holnap.hu

www.holnap.hu

Ez a vacak régi vekker, soha nem csörög , amikor kéne neki. Most sem tette, és ennek hála késében vagyok a munkahelyemről. Hát ma reggel nem mosok fogat, ezzel is spórolok egy kis időt, és reggelit is kihagyhatom, abból sem lesz gond. Csak a ruháimat kell gyorsan felkapkodnom, és már indulhatok is, de a szeszélyes időjárásnak hála, sose lehet előre tudni milyen idő vár ránk a nap nagy részében.
Úgy döntök, gyorsan felnézek a netre, és valamelyik hírportálon próbálom megszerezni a kívánt információt. Begépelem az „meteorológia” kulcsszót, majd az első felugró címre kattintok: „holnap.hu”.
Mintha titok után kutatnék, olyan izgatottan keresem a jelenlegi dátumot, de az oldal a mai napként a holnapi időpontot tünteti fel. Apró elírás csupán, nem jelentős, gondolkodás nélkül kattintok rá, majd a felugró ablak alsó sarkában egy kis esőcsepp formájú ikont látok meg. Szóval zivatarra lehet számítani, ám legyen, akkor majd ennek megfelelően öltözöm fel.
Éppen ki akarom kapcsolni a gépet, mikor egy néven akad meg a szemem. Az én nevem áll ott, a halál részlegben. Csak egy rövidke cikk tartozik hozzá, úgyhogy gyorsan átfutom. Az írás szerint egy fickó, akit ugyan úgy hívtak, mint engem, túl gyorsan hajtott az autójával, és nem tudott megállni a piros jelzés előtt, aminek következtében egy teherautóval ütközött. A baleset 9:31-kor történt egy, a házamtól kétsaroknyira lévő útkereszteződésben.
Hát vannak furcsa dolgok, és lehet az is, hogy csupán a név elírás. Azonban más érdekességet is találok olvasás közben, méghozzá, hogy a mai dátumot, tegnapként tüntetik fel. Hát vannak furcsa dolgok.
Gyorsan öltözöm fel, majd az esőköpenyemet a fogasról lekapva rohanok ki a kocsimhoz. A kabátot átdobom az anyósülésre, majd futólag az órára nézek. 9:36. A weblap szerint 6 perccel ezelőtt történt az a karambol. Nem nagyon törődöm vele, beindítom az autót, majd teljes gázzal, a gumikat nem kímélve indulok el.

Az a nap elég tragikusan végződött számomra. Szerencsétlenségemre ugyanis, az órám pontosan 6 percet sietett.

2
Te szavazatod: Nincs Átlag: 2 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2008-02-03 20:48 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Pár elírást kijavítottam benne, a többihez nem nyúltam. Így vannak vesszőhibák, szóismétlések.
Amit végképp nem értek: "de az oldal a mai napként a holnapi időpontot tünteti fel" - vagyis kiírja, hogy "Ma: február 4."? Vagy mi? Először izgatottan kutat az aznapi dátum után - vagyis sok dátum van a lapon, valószínűleg felsorolva. Majd jön ez a mondat. Utána rákattint a... melyikre is? A "mai napra, ami a holnapi dátum"? Aztán a végén veszi észre, hogy az aznapi dátumot tegnapiként mutatja a honlap. Nem értem, elég logikátlan. Vagyis a főszereplő nem törődik a dátumokkal, hanem a "ma" és a tegnap" szócskát veszi érvényesnek. Nem kéne megnéznie legalább a "tegnap" menüt is? Nem hinném, hogy valaki csak úgy átugrik egy ilyenen, én legalább elkezdenék gyanakodni.
Aztán a vége. A jó életbe (bocs a kifakadásért), ha az időjárás-jelentést igaznak fogja fel, akkor a balesetet miért nem? Hat (ami nálam öt, de sosem voltam jó matekból) perccel ezelőtt történt egy karambol abban az útkereszteződésben, ahová épp padlógázzal tart. Nem holnap.hu, hanem sors.hu. ;) De akkor nem mutatná a holnap híreit. Vagy a főszereplő ennyire szkeptikus? Nos, akkor az esőt miért hiszi el?
Én úgy látom, volt egy jó ötleted, de a kidolgozással már nem bírtál várni. Magyarán: kicsit elkapkodtad. De maga az ötlet jó.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2008-02-03 22:04 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Egyetértek Dorával, az ötlet tényleg jó, csak még csiszolni kell... Viszont kellő gyakorlással nagyon jó irományaid születhetnek! (A fogalmazás tanulható, fejleszthető, és onnan már csak az alapötleten és a rá szánt időn múlik az egész.)
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

sze, 2008-04-09 17:39 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Tudtam, hogy valahol olvastam hasonót!
http://inform.uw.hu/adat/tort_vers/text/orkeny.php#egygond
Örkény István: Az autóvezető
Ezek szerint az ötlet nem eredeti... és a forma sem igazán.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.