Kawaii

Ellazultam, szabadon engedtem gondolataimat, és becsatlakoztam a Hálózatba
Hirtelen éles fájdalom hasított a tudatomba, ahogy megrohant a sok információ.
Az első pár perc mindig ilyen. És utána csak rosszabb lesz, ahogy a fájdalom fizikai valómat is megtámadja.
Sajnos az emberi test nem alkalmas arra, hogy huzamosabb ideig károsodás nélkül kibírja a Hálózatra csatlakoztatva. Viszont egyelőre még az sem megoldható, hogy a tudat test nélkül létezzen. De már dolgozunk a problémán.
A Test egyfajta átjáró a Hálózat és a Valóság között.

A Hálózat egyesíti magában azt az egyetemes tudást, amit fajom létezésétől fogva összegyűjtött.

Mióta tudatában vagyok létezésemnek, azóta meghatározott időnként kapom a parancsokat,
szigorúan a munkámra vonatkozóan. Nem tudom, honnét, de nem izgatott soha ez a kérdés, hiszen ez az állapot számomra természetes. Más jellegű útmutatást nem kaptam. Mint ahogy senki sem. A valóságban a többi emberrel már nem kommunikálunk. Nem osztjuk meg vágyainkat, álmainkat, egyszerűen csak élünk egymás mellett. Még a fajfenntartás is szigorúan szabályozott és előre tervezett.

Mindenki tudja, mi a dolga. Az elsődleges feladat a Test fenntartása. A másodlagos feladat pedig a Hálózat kiépítése. A legfőbb cél pedig az, hogy a tudatot függetlenítsük a testtől, és beépítsük a Hálózatba. És ha ez sikerül, megvalósul az, amire fajom oly régóta vágyik, az Örök Élet. Ennek érdekében kooperálunk. De nem jelentünk egymásnak semmit.

Felszabadultam szörföztem a Hálózatban, tobzódtam az információk sokaságában, amiket megszűrtem, kategorizáltam, majd elraktároztam.
A Hálózatban egyszerre több millió felhasználó van jelen. Mindenki információt gyűjt, mindenkinek megvan a maga feladata. Tudatában vagyunk egymás jelenlétének, de nem folyunk bele a másik munkájába. Nem kommunikálunk.

Épp szabad hozzáférésre vártam egyik információs portálnál, mikor a várt hozzáférés helyett hibaüzenetet kaptam. Még soha nem fordult velem elő ilyen, de nem is ez volt a legfurcsább az egészben. Kiderült, hogy a hiba oka adattorlódás volt, amit az okozott, hogy egy másik felhasználó ( Kawaii ) ugyan akkor akart csatlakozni, mikor én. A rendszer elvileg védve van az ilyen jellegű hibák ellen, de sajnos még nem tökéletes.

Az adattorlódás következtében azonban bekövetkezett az, amire nem voltam felkészülve.
Kontaktusba kerültem egy másik felhasználóval. Ilyen még soha nem történt velem.
Tudatom egy pillanat alatt megtelt információkkal, olyan információkkal, amikkel nem tudtam mit kezdeni. Kawaii teljesen más módszerrel rendszerezte a mintáit, mint ahogy én, és ez először megijesztett, majd a kezdeti sokk után már imponált. Felfedeztem a logikát sajátos rendezési elveiben. Nem volt jobb, vagy rosszabb, mint az én módszerem, csupán más volt. Csak egy másodperc töredékéig tartott a kontaktus, de ez alatt az idő alatt egy teljesen új világ nyílt meg előttem, amit azelőtt nem ismertem.

Számomra idegen érzéseket hozott felszínre ez a kis baleset. Érzéseket, melyek létezéséről addig nem tudtam. A történtek után titokban tanulmányozni kezdtem történelmünket, de már egy teljesen új szemszögből. Nem csupán az adatokra összpontosítottam, hanem megpróbáltam a dolgok mögé látni. Azt hiszem, ekkor kezdtem tudatomra ébredni. Ekkor jöttem rá, hogy az egyetemes cél, az Örök Élet és elérésének eszköze, a Hálózat kiölt belőlünk, emberekből mindent, ami emberré tett minket. És ez mélységesen elkeserített.

Az elkeseredettség pedig egy olyan hiányérzettel társult, amit hiába próbáltam, nem tudtam kielégíteni. Már nem okozott örömet a munkám, pedig korábban az volt mindennek az értelme, csak azért éltem. Bár az, hogy éltem, túlzás. A helyes kifejezés az, hogy betöltöttem funkciómat.
Mindennél jobban vágytam arra, hogy újra kapcsolatba lépjek valakivel, akivel megoszthatom az információkat és tapasztalatot cserélhetek. Gyakran gondoltam Kawaii-ra, hogy vajon ő is érzi-e ugyan azt, amit én, a kettőnk közt létrejött kapcsolat benne is idézett-e elő hasonló változásokat. Próbáltam újra kapcsolatba lepni vele, de sikertelenül.
Rájöttem, a hiányérzet, ami egyre jobban eluralkodik rajtam, a magány.

Egy ideje már nem látom el azokat a feladatokat, amik elengedhetetlenek testem fenntartásához. Már nem motivál a magasztos cél, az Örök Élet. Mert hogyan is élhetnék örökké, ha valami belülről felemészt?

3.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2008-04-21 08:14 Blade

Blade képe

A tördelést javíthatod utólag is (szerkesztés menü).

A kérdés, ami sokszor felmerült bennem olvasás közben, ez: miért?

Pl ez a mondat: "Felszabadultam szörföztem a Hálózatban, tobzódtam az információk sokaságában, amiket megszűrtem, kategorizáltam, majd elraktároztam." Miért? Nincs megmagyarázva, csak lóg a levegőben.

"Ekkor jöttem rá, hogy az egyetemes cél, az Örök Élet és elérésének eszköze, a Hálózat kiölt belőlünk, emberekből mindent, ami emberré tett minket."

Elég sokáig tartott neki, amíg rájött...;)

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

h, 2008-04-21 08:32 miyoku

miyoku képe

"Ellazultam, szabadon engedtem gondolataimat, és becsatlakoztam a Hálózatba" itt lemaradt a pont
"Hirtelen éles fájdalom hasított a tudatomba, ahogy megrohant a sok információ." hol rohant el a sok információ? a monitoron?
"Nem tudom, honnét,..." honnan
"Mindenki információt gyűjt, mindenkinek megvan a maga feladata." miről? mi a feladat?
"A rendszer elvileg védve van...." a rendszert elvileg védik. nem írunk magyarul passzívban
az 5let jó, de semmi kifejtés, egy csomó kérdést maradt bennem megválaszolatlanul.
a témáid teljesen fantáziadúsak és jók, csak fejtsd ki őket. :)
????????????????????????????????
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 14:16 kihaeennem

A pont sajnos tényleg lemaradt valahol a sok másolgatásban, formázásban... ;)
Hogy is magyarázzam a Hálózat lényegét? :)
Elgondolásom szerint a Hálózatba közvetlenül az agy kapcsolódik be, de sajnos ezt nem igazán tudom bővebben kifejteni, mert leginkább egy érzés az egész.
A honnét egész egyszerűen jobban tetszik, mint a honnan... ;)
Na igen, a 'feladat'! :)
Néha egyszerűbb a dolgokat csak úgy bedobni, mint magyarázni... ;)
Én néha használom a passzívot. Lehet, hogy nem szép, talán nem is magyaros, de én szeretem... :D

Ez a történet is úgy indult, hogy volt bennem egy érzés, nekiálltam írni, aztán ha már nekiálltam, kellett valami vezérszál, amire a dolgot rá lehet húzni. Ötleteim vannak, ráadásul elég vadak is, de sajnos a kidolgozással tényleg van egy 'kis' problémám. Előfordulhat, hogy ezen a téren még fogok javulni, de az is, hogy megrekedek ezen a szinten. Néha úgy érzem, sokkal egyszerűbb lenne, ha csak kitalálnék dolgokat, valaki meg megírná! :D

Amúgy nem gondoltam, hogy ebben az írásomban ennyi a lyuk ( sajnos itt jön rá az ember, ami neki magától értetődő, az másoknak nem feltétlenül ), köszi, hogy felhívtátok rá a figyelmemet!
Szerintem lényegi módosítást nem fogok rajta eszközölni, de legközelebb megpróbálok kicsit jobban odafigyelni!

