Oldal migrálása

Kedves Karcolók!

Az oldalt technikai okokból migrálnunk kell (szerverek között is költözik és a motor is megváltozik). Ez okozhat némi kellemetlenséget, leállást így december elején. Amennyire lehet, biztosítjuk a folyamatos menetet, illetve az tartalomról is készítünk biztonsági mentéseket, hogy ne vesszen el.

Itt tartotottunk legutóbb. Sajnos azonban olyan technikai nehézségekkel szembesültünk, ami miatt előfordulhat, hogy nemsokára kisebb kényszerpihenőt kell tartania az oldalnak. A Karcolat mögött lévő motor (Drupal 6) túl régi az új szerverhez - nem fog működni, ha végbemegy a migrálás. Emiatt az oldal is elérhetetlen lesz. Természetesen tartjuk, hogy amennyire lehet, igyekszünk folyamatos műküdést biztosítani és az adatok nem vesznek el, de mi sem tudjuk, mit hoz a holnap.

Addig megtaláltok minket a Karcolat Facebbok oldalán és létrehoztunk egy Discord szervert is. Az email címünk továbbra is működni fog (szerk@karcolat.hu), bár a migrálás első napjaiban lehet itt kisebb leállás. Ha itt nem értek el, próbáljátok a Facebook oldalt vagy a Discordot.

A motort mindenképpen le kell cserélnünk egy nagyobb verziószámú Drupalra - ám ez nem egyszerű, mert nem értünk hozzá. Ezért kérünk mindenkit, ha van Drupal fejlesztő ismerőse, vagy Wordpress fejlesztő, aki gyakran migrált régi típusú Drupal oldalakat, ne tartsa magában, és írjon nekünk az egyik fentebbi csatornán!


A most futó pályázatot, kitoljuk, amíg az oldal visszaáll a régi kerékvégésba. Ha a leállás túl sok időt venne igénybe, akkor az értékelést időre elvégezzük és a Facebook oldalon közzétesszük a nyerteseket (illetve emailben is tájékoztatjuk őket). A nyeremények tekintetében emailben vesszük fel a kapcsolatot a szerzőkkel.


Köszönjük a megértést és a sok biztatást, amit kaptunk, kapunk tőletek!A Szerkesztőség nevében:


Bloody Dora

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2020-12-02 07:17 Dana

Dana képe

Dóri, köszönet minden erre áldozott pénzért, energiáért, időért! Te vagy a Hősöm!

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2021-02-07 21:28 Dana

Dana képe

Ha véletlenül valaki ért a Drupalhoz, ne tartsa magában, írjon Dórinak.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen