X. Lidércfény pályázat - A Világegyetem Vándorló Vámpírjai

Nézegettem a régebbi Lidércfény pályázatok győzteseit, mit ne mondjak, akad közöttük egy-két Karcolat felhasználó... :D

A teljesség igénye nélkül:

Az V. Lidércfény Pályázat (2010.), avagy "A sötét varázslók élete nem csak játék és szórakozás" komoly kategóriájának győztesei:
I. helyezett: Hematith: A verseny
II. helyezett: Maggoth: Kőbe zárt szavak
III. helyezett: Kojer Attila: Cethal árnyékában úszni

A humoros ketegória győztesei:
I. helyezett: Essolt: Pusztitius
II. helyezett: Mickey Long: Idétlen idézés
III. helyezett: Craz: Mérgezett tőrök háza

A VI. Lidércfény Pályázat (2011.), avagy "Barlangi medvék, sámánok és hideg sör" komoly kategóriájának győztesei:

I. helyezett: Stiga – A jövő ára
II. helyezett: Nibela – A tudás bűn
III. helyezett: Ebenezer Holt – A köd átka

A VI. Lidércfény Pályázat, avagy "Barlangi medvék, sámánok és hideg sör" humoros kategóriájának győztesei:

I. helyezett: Alyr – Fordított Űrodüsszeia
II. helyezett: Craz – Fogadó és csempésztanya a Sánta barlangi medvéhez
III. helyezett: Zeik Zamek – Zonk meséje

IX. Lidércfény Pályázat (2015.): A nagy háború - Értékelések /Lidércfény HQ/

Talált, süllyedt /Mab Tee/, Egy székely szombatos baka a háborúban /Biczotomm/, Az el nem sütött pisztoly /kosakati/, Árny az égen /Johhny Silver/

Szóval szerintem itt az ideje, hogy megint képbe kerüljön néhány karcos-harcos... ;)
Tehát:

X. LIDÉRCFÉNY PÁLYÁZAT: "A VILÁGEGYETEM VÁNDORLÓ VÁMPÍRJAI"
FONTOS!
Nagyon kérünk minden pályázót, hogy olvassa el végig, tüzetesen a kiírást a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Köszönjük!
A teljes pályázati kiírás letölthető PDF-ben az alábbi címről:
http://www.lidercfeny.hu/download/X_LF_palyazati_kiiras.pdf
A Lidércfény Online kulturális magazin és a Lidércfény amatőr kulturális folyóirat szerkesztősége novellapályázatot hirdet.
A pályázat témája:
2201-et írunk. Az emberiség már megoldotta a rövid távú űrutazás alapvető problémáit, és a bátor szívű kozmonauták keresztül-kasul bejárták a Naprendszert. Állandó kolóniák épültek a Holdon, és folyamatban van a Mars terraformálása. Több égitesten rég letűnt civilizációk nyomaira bukkantak a kutatók, és megtörtént a földönkívüli élet felfedezése is.
A hatalmas léptékű tudományos fejlődés ellenére a mélyűr és az idegen égitestek még mindig számos életveszélyes helyzetet tartogatnak az űr meghódítói számára. Ebben a sötét és hideg világban komoly előnyt jelent, ha az űrhajós vámpír. Természetesen a közönséges emberek is nap mint nap felszállnak a XXIII. századi technika csúcsát képviselő űrhajókra – már amennyire hétköznapi lénynek lehet tartani egy bátor űrjárót.
A pályázatra olyan műveket várunk, amelyek az itt ismertetett jövőbeli világban játszódnak. Vámpír űrhajósok, megvadult robotok, őrült tudósok, vérszomjas idegenek vagy pusztító marsi baktériumok – minden jöhet. A történet lehet komor, de természetesen vevők vagyunk a humoros írásokra is, hiszen reméljük, hogy az emberiség a jövőben is megőrzi a humorérzékét.
Pályázhatnak:
Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, még sem elektronikusan, sem nyomtatásban meg nem jelent, magyar nyelvű novellákkal.
Egy személy több novellával is nevezhet.
Beküldési határidő: 2019. szeptember 30., éjfél.
Nevezési díj nincs, a pályázaton való részvétel ingyenes!
A pályázat célja:
A pályázat célja a tehetségkutatás és -gondozás, hogy teret adjunk a tehetséges, feltörekvő, amatőr íróknak.
Díjazás:
Amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű érkezik, azok legjobbjaiból
a Lidércfény szerkesztősége ingyenes elektronikus könyvet (e-bookot) készít.
A beküldés feltételei:
• Csak és kizárólag olyan novellákat fogadunk el, amikben legalább 1 db vámpír szerepel.
• Fontos, hogy kerek, önmagukban megálló, lezárt történeteket várunk.
• A pályaműveket csak a www.lidercfeny.hu oldalra feltöltve fogadjuk el, az alábbi feltételek szerint:
– a pályamű címének elején a következő szerepeljen: „X.LFP.Vámpírok-” (teljes formátum: X.LFP.Vámpírok-Novella címe),
– a pályamű első sorában csak és kizárólag az alábbi szöveg szerepeljen: „Nevezés a X. Lidércfény pályázatra”,
– egy novella terjedelme maximum 55.000 karakter lehet (szóközökkel), leszámítva a címet és a fent kért első sort.
Egyéb fontos tudnivalók:
• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy a fenti feltételeknek nem megfelelő, azoknak eleget nem tevő pályaműveket a pályázatból értesítés nélkül, azonnali hatállyal kizárja.
• A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő
számú és minőségű novella, akkor a pályázatot nem díjazzák.
• A műveket a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri bírálja el.
• Az eredményhirdetés határideje a pályázati anyagok mennyiségétől függően legkésőbb
november első fele.
• A nyerteseket e-mail címeiken értesítjük, ezért fontos, hogy a regisztráció során, vagy a
regisztrációs adatok módosításával, vagy nem publikus e-mail cím esetén a pályázat szövegén belül (vagyis a novella elején, vagy végén), működő, valós e-mail címet adjatok meg.
• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy az e-bookba bekerült novellákat, az e-book megjelenése után leghamarabb 3 hónappal térítésmentesen megjelentesse a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), és a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.
• A pályázatra beküldött, és az e-bookba bekerült novellák a megjelenés után fél évig máshol nem közölhetőek sem elektronikusan, sem nyomtatásban.
• A Lidércfény szerkesztősége a lenti nyilatkozatok alapján fenntartja a jogot a beküldött, de a pályázaton nem díjazott írások térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint a nem díjazott, de jobban sikerült novellák térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton vett részt.
Nyilatkozat a kiíró részéről:
A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy a pályázat során esetlegesen kért személyes adatokat harmadik félnek nem adja át, azokat a vonatkozó törvények értelmében titkosan kezeli. Ez alól kivétel, ha hatósági személy jogosan kéri ezen adatokat.
A Lidércfény szerkesztősége kijelenti továbbá, hogy a megadott adatokra kizárólag az eredményről való értesítés miatt van szükség.
A Lidércfény szerkesztősége elismeri, hogy minden beérkezett pályamű a nyilatkozat értelmében a szerző saját tulajdona, így arra a szerzői jogi törvények megfelelő passzusai érvényesek. A szerző a helyezést el nem ért alkotását a továbbiakban bárhol és bármikor publikálhatja, a Lidércfény szerkesztősége semmilyen módon nem kívánja azt kisajátítani.
Nyilatkozat az alkotó részéről:
Az alkotó kijelenti, hogy a pályázatra megküldött kézirat kizárólagos szerzője, az saját
szellemi terméke, és egyéni, eredeti jellegű.
Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben novellája mindenben megfelel ezen pályázati kiírásnak, és a Lidércfény szerkesztőségéből álló zsűri díjazásban részesíti, az térítésmentesen megjelenhet a Lidércfény szerkesztősége által készített elektronikus könyvben (e-bookban), majd leghamarabb 3 hónappal később térítésmentesen a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint szintén térítésmentesen leközlésre kerülhet a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF).
Elfogadja, hogy a pályázaton díjazásban részesült novellája általa csak a fent meghatározott időtartam után közölhető máshol (vagyis az e-bookban történt megjelenés után fél évvel), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.
Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben alkotását a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri, nem részesíti díjazásban (vagyis nem válogatja bele az e-bookba), azt térítésmentesen megjelentetheti mind a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), mind a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton vett részt.
Az alkotó a pályázatra küldött novellájával kijelenti, hogy a fenti kiírást teljes egészében elolvasta és megértette, elfogadta, az abban foglaltakkal mindenben egyetért.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2019-08-01 17:29 Roah

Roah képe

Miután a sci-fi az egyik szívügyem, csak támogatni tudom a projektet, szóval a csillagokba fel! :))))

Amúgy van egy produkció*, a nyolcvanas évekből (1985), ahol a vámpírok az űrből érkeznek, illetve...

Lifeforce, ez a film címe. Az alkotás története szerint űr-expedíció tart a Halley-üstökösbe, tudósok, kutatók szeretnék tanulmányozni. A cselekmény nem húzza az időt, elég gyorsan ugrik a forgatókönyv a Halley belsejébe, egy haldokló-halott mozgó civilizációhoz, ahol három üvegkoporsót és azokban testeket találnak.

Ebben a filmben aztán rohadtul nem csillognak a vempájerek. Helyette van benne minden más: űrutazás, zombik, fertőzés, élet-erő elszívás, ragály, vámpír-legendák ősei, szikrázó villámokkal csapkodó vámpírnő, telepátia, deus ex machina nélkülözése, test-vándorlás, önálló döntést hozó karakterek, vér, erotika, halhatatlanság, természetfeletti szerelmi-kapcsolat, lángoló London, professzorok, hadsereg, dinamikus és üres járat nélküli cselekmény és metamorfózis.

A film korához képest meglepően jó, annak ellenére, hogy a trükköket még nem cégéivel csapatták. Engem kifejezetten szórakoztatott az 'emberzombi' - jaj, Craz, imádnád :D -, bábokkal, sminkmesterekkel, és egyebekkel. Akinek tetszett anno a Nyolcadik utas vagy az eredeti Poltergeist, vagy az örök kedvencem, a Dolog (Thing) annak merem ajánlani.

*A produkció egy adaptáció; a sztori egy novellán alapszik (mik vannak?! ;) , a történet eredeti címe Űrvámpírok.
A film akár inspiráló is lehet. ;)

Találtam egy eredeti nyelvű neo-gagyi trailert, de egyébként szinkronnal is fellelhető a film. :)))

https://www.youtube.com/watch?v=MOF0Ov8isvI

Szóval Lidércfényre fel, pályázzatok!

Pacsi! ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2019-11-28 10:45 Randolph Cain

Randolph Cain képe

Sziasztok, csak érdeklődöm, nem nyomulok:

"Az eredményhirdetés határideje a pályázati anyagok mennyiségétől függően legkésőbb
november első fele."

Nos, ha jól tudom összesen 9 pályamű érkezett, de eredmény továbbra sincs. Erről tud valaki valamit?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)

k, 2019-12-17 15:16 Randolph Cain

Randolph Cain képe

Ezek szerint ez csak engem érdekel... na szép! :D

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)

v, 2019-12-22 17:05 Roah

Roah képe

A változatosság kedvéért nincs időm, nagyjából semmire, de egy ilyet hoztam, Randy, ha jól látom, mai információ, friss, ropogós. :)))

http://www.lidercfeny.hu/forum_t.php?kat_id=76&oldal=1

Pacsi! ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2020-05-06 07:16 craz

craz képe

MEGJELENT!

Szereted a vámpíros történeteket, de már meguntad a klasszikusokat, vagy eleged van a modern feldolgozásokból? Akkor ez a kötet neked készült! A Lidércfény szerkesztősége által kiírt pályázatra beérkezett vámpíros novellák biztosan nem klasszikusok, és alapvetően jelentősen eltérnek a modern felfogású vámpíros történetektől is.

Ugyan, noha egy kicsit messziről indulunk, és az első novellában csak említés szintjén szerepelnek vámpírok, azért akad benne egy magát vámpírnak képzelő robot.

Egy gyógyulni, visszaváltozni készülő vámpírral folytatódik a kötet, ám egy mesterséges intelligenciának egészen más tervei vannak...

A legendák néha egészen eltérnek a valóságtól. Így van ez Jonathan Flasharttal is, akinek legújabb megbízása, hogy szabadítson ki egy lányt egy fura kastélyból.

Egyre mélyebbre merülünk a kozmikus vámpírok mitológiájában, és megismerhetjük újabb főhősünket, aki a klasszikus gépeltérítés egyáltalán nem klasszikus módszerével él.

A kötet közepére igazán belemerülünk a sűrűjébe. Összeesküvés elméletekkel átszőtt, idegen-emberrablós történetünkbe egy magyar vámpír hoz meglepő fordulatot.

Természetesen az apokalipszis sem maradhatott ki, így a Föld, és szinte az egész emberiség elpusztulása után az egyetlen remény a túlélésre, hogy vámpírokká változunk...

Vajon mi lehet érdekes abban, ha egy űrhajón egy robot kínzással próbál rávenni néhány vámpírt a vallomásra? Kötetünkből ez is kiderül.

Milyen érzés egy vámpírok által irányított multinacionális vállalat egyik apró, ám de mégis fontos láncszemének lenni? És ugyan mi baj is történhetne...?

Hogyan telhet az élete egy rendkívül idős vámpírnak az űr magányában? Vág-e még az esze, vagy már tompa, mint a foga?

Az e-book ingyenesen, több formátumban letölthető innen:
https://konyvek.lidercfeny.hu

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

sze, 2020-05-06 07:17 craz

craz képe

A Lidércfény szerkesztőségének értékelése a „A Világegyetem Vándorló Vámpírjai” című X. Lidércfény pályázatról.

A pályázatra összesen 9 mű érkezett, melyek mindegyike – a Lidércfény szerkesztőségének tagjaiból álló zsűri véleménye szerint – színvonalas, szórakoztató alkotás. A pályaművek jól teljesítettek, alapvetően remek ötleteket és jó megvalósításokat olvashattunk, miközben el tudtunk merülni az adott novella világában.

Az értékelés eredményeképpen az alábbi pályaművek értek el dobogós helyezést:
1. Randolph Cain: Elárult helyőrség
2. Kereder Márk: Legyen neked könnyű a vége!
3. EmperorNiel: Flashart

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."