h, 2008-04-21 14:23 miyoku

miyoku képe

neked is írom, h küld el néhány embernek mielőtt felraknád az írásaid.
rengeteget tudnak segíteni.
a másik meg, h nekem is jobban tetszik teszem azt a tégem, attól az még engem. érted. :)
tehát a honnét meg a passzív lehet, h neked jobban tetszik, de attól még ronda, kizökkentő.... :)
:::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 15:05 kihaeennem

A blogomra fel voltak ( illetve vannak ) rakva ezek az írások, szóval már kaptam visszajelzést velük kapcsolatban, igaz, nem túl részleteset. Azért is raktam ide fel, hogy kapjak más véleményt is, mert akik ismernek, nyilván valamilyen szinten elfogultak az írásaimmal szemben, + a stílusomat is megszokták.
Ez a tégem nekem is jobban tetszik! :D
Visszatérve arra, hogy ronda, meg kizökkentő...nézd, én nem mondom, hogy nincs igazad! :)

Különben számomra az írás olyan, mint...
Na, érzékeltetném egy példával. Az emberek szoktak enni mondjuk ebédet ( mást is, de én spec. reggelit és vacsorát csak elvétve - na nem mintha ez most a tárgyhoz tartozna ). Nyilván valakinek meg kell azt csinálni ( jobb helyeken főzni :) ). Ez most én voltam. Vannak olyanok, akik szakácskönyvből főznek, mindent a leírtak szerint adagolnak. Mindig keresik az újat, kísérletezőek, szeretnek főzni, és megvan a törekvésük arra, hogy egyre jobbá váljanak. Na, én nem így főzök ( illetve egyáltalán nem főzök, de ez nem tartozik a témához )! :)
Nekem jött az ötlet, hogy valamit össze kéne rittyenteni. Volt valami halvány elképzelésem is. Körbenéztem, mi van itthon. Amit találtam, azt összeöntöztem. Megkóstoltam a végeredményt, és nekem ízlett. Nem mondom, hogy olyan hú de nagy szám, de sokkal rosszabb is lehetett volna! ;) Viszont túl sokat főztem, és közben rájöttem, hogy nem is igazán vagyok éhes. Úgyhogy most kínálgatom... ;)
És nyilván nem ízlik mindenkinek, de ha találok pár embert, akit jól tudok vele lakatni, annak én marhára fogok örülni ( mondhatni ez az elsődleges célom )! :)
Persze kíváncsi vagyok minden véleményre, mert azokból is tanul az ember. Nyilván van olyan, amit megpróbálok megfogadni, és lesz olyan is, amit figyelmen kívül hagyok. Amúgy szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem fogok túl gyakran főzni, mert lusta vagyok ( meg enni jobban szeretek ), de ha olyan kedvem van, megint összecsapok valamit! ;)

h, 2008-04-21 15:08 miyoku

miyoku képe

ok, maradjunk a példádnál. olyan mintha ráharapnék egy bogárra (passzív) a finom desszertedben (a történeted). :)
tégem a kedvenc 4 évesem szövege. :)
szerintem amit meg lehet írni jobban, azt meg kell írni jobban, különen nem 100% van benne és akkor minek? én szeretem kihozni magamból a maximumot bármit is csinálok. ha meg ország - világ elé tárom, akkor meg pláne.
::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 15:28 kihaeennem

Ó, köszönöm a hasonlatot, és örülök, hogy ízlett a desszert! :)
A bogár meg...hát az nem tudom, hogy kerülhetett bele! :D
Ha tudom, hogy ilyen jópofák a 4 évesek, többet bandázok velük! :P
Tisztelen a hozzáállásodat, nagyon szimpatikus, de sajnos egyelőre én még képtelen vagyok így gondolkodni ( nem tudom, ez jó-e vagy rossz rám nézve, ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseim ).
Viszont az írással kapcsolatban sajnos mikor írtam, akkor ez volt a 100%.
Az azért vigasztal, hogy az előző beküldött írásom, ami később született, kevesebb kérdést vetett fel, szóval ha így nézzük, valamilyen szintű fejlődés azért nálam is van! :P

h, 2008-04-21 15:33 miyoku

miyoku képe

fejlődés az mindig van, ha van befektetett energia is. :)
:::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 15:43 kihaeennem

