Ariel

Jeges hideg futkározott fején, belevájva hideg fogait bal szemébe. Letörölte a lencséjéről a jeget, mielőtt visszatette volna azt tartójába. Éles fájdalmat érzett a csatlakozó idegekben, majd ismét visszatért binokuláris látása. A kabin sötét volt, végleg lezárva, a légzsilip és a kerék működött már csak. Kinézett a jég borította ablakokon, és meglátta a kamiont, amint az fölfele igyekezett az úton. A reggeli napfény tükröződött a napelemes farmon végig a kerten. A piros zászló lengett a szélben. Ariel nem szerette Qiliant. A világ hideg volt, nulla fok alatti az egyenlítőnél, élet nélküli, a vörös talaj csökönyösen visszautasította az ültetvényeket. A hófödte hegyek és jeges folyómedrek, bár szépek voltak, untatták a nőt. Hiányzott neki a zöld, a sárga, a színek. Itt csak a vörös föld volt, meg a kék ég, nemrég bevetett légköre nekicsapódott az ablaknak. Sivár pusztaság volt.

Ariel befejezte űrruhája lezárását, és belépett a légzsilipbe. Nem volt régóta ezen a világon. Egy rövid megálló volt csak hosszú utazásaiban. Egy farm itt, egy üzlet ott, Ariel mindig mozgásban volt, és szerette ezt, mert így megismerhette a galaxist. Egy bolygó elsó látása, levegőjének első szippantása nem veszítették el számára az ujdonságukat, de most már fársztó volt néznie a naplementét, és a levegő állottá vált. Ha valaki el akarná venni farmját, hát csak vegye. Egyetlen pillanat alatt összekötötte haját, majd bekapcsolta fejcsatlakozóját, végül fejére tette sisakját. Ennyi év után is az éget hús szagúnak tűnt. Ő magától sohasem mozdult, legfennebb rátalált valaki. Valaki mindig rátalált. Ariel eltűnődött egy pillanatra, hogy ki lehet az most, majd kinyitotta az ajtót, és kilépett házából utoljára. A ház ott maradt hidegen és holtan, és mint ő maga, egyedül.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2020-08-21 03:39 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Egy picit magyartalan, főleg a második bekezdés - nem siettél nagyon? Lehet, hogy megért volna egy újabb átnézést (az elütések is abban a részben jönnek elő, szóval én érzek egy erős törtést a két rész között - más időben írtad?).
Érdekes, mert választottál egy címszereplőt, mégis, a sztori működne nélküle is. Mert nem lényeges a neve, igazából a világ leírása hangsúlyosabb. Nézd meg, ha kihúzod az Arielt, ugyanaz marad a sztori. De akkor a címet kell megváltoztatnod, mert néküle semmi értelme nem lenne. Szerintem ezzel jobban járnál, mert így elég vérszegény egy címet választottál... valami ütősebb előnyére válna ennek a rövid írásnak. Egy jó címmel jobban tudod irányítani az olvasót is.

_____________________
Dr. Bloody Dora