Vakmerőség

A Kölyök tizennégy éves volt, amikor először egy lányt moziba hívott. Filmnézés közben gyakorlatlan keze akaratlanul társa combjára vándorolt. A Kölyök ezt A Bátorságnak hitte.
Két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végleg eldöntse: elköltözik otthonról, és dolgozni fog. Összecsomagolta szerény kis bőröndjét és egy cetlire felfirkantotta: MINNYÁ JÖVÖK. Ezt akkor A Merészségnek nevezte.
A mindjárt sok idő, főleg akkor, ha az ember MINNYÁ-nak veszi az eltelt napokat. A Kölyöknek tíz évébe került, hogy magára találjon. Ekkor huszonhat éves volt, félig Férfi.
Harmincévesen házasodott, ezt akkoriban A Változásnak tartotta. Enyhén depressziós időszak volt ez az életében, csak bámult ki az ablakon és nézte a gyönyörű cseresznyefákat.
Nem kellett sok idő ahhoz, hogy kiábránduljon feleségéből. Negyvenévesen mondták ki a válást. Sokak szerint ez volt A Döntő Fordulat a Kölyök életében.
A Kölyök negyvenöt éves korára morfiumfüggő, gazdag alkoholista lett. Gyűlölte magát, gyűlölte a népet, gyűlölte azt a társadalmi réteget, melyhez ő tartozott. Ezt ő a Nagy Fordulatnak nevezte.
Ötvenéves volt, amikor leugrott a Duna melletti alacsony hídról. Esés közben jött rá: a legnagyobb Vakmerőség részéről az volt, hogy megszületett.

2.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 2.5 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2015-04-09 17:33 Sren

Sren képe

Szia itt!

Nocsak! Ez egészen jó lehetne. Tetszik a minimalizmus, csak (szerintem) már-már annyira minimalista, hogy ez néhány dolgot érthetetlenné tesz, néhány helyütt pedig kiegészítésért kiált.
Az érthetetlen dolgok egyike:
„Harmincévesen házasodott, ezt akkoriban A Változásnak tartotta. Enyhén depressziós időszak volt ez az életében, csak bámult ki az ablakon és nézte a gyönyörű cseresznyefákat.” – Oké, de ez utóbbi miért és hogyan van kapcsolatban a házassággal, a Változással?
A kiegészítésért kiáltó dolgok egyike:
„A Kölyök negyvenöt éves korára morfiumfüggő, gazdag alkoholista lett.” – Ha valamit állítasz, arra minimum utalni illenék. Mármost, a függés a boldogtalanságból kifolyólag még csak-csak érthető, de a gazdagság…? Hogy jön ez ide? Hogyan, miért gazdagodott meg?
Technikai baki:
„Nem kellett sok idő ahhoz, hogy kiábránduljon feleségéből. Negyvenévesen mondták ki a válást.” – Ki volt negyven éves? Az asszony, a Kölyök, esetleg a bíró…? Vagy a többesből ítélve, az egész Bíróság?:)
Ezeket a kérdéseket nem nekem kell megválaszolnod, hanem saját magadnak, hogy úgy tudj írni, hogy az érthető és értelmezhető legyen. Kezdetnek nem rossz ez, de tégy fel magadnak az értetlen Olvasó nevében sok-sok ilyen kérdést.:)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

p, 2015-04-10 07:24 Para Celsus

Para Celsus képe

Egy tárgyi jellegű észrevétel:
Valahol (tán a Meztelen ebédről szóló, Addiktológiai szemlében megjelent tanulmányban) olvastam, hogy a morfium és az alkohol hatásai ütik egymást, kábé mint mikor valaki kávéval vagy energiaitallal veszi be az altatót, csak ez még plusz kellemetlen mellékhatásokkal is jár.
http://www.drugs.com/food-interactions/morphine.html

Úgyhogy a morfinista alkoholisták száma úgy kábé zéró a társadalomban. Mivel az ópiátszármazékok alapvetően az anyagcserére hatnak, az addikció mélyebbre eszi magát a szervezetbe, mint az alkoholfüggés. Ezért egy idő után az alkeszok, akik elkezdenek morfózni, kivétel nélkül és teljesen áttérnek az ópiumszármazékokra. Alkohol nuku.


"The Rainmakeeeer!"

p, 2015-04-10 17:55 Sren

Sren képe

Ez a fajta tévedés nyilván „köszönhető” a mai világ hasonlókról szóló, ám felületes írásainak. Rengeteget olvashatni piás ÉS egyben drogos sztárokról, celebekről, felsőtízezer-beliekről stb. A gond ott kezdődik, amikor ez beépül a köztudatba, és mindenki azt hiszi, tényleg így van. Elmarad nem csak a „na, itt egy téma, utánajárok, anyagot gyűjtök”, hanem még az is, hogy egyáltalán gondoljon vele valaki, ha egyszer ezzel akar dolgozni.
(Bár az "egy idő után" lehet két nap, lehet (?) két év, gondolom, alkatfüggő.)
És hol van ma már a Meztelen Ebéd vagy a Rumnapló… Nem populáris, nem mindenkikedvence, fúj, hová gondolsz?:(((

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

p, 2015-04-10 19:50 Obb

2

Bakker, a kezdő hüleségeivel is majdnem, aztán paff, tönkrevádgtad, kár.

szo, 2015-04-11 06:37 Roah

Roah képe

Jój, de kár...! Tényleg jó lehetett volna. Ez a Minnyá-Minnyá nálam hazavágja, és kis apróságok is, de a tömörsége, és a célja egész rokonszenvessé teszi.
Feltétlenül Karcolat felhasználást javasolnék a jövőre nézve - szerintem megérné. :))) Szóval...bátorság. ;)

Érdekesség:
Nem emlékszem, hogy Dóri mesélte-e, egyetemi sztoriként, vagy Ndy, szintén egyetemi sztoriként, rádió, tévé mondta-e, vagy a Hantos Norbi írta egy kommentben, olvastam-e valahol, vagyis felém a sztori eredetét homály fedi - a túl sok eredet-forrás lehetősége okán -, de hallottam (olvastam?) egy történetet, egy vizsgáról. A diákok feladata az volt, hogy fogalmazzák meg, hogy szerintük mit jelent a bátorság. Egy srác fogta az üres, fehér papírlapját, és az alábbit írta rá:
"Ez!" És így adta be a feleletét.
Hogy igaz-e? Vagy csak urbán, esetleg városi legenda-e? A fene tudja. De mint példázat...? Sok pontosnak tartom. :)))

Ez is egy opció. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=dq4aOaDXIfY

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."