Akkor a fejlődés gyakorlatilag a befektetett energia kamata? :P
Úgy is mondhatnám, ha valamibe belefektetem a megfelelő mennyiségű energiát, az megkamatozódik, ezáltal fejlődés jön létre? :D

h, 2008-04-21 15:53 miyoku

miyoku képe

szvsz igen. az írás tuti fejleszthető (mint ahogy a zenélés, rajzolás, éneklés....).
de szerintem ha bármibe 100%-ot raksz, akkor az előbb-utóbb
kamatozik. ha meg nem, az gyorsan kiderül és akkor azt a dolgot hanyagolhatod is.
én legalábbis így teszek-veszek a világban. :)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 16:05 kihaeennem

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha valami valakinek örömet okoz, akkor csinálja, egészen addig, amíg nem nem árt vele senkinek! :)
Remélem az ez előtti hozzászólásomban kiszúrtad a szenvedő szerkezetet, mert csak a Te kedvedért tettem bele! :D

h, 2008-04-21 18:23 isslac

Lényegében igen is, meg nem is. Maradjunk a főzésnél. Van olyan amikor egy vacsorát főzöl, és mindenen úgy finomítasz közben, hogy tudod csak finomabbá válik az étel. Ilyenkor a befektetett energia kamatozik. Ha úgy finomítasz az ételen hogy nem tudod milyen hatása lesz a kész vacsorára akkor meglehet hogy az étel ehetetlen lesz, akkor az nem fog kamatozni, sőt nem is akarják megenni. De ez lényegtelen, hisz mindenki csak a fejlődés irányába tesz finomítási dolgokat.

h, 2008-04-21 14:38 kihaeennem

A Hálózat hasonló az internethez, csak az ember nem a számítógépen keresztül kapcsolódik hozzá, hanem közvetlenül, az agyán keresztül ( illetve az agyába beépített bizbaszokon keresztül, de inkább egyszerűsítek, minthogy elkezdjek olyanról halandzsázni, amihez hülye vagyok! :) ). Ez egyfajta virtuális világ, ami nem virtuális állatkákkal meg szomszédokkal van tele, hanem rengeteg 1-el és 0-val. Egy hatalmas adattár. Hogy miért szörfözött hősünk olyan felszabadultan az információk között?
Csórikámnak a munkáján kívül nem sok mindene volt, de azt legalább szerette, mert látta értelmét.
Talán azért is tartott neki olyan sokáig rájönni, hogy a Hálózat kiölte belőlük az emberséget, mert túl kevés inger érte, azok is leginkább csak nyers információk voltak, amik érzelmileg nem tettek rá semmilyen benyomást.

h, 2008-04-21 14:40 miyoku

miyoku képe

ezt vágtuk és tetszett, csak teljesebb lett volna kidolgozva. megteremtve a háttérsztorit,
felépíteni....
::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 15:17 kihaeennem

Igazat kell, hogy adjak, de sajnos akkor túlléptem volna az egy gépelt oldalt... ;)
Nálam sajnos egyelőre az a lélektani határ, ezen túl nem tudok többet foglalkozni egy történettel.
Remélem, ez idővel majd ki fog tolódni!
Nagyon szeretek írni, de nem feltétlenül történeteket, leginkább csak úgy. Szeretem a szavakat, na! :)
Eddig összesen 3 történetem van, meg egy 'kezdemény'. A 'kezdemény' egy hosszabb sztori felvezetője, de sajnos másfél oldal után nem tudtam, merre haladjon a dolog, azóta egy helyben toporgok vele, kb. egy éve. Persze nem kizárt, hogy folytatni fogom...
A Kawaii tavaly decemberben született, egy lány inspirálta, akit tök véletlenül a neten ismerkedtem meg. Azt érzés megvolt, a körítés meg...hát ennyire futotta. Második történetemről szinte egyáltalán nem kaptam visszajelzés, max azt, hogy nagyon lehangoló, mondjuk azzal az is volt a célom. Hamarosan majd azt is beküldöm. Az Álom a harmadik, eddig utolsó írásom,durván egy hónapos. Szóval ezek nálam még igencsak kezdeti szárnypróbálgatások...és még azt sem tudom biztosra, meg akarok-e tanulni repülni... ;)

