Csudakör

A hegy gyomrában lévő, szigorúan titkos, katonai bázis folyosóján egy alacsony tömzsi ember sietett végig. Épp a nadrágszíját igazgatta, és a bal cipőtalpán egy darab Wc papírt hurcolt maga után. A lehető legrosszabbkor jött rá a hasmenés! Amerre elhaladt a katonák vigyázba vágták magukat a jöttére. Nem csoda, hisz' ő volt itt a tábornok.
Mikor belépett a vezérlő terembe, a helységben félhomály uralkodott, csupán a műszerek, és a monitorok adtak némi világosságot, de ez a kevés fény is elegendő volt ahhoz, hogy megcsillanjon tar kopasz fején.
- Na mi a helyzet? - kérdezte miközben kilógó próbálta vissza tűrni a nadrágjába.
- Készen állunk! Már csak magára vártunk tábornok úr!
- Remek!
Egy szivart vett a szájába, majd meggyújtott egy gyufaszálat a “DOHÁNYOZNI TILOS!” táblán, és pöfékelni kezdett.
- Heh, a fiúk biztos alig várják már, hogy induljanak!
- Uram, ha megbocsájt! Van köztük egy nő is!
- Tényleg? Fel se tűnt! És melyikük az?
- Szamóca Kati százados.
- Á akkor már értem, hogy az ezredes miért bámulja folyton a fenekét! Már kezdtem megijedni! - mit sem törődve a tisztasági előírásokkal lehamuzott a földre.
- Ne várasuk meg őket, tárcsázzon!
- De uram én csak a rádiós tiszt vagyok! Kolompár őrmester a tárcsázásért felelős!
Ám legyen! - mondta a tábornok kissé zavarodottan – Gondoltam szeretné kipróbálni, de ha maga nem él a lehetőséggel... Kolompár tárcsázzon!
- Mindzsá csinálom má! Csák elűbb árrá küll rádzsünnöm, hugyán kéne ezt á nyávájás izét békápcsoni!
A tábornok elképedve nézett az őrmesterre, még a száját is eltátotta. Majdnem kiesett a szivar a bulldog szerű pofájából, de szerencsére az utolsó pillanatban utána kapott a fogaival. Csupán némi parázs hullott az előtte ülő rádiós nyakába. Aki férfiatlan sikolyt hallatott. Miközben megpróbálta eltávolítani a nyakából kellemetlensége okozóját, a tábornok közelebb hajolt hozzá.
- Mondja, hogyan lehet egy ilyen alakból őrmester?
Hát a múlt hétig még a konyhán dolgozott krumplihámozóként, de a minap történ idegen invázióban sok tiszt oda veszett, és pótolni kellett valahonnét.
- Lehetséges ez?
- Igen! Én három héttel ezelőtt még Wc pucoló voltam, amíg meg nem halt az elődöm.
- Á megván! - kiáltott fel örömittasan Kolompár őrmester, és megnyomott egy hatalmas piros gombot amin a “POWER” felirat díszelgett.
A vezérlőterem ablakából láthatták, hogy az előttük elterülő hatalmas hangárban felgyúlnak a neonlámpák. Közepén egy hatalmas gyűrű volt az élére állítva, melynek oldalán különböző hieroglifák voltak láthatók, és néhány obszcén grafiti.
A csudakör!
- Biztos tud bánni vele? - kérdezte kétkedve a tábornok.
- Né párázon má' Náccságos urám! Én vádzsok á dzsürűk urá!
- Ettől féltem!
Az őrmesternek mondani se kellett, máris neki látott a tárcsázás bonyolult műveletének. A hangárban lévő gyűrűn volt még egy kisebb belső gyűrű ami forogni kezdett. Néha megállt, egy kattanás, fölgyulladt egy lámpa a külső körön, és már forgott is tovább.
A jelenlévők feszülten figyelték mi fog történni. A levegő bizsergett, és ahogy egyre több lámpa kapcsolódott föl, úgy erősödött a vibráció a teremben.
- Ném is tudtám ho' másirózó funkció is ván ezön a székön! - mondta Kolompár őrmester amikor széke pattogva megindult a lépcsőház felé.
Végül a hetedik lámpa is felgyulladt, a vibráció abba maradt, és...
*BÍÍP!*
- A hívott számon előfizető nem kapcsolható! - szolt valahonnét a gépies női hang.
- Gazsi! - üvöltött a tábornok magából kikelve.
A szivar kirepült a szájából egyenesen a rádiós nyakába, majd becsúszott az inge alá, és végig égette a hátát. A lépcső felől hatalmas csörömpölés hallatszott.
Kolompár őrmesternek még sikerült időben megállítania a vándor útra kelt székét a lépcső szélén, de a tábornok hangjától úgy megijedt, hogy hátradőlt, és lebukfencezett a lépcsőn.
Trappolás hallatszott, és Kolompár Gazsi jelent meg az ajtóban, kezében néhai széke maradványaival, de amit látott attól egyből kiejtette a kezéből. A rádióstiszt ordibálva, és hadonászva rohangált körbe-körbe a terembe, ahol már sűrű füst gomolygott. Őt a tábornok üldözte egy poroltóval, és próbálta eloltani a tiszt lángoló ingét.
Gazsi hamar fölmérte a probléma lényegét.
- Tálán há' ném püffülni, hánöm fújni próbálná véle!
- Ugyan má! - mondta a tábornok, és egy hatalmasat kolintott a rádiós fejére – Csak nem fogok erre elpazarolni egy egész poroltót! Így is harmadára csökkentették a költségvetésünket!
És ezzel püffölni kezdte az eszméletlenűl a földön heverő rádióst. Néhány perc alatt el is oltotta, és vissza tért az előző problémához.
- Na Gazsi, akkor miért is nem aktiválódott a csillagka... izé, a csudakör?
Kolompár sokáig mérlegelte a helyzetet, majd a homlokára csapott.
- Á dewlá vigye el! Én márhá á Maris számát tárcsázztám! Dé á multhétén létiltották mert bászott fizetni á számlát!
A tábornok paprikavörös képe, és a füléből szállingózó füstpamacsok láttán nem kellett neki semmit se mondani.
- Jó ván, Jó ván! Csinálom má! De né tessék felspanóni mágát, mert főmégy a vérnyomása, áztán itten pusztul még nekem!
Ha a tábornoknak lett volna haja az most biztos lángra lobbant volna.
Gazsi tárcsázta a számot, de ez úttal, csodák csodájára a helyeset, és a csuda kapu kékes villódzás kíséretében átjárót nyitott a galaxis túlsó végébe.

