornő kalandja; van benne némi személyes vendetta is, a főhős részéről. (Most nézd el a színésznek, hogy kezdő volt akkoriban, amikor ezt forgatta, nézd el neki, hogy Van Damme-nak hívják, tudod, mire zummolj rá? A külsejére. ;) :)))

http://www.youtube.com/watch?v=ci3rtXvT3k4

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2014-07-31 19:51 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Háj! ^^*

Hát, az a helyzet, hogy ahogy utaltam rá Celsusnál, ritkán írok novellát, az ez előttiek pedig nem vállalhatóak komolyabb oldalakon. De ha készül, akkor töltök fel. :)

Nemtom, nálunk vidéken szoktak kicsit megállni. Egy pillanatra... Csak az olyan szokványos. Mindegy, ízlések és tockosok.
Mondom, hogy kaphatok még új kritikát! Hét évem alatt a bizonytalan szerzőt még senki nem leplezte le nekem. De van benne valami, szóval odafigyelek. :) Amúgy egyik Die Hardot sem láttam. Egyszerűen csak szívem csücske zenéimet hallgatva eszembe jutott, mekkora káosz lenne, ha elvesznének az adatok... Még egy éve, aztán most jött nyáron ez a sztori is hozzá.
Atomháború... Ehh. ^^" Ha már ennyire fegyverkeznek a nagyhatalmak, egyszer el is kell lőni azt a bombákat. Vagy csak én parázok ettől? Mindegy. Mentségemre szóljon, az anyasztorit négy éve agyaltam ki... 15 évesen? Jesus...
Szóval még kevésbé érett korszakomban, és habár sokat formálódott a plot, nem mindent tudott kinőni. Meg szerintem egy harmadik vh-ra az atom a legreálisabb "megoldás". nemismeravilágbéke^^

Jenny mellesleg direkt feltűnő kiborg. De no, bátyám szerint a jó történet megvédi magát a szerző nélkül is, szóval vannak rések azon a pajzsocskán. :) Kár, hogy nem lehet már regénnyel bombázni az oldalt, akkor egy fokkal könnyebb dolgom lenne. :D
Azok a csúnyaságok meg javítódnak rövid időn belül. :) Köszönöm a hozzászólásodat! ^^*

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

p, 2014-08-01 05:57 Roah

Roah képe

Ez nem ízlés, hanem szokás. Ez:

"Nemtom, nálunk vidéken szoktak kicsit megállni. Egy pillanatra..."

Akkor miért nem így van a történetben? "Egy pillanatra..." ? Mondjuk, ha szépre szeretnéd írni, akkor ez:

Megtorpant? Vagy "Egy pillanatra megállt?
Ha létezik rugalmas, kéz-ujj alá simuló nyelv, akkor az a magyar.
Használd ki ! :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2014-08-01 06:18 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Írtam, hogy miért nem pillanatra :P De igen, a "megtorpant" valóban stílusosabb.

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

p, 2014-08-01 06:27 Roah

Roah képe

*Írtam neked egy szép hosszú hozzászólást az atomokról is, csak elszállt, most meg már nincs időm, elkésem, majd este leírom megint. .))))

Jó munkát! :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2014-08-01 06:32 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Kíváncsian várom! ^^*

Neked is szép napot! :)

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

p, 2014-08-01 09:22 Para Celsus

Para Celsus képe

Vannak, akik azt mondják, az atomfegyvereknek "köszönhető", hogy a hidegháború nem csapott át valódi fegyveres konfliktusba - a tudat, hogy Moszkvát-Washingtont egy gombnyomással el lehet törölni a föld színéről, és a drága politikusok-tábornokok még az atombunkereik mélyén sem érezhetik biztonságban a seggüket, kordában tartotta a háborúpárti seggfejeket. '63-ban Hruscsov és Kennedy egymást tökét szorongatták vice versa, és egyikük sem akart nukleáris heresérvet kapni :) :D


"The Rainmakeeeer!"

