Smilezolika blogja

A veszett rózsaszín egyszarvú

Részlet Györeizé korábban elkövetett bejegyzéséből:

Ki vagyok?

Blade társasjátéka megihletett, így hát kedvem támadt belekontárkodni.
Vajon kinek a művébe javítottam bele? Aki kitalálja, aközött kisorsolom Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez című versét.

Csiribiri

Attól tartok, nem szabad karácsonykor Halász Juditot nézni. Könnyen az ember agyára húzódik.

Csiribiri csiribiri zabszalma,
Éjszídíszis sísapka.
Csiribiri csiribiri bojtorján,

Karácsonyi sirámblog

Nem tehetek róla, Juhász kolléga úr megihletett. Főleg azért, mert a verse kapcsán beugrott, hogy mostantól sajnos három hétig ez lesz.

Nyári délután +18!

Gondoltam, beszállok ebbe a +18 bizniszbe, ha már Dóri úgy odavan érte.

- Szereted a puncit?
- Nyilván.
- Az enyém érdekel?
- Abszolút.
- Akkor megmutatom.

Históriás ének

Nos, úgy kell annak, aki megszavazta.

Komolyság

Kész, vége. Befejeztem a komolytalankodást, elég volt! Sokat gondolkoztam a dolgon, végül elhatároztam, hogy megfogadom Blade tanácsát, és azért is határokat fogok feszegetni.

Időjárás

A mai napot ünnepélyesen kikérem magamnak.
Most azonnal tudni akarom, kinek az ötlete volt a globális felmelegedés, és miért nem ül már miatta várbörtönben. Jó, tudom, olvadnak a jéghegyek, a Golf-áramlat perceken belül magába roskad, áradnak a folyók, vagy épp kiszáradnak, meg ilyenek, de ha október tizennegyedikén, napközben négy Celsius fok globálisan melegnek számít, akkor Aigner Szilárd valamit nagyon félreérthetett meteorológia órán.
Követelem a NEPKEMTEVÁSZ (Nemzetközi Pálmamániások és Közép-Európát Mediterránná Tenni Vágyók Szövetsége) nevében, hogy az ország hétfőtől drasztikusan növelje szén-dioxid kibocsátását! Cserébe ígérem, hogy én már holnaptól így teszek. A hűtőben kinyitom az ásványvizes palackokat, és kiszúrom a patronokat a konyhaszekrényben. Előveszem az összes, még a nyolcvanas évek végén szekrények mögé esett 8x4 illetve Bac típusú dezodorjaimat, és mindet kifújom az utcára. Követelem továbbá az Északi-sark és az Antarktisz mielőbbi jégmentesítését, és Magyarország uralkodó szélirányának észak-nyugatiról délire való módosítását.

Blog

Gondoltam, kipróbálom ezt a blog dolgot, pusztán azért, mert még sosem csináltam ilyet, és itt az ideje, hogy megpróbáljak végre blog nagyhatalommá válni.

Mondjuk, akkor talán el is indítanám a karrieremet valami szörnyen magvas gondolattal, amire – szívem mélyén remélem – záporoznak majd az észrevételek, és én büszkén ülhetek a kupac tetején.
De, hogy mi is legyen az?
Arra gondoltam, felvetem azt, ami az elmúlt hónapokban vált számomra ismét megkerülhetetlen valósággá.
A párom babát vár (nyilván én is, ráadásul ugyanazt, csak most még ő kezeli), jelenleg a hatodik hónapban tartózkodik, és ennek az állapotnak köszönhetően újra megismerkedhettem a számomra rég feledésbe merült fogalommal: védőnő.

Tartalom átvétel