Megtortent eset - Balazska holdkoros I.

Balazska normalis 5 eves gyerek, meg oviba jar es szeret jatszani. Nyar van, nagyon meleg, vakacio kellos kozepe, es a szuloknek nincs idejuk Balazskaval foglalkozni: ilyenkor mindig jol jon a nagyi szittelese.
Nagyi egyedul el, videken, naponta kijar a foldre, gyomlal, otthon foz, sut takarit, mosogat, ellatja az allatokat, es idonkent ugyel Balazskara. De egy idos asszonynak eleg faraszto dolog az unokajara ugyelni, ezert mindent megtesz, hogy Balazska jol erezze magat.
Igy unokaja ott nyuzsog mellette, barmit is csinaljon, a nagyi munkaja meg2xerezodik!
Igy telik el az egesz nap, Balazska estere nagyon lefarasztja a nagyit, es miutan elalszik, a nagyinak meg akkor is ott van a sok munka amit nem tudott megcsinalni napkozben: osszeszedi a gyerek jatekait, autoit, elmosogatja Balazska szennyeseit, kimossa az osszemocskolt ruhait, es a faradsagtol mar megtebojult nenike egy utolso ima utan nyugodt lelkiismerettel fekszik be puha agyaba! De eszebe jut Balazska, es meg egyszer kikel, hogy megvizsgalja a gyereket: Balazska alszik! O is kifaradt, otthon (varosban) nem szokott ennyit hancurozni, de itt megvannak a lehetosegek, hogy egy 5 eves gyerek is szabad lelkiismerettel kitombolja magat. A nagyi elmosolyodik alvo unokaja lattan, lelki szemei elott feltarul Balazska jovoje, nagykora, erettsegi, hazassag, dedunoka...talan mar tud mindent a gyerekrol, de nem szabad senkinek sem elmondania!
Valahogy visszavanszorog az agyaba, es a feje letevesevel egyutt jon az edes alom. Almaban tovabb latja unokajat ahogy felno, szep, komoly ember lesz belole, jol keres, lesz egy felesege, es sok szep gyereke...soha egy problema sem fogja eletuket kivanni, de hirtelen zajt hall, es egy suttogast:
-Mama...Mama...ebredj, kelj fel!
A nagyi nem erti, almodik, vagy reggel van? De ujra hallja a hangot, es egy kicsit hangosabb volt! Kinyitja a szemet, Balazska van elotte:
-Mama, kell menjunk! Az oregasszony osszezavarodik, nem erti mit mond az unokaja, de mostmar tudta, hogy nem almodik, es egy kicsit meg is ijjedt!
-Hova kell menjunk Balazska?
-Kell menjunk Mama, megjott a busz!
A nagyi nagyot nez, gondolkozik, hogy reggelre terveztek valami utat valahova?
Osszerancolja a homlokat, felnez a nagy faliorara, es szigoruan felul az agyban.
-Te Balazska, ejjel 3 ora van, milyen busz jott meg, hogy elkell menjunk?
-Hat ez ni!!! A gyerek lemutat a foldre, egy kotellel kozelebb huzva egy jatek autobuszt!

1.666665
Te szavazatod: Nincs Átlag: 1.7 (3 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2005-09-06 12:02 Blade

Blade képe

Kicsit összecsapott, kicsit kurta, de érdekes lett a vége.

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

k, 2005-09-06 12:19 Gyémánt B.

Gyémánt B. képe

Ráolvasás hasonló esetekben: "aludj el szépen, kis Balázs"! :D

***

"Megszűnik minden gondolat,
Megszűnnek a szavak - csend van.
Buddha sehol, senkinek,
Semmilyen tant nem hirdetett."

k, 2005-09-06 15:11 Ajmalajv

Ajmalajv képe

Nekem is csak meseltek a sztorit, es en meg egy kicsit kiszeneztem, tobbet nem volt mit irjak, es kulonben mit lehet irni egy nagyi napi tevekenysegeirol?
:)
------___---___---___------
Ha Isten gazember volna...ram hasonlitana....

h, 2006-04-17 22:56 O_hello_otto

a vége az megfogja az embert:) szerintem 1 napi tevékenységről sokat lehet írni, csak megfelelő szókincs és kreavitás kell hozzá ;>