szo, 2014-08-02 06:35 Roah

Roah képe

Olyasmit írtam tegnap reggel, mint amit Para később, csak azzal egészítem ki, hogy Apu egyszer, amikor még olyan kicsi voltam, hogy kábé a derekáig értem, ha fényt akartam valahova, fakanállal hosszabbítottam meg a karom, mert nem értem még fel a kapcsolókat sem, és az Usát Ronald Reagan elnökölte, azt mondta: "Európa egy nép lesz, egy nyelvet fog beszélni, egy pénzel fog fizetni, a nemzetek egyesülnek. Ha lesz háború, azt nem a mezőn vívják, mint a Skótoknál, gondolj csak a hidegháborúra, nem, nem atommal, nem, de lehet olyan földi pokol, mint Hirosimában. "

Az atom az...borzalmas. És szörnyű, hogy ezt kell leírnom, de a történetek fiktív nemzetének, fiktív háborújában klisés.
Ez nem az én művem, nem az én fantáziám, tény, de az biztos, hogy ha írnék ilyesmiről, akkor az offenzívám már nem a repterek, vagy tenger ostromáról szólna, nem torpedóznék így, a stratégia első durrantása egy vágás lenne, esetleg több nyisszantás egy informatikai köldökzsinórra, ahol megszűnne az információ-áramlása.

Sötét tónusok, sötét képvilág, kormos városok, félbeszakadt épületek, szálló pernye, rongyokban éhező túlélők, majd' minden ilyen témájú mű állandó kellékei, vagy szereplői, pedig egy modern háború - lehet ilyen? -, már nem így nézne ki. (Rendben, Irak, Afganisztán, ha rájuk gondolok...vagy Korea, igen, azt hihetnéd, az emberiség semmiből sem tanul - de valahogy úgy érzem, hogy ha az egész világ hadban állna, rosszabb lenne, rosszabb, még az atomnál is. De csak a felszín alatt. Most vagy meg leszek kövezve, vagy nem: stratégia? Az én stratégiám szerint a harmadik világháború patinás környezetben zajlana, a felszín alatt. ;) :)))

És vissza a novelládhoz, nagy ívű kanyarral! :)))
Az atomot sablonosnak tartom. Pedig szerintem sokkal vadabb a fantáziád. :))))

Egy világi konfliktust atom nélkül is lehet generálni, sőt, talán uralni is. :)))

(A tegnapi háeszem jobb volt és tömörebb, ez ilyenre sikerült. :)))

Fémek, hideg, rozsdás fémek, fekete városok, csatornák, alagutak, csatornafedelek, nyirkos falak, koszos arcú emberek, egy Fjucsör flesbek:

http://www.youtube.com/watch?v=hljfRENnGtM

Egyébként, több ezer, illetve még annál is több, becsülni sem tudom, mekkora mennyiségű zenei-anyag van a vinyomon. Sőt, mivel új a gép, a másik vinyot, a régit, bele sem tettem a saccolásba, csak röviden annyit mondanék, sok van. :)))
Sok zene. :)))
És mindig kerül bele új, új, mert ez is kell, meg az, meg is detökjó, az még jobb, a büdös életben nem tudok a zene-gyűjtésről, zene-hallgatástól megszabadulni. :)))
Hogy ne szívódjon fel, meg van osztva, itt is-ott is van, mit lehet tudni? :D Mi lesz velem, ha valami őrült diktátor, hataloméhes csoport a technológián keresztül startol majd? Na neeehem! :D
Csak a holttestemen át! :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

szo, 2014-08-02 07:33 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Na, fullra egyetértek mindkettőtökkel, és kajak, most azonnal dobnám ki a kukába az egész sugárfertőzős sztorit, ha nem lenne Black Seymour, nem lennének Synusok, és Sey' nem csinálná azt a fura izét, hogy felgyorsítsa az ásatás folyamatát... Komolyan. Amúgy mindig is bajom volt ezzel az atomháborús dologgal. Sok macera utána felépíteni a világot.
Mert ugye ez egy spin-off. A regény gerincét a mutálódott egyedek tartják (tudom, már volt ilyen milliószor, és igen, rasszizmus is van, de esküszöm, a sztori közepe-vége fele kinövi magát... Ezért nem haladok, mert részleteiben vannak zavaró tényezők a regényben).
Szóval igen, asszem, ez a két bekezdés nem lesz elég világos, úgyhogy summázom: a regény alapbalhéja, hogy vannak ezek a hanghullámokkal babráló bigyuszok (Synusok, mint emberfaj), és az emberek nem szeretik őket. De eskü, átgondolom a történetet, lehet, meg tudom oldani atom nélkül, és faszásabb is lesz. Kiváltképp, hogy a mutálódásuknak csak 10%-ban van köze a radioaktivitáshoz (hopp, ez egy komolyabb spoiler volt).

