Éhes világ - első rész

Állunk a Pásztor körül és lessük minden szavát. Fedélzeti számítógépünk, az irányítóteremben pihenő fekete gömb, beszámolót tart. Tátogunk és sápadunk, de nem akar változni a mondat, amit zümmögve ismételget.
A Biológus izzadó homlokkal tekintget körbe.
- Mi az, hogy ez egy másik bolygó? Nem térhettünk el az útvonaltól. Ez nem lehetséges.
Mi bölcsen, vagy rémülten hallgatunk. Nem lehetséges, az már biztos. Elindultunk, meglátogatni egy bolygót - és egy másikba botlottunk. Tökéletesen tervezett irány, útvonal, utazás. Pontosan kétszázharminc földi év alatt elértünk a célhoz. De ez nem az a cél, amit mi kerestünk.
A Koordinátor a monitorok fölé hajol, a megjelenő adatokat nézi.
- Nem tértünk el az útvonaltól. Pontosan olyan irányban és sebességgel haladtunk, ahogy az szükséges. A körülöttünk lévő csillagok is rendben vannak. Minden stimmel. Csak az nem, ami előttünk van.
- Összegezzük - kezdi a Matematikus.
- Nincs mit összegezni - vág közbe a Koordinátor. - A Pásztor már megtette, mind hallottátok. Ott vagyunk, ahol lennünk kell, az egész utazás rendben zajlott le, csupán egy nappal ébredtünk korábban, mint kellett volna. Erről a Pásztor gondoskodott, mikor észlelte a változást célunkban. Ilyen esetben nem dönthet egymaga, ezért a szabálykönyvben foglaltak szerint a teljes legénységen felfüggesztette a hibernációt. Tisztában vagyunk a helyzettel. És most döntünk.
Összenézünk. Most mi tévők legyünk?
Elsőként az Orvos int, hogy szólni kíván.
- Megtettük ezt a nagy utat nem? - kérdezi vékony hangon. - Kutatócsoport vagyunk. Elindultunk felfedezni egy bolygót, de valamiért egy másiknál lyukadtunk ki. Ezt nem akarom részletezni, fogalmam sincs, hogy történhetett. De ha már itt vagyunk, megnézhetnénk közelebbről. Úgy értem ez is csak egy bolygó nem?
Gyorsan körbepillant, majd lehajtja a fejét, mintha szégyellné, amit mondott.
- Ez is csak egy bolygó? - A Védő gúnyos hangon támad rá. - Úgy érted ez egy másik bolygó, egy olyan, amiről semmit se tudunk, és legfőképp nem készültünk fel rá. Mi a CP7-re indultunk. Ennek neve sincs. Még a Pásztor se tud róla semmit, az Ég szerelmére!
- Nézzük meg. - A Biológus elfeledni látszik kezdeti zavarodottságát, ébredezett benne a tudós.
A Matematikus csupán egy bólintással jelzi, egyetért.
- Én is a bolygó feltérképezését javaslom - szól a Koordinátor. - Négy szavazat mellette.
A Védő sokáig érvel ellene, a veszélyről meg az ismeretlenről szónokol, de a tudósok izgatottan ecsetelik a felfedezés jelentőségét, a lehetőséget hogy új ismereteket szerezhetünk, és egyáltalán, ha már itt vagyunk miért ne, elvileg ezért indultunk. A Védő végül sóhajtva beadja a derekát.
Én a padlót nézegetem. Négyzetminta, műanyag borítás. Arra gondolok, hogy igazán nehéz elcsúszni ezen a felületen. Még ha vizes is, úgy tapad a csizmánkhoz, mint a ragasztó. Vajon miért csizmát hordunk, miért nem például cipőt?
- Mérnök! Állva alszol?
A Koordinátor az arcomba ordít, megszédülök.
- Nem. Csak kicsit zavarodott vagyok, a kényszerkeltetéstől lehet. Rendben, én is mellett vagyok, hogy nézzük meg közelebbről.
Már nem is engem néz, összevonja a szemöldökét, mint aki ítéletet mond. A többiek most őt lesik a Pásztor helyett. Beszélnek, de nem hallom, mit mondanak. Nem érdekel. A padló sokkal érdekesebb. Egy részem megdöbben a gondolataimon, egy hang arról próbál győzködni, hogy valami baj van velem, valami megváltozott.
Szeretném megnézni ezt a bolygót. Jobb is így, legalább bekövetkezett egy váratlan fordulat, kis kutatócsapatunk unalmas életében. Nem hiányzik a CP7. Sivár és unalmas szürke golyó, egy túl forró nap mellett. Nem. Túl sok szürke, porfészket láttam már, számolni se tudom. Víz, élet, egy civilizáció legkisebb jele, egyiken sem találtunk semmi ilyesmit.
Tetszik ez a fordulat. Ez a hol volt, hol nem volt, ismeretlen égi jövevény.
Ez a zöld bolygó.

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2008-11-14 22:34 Blade

Blade képe

Milyen hosszú lesz?

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

szo, 2008-11-15 21:51 Mirk

3-4 rész talán.

szo, 2008-11-15 08:50 miyoku

miyoku képe

"- Összegezzük" felkiáltójel
"- Nézzük meg." szintén
"ébredezett benne a tudós." jelewnben vagyunk, ébredezik
"Rendben, én is mellett vagyok, hogy nézzük meg közelebbről." a bolygót
ügyes!
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

szo, 2008-11-15 22:41 Györeizé

Györeizé képe

Ez jó, sokkal gördülékenyebb, mint a prológus, bár ott az ébredő fickó zavarodottságát is ki akartad fejezni, gondolom. Csak ott volt (és ahogy látom, még mindig van) egy két zavaró vesszőhiba, ami akasztotta a lendületet. Tetszik, de ha nem derül ki, mi olyan érdekes a padlón, rádküldöm a saját tenyésztésű alien-falkám...:)
__"Nem muszáj. A lényeg, hogy megtehetnéd."
L'ibress, Jedi-nagymester
__"Kettő mellé, padlógáz."
Józsi, buszsofőr