A cs.cs.1. , az az a csuda csapat egyes már Tülkön ült annyira várta az indulást. De Tülk ezt nem hagyta, és jól körbeverte a bandát, amiért ily' galád módon kihasználták a meditatív tudatállapotát. Igazán rakhattak volna ide a folyosóra egy padot, ha már így megváratják őket!
Shakil O'Neil ezredesen már idegrángások futottak végig a ki nem töltött agresszió miatt, de lehet hogy csak Tülk ütött túl nagyot. Minden esetre már egy hónapja nem ölt meg egyetlen goaüldöt sem, és vagy két hete nem lőtt ki egyetlen golyót sem, mert a költségvetési hiány miatt még a lőgyakorlatot sem engedélyezték.
Fölvillant a zöld lámpa, és kitárult a hangárajtó!
O'Neil felkapta a fegyverét, és berohant.
- Gyerünk! Mutassuk meg ezeknek, hogy ki a fasza G.I. Jo !
Szamóca Kati csak a fejét csóválta:
- Pedig ez is csak egy békés felderítő akció lett volna! Most megint csak egy kihalt civilizációt tanulmányozhatunk!
- De legalább frisset! - próbálta vigasztalni Jack Daniels, és nagyot húzott wiskys üvegéből.
Az ezredes veszett vadként rontott be a hangárba, felszaladt a rámpán, és egy csatakiáltás kíséretében átvetette magát a csudakörön, illetve...
BAMM!!!
Valami kemény felületnek ütközött, visszapattant, és négy-öt hátrabukfenc után leesett a rámpáról.
A tábornok mennydörgő hangja hallatszott a hangszorókból:
- Ki a fene hagyta fent az íriszt?
- Bocsesz! - szólalt meg az egyik rakodó, aki ép a hangár sarkában kártyázott. Fölállt, majd intett társának, hogy ő is jöjjön.
- És hívjon valaki O'Neil ezredesnek valaki egy orvost! - recsegte tovább a hangszoró.
Az ezredes feltápászkodott.
- Jól vagyok! Jól vagyok! - mondta, majd egy hangos reccsenés kíséretében megigazította elferdült szaglószervét. Végül zakója ujjával elkente az orrából szivárgó vért.
- Hú nézd! Tiszta Hans Solo! - mutatta a rakodó társának azt a benyomatot amit O'Neil hagyott a hatos kazánlemezen.
Néhány perc elmúltával elhárult az akadály, és a cs.cs.1.-et már tényleg semmi sem gátolta, hogy áthatoljanak a csudakörön.
- Tényleg jól vagy? - kérdezte színlelt érdeklődéssel Jack Daniels az ezredest.
- Miért? Talán úgy nézek ki, mint akinek baja van? - kérdezett vissza amaz vérben forgó szemekkel, monoklival, hatalmasra duzzadt orral, és vérmocskos képpel.
- Hát ami azt illeti...
- Na látod! - mondta az ezredes, és átugrott a csudakörön.
- Akkor erre inni kell! - és újra meghúzta a butykosát, majd ő is átlépett a körön a csapat többi tagjával...