Háttek-Háttek, mondtam, hogy ide kell jönnöd a Karcolatra....

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

szo, 2014-08-02 10:41 Para Celsus

Para Celsus képe

Igen, itt jót lehet eszmecserélni bármiről, Antikrisztustól az írástechnikán és atomháborún át a pornóiparig. Egyébként nem kattognánk ennyit a sztoridon, ha nem éreznénk benne a spirituszt és a svungot.

Szerintem simán lehet atomwór, vagy atom-kataklizma - felrobbanó atomerőmű, mint Csernobilban?


"The Rainmakeeeer!"

szo, 2014-08-02 11:29 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Ne tudjátok meg, mennyire hálás vagyok ezért! *-*

Amúgy meg az atom, mint olyan hanyagolható. Itt inkább vallási történet van, csak ugye kell valami szörnyűséges, ami mögé kell rejteni a "csodát", hogy az emberkék elmondhassák, hogy az új faj emlékezteti a világot a háborúra, és veszélyesek, és fú, és a többi...

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

v, 2014-08-03 08:14 Roah

Roah képe

Így van, szerintem is hanyagolható az atom; meg a vírusok is. Lehet egy csillagászati baki, amiben nincs napfény, és lőn káosz, vagy lehet egy...hm, egy olyan elem pusztítása, ami nincs benne az emberi periódus rendszerben?
Esetleg egy olyan energiaforrás, amit senki sem ismert, nem tudják mihez hasonlítani, lokalizálni végképp nem, és...

Igazából nem szeretnék nyomást gyakorolni a fantáziádra, á nem, egy kicsit sem - miért nem?
Mert abból kijutott neked is. :))))

Dzsászt du it, Sácc, dzsászt du it! ;) :)))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2014-08-04 15:00 Hi-tech Angel

Hi-tech Angel képe

Jessz, ma'am! ^^*

- Ne próbáld meg elhajlítani, mert az lehetetlen! Inkább próbáld felismerni az igazságot!
- Melyik igazságot?
- Hogy nincs kanál. Akkor majd rájössz; nem a kanál hajlik, hanem te magad.

szo, 2014-08-02 10:38 Para Celsus

Para Celsus képe

"a stratégia első durrantása egy vágás lenne, esetleg több nyisszantás egy informatikai köldökzsinórra, ahol megszűnne az információ-áramlása. " - ezért találták ki a hatvanas években az ARPANETET (leegyszerűsítve: nincs központi számítógép, minden gép mindegyikkel összekötve), decentralizálták az USA informatikai rendszerét. (Később ebből alakult ki az internet.)

Ha meg valami diktátor vagy őrült tudós meg akarja semmisíteni a zenegyűjteményedet, majd lázadunk :D Pendrájvon csempésszük a zenét, mi leszünk a muzikális Blade Runnerek :D :D


"The Rainmakeeeer!"

v, 2014-08-03 08:08 Roah

Roah képe

Azért írtam a több nyisszantást. :)))
Szerintem, ha egy eszme odáig eljut egy bolond-őrült fejében, hogy a világ ura akar lenni, akkor ezt globálisan teszi, sajna nem fogja meg vagy elriasztani, megfékezni az a tény, hány helyen kell lennie egy időben, egyszerre - hát nem ez maga a net is? ;) :)))
És ha ehhez még követőket is talál...?

A zenémet nem adom! Nem tudom: hány pendrájv kellene egy teljes mentéshez? :D Elférnének hátizsákokban? :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2014-08-07 16:05 Blade

Blade képe

"...ARPANET...(Később ebből alakult ki az internet.)" -> majdnem, de nem. Tanenbaum: Számítógépes hálózatok, abban le vagyon írva az igazság.

cs, 2018-09-20 19:58 Dana

Dana képe

Jé, ez hová lett? :-D

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen