A Witcher sorozat...

szuper!
53% (10 szavazat)
elmegy szódával.
26% (5 szavazat)
gyenge.
11% (2 szavazat)
nézhetetlen.
5% (1 szavazat)
hát arról inkább kifejtem nézeteimet, hogy okuljatok.
5% (1 szavazat)
Összes szavazat: 19

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2020-01-22 19:15 Roah

Roah képe

"Óvakodjatok a csalódástól, mert a látszat csal. A dolgok ritkán olyanok, amilyennek látszanak. A nők meg soha."

Szavaztam és most jól megindoklom. ;)
Szuper! :D

Tetszett, mert közel áll a világomhoz Vaják-világa, az univerzuma. Közel ahhoz, amiben vagyok, amiben élek. Geralt különösen bírom - menti, ami menthető, ha kell, öl, ha nincs más választása, amivel általában másokat ment, mert szintén nincs más választása. Nem törekszik népszerűségre, inkább hatékonyságra, és tanulja az együttélést az emberiséggel. :D Dacos is. :D
A színész telitalálat volt, még a hangja is. Úgy tűnik, kiválóan érzi magát a szerepben, szerette a szerepet és valahogy bele is érett, színészként nőtt fel a feladathoz Marvelék Supermenje, és szerintem állati jól áll neki. :))) Igggazi Riviai lett. Fehér Farkas morgásai, grimaszai, hogy nyakig trutymákos, morog, és kábé nem árnyalt, hanem ő maga egy árny tökre sikerül - szóval Superman beleadott anyait-apait, rajta nem múlt a sorozat sikere.

Nagyon tetszett a produkció igényessége, a vágás (Yen átváltozása és Geralt strigás harcának időzítése, a vágás óriási lett!), kidolgozása, zenéje, Kökörcsin és Yen, a sárkányos rész az egyik kedvencem.
Gyönyörű koreográfiája volt a közelharcoknak - Geralt vs striga, vagy a Meglepetés lánykérős báli gladiátorkodás... mmmm -, igen, Trónok harca Éj királya felelt érte. :)))) Szép munkát végzett szerintem. (A királynőt felismerte valaki? :))) Calanthe királynőt? Ciri nagymamáját? A warriort? Calanthe királynő alakította az Utolsó mohikánban Alice-t, a lányt, aki a mélybe vetette magát egy szikláról. ;)

Az idő-ugrások közlését tolták el, szerintem; azok a nézők, akik Vaják-szűzként ültek le hesszölni, legalább négy epizód után tudták helyrerakni a hol-ki-kivel-mikor-t, nem jelezték a készítők a három fő karakter három külön idősíkját, így nehezen tudták követni a hirtelen bekövetkezett eseményeket, holokat és mikorokat.
Klisékből sem volt hiány - de az összes sablont parádésan tálalták, szóval ennyi nálam simán belefért. Egy-két öncélúság is elment, megbocsájtom - de miért mindig a végén durrantják be az erőt azok, akiknek van, egyszerre minden napalmot, egy fájtban, minek húzzák majdnem halálig? -, meg a dramaturgiai ív okán néhány eltérés a regényektől is akadt, de rommá unnám magam, ha minden pöpec lett volna. :D

Egy ismerősöm katonáskodott is az alkotásban. :D
Csatajelenetben. Egy teljes hétvégén harcolt. :D Megfagyott a sártól. :D A spéci ruhában rohadt nehéz volt mozogni.
Persze, hogy csipázta. ;)

A második évadban jönnek a kavaró-hátbadöfő karakterek, jönnek az intrikák, csalások, átverések, mesterek és még sok más, ami az elsőbe nem fért már bele.
Remélem a másodikban több teret adnak Geralt dumájának, a humorának. Bitang jó szövegeléseinek, amit hol Yennel, hol Kökörcsinnel csapat.

Nagyon várom a folytatást!

Szóval nekem tetszett. :))))

"– Borch. – A fehérhajú elfordult a lovától, és az ismeretlen szemébe nézett. – Nem szeretném, ha valami félreértés támadna közöttünk. Vaják vagyok.
– Rájöttem. De olyan hangsúllyal mondtad, mintha azt közölnéd: „Leprás vagyok.”
– Vannak olyanok – mondta lassan Geralt –, akik előnyben részesítik a bélpoklosok kompániáját egy vaják társaságával szemben.
– Vannak olyanok is – nevetett fel Három Csóka –, akik a juhokat helyezik a lányok elébe. Mit lehet tenni, ha nem együtt érezni velük, egyikkel meg a másikkal is."

(A.Sapkowksi)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2020-01-23 12:20 Blade

Blade képe

"A színész telitalálat volt, még a hangja is. Úgy tűnik, kiválóan érzi magát a szerepben, szerette a szerepet és valahogy bele is érett, színészként nőtt fel a feladathoz Marvelék Supermenje, és szerintem állati jól áll neki."

Henry Cavill-lel láttam egy interjút, ahol kiderült, ő maga akarta a szerepet, az ügynökét ráeresztette a Netflixre, hogy amint indul a casting, szóljanak neki is feltétlenül, mert ő nagyon el akarja játszani Geraltot. Superman ugyanis Witcher rajongó, játszik ezerrel és olvasta a könyveket is. Szóval benyomta magát a szerepre. ;)

cs, 2020-01-23 18:10 Roah

Roah képe

Tényleg? Hát akkor azért élte bele magát így? Lobbizott?
Hát Cuvillt láttam már néhány produkcióban, de valóban úgy érzem, hogy ez a karakter volt igazán ő, mintha...nem is tudom, szabad kezet kapott volna, mintha ezt csinálta volna világ életében, kiteljesedett valahogy. Fehér farkaskodott azzal a nagy, dudás-pinoccios orrával :D, a kötelező pózörködéseket leszámítva végre nem valami hátranyalt sérós selyembubi volt, és talán ettől vált számomra hiteles Riviaivá - fuuu, nagyon bírhatta akkor a könyveket és a játékot :D
Természetes szörnyész. ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-05-19 23:10 Zora

Zora képe

“Az idő-ugrások közlését tolták el, szerintem; azok a nézők, akik Vaják-szűzként ültek le hesszölni, legalább négy epizód után tudták helyrerakni a hol-ki-kivel-mikor-t (...)”
Én megtaláltam ennek is a megoldását: megnéztem még kétszer a sorozatot, biztos ami biztos. :) Amúgy nem csak a Witcher szüzek zavarodtak bele, az évad felénél Andrisnál még se kép se hang, pedig ő olvasta és játszott is vele. :D

------------------------------------------

sze, 2020-05-20 04:48 Tim

Jó, de ez nála természetes állapot... ;)

sze, 2020-05-20 05:10 Zora

Zora képe

Szia Tim! :D

------------------------------------------

sze, 2020-01-22 19:34 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Csak nyomtam egyet, hogy kifejtem a nézeteimet, de azok nem túl összetettek: én csak a játékokat toltam végig (és imádtam, naná), most jönnek majd a könyvek, utána a sorozat. :)

_____________________
Dr. Bloody Dora