4.25
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.3 (4 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2005-03-03 10:31 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Most mondok egy olyat, amit értelmes kritkus nem mond soha: még fogalmam sincs, milyen. Ugyanis éppen olvasom, de van pár nagy hiba, és ezért egyszerre írom a véleményt, és olvasok, így ne csodálkozz, hogy fél kilómétert kell olvasnod.
Mindjárt az eleje: "kérdezte miközben kilógó próbálta vissza tűrni a nadrágjába." Tárgytalan. Mármint a mondat. :)
"Ne várasuk meg őket, tárcsázzon!" két s a várassuk!
" - Mondja, hogyan lehet egy ilyen alakból őrmester?
Hát a múlt hétig még a konyhán dolgozott krumplihámozóként, de a minap történ idegen invázióban sok tiszt oda veszett, és pótolni kellett valahonnét.
- Lehetséges ez?" Izé, valami nem világos. Most a narrátor tájékoztatja a tábornokot, vagy valamit elrontottál?
"Kolompár őrmesternek még sikerült időben megállítania a vándor útra kelt székét a lépcső szélén" vagy "vándor, útra kel", vagy "vándorútra kelt"
"eszméletlenűl" rövid ü
"Minden esetre" sztem ez egyben van
Na, ennyi így elsőre. Egészen jó. A története kicsit befejezetlen, ezért aggódom, hogy lesz folytatás.. Sebaj. Attól még bevezetőnek szerintem szuper. Olyan Rejtősnek éreztem az elejét, de a vége valahogy egy paródiára hasonlít, mint a Gyűrű kúra, vagy a Heri Kókler, vagy az SW-t gúnyoló Sztárt Wársz (ha jól emlékszem, így írják), főleg a Klónok tántorgása epizód... Szóval siekrült utalnod a kedvenc könyveimra, de ettől függetlenül jónak érzem a novelládat!
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

cs, 2005-03-03 10:36 Rem

Rem képe

Az elején kiszámíthatóak a poénok(sőt nekem inkább kínosak volt a szituációk, mint viccesek az elején), de a végére belejöttél. Maga a csillagkapú sorozat nekem is egyre bosszantóbb látni, hogy még mindig adják. :lol: Gondolom lesz folyatátsa, mert mű íve a végén a három ponttal megtörik, és várja az ember ettől a folytatást, remélem mihamarabb jön. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-03-28 23:14 Max

Max képe

Nekem is speciel a Caldwell féle paródiák jutottak róla elsőnek szembe! :D
Én nem nézem a helyesírást (ahoz úgyanis tudnom kéne helyesen írni) , így kapod tölem az 5-öt! ;)
Tetszett!
Várhatóak tőled hasonló írások a közeljövőben? :)
________________________________________________________________
"És mi lesz, ha nem lesz több sárkány? Akkor felkopik az állad! És engem csak úgy megölsz passzióból?"
Draco

k, 2005-03-29 11:12 Akairo Ryu

Akairo Ryu képe

Ez csupán egy próba volt! Nem igazán gondolkoztam folytatáson, csupán magamat akartam tesztelni! De ha tetszik nektek akkor megprobálkozok még néhány firkálmányal! :D

szo, 2005-04-02 07:07 Max

Max képe

Ahoz képest elég jó! Várjuk a többit! :D
________________________________________________________________
"És mi lesz, ha nem lesz több sárkány? Akkor felkopik az állad! És engem csak úgy megölsz passzióból?"
Draco

v, 2006-04-23 20:57 Joey Lawrence

Joey Lawrence képe

Hihi. Ez jó volt :) Nekem tetszett. Én is néha már elförmedek, mit képesek még kihozni a Csillagkapu-ból, de ez kifejezetten tetszett. Igaz, voltak hibái, s néhány elég szembetűnő is, de szerintem úgy alapjából nem rontotta el a kis szösszenet hangulatát. Viszont 1-2 poén nem volt a toppon egyáltalán. Pl. az utolsó, kissé Tom és Jerry-s poén nekem nem jött be. Mármint hogy ott maradt az arcnyoma. Viszont a Gázsi az nagyon nagy arc volt :D

Csak így tovább, én szívesen olvasnék még ilyet tőled :)

---
Sokmindent írhatnék ide, mégse teszem.