Fornit

Személyes információk

Nem
Egyéb információk

Szinte bármit elolvasok, ami a kezembe kerül: horror, fantasy, sci-fi, (ön)életrajz, dráma, krimi, paródia, szépirodalmi művek, tankönyvek (XD) - tehát mindenevő vagyok. A lényeg, hogy legyenek a kötetben/novellában szerethető karakterek, a szóhasználat ragadjon magával, keltsen feszültséget, tegyen kíváncsivá a cselekmény folytatásra. Nem árt, ha van benne néhány csavar, fordulat, és az se, ha elgondolkodtat, netán megráz - de mindenképpen ébresszen bennem valami érzelmet.

"Egy jó hosszú regény több szempontból is olyan, mint egy hosszú, kielégítő szerelmi viszony. ... Egy novella azonban merőben más - olyan, mint egy idegen gyors csókja a sötétben." (Stephen King)

Egyéb:
20 éves vagyok, szeptembertől szociális munkásnak tanulok (PTE-BTK), mert feltett szándékom, hogy segítsek az emberiség rászoruló részén. Ha kikerülök a nagybetűs Életbe, akkor főleg gyerekekkel, fiatalokkal szeretnék foglalkozni (fogyatékosokkal, drog- és alkoholfüggőkkel, egyéb hátrányos helyzetűekkel). Tervbe van véve a szocmunka mellé egy gyógypedagógia, oder szocpedagógia képzés is, de egyelőre kezdődjön el már a suli, mert még sose voltam egyetemista és már nagyon izgulok.
A könyveken kívül szeretem az animéket és mangákat (illetve kínai, tajvani és koreai társaikat), a sci-fi, horror és vígjáték sorozatokat (/me hatalmas Csillagkapu- és X-akták-fan), az állatokat (2 macska büszke tulajdonosa vagyok), érdekel a természetfeletti, meg a természet megoldatlan rejtélyei. Zenéből főleg a dallamos fémféléket kedvelem, továbbá a relaxációs, illetve a japán pop/rock muzsikát. Énektagozatos és zenei múltamra (6 év klarinét, 2 év hegedű, + némi autodidakta módon elsajátított szintetizátor/zongora tudás) tekintettel a komolyzene se áll tőlem távol, de egyébként szinte mindent meghallgatok a társaság függvényében.

A nickemről:
Lehet, hogy kicsit pofátlan a névválasztás, de a fornitok olyan kis manók, akik fornus-t szórnak az írókra, amitől ők ihletet kapnak (tehát végülis múzsák). Ez a kis manó Stephen King agyszüleménye, A rugalmas golyó balladája c. fenomenális novellában bukkan fel.

Történet

Ennyi ideje regisztrált felhasználó
10 év 51 hét
Blog
Friss blogbejegyzések