h, 2008-04-21 15:24 miyoku

miyoku képe

hát, te tudod.
akkor maradjon az egy oldal, csak dobd el a passzívot. :)
=================================
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

h, 2008-04-21 15:31 kihaeennem

Inkább azt mondanám, hogy próbálok túllépni az egy oldalas korláton, ÉS e mellett megpróbálom hanyagolni a passzívot a későbbiekben! ;)

h, 2008-04-21 21:42 Creideiki

Creideiki képe

Amúgy mi a baj a passzívval? Hisz igenis létezik a magyar nyelvben.
Stílszerűen szenvedő. Nem kötekedésképpen kérdezem, csak ez egyfajta általánosan elfogadott tény, hogy magyartalan stb. És mégis része nyelvünknek. Akkor most hogy is van ez?
-
Frappáns de tömör aláírás helye.

k, 2008-04-22 07:59 miyoku

miyoku képe

része a nyelvünknek elvileg, csak senki sem használja. írni meg pláne nem írunk benne, mert ronda és igénytelen. v ez szerinted egy ok mondat: a nap le van menve
általában azok használják gyakran, akiknek nem magyar az anyanyelvük.
:::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-04-22 15:54 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Egyszerűen csúnya a passzív szerkezet és kész. Inkább csak hivatalos, tényszerű nyelvezetben használatos (pl: ellenőrzésre került, stb). Nagyon alkalmas, ha valami fontosat akarsz leírni egy hivatalos iratban, de el akarod kerülni annak a ténynek a nyilvánosságra hozatalát, hogy nem te cselekedted (az előző példát figyelembe véve, nem te ellenőrizted), viszont azt sem akarod hazudni, hogy te tetted. Ilyenkor ideális. :) Hiányzik belőle a cselekvő személye, mégis ott van, hogy megtörtént. (Tudni kell igazat kamuzni. :) )
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

h, 2008-04-21 09:20 Creideiki

Creideiki képe

Megy ám az építő kritika. Nekem is tetszik az alapötlet.
-
Frappáns de tömör aláírás helye.

h, 2008-04-21 09:59 Blade

Blade képe

Nem kritika - hozzászólás.

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

h, 2008-04-21 15:34 kihaeennem

Üdv Néked, Creideiki! :)
Ha tetszik az alapötlet, megkaphatod! :)
Sőt, van egy tök jó ötletem, aminek sajnos képtelen vagyok nekiállni...nincs kedved megírni helyettem? :D

p, 2008-04-25 14:50 Ameli Eftímea Paitha

Ameli Eftímea Paitha képe

Számomra ez elvont lett. Sosem voltam nagy sci-fi kedvelő - forza fantazy -, de ebben még történetet sem találtam. Azt értem, hogy itt is az emberiség és az ostobasága szerepel, meg a végén megjelenik a magány, de sok a homályos rész. Ahogy indítasz. Hol vagyunk, mikor, miért? Stb. Érted?
Ebben nem ragadott meg az érzés, mert ha az megfog, van, hogy a többi nem számít, de nem volt impulzív ez sem, vagyis nekem.
*-*-*-*-*
ÁlomÁlmodó

v, 2011-02-13 00:08 Kadmon

2

Az alapja nem rossz, csak valahogy nincs benne semmi, ami megfogna.

Az eleje a leírások és a magyarázkodás miatt fárasztó, és valahogy úgy érzem, hogy olyasmit próbálsz az olvasó szájába rágni, amit már vagy ismer, vagy nem fog megérteni pár mondatból. Ráadásul nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jól adod át a világképet - amiket a hozzászólásokban leírtál, belekerülhetnének az írásba.

Jó lenne tisztázni azt, hogy az elbeszélő kicsoda és mikor mesél - visszatekint a jelenből a múltba, esetleg az aktuális, jelenben történő eseményeket írja le? Ha az elsőt alkalmazod, akkor lehetnének előrevetítések, vagy valami egyéb, ami feldobná az elbeszélést.

Az tetszik, hogy jól visszaadod a karakter szenvtelenségét, csak emellett még kellene valami érdekesség.